Ne bi, jer ne živi u BiH.Istinu govorim wrote: ↑15/03/2021 10:23Better Man wrote: ↑15/03/2021 08:29Majstore, obzirom da ne živiš U BiH, tebi treba zabraniti pravo glasa na izborima u BiH, jer zašto da nam neko ko ne živi ovde kroji sudbinu tako što glasa za najgoru ološ i kriminalce, koji su 1990. godine svezali zastave sa najvećim krvolocima i ratnim zločincima i koji su odgovorni za sve loše u državi zajedno sa svojim partnerima.Hank Paldum wrote: ↑15/03/2021 01:49
Kao što sam jednom napisao, ja ti ovdje najviše kvarim priču koju vrtiš u krug, ne zato što se smatram boljim od ostalih forumaša nego što moja lokacija i ostale informacije kvare tvoje standardne "argumente" kojima častiš svoje neistomišljenike.
Kao npr. da sam u BiH ti bi napisao da sam negdje u selu ali pošto nisam valja na brzinu nešto sklepati![]()
Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.
A nije istina da bi me trebao boliti K za SDA i ostalim BH političkim dešavanjima, nikada se ne zna kada se mogu vratiti. Ja samo znam da je se BiH i čitava Jugoslavija prije više od 30 godina oslobodila komunizma i narodi su imali slobodu da izražavaju svoj identitet, među njima i bošnjacki i da se nije dopustilo da pobijedi neko ko je pogrdno pričao o bošnjackom narodu i ja ću doprinijeti na demokratski način da tako ostane pa vratio se za 1 godinu, 20 godina ili nikada, pa glasao iz Sarajeva, Berlina ili planete Mars.
A da glasa za našu stranku/sdp tad bi bilo uredu ?
SDA-All about
- Better Man
#57876 Re: SDA-All about
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#57877 Re: SDA-All about
Kad ćemo onda ići na ukidanje glasova putovničara ?Better Man wrote: ↑15/03/2021 14:17Ne bi, jer ne živi u BiH.Istinu govorim wrote: ↑15/03/2021 10:23Better Man wrote: ↑15/03/2021 08:29
Majstore, obzirom da ne živiš U BiH, tebi treba zabraniti pravo glasa na izborima u BiH, jer zašto da nam neko ko ne živi ovde kroji sudbinu tako što glasa za najgoru ološ i kriminalce, koji su 1990. godine svezali zastave sa najvećim krvolocima i ratnim zločincima i koji su odgovorni za sve loše u državi zajedno sa svojim partnerima.
A da glasa za našu stranku/sdp tad bi bilo uredu ?
- Hank Paldum
#57878 Re: SDA-All about
Ja sam već jednom drugom forumašu napisao, nema potrebe pisati detalje iz privatnog života jer ja to ignorišem. Ja ovdje gledam isključivo šta je ko napisao i toga se držim i nema potrebe išta drugo pominjati ali vidim da mnogi to rade da bi drigima zavezali usta, kod mene to ne pali.hamza_sa wrote: ↑15/03/2021 02:21O kakvoj nemoci govoris??
Nemas ti pojma sta je moc.
Ja sam svoju u zivotu, pa eto i na ovakvim temama, uvijek crpio iz moje bezgranicne ljubavi prema domovini, narodu kojem pripadam i svima onim koji je smatraju svojom.
Ti i takvi kao ti, svoju tu neku tzv. moc crpite iz ljubavi prema sda.
To je taj duboki kanjon koji nas razdvaja.
Nasao si i to malo truni obraza sto imas i postaviti mi pitanje hocu li Zahiragica ili Dzaferovica iduce godine?!?!
Nisko. Vrlo nisko. Narocito kada to radis iz zemlje koja se Bosnom ne zove.
Nikada ti neces shavtiti da se na taj nacin igras zivotima ljudi. Mojim vise i ne mozes. Oborila me je bolest na krevet. Nebitan sam. Ali se igras zivotom mog djeteta, igras se zivotom ljudi koji zele da normalno zive, zivotima njihove djece....
E pa vidis, dok god mogu bilo cim u zivotu mrdati, ja cu se boriti protiv takvih.
A tako se vi FGRovci uvijek ponašate, ponašate se bahato i arogantno "Jebem onoga ko tebi da pravo da glasa" a onda očekujete razumijevanje i empatiju, ne ide nikako zajedno.
A ja se izvinjavam što sam napisao to za Džaferovića i Zahiragića.
Neko bezobrazan kao to je zaslužio Fikreta Prevljaka i jedini razlog zasto ga ne dobijaš je što nije opcija za izbor.
- Better Man
#57879 Re: SDA-All about
Znalo se ko su i Radovan i Ratko šta spremaju i nisu smjeli s njima nikako vezati zastave. Jesu li ono Šešelj, Dobrica Ćosić i drugi fašisti i ratni zločinci bili najglasniji da se Alija i njegova grupa puste iz zatvora. Izbora je bilo, ali Aliji je bitnije bilo da se sruši biviša vlast, a to što su mu partneri zana se ko, to nije bitno bilo.Hank Paldum wrote: ↑15/03/2021 13:33Tvoje pravo da pokušaš da zabraniš kako god možeš, do tada ću uvijek koristiti svoje pravo da glasam pa makar i sa 80 godina bio u Njemačkoj.Better Man wrote: ↑15/03/2021 08:29Majstore, obzirom da ne živiš U BiH, tebi treba zabraniti pravo glasa na izborima u BiH, jer zašto da nam neko ko ne živi ovde kroji sudbinu tako što glasa za najgoru ološ i kriminalce, koji su 1990. godine svezali zastave sa najvećim krvolocima i ratnim zločincima i koji su odgovorni za sve loše u državi zajedno sa svojim partnerima.Hank Paldum wrote: ↑15/03/2021 01:49
Kao što sam jednom napisao, ja ti ovdje najviše kvarim priču koju vrtiš u krug, ne zato što se smatram boljim od ostalih forumaša nego što moja lokacija i ostale informacije kvare tvoje standardne "argumente" kojima častiš svoje neistomišljenike.
Kao npr. da sam u BiH ti bi napisao da sam negdje u selu ali pošto nisam valja na brzinu nešto sklepati![]()
Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.
A nije istina da bi me trebao boliti K za SDA i ostalim BH političkim dešavanjima, nikada se ne zna kada se mogu vratiti. Ja samo znam da je se BiH i čitava Jugoslavija prije više od 30 godina oslobodila komunizma i narodi su imali slobodu da izražavaju svoj identitet, među njima i bošnjacki i da se nije dopustilo da pobijedi neko ko je pogrdno pričao o bošnjackom narodu i ja ću doprinijeti na demokratski način da tako ostane pa vratio se za 1 godinu, 20 godina ili nikada, pa glasao iz Sarajeva, Berlina ili planete Mars.
A pisati da je SDA svezala zastave sa krvolocima i ratnim zločincima je isto kao kao kada bi krivio nekoga što je 1986. slušao naređenja ratka mladića ili nekoga da je 1988. slušao Cecu na Ilidži.
Znači ne možes nekoga kriviti što je sarađivao sa nekima što su postali negativci poslije toga.
Padom komunizma saradnja 3 narodne stranke u državi konstitutivnih naroda je bio sasvim prirodan proces.
Ali ne, trebali smo se držati ideologije koja je 1-2 godine prije već propala u Rumuniji, Čehoslovackoj, istočnoj Njemačkoj i Sovjetskom Savezu.
-
foxlife
#57880 Re: SDA-All about
Ja koliko znam ona nije kandidat nego prijedlog za kandidataWRecker wrote: ↑15/03/2021 13:05 Za razliku od NS i SDP-a SDA barem ne stavlja kandidatkinju koja negira bosnjacki narod i koja se zali kada je Vijecnica u bojama Sandzaka ili mozda prodaju Srebrenice kao SDP.
I prije nego sto me napadnete nisam neki simpatizer trebaju se rijesiti kriminala i protjerati pola stranke ali bosnjacki narod nece sacuvati ni NS ni SDP a ni NiP otpad zelenih
Prijedlog moze biti sabit iz tarcina
Drugo sve sumnjam da bi sda i predlagao kandidata nego bi ih postavio pa bi nam bilo kasno da bilo sta saznamo o istom
- Better Man
#57881 Re: SDA-All about
Da se mene pita odmah.Istinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:20Kad ćemo onda ići na ukidanje glasova putovničara ?
- Osim_13
#57882 Re: SDA-All about
Generalno glasanje ljudi koji žive u inostranstvu na izborima je zanimljiva tema. Opšti izbori, ok. Nemam problem sa tim, dosta se tu stvari veže i za njih, ili bi bar trebalo da imamo normalnu državu.
Lokalni su mi već aspurd, ne vidim logiku da neko ko živi vani uzima učešće u odlučivanju rukovodstva lokalne zajednice u kojoj živim.
Lokalni su mi već aspurd, ne vidim logiku da neko ko živi vani uzima učešće u odlučivanju rukovodstva lokalne zajednice u kojoj živim.
-
foxlife
#57883 Re: SDA-All about
Znas koja je on kategorija?A_A_AKCIJA wrote: ↑15/03/2021 12:59Za SDA glasa više kategorija, a ti si jedna od njih.Hank Paldum wrote: ↑15/03/2021 01:49 Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.
To su oni kojih se ne tiče. Tebi u dijaspori je život isti ukrali nam oni milijarde ili ne. Tvoj motiv je čisto emotivan, sentiment kad čuješ Halida, ljiljane, da se sjetiš i SDA. Zaboli te dupe za kiosk od 250.000 KM, za Budnjine ukradene milione na vodi, smeću...
Uz tebe glasaju lopovi, oni koji su ucijenjeni od lopova, stranački uhljebi, tender efendije i starci koji moraju razmišljati par minuta da se sjete kako se prezivaju.
Sda mu je omogucila da pobjegne u njemacku inace bi bio u nekoj vukojebini citav zivot i na tome joj je zahvalan do groba
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#57884 Re: SDA-All about
Pa ako je se znalo što je se glasalo za oduzimanje oružja TO ? Što je "Ratko" do juna 92. Nosio petokraku na glavi.Better Man wrote: ↑15/03/2021 14:24Znalo se ko su i Radovan i Ratko šta spremaju i nisu smjeli s njima nikako vezati zastave. Jesu li ono Šešelj, Dobrica Ćosić i drugi fašisti i ratni zločinci bili najglasniji da se Alija i njegova grupa puste iz zatvora. Izbora je bilo, ali Aliji je bitnije bilo da se sruši biviša vlast, a to što su mu partneri zana se ko, to nije bitno bilo.Hank Paldum wrote: ↑15/03/2021 13:33Tvoje pravo da pokušaš da zabraniš kako god možeš, do tada ću uvijek koristiti svoje pravo da glasam pa makar i sa 80 godina bio u Njemačkoj.Better Man wrote: ↑15/03/2021 08:29
Majstore, obzirom da ne živiš U BiH, tebi treba zabraniti pravo glasa na izborima u BiH, jer zašto da nam neko ko ne živi ovde kroji sudbinu tako što glasa za najgoru ološ i kriminalce, koji su 1990. godine svezali zastave sa najvećim krvolocima i ratnim zločincima i koji su odgovorni za sve loše u državi zajedno sa svojim partnerima.
A pisati da je SDA svezala zastave sa krvolocima i ratnim zločincima je isto kao kao kada bi krivio nekoga što je 1986. slušao naređenja ratka mladića ili nekoga da je 1988. slušao Cecu na Ilidži.
Znači ne možes nekoga kriviti što je sarađivao sa nekima što su postali negativci poslije toga.
Padom komunizma saradnja 3 narodne stranke u državi konstitutivnih naroda je bio sasvim prirodan proces.
Ali ne, trebali smo se držati ideologije koja je 1-2 godine prije već propala u Rumuniji, Čehoslovackoj, istočnoj Njemačkoj i Sovjetskom Savezu.
Ne da se nije znalo, nije se moglo pretpostavit jer je bolesni komunistički sistem srboslavije izbriso gumicom sve četničke zločine, a čiji su počinitelji preko noći postali oslobodioci naših naroda i narodnosti.
Na engleskom se to kaže hindsight is 20/20
- Istinu govorim
#57885 Re: SDA-All about
Sda mu dala pasoš ? Vizu ? Stan ? Il je pobjego ispod četničkog noža pa dobio azil ?foxlife wrote: ↑15/03/2021 14:27Znas koja je on kategorija?A_A_AKCIJA wrote: ↑15/03/2021 12:59Za SDA glasa više kategorija, a ti si jedna od njih.Hank Paldum wrote: ↑15/03/2021 01:49 Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.
To su oni kojih se ne tiče. Tebi u dijaspori je život isti ukrali nam oni milijarde ili ne. Tvoj motiv je čisto emotivan, sentiment kad čuješ Halida, ljiljane, da se sjetiš i SDA. Zaboli te dupe za kiosk od 250.000 KM, za Budnjine ukradene milione na vodi, smeću...
Uz tebe glasaju lopovi, oni koji su ucijenjeni od lopova, stranački uhljebi, tender efendije i starci koji moraju razmišljati par minuta da se sjete kako se prezivaju.
Sda mu je omogucila da pobjegne u njemacku inace bi bio u nekoj vukojebini citav zivot i na tome joj je zahvalan do groba
- Istinu govorim
#57886 Re: SDA-All about
Prvi korak ka tome je oduzimanje hdzu svih poluga vlasti. Hoćemo li ?Better Man wrote: ↑15/03/2021 14:25Da se mene pita odmah.
-
WRecker
#57887 Re: SDA-All about
Jel SDA mozda blokirala procedure za nabavku i izmjene zakona za nabavku ili SNSD i Covic nedolaskom
-
kluz franjo
#57888 Re: SDA-All about
"DaBogda te u slučaju teške bolesti vozili Fadilovim autocestama, do Sebijinog kliničkog centra, na Fikretove respiratore i Vučićeve vakcine."
Hebiga, neko će ovo tumačiti kao tešku kletvu neprijatelja.
A evo opet ima nekih koji bi da uvjere da je to samo iskrena, prijateljska i dobronamjerna želja.
Hebiga, neko će ovo tumačiti kao tešku kletvu neprijatelja.
A evo opet ima nekih koji bi da uvjere da je to samo iskrena, prijateljska i dobronamjerna želja.
-
foxlife
#57889 Re: SDA-All about
Zavisi kad je pobjegaoIstinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:28Sda mu dala pasoš ? Vizu ? Stan ? Il je pobjego ispod četničkog noža pa dobio azil ?foxlife wrote: ↑15/03/2021 14:27Znas koja je on kategorija?A_A_AKCIJA wrote: ↑15/03/2021 12:59
Za SDA glasa više kategorija, a ti si jedna od njih.
Svejedno je imao anex 7 pa je li se vratio na svoje?
- Istinu govorim
#57890 Re: SDA-All about
Među one ispod čijeg je noža pobjego ? Mogu mislit, evo trči.foxlife wrote: ↑15/03/2021 14:33Zavisi kad je pobjegaoIstinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:28Sda mu dala pasoš ? Vizu ? Stan ? Il je pobjego ispod četničkog noža pa dobio azil ?
De pojasni ono kako mu je "sda omogućila"
- Osim_13
#57891 Re: SDA-All about
A možda misli na one koji su mimo rata, zadnjih 10 godina otišli iz BiH zbog javašluka i stajskog nivoa života koji nam je omogućila vlast koju sačinjava između ostalih SDA?Istinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:36
Među one ispod čijeg je noža pobjego ? Mogu mislit, evo trči.
- Istinu govorim
#57892 Re: SDA-All about
Ovde ima ljudi spremnih da relativizuju, ignorišu, povrijede sve, samo da bi pljunuli na sda
-
foxlife
#57893 Re: SDA-All about
Zasto onda prica rs su ocistili od muslimana nema ni jednog muslimana i slIstinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:36Među one ispod čijeg je noža pobjego ? Mogu mislit, evo trči.foxlife wrote: ↑15/03/2021 14:33Zavisi kad je pobjegaoIstinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:28
Sda mu dala pasoš ? Vizu ? Stan ? Il je pobjego ispod četničkog noža pa dobio azil ?
Eto kako je omogucila
- Istinu govorim
#57894 Re: SDA-All about
Onda ga je SDA otjerala, a ne omogućila mu da odeOsim_13 wrote: ↑15/03/2021 14:37A možda misli na one koji su mimo rata, zadnjih 10 godina otišli iz BiH zbog javašluka i stajskog nivoa života koji nam je omogućila vlast koju sačinjava između ostalih SDA?Istinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:36
- Istinu govorim
#57895 Re: SDA-All about
Čekaj, je l nije to policija i vojska republike srpske uz pomoć policiju Srbije i vojsku jugoslavije "očistila" (odnosno protjerala, pobila i izvršila genocid) ?foxlife wrote: ↑15/03/2021 14:38Zasto onda prica rs su ocistili od muslimana nema ni jednog muslimana i slIstinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:36Među one ispod čijeg je noža pobjego ? Mogu mislit, evo trči.
Eto kako je omogucila
-
last mohicans
#57896 Re: SDA-All about
Kaže skupštinski zastupnik KS Hamed Aljović , zašto se niko ne javlja na KAL centre. Molim botove da dotičnog nauče kako se speluje riječ CALL
- jazzer
#57897 Re: SDA-All about
Je li mozda Vlada FBiH mogla nabaviti vakcine jos prije nekoliko mjeseci kao sto ih nabavlja sada, neovisno od drzavnih institucija?
Nisu im smetnja bili ni HDZ a ni SNSD. Nego im uvijek (HDZ i SNSD) posluze kao (uzasno los) izgovor za sav nerad, kao oni bi nesto radili za dobrobit
drzave ali ne mogu zbog njih jer ih koce. Vec vidjeno milion puta.
-
A_A_AKCIJA
#57898 Re: SDA-All about
Blokirala Bisera Turković. Krajem januara Rusi ponudili vakcinu, gospoja se nije udostojila ni da odgovori na ponudu!WRecker wrote: ↑15/03/2021 14:32Jel SDA mozda blokirala procedure za nabavku i izmjene zakona za nabavku ili SNSD i Covic nedolaskom
Dakle, prije dva mjeseca se moglo početi sa nabavkom, ali Bisera, SDA nije mrdnula prstom.
-
foxlife
#57899 Re: SDA-All about
Ne mjenjaj temu ko prica o tome?Istinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:39Čekaj, je l nije to policija i vojska republike srpske uz pomoć policiju Srbije i vojsku jugoslavije "očistila" (odnosno protjerala, pobila i izvršila genocid) ?foxlife wrote: ↑15/03/2021 14:38Zasto onda prica rs su ocistili od muslimana nema ni jednog muslimana i slIstinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:36
Eto kako je omogucila
Vi to samo i znate sda odbranila bla bla
- Istinu govorim
#57900 Re: SDA-All about
Pitam te za ono što si ti reko i ti si taj koji bježi od teme, a sda nije odbranila nego narodfoxlife wrote: ↑15/03/2021 14:57Ne mjenjaj temu ko prica o tome?Istinu govorim wrote: ↑15/03/2021 14:39Čekaj, je l nije to policija i vojska republike srpske uz pomoć policiju Srbije i vojsku jugoslavije "očistila" (odnosno protjerala, pobila i izvršila genocid) ?
Vi to samo i znate sda odbranila bla bla