zivot bez cigareta

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mamica papucarka

#1 zivot bez cigareta

Post by mamica papucarka »

Vec 20 dana NE Pusim :) I sve mi dodje da zapalim, ali kazem sebi "de bona nemoj" "Budi karakter" :lol:
I jos nisam zapalila :roll: Ali zato jedem svako malo :oops: Kafu vise ne pijem, jer mi nije ceif :roll:

Ima li vas jos ovako karakternih :lol:
black

#2 Re: zivot bez cigareta

Post by black »

mama29 wrote:Vec 20 dana NE Pusim :) I sve mi dodje da zapalim, ali kazem sebi "de bona nemoj" "Budi karakter" :lol:
I jos nisam zapalila :roll: Ali zato jedem svako malo :oops: Kafu vise ne pijem, jer mi nije ceif :roll:

pa ces se poceti zaliti na kile :oops: :D ufff hajd bez cigareta ali kako mozes bez kafe..meni bi glava ko cocin bubanj bila :D a kanim se i ja da prestanem :roll:
mamica papucarka

sta ce mi kafa bez cigare. Popijem je jedino uz dorucak :roll:
Ali sam zato svako malo u frizideru. :lol:
Najgore od svega je sto podjem zapalit, pa se sjetim da ne pusim :lol:
Uzasssssss. I prije sam prestajala, ali mi nije bilo ovako tesko kao sad :shock:
muha_sa

Post by muha_sa »

Košpa i grickajte---deduka Muha u januaru 91-e presta dimit a do tad 20.godina po dvije kutije a bogme i tri.----evo 15.g ni JENEE
mamica papucarka

Moja svekrva kaze "uzmi bombonu" :D Vidi se da nikad nije dimila :D

Mozda i te kospe nisu lose? Bolje i kospe, nego svako malo pravit sendvic :lol:
black

Post by black »

mama29 wrote:sta ce mi kafa bez cigare. Popijem je jedino uz dorucak :roll:
Ali sam zato svako malo u frizideru. :lol:
Najgore od svega je sto podjem zapalit, pa se sjetim da ne pusim :lol:
Uzasssssss. I prije sam prestajala, ali mi nije bilo ovako tesko kao sad :shock:
nemoj ba prehladices se :oops: :D
micika

Post by micika »

Cao Mama!

Samo naprijed...budi hrabra.Ja sam bila jedna od osoba koje nisu mogle zamisliti ziot bez cigarete.Uvijek sam si govorila "joj sta bih sa rukama ako prestanem pusiti?".I i ja sam visila svako malo u kuhinji.Samo s nemoj navuci na cokolade i cips :shock:
Bilo je tesko,na pocetku.....serpe su letjele :D :D jos sam ja bila strastven pusac,po 2 kutije dnevno.Sad se super osjecam.....vec godinu dana ne pusim...bavim se sportom,ma extra :D :D
Moja preporuka je da se sto vise kreces......ja dok sam pusila,idem fol trcat....nakon 100 metara hoce dusa na nos da izadje.danas se pluca ocistila....trcim po nekoliko kilometara bez prestanka.Jos samo da me sinusi ne zayebavaju.
hajd,u pamet....i sretno :D :D
silentbob

Post by silentbob »

micika wrote:Cao Mama!

Samo naprijed...budi hrabra.Ja sam bila jedna od osoba koje nisu mogle zamisliti ziot bez cigarete.Uvijek sam si govorila "joj sta bih sa rukama ako prestanem pusiti?".I i ja sam visila svako malo u kuhinji.Samo s nemoj navuci na cokolade i cips :shock:
Bilo je tesko,na pocetku.....serpe su letjele :D :D jos sam ja bila strastven pusac,po 2 kutije dnevno.Sad se super osjecam.....vec godinu dana ne pusim...bavim se sportom,ma extra :D :D
Moja preporuka je da se sto vise kreces......ja dok sam pusila,idem fol trcat....nakon 100 metara hoce dusa na nos da izadje.danas se pluca ocistila....trcim po nekoliko kilometara bez prestanka.Jos samo da me sinusi ne zayebavaju.
hajd,u pamet....i sretno :D :D
i onda nadje crnca :D :D ....de si cicimici :D
silentbob

#9 Re: zivot bez cigareta

Post by silentbob »

mama29 wrote:Vec 20 dana NE Pusim :) I sve mi dodje da zapalim, ali kazem sebi "de bona nemoj" "Budi karakter" :lol:

a sta kad budes imala 300 kila :D
Vozdra_123

#10 Re: zivot bez cigareta

Post by Vozdra_123 »

silentbob wrote:

a sta kad budes imala 300 kila :D
onda pocnes pusiti da spadnu :D

hajde mamice samo naprijed :-D
tigris

Post by tigris »

da se i ja pohvalim :D :D ja sam postepeno prestala :oops: i to: prvo sam sa skoro kutije dnevno svela na 7 dnevno pa na 5 :roll: eh.....onda sam ukinula pusenje preko vikenda :lol: :D samo radnim danima :-) (znam da je shega)....eh....onda je bilo samo 2 uz kafu na poslu...i to ponesem 2 cigarete od kuce..... :lol: :D :D i na kraju nijedna.....jednog kisnog ponedeljka sam dosla na posao i nisam zapalila....pijem caj....kafu skoro nikako ili samo bijelu 8-) :D :D zvuci komplikovano al meni je uspjelo...uz ovakvu taktiku i strategiju na pada mi na pamet da to sve ode u pm..... :D :D :D

inace prije sam pokusavala naglo al mi nije uspijevalo :roll:

i da sanse kod Edu-a su vam vece ako ne pusite :lol: :-) :-) :-)
mamica papucarka

tigris wrote:da se i ja pohvalim :D :D ja sam postepeno prestala :oops: i to: prvo sam sa skoro kutije dnevno svela na 7 dnevno pa na 5 :roll: eh.....onda sam ukinula pusenje preko vikenda :lol: :D samo radnim danima :-) (znam da je shega)....eh....onda je bilo samo 2 uz kafu na poslu...i to ponesem 2 cigarete od kuce..... :lol: :D :D i na kraju nijedna.....jednog kisnog ponedeljka sam dosla na posao i nisam zapalila....pijem caj....kafu skoro nikako ili samo bijelu 8-) :D :D zvuci komplikovano al meni je uspjelo...uz ovakvu taktiku i strategiju na pada mi na pamet da to sve ode u pm..... :D :D :D

inace prije sam pokusavala naglo al mi nije uspijevalo :roll:

i da sanse kod Edu-a su vam vece ako ne pusite :lol: :-) :-) :-)

Nisam ja nikad vise od 10-12 cigareta pusila. Jedino ako negdje zasjedemo, onda malo vise. Ali, to se rijetko desavalo.

Zbog obaveza oko djece ne mogu se sad baviti nekim sportom, ali sam se neki dan uspjela provozat na biciklu, i koju god sam klupu usput vidjela, pomislila sam kako bi sad bilo fino sic i zapalit :lol:
mr2

#13 Re: zivot bez cigareta

Post by mr2 »

ja sam uspijo,ali tek nakon sto sam kupio nikotine :D :D :D puno lakse :D :D kosta oko 100 eura ali je puno lakse :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mamica papucarka

to su one naljepnice?
mr2

Post by mr2 »

mama29 wrote:to su one naljepnice?
posavjetuj se sa kucnim doktorom,pa kupi u apoteci....daleko najbolji produkti :-) :-)
DilanDog

Post by DilanDog »

To su standardne krize. Moje iskustvo pokazuje da je najteze nakon 15tog dana, drugog mjeseca i sest mjeseci, jer se u tom periodu covjek jos uvijek preispituje i trazi zamjenu za naviku. Ako toliko izdrzis, sigurno ces prestati pusiti. Misli pozitivno, vec ubrzo nakon par sedmica primjetices da znatno bolje osjetis ukus hrane koju jedes, da ti je lakse hodati i sve ostalo. Zajebimo pusenje!
bosan

Post by bosan »

Evo da se i ja pohvalim u negativnom smislu .Nakon tri godine ponovo poceo . E jesam hajvan :-)
mamica papucarka

DilanDog wrote:To su standardne krize. Moje iskustvo pokazuje da je najteze nakon 15tog dana, drugog mjeseca i sest mjeseci, jer se u tom periodu covjek jos uvijek preispituje i trazi zamjenu za naviku. Ako toliko izdrzis, sigurno ces prestati pusiti. Misli pozitivno, vec ubrzo nakon par sedmica primjetices da znatno bolje osjetis ukus hrane koju jedes, da ti je lakse hodati i sve ostalo. Zajebimo pusenje!

Bas tako. Evo mene je oko 20 -og dana nepusenja uhvatila uzas kriza. Ustvari, vec 3-4 dana me drzi. A prvih 10-ak dana je uopste nisam imala.
A istina je i da se zdravije osjecam.
Jutros nisam htjela doruckovat, ali sam do sada vec dva puta rucala :lol:
scott

Post by scott »

pusio sam i ja dugo godina ali sam odlucio da ostavim to sranje :(
moj je savjet :) ako neko nije nacisto u glavi da hoce da prestane ili ako nema za to volju onda netreba ni da pokusava.
te dvije stvari su su poslije ne daj boze BOLESTI jedine sigurne predispozicije za sigurno prestajanje sa pusenjem.

da je tesko jeste ali ima i gore nap. vise glave stemati :lol:
tigris

Post by tigris »

bosan wrote:Evo da se i ja pohvalim u negativnom smislu .Nakon tri godine ponovo poceo . E jesam hajvan :-)
jel bilo ono...ma haj jednu cu :lol: :lol: meni se tako desavalo al nakon 7 dana :D :D ......jbg. nije da nisi :-) :-) :D
silentbob

Post by silentbob »

tigris wrote:eh.....onda sam ukinula pusenje preko vikenda :lol: :D samo radnim danima :-) ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Shoba

Post by Shoba »

kad i kod nas zabrane pusenje na javnim mjestima, prestat ce mnogi.....
silentbob

Post by silentbob »

da vidim facu koja ce dobrom bosnjaninu da zabrani da pusi na javnom mjestu :D
silentbob

Post by silentbob »

cuj ono zabranjeno pusenje u restoranu...pa ko ce mu doci u taj restoran kad je najsladja poslije dobrog jela.....ili ono zabranjeno pusenje u barovima...halo ba sta vam je....alkohol bez cigare ko ....dzamija bez munare :D :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Šta bi---je li se zapalila ta ko fol još samo jedna--ili smo čvrsti?
Post Reply