dr_Evil wrote: ↑17/12/2024 15:29
Bogam @Tvrtko II Kotromanić, ti si pravi optimista moram ti reci.
Ja nemam nade da ce se ista rijesiti bez neke revolucije. Niti jedna vlada nece se uhvatiti u kostac sa problemima jer zna da je to samoubistvo za tu politicku opciju. Velike stavke tipa reforma zdravstva, infrastrukture, slobodno reci i obrazovanja na nasim podrucjima je moguce izvesti samo u stanju poludiktature.
I nemoj tita ti da na Velezu pravimo ista, gore je centrala SDA, jos vise ce se razmahati
normalno da sam optimist, ne mozes drugacije biti nego optimist kad zivis na Balkanu, ako zelis da ostanes normalan i psihicki zdrav, uostalom ja sam svjestan da mozda ja u mojim 30-tim neke stvari i neke promjene nabolje mozda necu docekati ili koristiti, ali ce mozda moje dijete to moci.
ja sam, skupa sa suprugom, svjesno donio odluku da ovdje ostanem i da, mimo turistickih posjeta, ne idem nigdje i naravno da mi je u cilju da moj grad kojeg volim i moja drzava koju volim idu naprijed i razvijaju se, samo za to treba vremena
vidjecemo uostalom sta buducnost nosi, hoce li se neke stvari moci uraditi bez revolucija i poludiktatura

u revolucije ne vjerujem, za diktature cemo vidjeti, kljucno je da se mentalitet ljudi mora mjenjati, da shvate konacno da kao gradjani, pored prava, imaju obaveze i duznosti makar to bilo da ne bacas smece gdje i kada ne treba, parkiras gdje treba, placas svoje obaveze itd.
ali siguran sam da ce, kao i svi drugi gradovi, Sarajevo napredovati kao i mi kao bh drustvo
optimizam nego sta