Hahahaha....upravu si. Ne bih volio da ispadne a i necu ga vadit jer m boli 1-2-3 ne znam tacno kojiMatijevic_Vlado wrote:e jebi ga jarane dok ti na forumu otkolnis te sve dileme koje imas on ce ti sam ispasti
Zubobolja
Moderator: anex
- red evil
#26 Re: Zubobolja
-
rookfash
#27 Re: Zubobolja
otidji zubaru. ionako ti nista nece raditi dok je zub pod upalom (kazes da je nateceno). vjerovatno ce ti prvo dati antibiotike da razbije upalu, pa tek onda otvarati zub i cistiti ga. ako budes cekao da samo prodje samo ce ti biti gore, jer samo od sebe ne moze proci, nego se samo moze jos vise zakomplikovati. zato pravac stomatologu! 
- red evil
#28 Re: Zubobolja
Morat cu.
Kad se jezikom udarim
od ta tri zuba sve tri bole. Zubar ce s onim, nalik na kasku, kako li se vec zove, udarit 
Nije mi jasno: Kakve veze STOMAKTOLOG ima sa zubima

Kad se jezikom udarim
Nije mi jasno: Kakve veze STOMAKTOLOG ima sa zubima
-
Saka
#30 Re: Zubobolja
Kad se zub upali pravo analgetici obično ne pomažu mnogo.
Kafetin, Andol, Aspirin i sl. bolje ne pij jer je to preslabo za jaku zubobolju. Analgin nije zdrav i na zapadu je odavno zabranjen. Bolja solucija je Ibuprofen (Brufen) ili Naproxen.
Antiniotici će ti trebati da smire upalu, vjerovatno u kombinaciji sa nekim analgeticima. Međutim, nerijetko teško bilo šta može otkloniti bol, u nekim situacijama meni ni Morfin nije pomogao. Tablete te nadrogiraju ali bol i dalje ne prestaje.
Kafetin, Andol, Aspirin i sl. bolje ne pij jer je to preslabo za jaku zubobolju. Analgin nije zdrav i na zapadu je odavno zabranjen. Bolja solucija je Ibuprofen (Brufen) ili Naproxen.
Antiniotici će ti trebati da smire upalu, vjerovatno u kombinaciji sa nekim analgeticima. Međutim, nerijetko teško bilo šta može otkloniti bol, u nekim situacijama meni ni Morfin nije pomogao. Tablete te nadrogiraju ali bol i dalje ne prestaje.
- red evil
#31 Re: Zubobolja
Upravo tako. Popio sam Naklofan Duo. Malo pomogne ali opet boli. Analgin kad popijem nista mi bolje ne bude, n boli onako kako boli.Saka wrote:Kad se zub upali pravo analgetici obično ne pomažu mnogo.
Ne bi mi trebali danas raditi nista. Zub je pod upalom, natekao sam, ispod oka kao da sam imao box match.
- lara b.
#32 Re: Zubobolja
voltaren forte pomaze kod jakih bolova,nakon vadjenja zuba itd...
a ako je nateceno, odes zubaru, stavi ti lijek i da tablete... kada se smiri popravis ili vadis
uglavnom moze ti se upaliti sva vilica ako ne odes... oko i uho i grlo
bitno je otici sto prije, da dobijes antibiotike
bolje ti je otici cim prije, nego se patiti...sam neces nista rijesiti
a ako je nateceno, odes zubaru, stavi ti lijek i da tablete... kada se smiri popravis ili vadis
uglavnom moze ti se upaliti sva vilica ako ne odes... oko i uho i grlo
- red evil
#33 Re: Zubobolja
Bio sam, sad dosao. Poceo busit bez anestezije i stavio lijek. Nije mi dao nikakve tabletelara b. wrote:voltaren forte pomaze kod jakih bolova,nakon vadjenja zuba itd...
a ako je nateceno, odes zubaru, stavi ti lijek i da tablete... kada se smiri popravis ili vadis![]()
uglavnom moze ti se upaliti sva vilica ako ne odes... oko i uho i grlo![]()
-
Stojadin
#34 Re: Zubobolja
Itekako najbolji "kucni lijek" protiv zubobolje je klincic. Ako ga nemas pri ruci, mozes ga nabavit u svakoj vecoj radnji u obliku zacina. Samo uzmes 2-3 klincica i stavis ga oko zuba gdje te boli, i izvaces da sokovi izadju i skoro momentalno pocinje da djeluje.. Nema bolje a jeftinijee anestezije. Takodjer je i dobar antiseptik pa ces malo i bakterija izubijat 
Imas vise nacina na koje nacine da ga koristis itd., pa malo proguglaj ako hoces.
Imas vise nacina na koje nacine da ga koristis itd., pa malo proguglaj ako hoces.
-
Krone
#35 Re: Zubobolja
itekako wrote:druze, ako hoces mogu te odvesti do hitne veceras, nije problem... neka ti tamo odrade sto moraju a onda u ponedeljak ili u dom zdravlja ili kod privatnika. i tu ti stojim na raspolaganju.red evil wrote:Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli
Koliko kafetin djeluje? Analgin malo djeluje, samo 3-4 sata. Djeluje li kafetin duze?
ne ustrucavaj se, znam kako ti je....
- PriNc_ba
#36 Re: Zubobolja
realno ovo zvuci ko zajebancija
i to stroga ...
prca neko opasno iz dosade cini mi se
- red evil
#37 Re: Zubobolja
Mislis na temu.PriNc_ba wrote:realno ovo zvuci ko zajebancijai to stroga ...
Zao mi je sto cu te razocarat. Nije zajebancija. Stvarn me boli zub, ako nevjerujes doci do moje kuce i vidi. I ako mislis da je zajebancija, onda i ti imaj ovu zajebanciju.
Ne salim se, stvarno boli.
- red evil
#38 Re: Zubobolja
jucer mi je zubar stavio lijek u zub i probio gnjoj iznad 3-ce, jucer sa bio natekao. Danas me opet boli i jos sam vise natekao. Valjda bi trebalo da me zub manje boli i da otok spadne. A kod mene obrnuto 
- red evil
#39 Re: Zubobolja
Opet pisem. Moram. Da li zubar moze otvarati meso iznad zuba? Posto mi je nateklo i zvao sam zubara i on mi kaze da dodjem danas da ce mi sve otvorit. Sta se pod tim podrazumjeva?