Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ElRe wrote: ↑27/06/2026 17:41
Najbolji automobil u klasi u vrijeme kada je bio aktuelan.
Kasnije je Fiat cijedio suhu drenovinu iz njega, a platformu koristi i dan danas za svoje najbitnije modele.
Do 2014. sam 3 godine imao sam jednog 1.3 Multijeta iz 2009. kojeg sam na žalost prevrnuo…
Do pojave Pola 6R nije bilo boljeg auta.
A u vrhu klase je bio i sa 10 godina na leđima
SvjetlosnaGodina wrote: ↑27/06/2026 17:48
Kako si to uspio sa tim jadom od motora?
Zaspao za volanom…
To je agilniji motor od bilo kojeg 1.6 benzinca.
I jedan od najboljih malih dizel motora uz odličan MT5.
Jest mozda iznad 2000rpm
U jbt, zajebano to oravo, dobro da si zivu glavu izvukao
55KW verzija iznad 1900 o/min
I dobro je ubrzavao i iznad 130 km/h za razliku od 1.5 dCi sa 68 KS koji je mrtav iznad 120 km/h (ali troši 0.5 do 0.8l manje).
Naprijed dobro izgleda samo mi nije jasan FIAT-ov pristup da se ovakve štopke i generalno izgled nazad napravi da izgleda kao jeftina kopija Hyundai-a i KIA-e (oba brenda koja nisu vrijedna spomena jer im je dizajn očajan).
Grizzly Fastback iz daljine djeluje kao kopija Fordovog Capri-a kojeg su "vratili" kao EV, i naravno flopao je preko noći.
Ovaj Fastback je naslijednik Fastback modela koji se u Južnoj Americi prodaje od cca 2022. godine.
U Južnoj Americi će i nova generacija imati FCA 1.0 i 1.3 FireFly motore, SUS i MHEV. U Evropi, Aziji i Bliskom Istoku samo 1.2 eGEN3, 1.2 Gen3 MT6 i struja.
Dizajn je korektan, po meni uspješniji od dizajna C3 Aircross i Frontere. U BiH neće biti jeftin jer će biti opterećen carinom od 15% (Made in Maroko).
ElRe wrote: ↑13/07/2026 12:40
Ovaj Fastback je naslijednik Fastback modela koji se u Južnoj Americi prodaje od cca 2022. godine.
U Južnoj Americi će i nova generacija imati FCA 1.0 i 1.3 FireFly motore, SUS i MHEV. U Evropi, Aziji i Bliskom Istoku samo 1.2 eGEN3, 1.2 Gen3 MT6 i struja.
Dizajn je korektan, po meni uspješniji od dizajna C3 Aircross i Frontere. U BiH neće biti jeftin jer će biti opterećen carinom od 15% (Made in Maroko).
Volio bih vidjeti Firefly motore i kod nas, nikad mi nije bila jasna odluka da se koristi Peugeotov motor.
Nadat' se da će ga uspjeti spakovati na 50 hiljada.
ElRe wrote: ↑13/07/2026 12:40
koja hrpa disproporcionalnog i nezgrapnog sranja, ruznoca gora nego kod kineza