Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vec 20 dana NE Pusim I sve mi dodje da zapalim, ali kazem sebi "de bona nemoj" "Budi karakter"
I jos nisam zapalila Ali zato jedem svako malo Kafu vise ne pijem, jer mi nije ceif
mama29 wrote:Vec 20 dana NE Pusim I sve mi dodje da zapalim, ali kazem sebi "de bona nemoj" "Budi karakter"
I jos nisam zapalila Ali zato jedem svako malo Kafu vise ne pijem, jer mi nije ceif
Ima li vas jos ovako karakternih
pa ces se poceti zaliti na kile ufff hajd bez cigareta ali kako mozes bez kafe..meni bi glava ko cocin bubanj bila a kanim se i ja da prestanem
sta ce mi kafa bez cigare. Popijem je jedino uz dorucak
Ali sam zato svako malo u frizideru.
Najgore od svega je sto podjem zapalit, pa se sjetim da ne pusim
Uzasssssss. I prije sam prestajala, ali mi nije bilo ovako tesko kao sad
mama29 wrote:sta ce mi kafa bez cigare. Popijem je jedino uz dorucak
Ali sam zato svako malo u frizideru.
Najgore od svega je sto podjem zapalit, pa se sjetim da ne pusim
Uzasssssss. I prije sam prestajala, ali mi nije bilo ovako tesko kao sad
Samo naprijed...budi hrabra.Ja sam bila jedna od osoba koje nisu mogle zamisliti ziot bez cigarete.Uvijek sam si govorila "joj sta bih sa rukama ako prestanem pusiti?".I i ja sam visila svako malo u kuhinji.Samo s nemoj navuci na cokolade i cips
Bilo je tesko,na pocetku.....serpe su letjele jos sam ja bila strastven pusac,po 2 kutije dnevno.Sad se super osjecam.....vec godinu dana ne pusim...bavim se sportom,ma extra
Moja preporuka je da se sto vise kreces......ja dok sam pusila,idem fol trcat....nakon 100 metara hoce dusa na nos da izadje.danas se pluca ocistila....trcim po nekoliko kilometara bez prestanka.Jos samo da me sinusi ne zayebavaju.
hajd,u pamet....i sretno
Samo naprijed...budi hrabra.Ja sam bila jedna od osoba koje nisu mogle zamisliti ziot bez cigarete.Uvijek sam si govorila "joj sta bih sa rukama ako prestanem pusiti?".I i ja sam visila svako malo u kuhinji.Samo s nemoj navuci na cokolade i cips
Bilo je tesko,na pocetku.....serpe su letjele jos sam ja bila strastven pusac,po 2 kutije dnevno.Sad se super osjecam.....vec godinu dana ne pusim...bavim se sportom,ma extra
Moja preporuka je da se sto vise kreces......ja dok sam pusila,idem fol trcat....nakon 100 metara hoce dusa na nos da izadje.danas se pluca ocistila....trcim po nekoliko kilometara bez prestanka.Jos samo da me sinusi ne zayebavaju.
hajd,u pamet....i sretno
mama29 wrote:Vec 20 dana NE Pusim I sve mi dodje da zapalim, ali kazem sebi "de bona nemoj" "Budi karakter"
da se i ja pohvalim ja sam postepeno prestala i to: prvo sam sa skoro kutije dnevno svela na 7 dnevno pa na 5 eh.....onda sam ukinula pusenje preko vikenda samo radnim danima (znam da je shega)....eh....onda je bilo samo 2 uz kafu na poslu...i to ponesem 2 cigarete od kuce..... i na kraju nijedna.....jednog kisnog ponedeljka sam dosla na posao i nisam zapalila....pijem caj....kafu skoro nikako ili samo bijelu zvuci komplikovano al meni je uspjelo...uz ovakvu taktiku i strategiju na pada mi na pamet da to sve ode u pm.....
inace prije sam pokusavala naglo al mi nije uspijevalo
tigris wrote:da se i ja pohvalim ja sam postepeno prestala i to: prvo sam sa skoro kutije dnevno svela na 7 dnevno pa na 5 eh.....onda sam ukinula pusenje preko vikenda samo radnim danima (znam da je shega)....eh....onda je bilo samo 2 uz kafu na poslu...i to ponesem 2 cigarete od kuce..... i na kraju nijedna.....jednog kisnog ponedeljka sam dosla na posao i nisam zapalila....pijem caj....kafu skoro nikako ili samo bijelu zvuci komplikovano al meni je uspjelo...uz ovakvu taktiku i strategiju na pada mi na pamet da to sve ode u pm.....
inace prije sam pokusavala naglo al mi nije uspijevalo
i da sanse kod Edu-a su vam vece ako ne pusite
Nisam ja nikad vise od 10-12 cigareta pusila. Jedino ako negdje zasjedemo, onda malo vise. Ali, to se rijetko desavalo.
Zbog obaveza oko djece ne mogu se sad baviti nekim sportom, ali sam se neki dan uspjela provozat na biciklu, i koju god sam klupu usput vidjela, pomislila sam kako bi sad bilo fino sic i zapalit
Ima li vas jos ovako karakternih
ja sam uspijo,ali tek nakon sto sam kupio nikotine puno lakse kosta oko 100 eura ali je puno lakse
To su standardne krize. Moje iskustvo pokazuje da je najteze nakon 15tog dana, drugog mjeseca i sest mjeseci, jer se u tom periodu covjek jos uvijek preispituje i trazi zamjenu za naviku. Ako toliko izdrzis, sigurno ces prestati pusiti. Misli pozitivno, vec ubrzo nakon par sedmica primjetices da znatno bolje osjetis ukus hrane koju jedes, da ti je lakse hodati i sve ostalo. Zajebimo pusenje!
DilanDog wrote:To su standardne krize. Moje iskustvo pokazuje da je najteze nakon 15tog dana, drugog mjeseca i sest mjeseci, jer se u tom periodu covjek jos uvijek preispituje i trazi zamjenu za naviku. Ako toliko izdrzis, sigurno ces prestati pusiti. Misli pozitivno, vec ubrzo nakon par sedmica primjetices da znatno bolje osjetis ukus hrane koju jedes, da ti je lakse hodati i sve ostalo. Zajebimo pusenje!
Bas tako. Evo mene je oko 20 -og dana nepusenja uhvatila uzas kriza. Ustvari, vec 3-4 dana me drzi. A prvih 10-ak dana je uopste nisam imala.
A istina je i da se zdravije osjecam.
Jutros nisam htjela doruckovat, ali sam do sada vec dva puta rucala
pusio sam i ja dugo godina ali sam odlucio da ostavim to sranje
moj je savjet ako neko nije nacisto u glavi da hoce da prestane ili ako nema za to volju onda netreba ni da pokusava.
te dvije stvari su su poslije ne daj boze BOLESTI jedine sigurne predispozicije za sigurno prestajanje sa pusenjem.
da je tesko jeste ali ima i gore nap. vise glave stemati
cuj ono zabranjeno pusenje u restoranu...pa ko ce mu doci u taj restoran kad je najsladja poslije dobrog jela.....ili ono zabranjeno pusenje u barovima...halo ba sta vam je....alkohol bez cigare ko ....dzamija bez munare