zivot bez cigareta

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

mama29 wrote:ili ste vi bezobrazni, ili sam ja ostarila pa ne kontam fore :lol:
Daj da zapalimo po jednu da ti objasnim :-D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Toliko me savjest grize da to nije normalno. :( Zapalila sam izdajnicku :( :roll: :( :roll: :( :roll: :( :roll:
Moram vam ispricat :roll: Lakse je ovako virtualno, nego nekome uzivo :P
Vec danima me drma kriza da je to grozno. jedem ko zivotinja i grizem sve oko sebe :D
I maloprije odlucim. Strpam kutiju u dzep i sama izadjem napolje. Hodala sam ko zvijer i na kraju sjedem na jednu klupu okruzenu smecem. :-) Izvadim kutiju i zapalim. Naravno savjest radi i radi, ali sam povukla 10 dimova. Pusim i gledam kutiju na kojoj pise "pusenje ubija" :D
Da li mi je prijala - ne znam!!! Necista savijest mi ne dozvoljava da uzivam u cigareti, a krize me hvataju ako ne pusim. :roll: :roll: :roll:

Zivota vam, koliko su vas drzale ove krize? kao da se sa heroina skidam, a ne sa light cigareta :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

Tvoj izbor--briga te---bolje da nisi zapalila al kad već jesi -sad navali--nadoknadi ove dane bez cigarete--
Pooll

Post by Pooll »

Ah.. sve je to normalno mama...
Covjek dok ne bude 100% spreman nista od prestanka...
mamica papucarka

muha_sa wrote:Tvoj izbor--briga te---bolje da nisi zapalila al kad već jesi -sad navali--nadoknadi ove dane bez cigarete--
pa nisam vise nijednu :D
muha_sa

Post by muha_sa »

oproštena i ta jedna :lol: jedna ko nijedna.
mamica papucarka

da ne bude dvije ko jedna :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

Bojim se da će tako biti---ugledaj se na dedu Muhu---nakon 20.godina bacio i evo 15.godina ni JENNEE
black

Post by black »

Nabildana_Baba wrote:Evo vam JA KAO UZOR:)). Prestala poslije Nove godine, uopce nisam planirala prestati, samo sam jedan dan odlucila da zivim duze. Na poslu ne pusim, uz kafu ne pusim, jedino kad cugam - prija mi, prakticiram tzv. vikend pusenje:)

Organiziram besplatno savjetovaliste na PM:))
pravo ti dobra reklama :oops: 8-) :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

muha_sa wrote:Bojim se da će tako biti---ugledaj se na dedu Muhu---nakon 20.godina bacio i evo 15.godina ni JENNEE
Deduka :thumbup:
domi

Post by domi »

mama29 wrote:Toliko me savjest grize da to nije normalno. :( Zapalila sam izdajnicku :( :roll: :( :roll: :( :roll: :( :roll:
Moram vam ispricat :roll: Lakse je ovako virtualno, nego nekome uzivo :P
Vec danima me drma kriza da je to grozno. jedem ko zivotinja i grizem sve oko sebe :D
I maloprije odlucim. Strpam kutiju u dzep i sama izadjem napolje. Hodala sam ko zvijer i na kraju sjedem na jednu klupu okruzenu smecem. :-) Izvadim kutiju i zapalim. Naravno savjest radi i radi, ali sam povukla 10 dimova. Pusim i gledam kutiju na kojoj pise "pusenje ubija" :D
Da li mi je prijala - ne znam!!! Necista savijest mi ne dozvoljava da uzivam u cigareti, a krize me hvataju ako ne pusim. :roll: :roll: :roll:

Zivota vam, koliko su vas drzale ove krize? kao da se sa heroina skidam, a ne sa light cigareta :roll:
Neko je to vec spomenuo ovdje na ovoj temi, a evo i ja da ponovim..ti samo mislis da si odlucila prestati, ali u dubini duse :D ti to ne zelis.
Sve dok ne budes sama sa sobom na cisto, nemoj blamirati samu sebe tim kvazi :-) prestajanjima, samo ces se jos gore osjecati.

Jednostavno pokusaj smanjiti, ja uzivam u 5-6 cigara dnevno, to su 3 dok cejfim kafu ujutro, i dvije poslije jelaa i eventualno jos jednu ako popijem kafu poslijepodne.....sve ostalo je losa navika. Ove sto uzivam nemam neku posebnu namjeru da prekinem uzivati, dok sam ove ostale - neuzivajuce :shock: sveo na 4 dnevno, i sad hocu da ih se rijesim.
Post Reply