Sluzili ste JNA..gdje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hAZNADAR

#551 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by hAZNADAR »

Bugarsko-YU(danas srpska) granica. Oko Zajecara, Negotina,... Granicni vod i mrcvarenje. Tj kazneni vod za one sto su imali problem sa autoritetima,...

Zalud izgubljena godina dana u mladosti nizasta, plus skoro godina poslije da dodjem malo sebi. Bilo je komicnih momenata i dobrih jarana,.. ali sve u svemu jedna rupa u zivotu i ne vidim razloga da se priziva sa sjetom i nostalgijom,..

Hebote,.. nisam znao koliko nas staronja ima ovdje,.. :D
Šveđanin

#552 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Šveđanin »

Pricao mi je rodjak da su postojala mjesta gdje je navodno bilo bolje ici na sluzenje, gdje je bilo gore, gdje je bilo bas lose.. jel istina? Dajte primjere... :)
animals

#553 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by animals »

U Vinkovcima..artireljija, najebo ko mali majmun..
najgora godina moga zivota..ko izmisli vojsku crko dabogda..
animals

#554 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by animals »

I jedna anegdota..na pocetku vojnog roka ,
nesto smo se zajebavali u ucionici i gadjali metlama..
i ja tako metlom razbijem staklo na onoj slici koja je sluzila za prikaz bombi, presjek i te gluposti..
stajala na podu..i sutra zastavnik pita ko je razbio, mene ocinkari jedan debeli Srbin, bio desetar..
cinkaros i ulizica..kaze meni zastavnik , neces dobiti knjizicu kad se budes skidao ako ne kupis novo staklo..
posto je jos bila vjecnost do mog skidanja, ja mislim, zaboravice..
i tako dodje dan skidanja i ja u civilki dosao da uzmen knjizicu i da razgulim..
kaze meni on hladno, staklo pa ces dobiti knjizicu..
i ja u grad, imao nesto malo novca sto sam dobio od kuce da platim prevoz..
odem ja tako u grad kod staklara i kazem mu mjere i pita on mene za sta ce ti staklo..
ja mu objasni i covjek se sazalio i nije mi nista naplatio..
tako ja sa tim staklom u rukama pjeske kroz cijele Vinkovce do kasarne i donesem mu to staklo..
i tek mi tad da knjizicu..bio je neki Srbin, naduveni..tamo su ionako sve bili Srbi oficiri..
umrijecu nikad necu to zaboraviti...
homega

#555 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by homega »

animals wrote:I jedna anegdota..na pocetku vojnog roka ,
i ja tako metlom razbijem staklo na onoj slici koja je sluzila za prikaz bombi, presjek i te gluposti..
stajala na podu..i sutra zastavnik pita ko je razbio, mene ocinkari jedan debeli Srbin, bio desetar..
cinkaros i ulizica..kaze meni zastavnik , neces dobiti knjizicu kad se budes skidao ako ne kupis novo staklo..
i tako dodje dan skidanja i ja u civilki dosao da uzmen knjizicu i da razgulim..
odem ja tako u grad kod staklara i kazem mu mjere i pita on mene za sta ce ti staklo..
tako ja sa tim staklom u rukama pjeske kroz cijele Vinkovce do kasarne i donesem mu to staklo..
i tek mi tad da knjizicu..bio je neki Srbin, naduveni..tamo su ionako sve bili Srbi oficiri..

Jes jes, vazda ti Srbi, hebli majku svoju, uvijek po Bošnjacima... Bar si naučio da se ne isplati uništavati tuđu imovinu. Što bi neko drugi platio tvoju odgovornost?
animals

#556 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by animals »

homega wrote:
animals wrote:I jedna anegdota..na pocetku vojnog roka ,

Jes jes, vazda ti Srbi, hebli majku svoju, uvijek po Bošnjacima... Bar si naučio da se ne isplati uništavati tuđu imovinu. Što bi neko drugi platio tvoju odgovornost?
Nisam ja Bosnjak :D vjeruj da su svi oficiri i desetari te 88 god u Vinkovcima bili Srbi..ali nisu svi bili losi..biloje par idiota..
ali ostali su bili korektni..
Last edited by animals on 07/01/2015 00:18, edited 1 time in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#557 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Zviz »

Šveđanin wrote:Pricao mi je rodjak da su postojala mjesta gdje je navodno bilo bolje ici na sluzenje, gdje je bilo gore, gdje je bilo bas lose.. jel istina? Dajte primjere... :)

Navodno Ajdovscina i Postojna su bile ono svak se borio, ko je mogao da tamo bude, pogotovo kad su u pitanju bile prekomande, a jos pogotovo vecih ribica. Najgore na Kosovu ili dole oko Bitole. Tako se pricalo. Mada Ohridsko i Prespa jezero nisu tako losa.
Misirlija

#558 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Misirlija »

Niš, Bubanjski heroji, Vojna Policija
golman

#559 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by golman »

Šveđanin wrote:Pricao mi je rodjak da su postojala mjesta gdje je navodno bilo bolje ici na sluzenje, gdje je bilo gore, gdje je bilo bas lose.. jel istina? Dajte primjere... :)
Čuo sam da su najgore bile kasarne Krivolak i ŠRO Bileća.
Klavikula

#560 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Klavikula »

stari sluzio na Brionima, nekad krajem 70ih i pocetkom 80ih.
The BEN10

#561 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by The BEN10 »

Pratim.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#562 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by crysis »

januarska 1983

sombor , pa prekomanda u cerklje ob krki
Pol_Pot

#563 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Pol_Pot »

animals wrote:
homega wrote:
Nisam ja Bosnjak :D vjeruj da su svi oficiri i desetari te 88 god u Vinkovcima bili Srbi..ali nisu svi bili losi..biloje par idiota..
Što se levat izvali :D :D :D
BOGUS

#564 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by BOGUS »

Misirlija wrote:Niš, Bubanjski heroji, Vojna Policija
prva,druga,saobracajna,protivteroristicki,godina,klasa...
stakasa

#565 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by stakasa »

Varazdin
mushkile chibira

#566 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 20:52, edited 1 time in total.
kobac40

#567 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by kobac40 »

januarska

Sombor (mislim 3065/21)
- prekomanda Batajnica - V.P. 1603 (avio oruzar)
pirmin

#568 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by pirmin »

Nisam upratio, je li bio ko u Bileci?
Stjui

#569 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Stjui »

Pol_Pot wrote:
animals wrote:
homega wrote:
Što se levat izvali :D :D :D

:lol: :lol:

nego,da pitam ove koji su služili vojni rok 80-ih.da li je istina da su albanski regruti bili podvrgnuti stalnom šikaniranju i zlostavljanju od strane srpskih oficira,a i srpskih regruta i da se ništa nije moglo učiniti povodom toga?
animals

#570 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by animals »

Stjui wrote:
nego,da pitam ove koji su služili vojni rok 80-ih.da li je istina da su albanski regruti bili podvrgnuti stalnom šikaniranju i zlostavljanju od strane srpskih oficira,a i srpskih regruta i da se ništa nije moglo učiniti povodom toga?
Pa sad..U Vinkovcima su tada bili vecinom Kosovari i Srbi i nas par Hrvata..
par Kosovara je simuliralo, par nije htjelo ili nije znalo HS..nekog sikaniranja posebnog nije bilo..
u stvari sviju su nas sikanirali..svi smo isto prolazili...
Misirlija

#571 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Misirlija »

BOGUS wrote:
Misirlija wrote:Niš, Bubanjski heroji, Vojna Policija
prva,druga,saobracajna,protivteroristicki,godina,klasa...
Prva ceta, komandir porucnik Ivica Pulic, klasa septembar 1987
Romanija

#572 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Romanija »

Pozarevac. Mehanizovana pjesadija. Uglavnom Sarajlije i Albanci. Uzas. Jedino sto je bio dobar trening za 1992-1995. Kad smo se mi raja iz srednje skupili prvi put na basketu nakon skidanja, samo je jos jedan jaro najeb'o i vise od mene. Prizren ili Gnjilane ako se sjecam , bestrzajci.
Stjui wrote: Nego,da pitam ove koji su služili vojni rok 80-ih.da li je istina da su albanski regruti bili podvrgnuti stalnom šikaniranju i zlostavljanju od strane srpskih oficira,a i srpskih regruta i da se ništa nije moglo učiniti povodom toga?
Bio sam sa jos jednim vojnikom u sobi kad su dva mladja vodnika polupijani trenirali maji gerije na jednom Albancu iz Vucitrna, pojma nemam sta je bio razlog - i da, nisu bili Srbi.
u-pet-deka

#573 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by u-pet-deka »

U proljeće 1991 kasarna Maršala Tita, Sarajevo, zatim (vrlo brzo vremenski gledano) direkt u Maribor, kasarna Tone Tomšič (10 dana rata), tu sam ostao do samog povlačenja JNA iz Slovenije, onda u Osijek, zvana Bijela kasarna, kratko bio (dvije sedmice) pa nas bace na voz za Strumicu, kasarna 11 Oktomvri i tako sve do opet povlačenje JNA u proljeće 1992 iz Makedonije, kad sam pobjegao.
meridiyan

#574 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by meridiyan »

kobac40 wrote: 07/01/2015 12:18 januarska

Sombor (mislim 3065/21)
- prekomanda Batajnica - V.P. 1603 (avio oruzar)
,,,,,,,,,,,,,,,,,, :thumbup:
Grean

#575 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Grean »

suspect_zero wrote: 05/04/2010 17:52 Šta je sa vojničkim ljubavima?......jesu vas čekale, slale pisma, kako su te veze funkcionisale?.....pretpostavljam da vam nisu mogle dolaziti u posjetu :-?
Pričajte nam o tome, nama curama je to posebno interesantno :)
Dosla s tim da ne dadose supci prenociste. Vjerovatno nezapamcen presedan.
Post Reply