Odgovarajuci tekst
Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- dr_Evil
- yoda82
#1277 Re: Život samaca u srednjim godinama
Naravno. Vaši za oba pola, samo mi je ovako bilo lakše pisatinekome wrote: ↑17/11/2025 13:10isto i za zene sto ja mogu vidjeti... neke bi zeljele neki hollywood-dream story iz bajke uopste ne davajuci mogucnost da su veze nesto sto se gradiyoda82 wrote: ↑17/11/2025 12:13
Jednom sam oko toga ovdje imao raspravu, pa me napadoše![]()
Moje mišljenje je da ljudi imaju od početka prevelika i nerealna očekivanja i zato ne mogu da nađu partnera/partnericu. Da se razumijemo, ja sam prvi stava da je bolje biti sam nego sa svakim, i sasvim je ok biti sam ako to osoba želi, ali ovdje pričamo o ljudima koji žarko žele partnera/icu ali ih ne mogu naći zbog "previsokih kriterija". Kad kažem previsokih i nerealnih, mislim upravo to.
Znači, ako sebi zacrtaš "plavku", visoku 1.80, sa bujnim poprsjem, prelijepih crta lica, nevinu, ali da sve zna u spavaćoj, da govori tri jezika, da kuha k'o tvoja nana, da je dobra sa djecom, da je natprosječno inteligentna, da sluša muziku kao i ti, da odlično zarađuje, ali malo manje od tebe, da te pušta da ideš u kafanu, ali da ona ne izlazi, da je divna prema tvojoj majci, da joj ne smeta što ti ideš na tekme i vikendom mjesto da sa njom izađeš gledaš EPL ili igraš igrice....e jbg, onda su ogromne šanse da ćeš se razočarati i reći da nema pravih djevojaka/momaka. I ne, ovo ne podpada pod ono bolje biti sam nego sa svakim, nego su ovo nerealna očakivanja.
Moj stav je da treba dati priliku i osobama koje djeluju "nesavšeno" i koje se ne uklapaju sasvim u našu neku zamišljenu sliku druge osobe. Često se desi da vremenom kad upoznaš osobu neke stvari koje si zamislio i ne budu toliko važne...
Zato, pružite priliku ljudima da ih upoznate, pa ako klikne, klikne. Ako ne, Bože moj...u najgorem slučaju, opet će se tražiti gospodin savršeni/ gospođica savršena...
-
Duality_78
- Horoskop: lav
#1278 Re: Život samaca u srednjim godinama
Prije nego se odjavim sa topica - bar zasad dok se ne "izlufta" - samo jedan komentar bih volio ostaviti.
Pisanju na forumu je svojsteveno uopsteno i uprosteno pristupanje problematici: jbm misa, svi hocemo da "promahalamo", da se "oprobamo" na raznim temama udobno zasticeni plastom anonimnosti. I to je sve ljudski, normalno. Ali je onda po istoj matrici ljudski i normalno, da ako vec odlucis upustiti se u (dublju) diskusiju s nekim, i to s osobom koja jasno navodi sta i kako, stavise trazi dobronamjeran savjet, onda bi trebao "sazvakati" sav info prije diskusije, ako nista a ono da bi imao sta ponuditi, necim doprinijeti, forumasu/ici odgovoriti...... Umjesto toga forumas A me proziva da zivim u mracnoj, hladnoj Skandinaviji
(?!) onaj B da imam prevelika ocekivanja (a veze nema ni sta trazim, ni kakva su mi ocekivanja ni razlog zasto sam trenutno sam
), ovaj treci umjesto da procita otpocetka, mtvo-hladno preskace sve i daje komentar na nesto potpuno beznacajno, a sto samim njegovim komentarom - cesto bombasticnim, efekta radi - odjednom poprima sustinski znacaj i biva uzdignuto na pijedestal opste vaznosti. I tako se efektno banalizira i karikaturalizira svarna rasprava, ponistava tudji trud i oglusuje na dobronamjerni upit za savjet. Aferim!
Ponavljam, sve sto sam htio reci i sto sam napisao je
1. Sam sam trenutno
2. aktivno trazim ali nemam nekog uspjeha
3. iz mentalno-higijenskih razloga izbjegavam kafane, koride i folkerska okupljalista
4. otvoren za ozbiljne veze sa ozbiljnim zenama 30ih po mogucnosti
5. spreman sam se i preseliti u Sa, jer mi priroda posla to omogucava a i spreman sam za zrtvu, jer svaka ozbiljna veza obostranu zrtvu podrazumijeva
Veliko HVALA
@ZoomZoomKiwi
@banjaluka078
Da sam iz svega ovoga samo "upoznao" vas, bilo je vrijedno pokusaja
Pisanju na forumu je svojsteveno uopsteno i uprosteno pristupanje problematici: jbm misa, svi hocemo da "promahalamo", da se "oprobamo" na raznim temama udobno zasticeni plastom anonimnosti. I to je sve ljudski, normalno. Ali je onda po istoj matrici ljudski i normalno, da ako vec odlucis upustiti se u (dublju) diskusiju s nekim, i to s osobom koja jasno navodi sta i kako, stavise trazi dobronamjeran savjet, onda bi trebao "sazvakati" sav info prije diskusije, ako nista a ono da bi imao sta ponuditi, necim doprinijeti, forumasu/ici odgovoriti...... Umjesto toga forumas A me proziva da zivim u mracnoj, hladnoj Skandinaviji
1. Sam sam trenutno
3. iz mentalno-higijenskih razloga izbjegavam kafane, koride i folkerska okupljalista
5. spreman sam se i preseliti u Sa, jer mi priroda posla to omogucava a i spreman sam za zrtvu, jer svaka ozbiljna veza obostranu zrtvu podrazumijeva
Veliko HVALA
@ZoomZoomKiwi
@banjaluka078
Da sam iz svega ovoga samo "upoznao" vas, bilo je vrijedno pokusaja
-
Hakiz
-
Hakiz
#1280 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sve dok se vraća, neka ide s kim hoće.
Brak je ionako ekonomsko-društveni dogovor, nije mjera ljubavi.
-
Hakiz
#1281 Re: Život samaca u srednjim godinama
I još jedna tema o 20:80
Šta bude bit će. Ako bude, trebalo je biti. Ako ne bude, nije ni trebalo biti. Pravi mudrac sa planine
Da parafraziram Neila Degrassea Tysona, to što ti želiš vezu/brak, ne stvara nikome (bogu, Svemiru, ljudima itd) obavezu da ti to omoguće.
Sjećate li se jedne forumašice koja je imala sličnu muku, stalno je govorila da pati što je sama itd. Bila je aktivna na temi o K-popu i još nekim temama. Odjednom, nema je na forumu. Javi se jedan dan, udala se.
Dakle, opusti se i uživaj. Brinuo čovjek ili ne, bit će šta će biti.
Šta bude bit će. Ako bude, trebalo je biti. Ako ne bude, nije ni trebalo biti. Pravi mudrac sa planine
Da parafraziram Neila Degrassea Tysona, to što ti želiš vezu/brak, ne stvara nikome (bogu, Svemiru, ljudima itd) obavezu da ti to omoguće.
Sjećate li se jedne forumašice koja je imala sličnu muku, stalno je govorila da pati što je sama itd. Bila je aktivna na temi o K-popu i još nekim temama. Odjednom, nema je na forumu. Javi se jedan dan, udala se.
Dakle, opusti se i uživaj. Brinuo čovjek ili ne, bit će šta će biti.
- yoda82
#1282 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ja sam se pronašao kao ovaj BDuality_78 wrote: ↑17/11/2025 19:44 Prije nego se odjavim sa topica - bar zasad dok se ne "izlufta" - samo jedan komentar bih volio ostaviti.
Pisanju na forumu je svojsteveno uopsteno i uprosteno pristupanje problematici: jbm misa, svi hocemo da "promahalamo", da se "oprobamo" na raznim temama udobno zasticeni plastom anonimnosti. I to je sve ljudski, normalno. Ali je onda po istoj matrici ljudski i normalno, da ako vec odlucis upustiti se u (dublju) diskusiju s nekim, i to s osobom koja jasno navodi sta i kako, stavise trazi dobronamjeran savjet, onda bi trebao "sazvakati" sav info prije diskusije, ako nista a ono da bi imao sta ponuditi, necim doprinijeti, forumasu/ici odgovoriti...... Umjesto toga forumas A me proziva da zivim u mracnoj, hladnoj Skandinaviji(?!) onaj B da imam prevelika ocekivanja (a veze nema ni sta trazim, ni kakva su mi ocekivanja ni razlog zasto sam trenutno sam
), ovaj treci umjesto da procita otpocetka, mtvo-hladno preskace sve i daje komentar na nesto potpuno beznacajno, a sto samim njegovim komentarom - cesto bombasticnim, efekta radi - odjednom poprima sustinski znacaj i biva uzdignuto na pijedestal opste vaznosti. I tako se efektno banalizira i karikaturalizira svarna rasprava, ponistava tudji trud i oglusuje na dobronamjerni upit za savjet. Aferim!
1. Sam sam trenutno
5. spreman sam se i preseliti u Sa, jer mi priroda posla to omogucava a i spreman sam za zrtvu, jer svaka ozbiljna veza obostranu zrtvu podrazumijeva![]()
Veliko HVALA
@ZoomZoomKiwi
@banjaluka078
Da sam iz svega ovoga samo "upoznao" vas, bilo je vrijedno pokusaja![]()
Možda se nismo razumjeli, ali ja sam pisao uopšteno vođen iskustvima sa ljudima oko mene. I stvarno ih je dosta samih zbog nerealnih očekivanja.
Što se tiče tvog konkretnog problema, kao što sam i napisao, probaj neku grupnu "zanimaciju", ali nešto što i tebe zanima. Puno veća šansa je da ćeš tamo upoznati nekog ko ti odgovara.
U svakom slučaju, tebi sretno
-
belfy
#1283 Re: Život samaca u srednjim godinama
forum je odavno postao samo bojno polje i komedija. to sto si prvo dobro ustanovio je bojno polje. ne gleda niko da ti da neki savjet, nego ce da ce osudi, a par komentara prije i poslije su dobar opis komedije, jer je javljanje na temu samo da bi se zahebavalo sa temom koju smatras bitnom. a to jeste zalosno, ali mozda i neizbjezna evolucija foruma...Duality_78 wrote: ↑17/11/2025 19:44 Prije nego se odjavim sa topica - bar zasad dok se ne "izlufta" - samo jedan komentar bih volio ostaviti.
Pisanju na forumu je svojsteveno uopsteno i uprosteno pristupanje problematici: jbm misa, svi hocemo da "promahalamo", da se "oprobamo" na raznim temama udobno zasticeni plastom anonimnosti. I to je sve ljudski, normalno. Ali je onda po istoj matrici ljudski i normalno, da ako vec odlucis upustiti se u (dublju) diskusiju s nekim, i to s osobom koja jasno navodi sta i kako, stavise trazi dobronamjeran savjet, onda bi trebao "sazvakati" sav info prije diskusije, ako nista a ono da bi imao sta ponuditi, necim doprinijeti, forumasu/ici odgovoriti...... Umjesto toga forumas A me proziva da zivim u mracnoj, hladnoj Skandinaviji(?!) onaj B da imam prevelika ocekivanja (a veze nema ni sta trazim, ni kakva su mi ocekivanja ni razlog zasto sam trenutno sam
1. Sam sam trenutno
5. spreman sam se i preseliti u Sa, jer mi priroda posla to omogucava a i spreman sam za zrtvu, jer svaka ozbiljna veza obostranu zrtvu podrazumijeva![]()
Veliko HVALA
@ZoomZoomKiwi
@banjaluka078
a moj licni savjet bi bio bas kao i prethodnih dvoje koje si naveo. ne forsiras, nego zivi zivot i tako ce lakse doci...
-
Duality_78
#1284 Re: Život samaca u srednjim godinama
Hvala Belfy!belfy wrote: ↑18/11/2025 22:56forum je odavno postao samo bojno polje i komedija. to sto si prvo dobro ustanovio je bojno polje. ne gleda niko da ti da neki savjet, nego ce da ce osudi, a par komentara prije i poslije su dobar opis komedije, jer je javljanje na temu samo da bi se zahebavalo sa temom koju smatras bitnom. a to jeste zalosno, ali mozda i neizbjezna evolucija foruma...Duality_78 wrote: ↑17/11/2025 19:44 Prije nego se odjavim sa topica - bar zasad dok se ne "izlufta" - samo jedan komentar bih volio ostaviti.
1. Sam sam trenutno
Veliko HVALA
@ZoomZoomKiwi
@banjaluka078
a moj licni savjet bi bio bas kao i prethodnih dvoje koje si naveo. ne forsiras, nego zivi zivot i tako ce lakse doci...
Isti sam dojam stekao, a vjeruj da pratim ovaj forum jos od doba Sa-x, kada su ovdje pisali neki "ozbiljniji" forumasi, kao "Danas", "horns and drums", "Zadig", "Fair life" (koji,kako sam upratio, nazalost vise nije sa nama....) itd. Normalno, ne idealiziram nista - kako spomenute forumase tako ni ono vrijeme, jer nostalgija je retroaktivna utopija kako primjeti veliki A. Hemon a svi kao licni prtljag sobom nosimo subjektivna sociva shodno ondasnjem raspolozenju, godinama itd. - ali je zaista neizbjezno poredjenje sa ondasnjim temama, pozitivnom naboju, cesto nadahnutom pisanju, "duelima" koji su vise bili, ako mi se dozvoli doza patetisanja i banalizacije, "viteski" nastrojeni sa ciljem argumentovanog osvajanja zadate teme, bez da se pritom "protivnik" ponizava, njegov doprinos svjesno nipodastava itd......
- Digla_da_kreci
#1285 Re: Život samaca u srednjim godinama
Koje knjige citas?
-
suspect_zero
-
Hakiz
#1287 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nije on baš ekspert za žene.suspect_zero wrote: ↑22/11/2025 18:13Da, Ko traži jednu dobru, pametnu i lijepu ženu, ne traži jednu već tri žene. Oskar Vajld.
Ili jeste
Uglavnom, pomilovan je posthumno (homoseksualizam) u grupi pomilovanih u kojoj je bio i Alan Turing.
-
Duality_78
#1288 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pitanje meni upuceno ili?
-
suspect_zero
#1289 Re: Život samaca u srednjim godinama
Hakiz wrote: ↑22/11/2025 18:38Nije on baš ekspert za žene.suspect_zero wrote: ↑22/11/2025 18:13Da, Ko traži jednu dobru, pametnu i lijepu ženu, ne traži jednu već tri žene. Oskar Vajld.
Ili jeste![]()
Uglavnom, pomilovan je posthumno (homoseksualizam) u grupi pomilovanih u kojoj je bio i Alan Turing.
Sviđa mi se izreka, moze se odnositi i na muski rod.
Sto se tice Vajlda, mislim sa on nije bio ekspert ni za muskarce niti žene....da jeste ne bi mu jedan balavac dohak'o. Žena ga ostavila bjezeci sa djecom od bruke, a on umro gledajuci tapete u nekom kršu od hotela.
Psiholoski gledajuci, mislim da je majka odigrala neku blentavu igru u njegovoj glavi pa on kasnije ispada narcis, egocentrik...avaj i dva puta krsteni katolik, bez i jedne banke.
Ovo nije off na temu, nego drugaciji pogled....koliko roditelji utjecu da ostanemo/te samci ili neshvaceni? Poznajem nekoliko osoba kojima ni jedan partner ne odgovara zato sto nije vrijedan njih....rece mama/babo i uđe se lagano u šestu dekadu a mama i dalje sa mindera "pih...kakav on, ti si šćeri šorvan za njega ".....kćer se preko puta klati na tabureu i klima glavom, obljeva je hiljadu znojeva....ne sto su nahajcale, nego od klimaksa.
-
Hakiz
#1290 Re: Život samaca u srednjim godinama
Aleksa Šantić.suspect_zero wrote: ↑22/11/2025 19:53Hakiz wrote: ↑22/11/2025 18:38Nije on baš ekspert za žene.suspect_zero wrote: ↑22/11/2025 18:13
Da, Ko traži jednu dobru, pametnu i lijepu ženu, ne traži jednu već tri žene. Oskar Vajld.
Ili jeste![]()
Sviđa mi se izreka, moze se odnositi i na muski rod.
Sto se tice Vajlda, mislim sa on nije bio ekspert ni za muskarce niti žene....da jeste ne bi mu jedan balavac dohak'o. Žena ga ostavila bjezeci sa djecom od bruke, a on umro gledajuci tapete u nekom kršu od hotela.
Psiholoski gledajuci, mislim da je majka odigrala neku blentavu igru u njegovoj glavi pa on kasnije ispada narcis, egocentrik...avaj i dva puta krsteni katolik, bez i jedne banke.
Ovo nije off na temu, nego drugaciji pogled....koliko roditelji utjecu da ostanemo/te samci ili neshvaceni? Poznajem nekoliko osoba kojima ni jedan partner ne odgovara zato sto nije vrijedan njih....rece mama/babo i uđe se lagano u šestu dekadu a mama i dalje sa mindera "pih...kakav on, ti si šćeri šorvan za njega ".....kćer se preko puta klati na tabureu i klima glavom, obljeva je hiljadu znojeva....ne sto su nahajcale, nego od klimaksa.
-
belfy
#1291 Re: Život samaca u srednjim godinama
nema na cemu, ali zaista nema...Duality_78 wrote: ↑22/11/2025 17:02Hvala Belfy!belfy wrote: ↑18/11/2025 22:56forum je odavno postao samo bojno polje i komedija. to sto si prvo dobro ustanovio je bojno polje. ne gleda niko da ti da neki savjet, nego ce da ce osudi, a par komentara prije i poslije su dobar opis komedije, jer je javljanje na temu samo da bi se zahebavalo sa temom koju smatras bitnom. a to jeste zalosno, ali mozda i neizbjezna evolucija foruma...Duality_78 wrote: ↑17/11/2025 19:44 Prije nego se odjavim sa topica - bar zasad dok se ne "izlufta" - samo jedan komentar bih volio ostaviti.
1. Sam sam trenutno
Veliko HVALA
@ZoomZoomKiwi
@banjaluka078
a moj licni savjet bi bio bas kao i prethodnih dvoje koje si naveo. ne forsiras, nego zivi zivot i tako ce lakse doci...![]()
Isti sam dojam stekao, a vjeruj da pratim ovaj forum jos od doba Sa-x, kada su ovdje pisali neki "ozbiljniji" forumasi, kao "Danas", "horns and drums", "Zadig", "Fair life" (koji,kako sam upratio, nazalost vise nije sa nama....) itd. Normalno, ne idealiziram nista - kako spomenute forumase tako ni ono vrijeme, jer nostalgija je retroaktivna utopija kako primjeti veliki A. Hemon a svi kao licni prtljag sobom nosimo subjektivna sociva shodno ondasnjem raspolozenju, godinama itd. - ali je zaista neizbjezno poredjenje sa ondasnjim temama, pozitivnom naboju, cesto nadahnutom pisanju, "duelima" koji su vise bili, ako mi se dozvoli doza patetisanja i banalizacije, "viteski" nastrojeni sa ciljem argumentovanog osvajanja zadate teme, bez da se pritom "protivnik" ponizava, njegov doprinos svjesno nipodastava itd......![]()
i ja sam dovoljno dugo tu i ono sto sam ja primjetio je to pomjeranje prema ismijavanju ili osudjivanju. ja bih to nazvao "taborenje". nekada su se ucesnici foruma malo vise uzdrzavali i pokusavali dati korisnije savjete i misljenja. onda se to pocelo prelamati. oni agresivniji su postali "progresivniji" (a i sam sam mozda postao jedan od takvih, ali me tjesi to sto se preispitujem), pa su ostali to vidjeli kao "bolji put" i nastavili istim. jer je postalo najcjenjenije kada se nekome nagovoris, a ako priznas da si u krivu - onda si gubitnik...
eh, sada, posto ova tvoja tema nema veze sa ovim sto pricamo, ja bih da se vratim na istu jednom jednostavnom poslovicom: "Baci niz vodu, naci ces uzvodu."
svako dobro Dualni druze.
- Digla_da_kreci
#1292 Re: Život samaca u srednjim godinama
Da, vidim spominjes Hemona.
A ako dozvolis da malo prosirim repertoar pitanja, ne toliko iz puke radoznalosti, koliko iz zelje da kroz tvoje decenijske, iako rijetko artikulisane prisutnosti u ovom forumskom sokaku, doznamo nesto vise o tebi, sto bi moglo biti korisno za sve potencijalne citateljke koje tragaju za dodatnim kontekstom ne bi li detektovale i poneki signal kompatibilnosti prije nego se odvaze na hrabri cin javljanja.
Dakle, na koji nacin tvoj knjizevni input korespondira sa sirim spektrom sadrzaja koje konzumiras u informativno-kulturno-sportsko-muzicko-zabavnom i politickom domenu, te da li kao lav u astroloskom smislu imas sklonosti zalutati na poneki sportski dogadjaj, predstavu ili koncert, kad vec ne ides u kafanu.
Last edited by Digla_da_kreci on 23/11/2025 22:43, edited 1 time in total.
-
suspect_zero
#1293 Re: Život samaca u srednjim godinama
@Digla_da_kreci
Ha?

Ha?
-
belfy
#1295 Re: Život samaca u srednjim godinama
horoskop? really? e to je neocekivano...
-
snijeg_led
#1296 Re: Život samaca u srednjim godinama
Meni je žao sto je Klix ukinuo rubriku horoskop i one članke 
-
Duality_78
#1297 Re: Život samaca u srednjim godinama
Digla_da_kreci wrote: ↑23/11/2025 20:10Da, vidim spominjes Hemona.
A ako dozvolis da malo prosirim repertoar pitanja, ne toliko iz puke radoznalosti, koliko iz zelje da kroz tvoje decenijske, iako rijetko artikulisane prisutnosti u ovom forumskom sokaku, doznamo nesto vise o tebi, sto bi moglo biti korisno za sve potencijalne citateljke koje tragaju za dodatnim kontekstom ne bi li detektovale i poneki signal kompatibilnosti prije nego se odvaze na hrabri cin javljanja.
Dakle, na koji nacin tvoj knjizevni input korespondira sa sirim spektrom sadrzaja koje konzumiras u informativno-kulturno-sportsko-muzicko-zabavnom i politickom domenu, te da li kao lav u astroloskom smislu imas sklonosti zalutati na poneki sportski dogadjaj, predstavu ili koncert, kad vec ne ides u kafanu.
![]()
![]()
Love and obstacles je za mene bilo malo knjizevno otkrovenje, prva knjiga -u formi zbirke prica - od doticnog koja me je oduvjerila od dotadasnjeg opsteg dojma da knjizevnost - cast izuzecima kao Nabokov, Calvino, Bulgakov itd. koji su ipak vise relikti "bolje" proslosti -, kao ozbiljna pisanija, po nekom default-u mora te ubiti u pojam u prvih 50tak stranica e da bi ti onda, poslije prezivljenog soka i salijevanje strave, bilo lakse prebroditi preostalih 580 stranica ili pak, s druge strane, biti toliko prociscena , tj lisena bilo kakvog lirickog zanosa (playfulness), strogo hermeticki zatvorena , hirurski operisana od metafora sa samo jednim usmjerenjem: dovesti citaoca, zivog, zdravog, malo zadihanog, do zadnje stranice sto prije(pada mi napament Paul Auster....
Nadam se da sam polozio "ispitni"...
Ne da znam "zalutati na poneki sportski dogadjaj", vec furam taj neki longevity concept koji podrazumijeva svakodnevni fizicki trening (ne za snagatora vec amatera koji je zaljubljen u taj koncept zdravog zivota
Aaaaa ti, sta volis?
- banjaluka078
#1298 Re: Život samaca u srednjim godinama
Još ako ne voli mahune, ovaj je savršen!

-
John Cleese
#1299 Re: Život samaca u srednjim godinama
banjaluka078 wrote: ↑16/11/2025 20:19 Ne zezajte. Ja da sam mlađa i slobodna bih se javila na oglas.Čovjek pismen, živi u civilizaciji, voli putovati, ne voli koride i traži srodnu dušu za stabilnu vezu. Raritet na tržištu!
![]()
Baj d vej, javio bih se i ja, da sam kojim slucajem zensko
@Duality_78 ne obracaj odvec paznju na kojekakve "statisticare" koji znaju sve, ali bas sve o svim zamislivim vecim i velikim grupama koje cine nase (i ne samo nase, o ne
Vec i ovdje, na ovom forumu bi se s lakocom mogao veoma ugodno iznenaditi - sretno ti od mene
- banjaluka078
#1300 Re: Život samaca u srednjim godinama
Od mene ovdje koja iskrena riječ o vezama i očekivanjima, ali i malo šale da razbije monotoniju. 
Ima finog svijeta, muškog i ženskog, samo valjda treba malo više sreće da se na njih naiđe. Lijepo je imati svog druga - što sam starija i što moja veza ima duže staža, shvatam i razumijem zašto su naši stari koristili taj izraz "drug" za partnera. Ne znam koliko bi moj život bio siromašniji da mi nije njega, ne bi bilo ovliko smijeha, sigurno. Najiskrenije i od srca, želim svakom da pronađe takvu sreću u životu.
Ima finog svijeta, muškog i ženskog, samo valjda treba malo više sreće da se na njih naiđe. Lijepo je imati svog druga - što sam starija i što moja veza ima duže staža, shvatam i razumijem zašto su naši stari koristili taj izraz "drug" za partnera. Ne znam koliko bi moj život bio siromašniji da mi nije njega, ne bi bilo ovliko smijeha, sigurno. Najiskrenije i od srca, želim svakom da pronađe takvu sreću u životu.