BAKIRE ODLAZI

Post Reply
elk

#7801 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by elk »

Ovo isto ona naivna prica za sestu flotu 1992 i kako ce ona pomesti cede i napraviti nam rbih...samo se sada po obicaju jos dijaspora upalila.... oni, raja ovdje sa platom od 5 glava i par nas mazohista,plus sendvicari...a sve isto razvlacenje nevelike pameti ostaje.
Banksy

#7802 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

drug_profi wrote: 20/11/2019 00:36

Ja ne mogu da vjerujem da neko jos misli da mi idemo nato putem. Mi smo upravo skrenuli sa tog kolosjeka.

Izetbegović: BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i Republika Srpska

31.10.2019
drug_profi

#7803 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

Eno kazu Nimitz uplovio u Jadran.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7804 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by izvrsni direktor »

mO k3 wrote: 20/11/2019 08:52 i sada imali gdje dokument??
Vidjet ga nikad neces
bunk

#7805 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bunk »

Poslusati opoziciju kako kukulece..u oba entiteta.
Onda poslusati razloge kuknjave.
Jednih pa drugih.
Hajmo mi dalje...
JThomas

#7806 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

još nešto nikad prije viđeno, jelde. sds optužuje dodika za izdaju, od petka nije.

ali ovaj put je drukčije, ovaj put vas ne lažemo, vjerujte nam na riječ kad vam prepričavamo dokument koji nećemo da vam pokažemo...
bunk

#7807 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bunk »

JThomas wrote: 20/11/2019 11:36 još nešto nikad prije viđeno, jelde. sds optužuje dodika za izdaju, od petka nije.

ali ovaj put je drukčije, ovaj put vas ne lažemo, vjerujte nam na riječ kad vam prepričavamo dokument koji nećemo da vam pokažemo...
A Bog te vidio pa vjerujes li Ambasadi SAD i GB?
Thorgerson

#7808 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Thorgerson »

drug_profi wrote: 20/11/2019 00:36 Ja ne mogu da vjerujem da neko jos misli da mi idemo nato putem. Mi smo upravo skrenuli sa tog kolosjeka.
Cuj da jos neko misli da idemo NATO putem?

Pa mi smo u MAP-u? Jedina sljedeca stepenica poslije MAP-a je šta? Poziv u članstvo. Ovaj dokument koji je sada poslan je prvi ciklus MAP-a. I gotovo je sad. Dokument koji sadrži u nazivu 'reforme' je upravo ono što NATO i traži. To ti traže u ANP-u. Traže reforme određenih stvari i da ih izvještavaš šta si uradio, šta će uraditi. Kad završiš za reformama koje su potrebne, sve članice to pregledaju i zovu te u članstvo.

Kažu nigdje se ne spominje članstvo u NATO, a šalješ im dokument koji ti oni traže da te prime u svoje članstvo. :-)

Naši koraci jesu spori, ali mi tim putem idemo.

I da stvar bude gora ovi iz SNSD-a govore da je to samo program reformi, pa covjece to se i trazi. Ali ocito je krezubom vlahu dovoljno da vidi da se nigdje ne spominju tri slova A-N-P, pa da proglasi pobjedu.

Na tom sastanku su bile VB i SAD koji su glavne baje u NATO-u. Zar mislis da bi oni pustili dokument da ide u Brisel ako nije potpun?
General War

#7809 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by General War »

bunk wrote: 20/11/2019 12:15
JThomas wrote: 20/11/2019 11:36 još nešto nikad prije viđeno, jelde. sds optužuje dodika za izdaju, od petka nije.

A Bog te vidio pa vjerujes li Ambasadi SAD i GB?
Pa ti isti ambasadori su trazili uspostavljanje vlasti i bez anp-a.
JThomas

#7810 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

da "nastavljamo saradnju"? vjerujem, što ne bi vjerovao.
asurbanipal

#7811 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by asurbanipal »

Intervju je od ljetos. Osmić je naveo kako će se oni na kraju dogovoriti poslati neki dokument, ali koji neće biti ANP.

Ostaje pitanje, šta se poslalo u Brisel?

SimkeA

#7812 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SimkeA »

asurbanipal wrote: 20/11/2019 14:00 Intervju je od ljetos. Osmić je naveo kako će se oni na kraju dogovoriti poslati neki dokument, ali koji neće biti ANP.

Ostaje pitanje, šta se poslalo u Brisel?
Ma jednostavno, poslao se dokument koji se odnosi na neki izmisljeni plan i program saradnje, a koji ce biti odbijen vec na pisarnici, kao i revizija presude.
JThomas

#7813 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

kako rekoh, ima od juče izjava jednog nato dužnosnika, konkretno u vezi sa srbijom, ali generalno u vezi sa svima. ona kaže vrlo jednostavno, razumno i razumljivo (dakle sve suprotno od izjava naših političara) - ući će ko ispunjava standarde i ko pokaže volju. kod nas, blago rečeno, škripi i jedno i drugo. e sad dal' neko misli da će nas mimo ovog uvest za ruku i na zadnja vrata...ja bi volio, ali ko ovo misli, prodao bi mu i ja nešto. ali neka misli šta hoće, ja ću se radovati kad bude. jer trećinu normalnog ljudskog vijeka već slušam da samo što nismo. mi uvijek "idemo ka integracijama", uvijek "pravimo korake", uvijek "sarađujemo"...ali nikad ništa ne biva stvarno.
bunk

#7814 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bunk »

A ybg jarane ti ko da si volio da BiH ne udje u NATO nalazis mahane zesce nego Sarovicev posilni :lol:
JThomas

#7815 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

i svaki put je "sad drukčije". jesmo vas lagali, ali ovaj put je ono pravo.
JThomas

#7816 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

jer sad američki deep state lobira da nas uvedu preko reda. ne znaš šta se dešava u tvojoj opštini, kantonu i u javnom preduzeću koje ti čisti ulicu ako baš pozorno ne pratiš, ni šta se krije ispod površine nekog prijedloga, inicijative, imenovanja, ko tu stvarno koga...ali ovo se zna. kako? pa svi to znaju. i pitanje i odgovor u jednom.
Lakat Jebić

#7817 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Lakat Jebić »

JThomas wrote: 20/11/2019 14:36 jer sad američki deep state lobira da nas uvedu preko reda. ne znaš šta se dešava u tvojoj opštini, kantonu i u javnom preduzeću koje ti čisti ulicu ako baš pozorno ne pratiš, ni šta se krije ispod površine nekog prijedloga, inicijative, imenovanja, ko tu stvarno koga...ali ovo se zna. kako? pa svi to znaju. i pitanje i odgovor u jednom.
Postao si prava forumska baba. Red je fino me citirat, a ne ovako pickasto i hinjasto referisat se na ono sto sam rekao.

Evo ja cu ti napisat kako znam da americki deep state radi na ovom pitanju. Prije toga moram reci da u ovom kontekstu deep state nema negativnu, zavjerenicku konotaciju, vec samo oznacava cinjenicu da je pitanje koje nije dnevno-politicko u americi i da se njime bave imenovani i karjerni sluzbenici americkog javnog sektora a ne izabrani duznosnici.

Kazes prosla ti prva mladost slusajuci da ce amerika nesto sredit. Ti imas dovoljno godina da ti je prosla mladost ukupno, tako da bi se trebao jako dobro sjecati da je ovdje amerika i sređivala sve do 2006. Onda su sve prepustili evropljanima. Citav region. S obzirom da je osim hrvatske sve ostalo u statusu quo, a u medjuvremenu se pojavila rusija, amerikanci su se odlucili vratiti. Kako znam?

Prije deset godina rusi su drzali sve u crnoj gori. Ne uticajem, nego fizicki bili vlasnici nekretnina i zemljista. Preko noci se skoro to promijenilo, rusa nema vise u crnoj gori koja je usla u NATO.

Dvadeset i pet godina makedonija ne moze da rijesi pitanje imena. Odjednom se pojavljuju snimci gruevskog, koji je bio jedan od kocnicara, raspisuju se vanredni izbori desava se upad u sobranje. Pola godine kasnije, potpisuje se prespanski sporazum. Problem imena koji se povlacio 25 godina rijesen za dva mjeseca. Okidac bila afera koja ima gotovo isti potpis kao i afera naoruzavanja selefija kod nas - obavjestajni podaci sumnjivog porijekla. Makedonija ulazi u NATO u toku iduce godine.

U svemu tome, NATO nas poziva da posaljemo ANP. Sve ono sto se postavljalo kao uslov za akitvaciju MAPa deset godina odjednom nije vazno. Knjizenje vojne imovine nije vazno. Hajte posaljite ANP. I taj poziv je bio iznenada i nicim izazvan kao i jucerasnja sjednica predsjednistva.

Dolazi novi ambasador. Otkako je dosao pricao samo o NATOu. Dolazi John Sulliven. Pompeov zamjenik. Ne neki asistent podsekretara, nego covjek cije se ime spominje i u trenutnom procesu impeachmenta vezan za ukrajinu. Govori BiH ide u NATO. Novinari kazu nece srbi. Sulliven kaze vrlo otvoreno da bih vec ima donesene sve potrebne politicke odluke.

Ne postoji dokument koji se zove zvanicno ANP. To je opisno ime. Na stranici stoji:

A country's participation in MAP entails the annual presentation of reports concerning its progress on five different measures:[46]

- Willingness to settle international, ethnic or external territorial disputes by peaceful means, commitment to the rule of law and human rights, and democratic control of armed forces
- Ability to contribute to the organization's defence and missions
- Devotion of sufficient resources to armed forces to be able to meet the commitments of membership
- Security of sensitive information, and safeguards ensuring it
- Compatibility of domestic legislation with NATO cooperation

Jel nesto sto sadrzi ovo sasvim normalno da se zove "plan/program reformi"

I dzaba sve ovo, dzaba sto je dodikova reakcija nakon sastanka bila bijeg bez davanja izjava (kad je dodik oklijevao nakon sastanka porucit kako je zajebao i ispao srbin), dzaba sto je donosenju odluke prethodio sastanak s ambasadorima zemalja NATOa, dzaba sve jer je neki duznosnik NATOa nekad rekao za srbijju da ce uci oni koji ispunjavaju uslove i oni koji imaju volju. Dzaba je i ukazat da je ovo i slanje revizije neuporedivo po svakom aspektu osim tajnosti , dzaba kad covjek odbija da sve ovo vidi zbog neke svoje zaslijepljenosti u cije razloge necu ulazit.

SDA je odgovorna za sve sto ne valja u ovoj drzavi. Bez daljnjeg. Ali ovo su stvari koje bi morale biti iznad toga, ovo su stvari koje se ticu drzave same.
asurbanipal

#7818 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by asurbanipal »

Lakat Jebić wrote: 20/11/2019 15:04
Ali ovo su stvari koje bi morale biti iznad toga, ovo su stvari koje se ticu drzave same.

Ista stvar se pričala i u vezi revizije presude, slavilo se po forumu, pa na kraju pojeo vuk kenjca...
madridista15

#7819 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madridista15 »

asurbanipal wrote: 20/11/2019 15:40
Ali ovo su stvari koje bi morale biti iznad toga, ovo su stvari koje se ticu drzave same.

Ista stvar se pričala i u vezi revizije presude, slavilo se po forumu, pa na kraju pojeo vuk kenjca...
Više je slavlja bilo kad je bila priča o reviziji. Sve političke stranke su to tad pozdravile, samo je, ako se ne varam, Reuf Bajrović govorio da od tog nema ništa. Emir Suljagić je govorio o "skupu pod šljivom". NIJEDAN ambasador (USA, UK, EU) niti ijedan bitan međunarodni zvaničnik nije stao ozbiljno iza revizije, tako da je od početka bilo jasno šta je u pitanju.

Ovo je nešto sasvim drugo. Ovo je kao kad položiš neki bitan ispit na faksu - nisi završio, ali praviš ključni korak.
Lakat Jebić

#7820 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Lakat Jebić »

asurbanipal wrote: 20/11/2019 15:40

To poredjenje bi moglo stajati da je bakir uoci tog sveopceg slavlja umjesto sa dzevadom mahmutovicem i sakibom softicem sjedio s predstavnicima ICJ-a i da je sam ICJ 10 godina podsjecao bosnu da treba da pokrene postupak revizije.
JThomas

#7821 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

sve je to divno i krasno. i kad bude, ja ću se radovati. jer je za neke uvijek sutra i uvijek samo što nije, šta god se dešavalo ili ne dešavalo, i vani i ovdje. naravno, oni žive i ostaju na slavini od te priče. meni je, srećom, individualno to svejedno. želju dijelim, a optimizam zaista ne.
asker

#7822 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by asker »

JThomas wrote: 20/11/2019 14:36 jer sad američki deep state lobira da nas uvedu preko reda. ne znaš šta se dešava u tvojoj opštini, kantonu i u javnom preduzeću koje ti čisti ulicu ako baš pozorno ne pratiš, ni šta se krije ispod površine nekog prijedloga, inicijative, imenovanja, ko tu stvarno koga...ali ovo se zna. kako? pa svi to znaju. i pitanje i odgovor u jednom.
Postao si prava forumska baba. Red je fino me citirat, a ne ovako pickasto i hinjasto referisat se na ono sto sam rekao.

Evo ja cu ti napisat kako znam da americki deep state radi na ovom pitanju. Prije toga moram reci da u ovom kontekstu deep state nema negativnu, zavjerenicku konotaciju, vec samo oznacava cinjenicu da je pitanje koje nije dnevno-politicko u americi i da se njime bave imenovani i karjerni sluzbenici americkog javnog sektora a ne izabrani duznosnici.

Kazes prosla ti prva mladost slusajuci da ce amerika nesto sredit. Ti imas dovoljno godina da ti je prosla mladost ukupno, tako da bi se trebao jako dobro sjecati da je ovdje amerika i sređivala sve do 2006. Onda su sve prepustili evropljanima. Citav region. S obzirom da je osim hrvatske sve ostalo u statusu quo, a u medjuvremenu se pojavila rusija, amerikanci su se odlucili vratiti. Kako znam?

Prije deset godina rusi su drzali sve u crnoj gori. Ne uticajem, nego fizicki bili vlasnici nekretnina i zemljista. Preko noci se skoro to promijenilo, rusa nema vise u crnoj gori koja je usla u NATO.

Dvadeset i pet godina makedonija ne moze da rijesi pitanje imena. Odjednom se pojavljuju snimci gruevskog, koji je bio jedan od kocnicara, raspisuju se vanredni izbori desava se upad u sobranje. Pola godine kasnije, potpisuje se prespanski sporazum. Problem imena koji se povlacio 25 godina rijesen za dva mjeseca. Okidac bila afera koja ima gotovo isti potpis kao i afera naoruzavanja selefija kod nas - obavjestajni podaci sumnjivog porijekla. Makedonija ulazi u NATO u toku iduce godine.

U svemu tome, NATO nas poziva da posaljemo ANP. Sve ono sto se postavljalo kao uslov za akitvaciju MAPa deset godina odjednom nije vazno. Knjizenje vojne imovine nije vazno. Hajte posaljite ANP. I taj poziv je bio iznenada i nicim izazvan kao i jucerasnja sjednica predsjednistva.

Dolazi novi ambasador. Otkako je dosao pricao samo o NATOu. Dolazi John Sulliven. Pompeov zamjenik. Ne neki asistent podsekretara, nego covjek cije se ime spominje i u trenutnom procesu impeachmenta vezan za ukrajinu. Govori BiH ide u NATO. Novinari kazu nece srbi. Sulliven kaze vrlo otvoreno da bih vec ima donesene sve potrebne politicke odluke.

Ne postoji dokument koji se zove zvanicno ANP. To je opisno ime. Na stranici stoji:

A country's participation in MAP entails the annual presentation of reports concerning its progress on five different measures:[46]

- Willingness to settle international, ethnic or external territorial disputes by peaceful means, commitment to the rule of law and human rights, and democratic control of armed forces
- Ability to contribute to the organization's defence and missions
- Devotion of sufficient resources to armed forces to be able to meet the commitments of membership
- Security of sensitive information, and safeguards ensuring it
- Compatibility of domestic legislation with NATO cooperation

Jel nesto sto sadrzi ovo sasvim normalno da se zove "plan/program reformi"

I dzaba sve ovo, dzaba sto je dodikova reakcija nakon sastanka bila bijeg bez davanja izjava (kad je dodik oklijevao nakon sastanka porucit kako je zajebao i ispao srbin), dzaba sto je donosenju odluke prethodio sastanak s ambasadorima zemalja NATOa, dzaba sve jer je neki duznosnik NATOa nekad rekao za srbijju da ce uci oni koji ispunjavaju uslove i oni koji imaju volju. Dzaba je i ukazat da je ovo i slanje revizije neuporedivo po svakom aspektu osim tajnosti , dzaba kad covjek odbija da sve ovo vidi zbog neke svoje zaslijepljenosti u cije razloge necu ulazit.

SDA je odgovorna za sve sto ne valja u ovoj drzavi. Bez daljnjeg. Ali ovo su stvari koje bi morale biti iznad toga, ovo su stvari koje se ticu drzave same.

:thumbup:
bunk

#7823 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bunk »

Ne treba se umarati dzaba.
"Ako nije sestorka usvojila i kifla aminovo ne valja" ovdje desetak forumasa mantra evo godinu,sta ce bit ako bidne ja ne smijem ni pomisliti :lol: :lol:
The 51st State

#7824 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by The 51st State »

Ugasi ga jebic jebacki.
JThomas

#7825 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

svako godinu i po do dvije ima neka ovako žvaka. pa nije ni kad je revizija bila rečeno podnosimo je bezveze, odbiće nas pisarna. nego je bilo ima kongresmen, bio bake, spremio s bojlom, našao rupu - nije otkazano ovlaštenje, dobio signal, dobio zeleno svjetlo. vratite pa vidite. na forumu te priče najčešće pišu otprilike isti, a u stvarnom životu jedna cijela kasta ljudi živi povlašteno od tih priča, odnosno od toga koliko se dobro narodu zamažu oči s njima. mi gledamo šta je bilo u drugim državama (normalnog ustava i načina donošenja odluka), a ne možemo vidjeti šta piše u dokumentu. ni parlamentarci zasad ne mogu vidjeti šta piše. navodno sudbonosni dokument - a o sadržaju svi nagađamo i zaključujemo samo posredno. da ne govorimo o ostvarenju sadržaja.
Post Reply