SDA-All about

bunk

#57851 Re: SDA-All about

Post by bunk »

A_A_AKCIJA wrote: 15/03/2021 12:59
Hank Paldum wrote: 15/03/2021 01:49 Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.
Za SDA glasa više kategorija, a ti si jedna od njih.

To su oni kojih se ne tiče. Tebi u dijaspori je život isti ukrali nam oni milijarde ili ne. Tvoj motiv je čisto emotivan, sentiment kad čuješ Halida, ljiljane, da se sjetiš i SDA. Zaboli te dupe za kiosk od 250.000 KM, za Budnjine ukradene milione na vodi, smeću...

Uz tebe glasaju lopovi, oni koji su ucijenjeni od lopova, stranački uhljebi, tender efendije i starci koji moraju razmišljati par minuta da se sjete kako se prezivaju.
Pa otklen onda nipu glasovi uopce?
A_A_AKCIJA

#57852 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

WRecker wrote: 15/03/2021 13:05 Za razliku od NS i SDP-a SDA barem ne stavlja kandidatkinju koja negira bosnjacki narod i koja se zali kada je Vijecnica u bojama Sandzaka ili mozda prodaju Srebrenice kao SDP.

I prije nego sto me napadnete nisam neki simpatizer trebaju se rijesiti kriminala i protjerati pola stranke ali bosnjacki narod nece sacuvati ni NS ni SDP a ni NiP otpad zelenih
Na koga misliš? Na Dušanku Majkić, što je SDA ugura onomad u Dom Naroda, pa nam Dodik može šta hoće, blokiranjem najmanje gluposti na nivou države.

Isto su uradili sa HDZom i glasali za njihovog kandidata, kad asu mogli za SDP-ovog. Zato te sada HDZ i SNSD drže za muda, jer im je SDA to omogućila.
A_A_AKCIJA

#57853 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

bunk wrote: 15/03/2021 13:07 Pa otklen onda nipu glasovi uopce?
Od poštenih, koji su bili tihi i kojima je dopizdilo da trpe.
Sigma90

#57854 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

WRecker wrote: 15/03/2021 13:05 Za razliku od NS i SDP-a SDA barem ne stavlja kandidatkinju koja negira bosnjacki narod i koja se zali kada je Vijecnica u bojama Sandzaka ili mozda prodaju Srebrenice kao SDP.

I prije nego sto me napadnete nisam neki simpatizer trebaju se rijesiti kriminala i protjerati pola stranke ali bosnjacki narod nece sacuvati ni NS ni SDP a ni NiP otpad zelenih
Zato progura na bitne pozicije Dusanku Majkic. Pravi koalicije po Srebrenici i Bijeljini sa SNSD. Glasa protiv smjene HDZ kadra Grubese itd. Inace ti navedeni kadrovi i njihove stranke nisu poznate po tome da negiraju bosanski jezik, drzavu BiH itd. :thumbup:
WRecker

#57855 Re: SDA-All about

Post by WRecker »

A_A_AKCIJA wrote: 15/03/2021 13:10

Na koga misliš? Na Dušanku Majkić, što je SDA ugura onomad u Dom Naroda, pa nam Dodik može šta hoće, blokiranjem najmanje gluposti na nivou države.

Isto su uradili sa HDZom i glasali za njihovog kandidata, kad asu mogli za SDP-ovog. Zato te sada HDZ i SNSD drže za muda, jer im je SDA to omogućila.
Pa to ti sve govori kada ovakva SDA koja radi u talu sa SNSD HDZ i koja ima mutavog Bakira kao lidera kada kao takvi opet najbolje zastupaju interes Bosnjaka od drugih stranaka (NiP)
bunk

#57856 Re: SDA-All about

Post by bunk »

A_A_AKCIJA wrote: 15/03/2021 13:11
bunk wrote: 15/03/2021 13:07 Pa otklen onda nipu glasovi uopce?
Od poštenih, koji su bili tihi i kojima je dopizdilo da trpe.
Aaaaa,koji su trpili godinama,kao.Champs ili utemeljitelj himself.
De akcijo malo zivni,mani patetike :lol:
Hank Paldum

#57857 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

pici wrote: 15/03/2021 11:22
zippoo87 wrote: 15/03/2021 00:10
Jes...evo zivimo mi na forumu...nek si nam rekao :lol:
A znas sta je najveci problem kod tebe...ti si seljacina po vlastitoj volji i zeleni navijac...znaci otisao si iz BiH,imas sve uslove da te boli K za SDA i nas ovamo ali jok...seljakluk u tebi ne da ti mira,moras ti dobacivati ovamo i komentarisati.
Znas koja je razlika izmedju tebe i bunka,kojeg puno vise cijenim kao osobu nego tebe...bunk je u selu i on nema puno mogucnosti da se emancipuje,ide kao i svi,za "malim Mujom"...a ti si otisao,imas mogucnost da vidis kako funkcionise uredjena drzava,da se tvoj rad placa...cak si rekao da bi tamo glasao za liberale a nama ovdje poturas fasiste,islamske fanatike,krezube navijace "Sebijaaaa,Sebijaaaa",kriminalce sitnog zuba,Zahiragice i sav ostali sljam koji se sakupio u ovoj stranci i oko nje.

Dakle,ti ostajes primitivna seljacina i u Njemackoj i to nikada neces moci promijeniti...opanak ostaje opanak do kraja zivota,ma gdje zivio.
seljaka iz sela moresH istjerat al selo iz seljobera NIKAD!!!
Ti si od kada čitam tvoje komentare samo jednom pokušao da budeś ozbiljan i nešto pametno napišeš i ti se toliko spetljao da je nespretno ispalo da sa četnicima nazdravljaš i družiš se

zaHto boLje nAstaviTi piHsati takvE pOstovE i da NooorOd sumnJa dA nihsi u stooonju neshto pameTno napisaTi nego stvaRno pokusHati i otkloNiti svAKu suMnjU
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57858 Re: SDA-All about

Post by pici »

Hank Paldum wrote: 15/03/2021 13:21
A znas sta je najveci problem kod tebe...ti si seljacina po vlastitoj volji i zeleni navijac...znaci otisao si iz BiH,imas sve uslove da te boli K za SDA i nas ovamo ali jok...seljakluk u tebi ne da ti mira,moras ti dobacivati ovamo i komentarisati.
Znas koja je razlika izmedju tebe i bunka,kojeg puno vise cijenim kao osobu nego tebe...bunk je u selu i on nema puno mogucnosti da se emancipuje,ide kao i svi,za "malim Mujom"...a ti si otisao,imas mogucnost da vidis kako funkcionise uredjena drzava,da se tvoj rad placa...cak si rekao da bi tamo glasao za liberale a nama ovdje poturas fasiste,islamske fanatike,krezube navijace "Sebijaaaa,Sebijaaaa",kriminalce sitnog zuba,Zahiragice i sav ostali sljam koji se sakupio u ovoj stranci i oko nje.

Dakle,ti ostajes primitivna seljacina i u Njemackoj i to nikada neces moci promijeniti...opanak ostaje opanak do kraja zivota,ma gdje zivio.
Ti si od kada čitam tvoje komentare samo jednom pokušao da budeś ozbiljan i nešto pametno napišeš i ti se toliko spetljao da je nespretno ispalo da sa četnicima nazdravljaš i družiš se

zaHto boLje nAstaviTi piHsati takvE pOstovE i da NooorOd sumnJa dA nihsi u stooonju neshto pameTno napisaTi nego stvaRno pokusHati i otkloNiti svAKu suMnjU
trt milojka, baustHelac
jazzer

#57859 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

WRecker wrote: 15/03/2021 13:16
Pa to ti sve govori kada ovakva SDA koja radi u talu sa SNSD HDZ i koja ima mutavog Bakira kao lidera kada kao takvi opet najbolje zastupaju interes Bosnjaka od drugih stranaka (NiP)
Osim 5000 vakcina koje su dobili kao sadaku od covjeka koji bi dao 100 bosnjaka za jednog srbina, bosnjaci se mogu
vakcinisati ali u celo, i to kurcem. Toliko nas dobro vode ovi iz SDA.

O ekonomiji, politici, kulturi i ostalom necemo ovaj put.
Hank Paldum

#57860 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Better Man wrote: 15/03/2021 08:29
Hank Paldum wrote: 15/03/2021 01:49

Kao što sam jednom napisao, ja ti ovdje najviše kvarim priču koju vrtiš u krug, ne zato što se smatram boljim od ostalih forumaša nego što moja lokacija i ostale informacije kvare tvoje standardne "argumente" kojima častiš svoje neistomišljenike.
Kao npr. da sam u BiH ti bi napisao da sam negdje u selu ali pošto nisam valja na brzinu nešto sklepati :lol:
Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.
A nije istina da bi me trebao boliti K za SDA i ostalim BH političkim dešavanjima, nikada se ne zna kada se mogu vratiti. Ja samo znam da je se BiH i čitava Jugoslavija prije više od 30 godina oslobodila komunizma i narodi su imali slobodu da izražavaju svoj identitet, među njima i bošnjacki i da se nije dopustilo da pobijedi neko ko je pogrdno pričao o bošnjackom narodu i ja ću doprinijeti na demokratski način da tako ostane pa vratio se za 1 godinu, 20 godina ili nikada, pa glasao iz Sarajeva, Berlina ili planete Mars.
Majstore, obzirom da ne živiš U BiH, tebi treba zabraniti pravo glasa na izborima u BiH, jer zašto da nam neko ko ne živi ovde kroji sudbinu tako što glasa za najgoru ološ i kriminalce, koji su 1990. godine svezali zastave sa najvećim krvolocima i ratnim zločincima i koji su odgovorni za sve loše u državi zajedno sa svojim partnerima.
Tvoje pravo da pokušaš da zabraniš kako god možeš, do tada ću uvijek koristiti svoje pravo da glasam pa makar i sa 80 godina bio u Njemačkoj.
A pisati da je SDA svezala zastave sa krvolocima i ratnim zločincima je isto kao kao kada bi krivio nekoga što je 1986. slušao naređenja ratka mladića ili nekoga da je 1988. slušao Cecu na Ilidži.
Znači ne možes nekoga kriviti što je sarađivao sa nekima što su postali negativci poslije toga.
Padom komunizma saradnja 3 narodne stranke u državi konstitutivnih naroda je bio sasvim prirodan proces.
Ali ne, trebali smo se držati ideologije koja je 1-2 godine prije već propala u Rumuniji, Čehoslovackoj, istočnoj Njemačkoj i Sovjetskom Savezu.
Hank Paldum

#57861 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

pici wrote: 15/03/2021 13:29

trt milojka, baustHelac
Sjećas li se prije sedmicu kada si i ti htio razgovarati kao odrasla osoba pa si zajebao toliko stvar da je ispalo da piješ sa četnicima? :lol:
Drži se ti takvih postova, to je tvoj limit, nije ovo drugo za tEhbE.
Hank Paldum

#57862 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Hank Paldum wrote: 15/03/2021 01:49 Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.

To su oni kojih se ne tiče. Tebi u dijaspori je život isti ukrali nam oni milijarde ili ne. Tvoj motiv je čisto emotivan, sentiment kad čuješ Halida, ljiljane, da se sjetiš i SDA. Zaboli te dupe za kiosk od 250.000 KM, za Budnjine ukradene milione na vodi, smeću...

Uz tebe glasaju lopovi, oni koji su ucijenjeni od lopova, stranački uhljebi, tender efendije i starci koji moraju razmišljati par minuta da se sjete kako se prezivaju.
Doduše ima i onih koji se u inostranstvu obraduju kada čuju da i BiH ima jednu takvu stranku poput Njihove Stranke, ne interesuje ih zašto Forto ima nadimak Paušal.
Osim_13

#57863 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

Niko ne spori, glasaj ti, tvoje pravo. Ali iskreno argumenti su ti smiješni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57864 Re: SDA-All about

Post by pici »

Hank Paldum wrote: 15/03/2021 13:38

trt milojka, baustHelac
Sjećas li se prije sedmicu kada si i ti htio razgovarati kao odrasla osoba pa si zajebao toliko stvar da je ispalo da piješ sa četnicima? :lol:
peraČ gHuzova idel to u alemanji, jes tetoviro ljiljane na ramenu a dzamiju na grudima...
Hank Paldum

#57865 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

muha_sa wrote: 15/03/2021 13:01

:lol: :lol: :lol: :lol:
Važno je da ne moraju ni tri sekunde razmišljati za koga glasati.
jazzer

#57866 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Naravno da im ne treba duze od tri sekunde da skontaju za koga da glasaju.

Svakog 5-og u mjesecu tri stoje penzije u padze, pa nece valjda glasati protiv ruke koja ih hrani?
A_A_AKCIJA

#57867 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

Hank Paldum wrote: 15/03/2021 13:40

Doduše ima i onih koji se u inostranstvu obraduju kada čuju da i BiH ima jednu takvu stranku poput Njihove Stranke, ne interesuje ih zašto Forto ima nadimak Paušal.
Forto potpisao paušal, napali ga i izvinio se. Nije naplatio marke od tog paušalna.

SDA uzela 8 milijardi za autoputeve i spičkala na službene aute, plate...

Ja znam da tebe ne zanima, jer ti nije ni u džep ni iz džepa. Meni jeste. Skoro 70 ljudi je sinoć umrlo u Sarajevu zbog lošeg zdravstvenog sistema. A Sebija se lično slikala u novom izolatoriju koji je koštao 500.000 i koji ne postoji. Nema ga!

SDA krade novac do te mjere da nam je bukvalno došlo glave. 70 ljudi dnevno je umiralo u najgorim danima rata u Sarajevu.

Zamisli se, jer ako ti je neko od familije, prijatelja, umro ovih dana, ubio ih je sistem za koji ti glasaš, kojem ti lično daješ podršku. Razmisli o tome.
zippoo87

#57868 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Hank Paldum wrote: 15/03/2021 01:49
Hank Paldum wrote: 14/03/2021 23:01
Tako vi po forumima visite preko 10 godina i kulturno poklapate druge dok život ide dalje i ljudi se miču sa tačke. Veoma me je pogodilo kulturno poklapanje na forumu na koji navraćam svakih 6 mjeseci dok u pravom životu živim gdje želim i glasam za koga želim dok vam svake 2 godine dajem razlog da nekoga kulturno poklopite :lol:

Kao što sam jednom napisao, ja ti ovdje najviše kvarim priču koju vrtiš u krug, ne zato što se smatram boljim od ostalih forumaša nego što moja lokacija i ostale informacije kvare tvoje standardne "argumente" kojima častiš svoje neistomišljenike.
Kao npr. da sam u BiH ti bi napisao da sam negdje u selu ali pošto nisam valja na brzinu nešto sklepati :lol:
Ja sam dokaz da se za SDA ne glasa što se mora nego što se želi.
A nije istina da bi me trebao boliti K za SDA i ostalim BH političkim dešavanjima, nikada se ne zna kada se mogu vratiti. Ja samo znam da je se BiH i čitava Jugoslavija prije više od 30 godina oslobodila komunizma i narodi su imali slobodu da izražavaju svoj identitet, među njima i bošnjacki i da se nije dopustilo da pobijedi neko ko je pogrdno pričao o bošnjackom narodu i ja ću doprinijeti na demokratski način da tako ostane pa vratio se za 1 godinu, 20 godina ili nikada, pa glasao iz Sarajeva, Berlina ili planete Mars.
Nikakvu ja "pricu" ne vrtim...samo cinjenice vrtim...koje se mogu pokazati i dokazati i statistikom.
Znam u svom okruzenju ko i kakvi su za SDA a to pokazuju i zadnji izbori...gdje SDA nema nigdje u vecim i urbanijim sredinama...samo tamo gdje je mentalni sklop ljudi kao tvoj,ruralci.
Nekada prije na forumu dok je SDA bila jaca,bilo je puno normalnijih,pametnijih i pismenijig postovalaca lika i djela i takve ljude niko nikada nije zvao botovima,jer simpatizer i bot su potpuno razlicite stvari...sto po pojmu,sto po kontekstu i inteligneciji.Ti si klasicni BOT,navijac...ne zato sto moras,nego sto si u srzi ta primitivna seljacina ,proSDAovac,koji je otisao vani da radi,sto je super.
Ali zapitaj se ko nama u BiH ne dolazi niko da radi...da li bi ti imao posao u Njemackoj,da Angela upravlja sa Njemackom kao sto SDA upravlja sa BiH i zivotima gradjana ?
TI nama ovdje prosipas tu klasicnu SDA pricu o ugrozenosti Bosnjaka,identitetu,neko nas eto hoce sve pobiti sada...a upravo ti sto nas kao brane,su nas najvise i unistili i osiromasili .
Takvi kao ti,seljadija se lizanjem guzice onim iznad sebe i kriminalom i bahatoscu,docepala tendera i nekretnina za 1 KM i preko noci postadose gazde...koje ne placaju drzavi porez,radnicima staz ,zdravstveno...zaposjednu drzavnu imovinu i rentaju kao da im je babovina i milion drugih kriminala i muljaza,evo sada kako je korona,vidimo da su nas poceli i ubijati svojim neradom...evo dnevno po 60 umirlih od korone,oni jos vakcine nisu ni poceli nabavljati.Dakle zbog njihove nebrige,par hiljada ljudi ce umrijeti a mogli su nastaviti svoje zivote.

I ti obicna primitivna seljacina koja radi vani trenutno,nasao si nama ovdje ubice poturati kao drzavnike,zastitnike,spasioce
PA JE LI SRAMOTA SELJACINO?????????
Last edited by zippoo87 on 15/03/2021 14:06, edited 2 times in total.
addem

#57869 Re: SDA-All about

Post by addem »

Vranic pogubljen lik uopste nije za ministra zdravstva.
Hank Paldum

#57870 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

pici wrote: 15/03/2021 13:42
Hank Paldum wrote: 15/03/2021 13:38

trt milojka, baustHelac
peraČ gHuzova idel to u alemanji, jes tetoviro ljiljane na ramenu a dzamiju na grudima...
Neka ti nisi, niti pereš guzice, niti bauštela, niti biro, niti odlaziš, niti si ostao i šta u BiH pokrenuo (inače ne bi imao toliko vremena pisati i ogorčenost kamuflirao ne-humorom), niti si se kome uvukao u anus, niti si prodao dušu, niti si pokazao muda, niti izašao na proteste, niti su te kupili, niti želiš posao preko štele, niti možes na pošten način naći posao, niti šta tražiš vani, niti si nabio političara štosem, niti si na demokratski način srušio vlast, niti te je stanje napravilo depresivnim da si se odjavio i sa foruma, niti si skupio hrabrosti i došao do cilja.

Znači stojiš na istom mjestu gdje si stajao prije 10 godina i jedini ti je izgovor gdje lažeš sam sebe da nisi radio ništa "Nisu me oni 1992. oĆerali pa neĆe ni Boakir"
Sjediš 10 godina na forumu i režiš na sve koji rade u Telecomu, Energopetrolu, opštinama, da bi trebali dati otkaz da bi porasli u tvojim očima, režiš na one u Njemackoj, Austriji, Kanadi i ovim u inostranstvu i pišeš neka se vrate ako su patriJote jer lakše je tebi da svi drugi postanu ti nego da ti digneš guzicu.
Neka je tvoja krađa vazduha gdje visiš na Klixu i pišeš kratke postove dokaz patriotizma.
Kada opet navratim za 2 godine sigurno ćes i dalje isto pisati sa 7 postova na dan.
Styling

#57871 Re: SDA-All about

Post by Styling »

addem wrote: 15/03/2021 14:04 Vranic pogubljen lik uopste nije za ministra zdravstva.
Vranic dobro radi. Nije svako nadaren oratorskim vjestinama.
zippoo87

#57872 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Tako'e...samo ce nas SDA sacuvati :lol:
Evo jedno kratko pitanje na tu temu za tebe ...kako ????????????????????
Osim_13

#57873 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

A bolje i Vranić nego Kasper.
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#57874 Re: SDA-All about

Post by Istinu govorim »

foxlife wrote: 15/03/2021 11:06 Ma da za mene glasa nije uredu jer ne placa porez ovdje odjebi i biraj one kojima placas
Pa e, imaš preko milion državljana srbije i hrvatske koji gladaju ovdje, tako da je on kap u moru
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#57875 Re: SDA-All about

Post by Istinu govorim »

drug_profi wrote: 15/03/2021 13:02 Image
Da li to drug fan totalitarne ideologije, karcinoma čovječanstva, profi naziva SDA nacistima ? :lol:
Post Reply