Napisa Sime / Šimesime_cipol wrote: ↑21/01/2025 21:50 Ja samo vidim da razne narcise, rejhane i zavrzlame smutnju unose. Prekodrinci![]()
Vehabizam, porijeklo i posljedice
-
narcisaa
#1976 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
-
narcisaa
#1977 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Ironmen wrote: ↑21/01/2025 21:40Po sunitima Fatima kcerka Muhameda a.s je umrla prirodnom srmcu od velike tuge, dok siti krivi najvise Ebu Bakra za ovaj dogadjaj.narcisaa wrote: ↑21/01/2025 21:22Samo da priupitam, ko ono pobi clanove porodice svog poslanika Muhameda s.a.w. nakon njegove smrti a zarad vlasti, moci, bogatstva,...?
Poubijali ih jevreji, krscani, mnogobosci ili ipak muslimani?
Krscani imaju veliku siizmu 1054, a muslimani “veliku kusnju” (al-fitnatu l-kubrā).
I onda se jave lovci na pacove sa svojim sektaskim mantrama i intelektualnim vrletima kao spasioci, a ruke im krvave od krvi clanova porodice poslanika na kojeg se pozivaju![]()
.
Alia r.a je ubio je haridzija tokom molitve u mjesecu Ramazanu.
Unuk poslanika Hasan je ubijen od strane Muavije ibn Ebi Sufjana po sitima a suniti generalno prihvataju da je Hasan otrovan, ali su uzdrzani u pogledu direktnog optuzivanja Muavije.
Drugi poslanikov unuk Husein je poginuo u bici od Muavije koji je u to vrijeme vodio Omejadskog halifata po sitima a po sunitima optuzuju samo neke od generala za njegovu smrt.
Unuci i praunici Muhameda a.s su vecinom kasnije otrovani na razno razne nacine.
Sta nam ovogo govori osim da imamo razlicita tumacenje istorijskih dogadjaja posle smrti Poslanika a.s i da sukob traje od dana kada je poslanik preselio.
Razlicita tumacenja istorijskih cinjenica ne mijenjaju nista na cinjenici da su, upravo, muslimani pobili clanove porodice svog poslanika na koga se pozivaju a zarad vlasti, moci, bogatstva,.... i to traje do dana danasnjeg kroz raznorazne sekte i njihove gurue-lovce na pacove u ciju mrezu se upecaju samo pacovi koji su sami po sebi opca opasnost za zdravlje zajednice i drustva. Kaj ne? Nisu ih pobili ni jevreji ni krscani, ni mnogobosciPost Postao/la Baton_Ilirski » 21/01/2025 21:44
Ubili prokletnici, ko drugi...rane sa Kerbele jos ne zarastaju.
To je upravo glavni razlog zasto su muslimani, a i islamski svijet opcenito danas, zaostali u svakom pogledu.
Slijede knjigu u kojoj su prve objavjene rijeci bile "uci, citaj proucavaj u ime Gospodara svoga" a ovo iz nje u svom zivotu ne primjenjuju osim sto slijede gurue koji im tumace svoju teologiju islama.
-
Vjecita_zavrzlama
#1978 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Sta sam slagao? Citaj ajete pusti hadise, islamski svijet je tu bez podjelevjeshalica wrote: ↑21/01/2025 20:40Aj ne laziVjecita_zavrzlama wrote: ↑21/01/2025 07:34
islam dolazi iz kulture koja previse odudara od nase,zenidba sa sestricnom dozvoljena a nas hodza npr to osudjuje ( bila ta tema)
![]()
-
Vjecita_zavrzlama
#1979 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Sorry greska mislio sam na tetice dajdzice i amidzicenarcisaa wrote: ↑21/01/2025 20:51Zenidba sa sestricnom, po Kuranu, nije dozvoljena. Tvoja sestra rodi kcerku a ti je PIKIRAS da je "ozenis"/prvi probusis kao 2-3-4 zenuVjecita_zavrzlama wrote: ↑21/01/2025 07:34islam dolazi iz kulture koja previse odudara od nase,zenidba sa sestricnom dozvoljena a nas hodza npr to osudjuje ( bila ta tema)![]()
?
4 . An-Nisa' - Žene / Medina - 176 ajeta
* 22. I ne ženite se ženama kojima su se ženili očevi vaši - a što je bilo,
biće oprošteno; to bi, uistinu, bio razvrat, gnusoba i ružan put.*
* 23. Zabranjuju vam se: matere vaše, i kćeri vaše, i sestre vaše i sestre
očeva vaših, i sestre matera vaših i bratične vaše, i sestrične vaše, i pomajke
vaše koje su vas dojile, i sestre vaše po mlijeku, i majke žena vaših, i
pastorke vaše koje se nalaze pod vašim okriljem od žena vaših s kojima ste
imali bračne odnose - ali ako vi s njima niste imali bračne odnose, onda vam
nije grijeh - i žene vaših rođenih sinova, i da sastavite dvije sestre - što je
bilo, bilo je, Allah zaista prašta i samilostan je -
Selefizam, vehabizam su sekte a njihovi gurui (sejhovi) lovci na pacove. Nista vise. Tocka.
Religija je vjerovanje, nije naucna disciplina, tako da,......
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1980 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Da sam prekodrinac/savac imao bi nick npr Almir ili Narcisnarcisaa wrote: ↑21/01/2025 22:09Napisa Sime / Šimesime_cipol wrote: ↑21/01/2025 21:50 Ja samo vidim da razne narcise, rejhane i zavrzlame smutnju unose. Prekodrinci![]()
prekodrinac ili pak prekosavac
![]()
![]()
- canvra888
#1981 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Apsolutna većina jeste.Ironmen wrote: ↑21/01/2025 20:45Jesam nije sva ta ulema iz selefijskih krugova?canvra888 wrote: ↑21/01/2025 20:41Samo mi reci šta je Homeini rekao za Alevite?
Niti proglašavaju sve šiije kafirima, niti prešućuju svaku iz vlade KSA. Jesi li upućen koliko je uleme KSA u zatvorima upravo zbog toga?Nego mozeli neko da mi odgovori zasto selefije imaju fetis proglasiti site kjafirima dok recimo za kralja Salmana ne smiju nista reci ili kada ih pitas kazu da ne poznaju dovoljno tematiku a Allah najbolje zna ?
Ne razumijem pitanje, na koja krivična djela ciljaš?kojeg zatvora se boji nasa selefijska ulema ? za IZ znam odavno stavove?
Ma kakvi selefijski krugovi. Evo ti sa Prometeja, Marinko Pejić autor teksta.Za izjavu Homeinija prema alevitima ne znam, mada ako dolazi iz selefijskih krugova ne mogu je uzeti za sigurnoscu kao istinitu iako mi je sada citiras ovde.
https://www.prometej.ba/clanak/povijest ... rskoj-2889
"Većina sunitskih muslimana smatra ih heretičnom formom duodecimalnog šiizma. Ajatolah Homeini priznao ih je 1970. punopravnim članom šiitske obitelji."
A isto ti i na Wikipediji piše:
https://en.wikipedia.org/wiki/Alevism

Ne znam čemu ovo cinično hiperbolisanje i to nečim nepovezanim skroz. Samo sam naveo da i pojedini uposlenici IZ upozoravaju na šiije, ne samo ti na koje ti ciljaš.
Za to gore navedeno naravno da nisu krive ni šiije ni selefije.
Last edited by canvra888 on 22/01/2025 07:43, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#1982 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Rekla sam ti da ne lazes
-
Vjecita_zavrzlama
#1983 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Sta lazem molim lijepo? Hoces da nadjemo dokaze? Pusti nase hodze ja ti kazem sta ajeti govore
- vjeshalica
#1985 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Ne lazi. Lijepo pise ali neces da citas jer ti treba agenda da lazes. Ne znas sta ajeti govore i u tome je problem. Cak ima i ajet citiran i objasnjenje. Smiri lazi i petljavine.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/01/2025 15:14Sta lazem molim lijepo? Hoces da nadjemo dokaze? Pusti nase hodze ja ti kazem sta ajeti govore
- liyf
#1986 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
jaaaaaaa i?
- vjeshalica
#1987 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Asallamu alaykum ve rahmetulahi ve berekatuhu