H.M. navodi "proslost slavnu" u borbi za tudje interese. Evo kako se Srbija, malo oporavljena, ali i dalje siromasna i izmozdena, bori za sebe. Oni znaju sta je drzava.
http://www.avijacijabezgranica.com/foru ... php?t=6467
Jel' se u BiH ijedan glas cuo o potrebi da se ocuva ovo malo nase bijedne mlazne awijacije ?
Znam, prigovorice se na trivijalnost, ali ...
Godina '91. Burno vrijeme, sve vri. U Hrvatska proglasila nezavisnost. Carke na sve strane. Plitvice, Borovo Selo, ..... Tribina u studenjaku, gost pokojni Vlado Gotovac. Centralno pitanje - hoce li Hrvatska biti priznata. Hoce - nece, hoce ako ..... Javlja se jedan i pita " Hoce li priznanje omoguciti Hrvatskoj da kupi topove i granate ? "
Pokojni Gotovac ( sjajan govornik i covjek ) se nasmijesi i odgovori ( bas se dobro sjecam ):
" Kad se jednog dana bude pisala istorija ovog vremena, topovi i granate ce u toj knjizi biti fusnota fusnote ".
E vidjosmo, pogotovu mi u Bosni, da li je oruzje fusnota od fusnote. Dakle, bojim se da mi treba puuuno da naucimo sta je to drzava, i da se manemo fikcija tipa ummet i slicne gluposti. Interes, interes i samo interes ( drzave ).