Jutros mi je analgin pomogao a malo prije sam popio i nije mi pomogao
Zubobolja
Moderator: anex
- red evil
#1 Zubobolja
Zna li neko sta je dobro za zubobolju? Bio sam zub popravio i prije nekoliko mjeseci mi je blomba ispala i nije me bolilo do danas nista. A najgore je sto ne znam koji je me zub boli imam osjecaj da me svi bole
.
- O'zone
- Globalni moderator
#2 Re: Zubobolja
Kažu da je zubar lijek samo takav ko rukom odneseno
Gadno je kad boli ali valjda znaš da je samo jedan lijek za to-moraš zubaru
Gadno je kad boli ali valjda znaš da je samo jedan lijek za to-moraš zubaru
- red evil
#3 Re: Zubobolja
Znam da je on najbolji lijek, ali sad ne radi stoma(k)tlog 
Ima li ista da se bol sprijeci? Neki kucni lijek?
-
amebr
#4 Re: Zubobolja
Ima kućni lijek...Udari glavom o zid i zubobolja prestaje , automatski glava počinje boljeti...malo šale....ako imaš duhana stavi malo tu gdje je bila plomba,pomaže kažu stari ljudi...red evil wrote:Znam da je on najbolji lijek, ali sad ne radi stoma(k)tlog
-
Krone
#5 Re: Zubobolja
dexomen, a radi ti zubar u hitnoj, nema izgovora ......red evil wrote:Znam da je on najbolji lijek, ali sad ne radi stoma(k)tlog
Last edited by Krone on 15/12/2012 21:01, edited 1 time in total.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6 Re: Zubobolja
RAPTEN protiv zubobolje, a za zubobolju ne znam....probaj glavom u zid udariti ili nesto slicno.
-
Peryton_
#7 Re: Zubobolja
Led. U zub, oko zuba, na zub.
Ako nisi gadljiv i ako neces barit neku curu BIJELI LUK sa malo soli na zub/u zub/oko zuba.
Caffetin, Plivadon i Solpadein.Uzmes jednu od ovih ako imas ali sumnjam da ce ti pomoci.
Ako nisi gadljiv i ako neces barit neku curu BIJELI LUK sa malo soli na zub/u zub/oko zuba.
Caffetin, Plivadon i Solpadein.Uzmes jednu od ovih ako imas ali sumnjam da ce ti pomoci.
-
Krone
#8 Re: Zubobolja
probaj zacepiti tu rupu od plombe vatom da ne ulazi zrak, vjerovatno ti zivac izasao vanired evil wrote:Zna li neko sta je dobro za zubobolju? Bio sam zub popravio i prije nekoliko mjeseci mi je blomba ispala i nije me bolilo do danas nista. A najgore je sto ne znam koji je me zub boli imam osjecaj da me svi bole.
- red evil
#9 Re: Zubobolja
Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli 
Koliko kafetin djeluje? Analgin malo djeluje, samo 3-4 sata. Djeluje li kafetin duze?
Koliko kafetin djeluje? Analgin malo djeluje, samo 3-4 sata. Djeluje li kafetin duze?
Last edited by red evil on 15/12/2012 21:06, edited 1 time in total.
-
Krone
#10 Re: Zubobolja
kreni redom k'o Mr.Beanred evil wrote:Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli
-
Peryton_
#11 Re: Zubobolja
red evil wrote:Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli
4-6 sati.maksimalna dnevna doza ne bi trebala biti veca od 6 tableta.
- Nisrin
#12 Re: Zubobolja
Mene zubi nikad u zivotu nisu boljeli (kuc-kuc) ali mi prijatelji rekose da im pomognu obloge od curekotovog ulja
Ili zuzmi tog ulja pa predji preko svih zuba, samo ga ne gutaj...
A cula sam da je dobro i ispirati cijela usta ŽALFIJOM!
A cula sam da je dobro i ispirati cijela usta ŽALFIJOM!
- irac300
#13 Re: Zubobolja
Drži se analgina i dalje, najbolji je za zubobolju. A čim stomatolog otvori vrata ordinacije idi da riješiš to. Nijedan ''paynkillers'' ne valja trošiti duži vremenski period.
- red evil
#14 Re: Zubobolja
Hvala svima na odgvorima, al ima jedan problem, a to je da su svi zubari na 2-3 spratu a ja nemogu hodat, u kolicima sam...
Zna li neko jesu li dobre kapsule Neklofan? Da li ih smiju piti svi? Ima li neka starosna dob?
Zna li neko jesu li dobre kapsule Neklofan? Da li ih smiju piti svi? Ima li neka starosna dob?
-
udrch
#15 Re: Zubobolja
odi do hitne, jedan od najboljih i najiskrenijihred evil wrote:Hvala svima na odgvorima, al ima jedan problem, a to je da su svi zubari na 2-3 spratu a ja nemogu hodat, u kolicima sam...
a usput je i u prizemlju, tako da možeš i u kolicima..
bar neka ti očisti i umiri živac..
-
granita
#16 Re: Zubobolja
Idi u Hitnu. Oni ce ti to ocistiti i staviti lijek do ponedjeljka kad podhitno moras zubaru. Pokusaj sa Naklofen cepicima radije nego da pijes tablete jer je Naklofen izuzetno tezak za stomak. Isto tako mozes pokusati Voltaren forte cepice. Led moze pomoci sa vanjske strane. Ako ne mozes cepic, probaj Nimesil prasak.
I ubuduce cim ispadne plomba kod zubara odmah sutradan. Inace propade zub, eto dovoljno mu je par mjeseci.
Sretno!
I ubuduce cim ispadne plomba kod zubara odmah sutradan. Inace propade zub, eto dovoljno mu je par mjeseci.
Sretno!
- bpsang
#17 Re: Zubobolja
ništa bez suhe šljive 
- Nisrin
#18 Re: Zubobolja
red evil wrote:Hvala svima na odgvorima, al ima jedan problem, a to je da su svi zubari na 2-3 spratu a ja nemogu hodat, u kolicima sam...
Imas dobrog zubara na Grbavici u Zagrebackoj, znas gdje ono skretanje za Vrace? Gdje ona raskrnica, pa tu na cosku je neki kao cofee bar, a odmah u tim nizu, vrata do je ulaz u zgradu gdje se nalazi odlican zubar u prizemlju!
A ako nemas novaca za privatnika imas dobru zubarku u ambulanti u Svrakinom selu- odmah iza trolejbuske stanice je ambulanta i ima prilaz za kolica...
-
itekako
#19 Re: Zubobolja
druze, ako hoces mogu te odvesti do hitne veceras, nije problem... neka ti tamo odrade sto moraju a onda u ponedeljak ili u dom zdravlja ili kod privatnika. i tu ti stojim na raspolaganju.red evil wrote:Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli
ne ustrucavaj se, znam kako ti je....
-
Ambrozija
#20 Re: Zubobolja
Svaka ti castitekako wrote:druze, ako hoces mogu te odvesti do hitne veceras, nije problem... neka ti tamo odrade sto moraju a onda u ponedeljak ili u dom zdravlja ili kod privatnika. i tu ti stojim na raspolaganju.red evil wrote:Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli
- AleSa
#21 Re: Zubobolja
Prokuhaj vode i dobro je posoli... naspi u usta koliko mozes i drzi sto duze mozes, pa ponovo... dva-tri puta tako ima da ti cijela vilica utrne neces osjetiti ni jedan zub pola dana:) ili sta ljuto (rakija i sl.) ...ili probaj staviti malo andola u tu supljinu od plobme i to zna brzo pomoci vjeruj..
-
Fauja Singh
#22 Re: Zubobolja
Kako je lijepo ovakvo nešto pročitati, svaka čast.itekako wrote:druze, ako hoces mogu te odvesti do hitne veceras, nije problem... neka ti tamo odrade sto moraju a onda u ponedeljak ili u dom zdravlja ili kod privatnika. i tu ti stojim na raspolaganju.red evil wrote:Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli
Sent from my Galaxy Nexus
- red evil
#23 Re: Zubobolja
Hvala, druze. Ali ja sam u Bugojnu...itekako wrote:druze, ako hoces mogu te odvesti do hitne veceras, nije problem... neka ti tamo odrade sto moraju a onda u ponedeljak ili u dom zdravlja ili kod privatnika. i tu ti stojim na raspolaganju.red evil wrote:Najgori je prblem sto ja nemam pojma koji me zub boli
Kupio sam Naklofein Duo tablete, sutra cu aBd ici zubaru
- red evil
#24 Re: Zubobolja
Sad me zub manje boli ali je sad oteklo ko zuba i ispod oka. Da li da idem zubaru li da cekam dok otok spadne pa onda ici?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#25 Re: Zubobolja
e jebi ga jarane dok ti na forumu otkolnis te sve dileme koje imas on ce ti sam ispasti