Zivi bili pa vidjeli.....

Engram::X

Post by Engram::X »

margareta

Post by margareta »

SVE CE BITI DA NEMA POTRBE ZA DRUGOM ADRESOM PO "TVOJOJ" PREPORUCI JER ZAHVALJUJUCI TVOME I ZALAGANJU TVOJIH KOLEGA (HAVERA) NA "SA. X - COM" MOZE SE SVAKO EDUCIRATI I INFORMIRATI U T(V)OM PRAVCU.

Na zalost niko to nece pozeljeti zbog nacina na koji to cinis.
Zenga

Post by Zenga »

Fair Life wrote:
Zenga wrote:Verovato taj Gojko Beric je pripadnik plemena Tibu ako nije Hrvat. Da li je Hrvat ili ne ko ga jebe vidi se da je bitanga...
Hehehee... On je Brankovic !
________
PS__Zenga oprosti, imam jedno konkretno pitanje za tebe. Nije zajebancija. Palo mi je prije neki dan na pamet, ali sam jednostavno zaboravio da te pitam. Ako zelis i hoces - odgovori, ako ne - nista.

Da li si se bavio radioamaterizmom i javljao se pod imenom "Zenga" negdje pocetkom 1994. godine ?

Hvala ti na odgovoru ma kakav on bio.
Samo da razjasnimo nesto....Rat se dogodio u BiH i Srbi su krivci oko 70%, bilo je i zlocina, Srebrenica okupacija Sarajeva itd. Dakle, ja niti sam branio zlocin niti cu da branim i rekao sam sta mislim o tome. Zamislite samo situaciju da danasnji nemci se izvinjavaju za ceo zivot za zlocine koje je pocinio Hitler, a mi smo u odnosu na njih i njihove zlocine male bebe. Ja niti sam uvlakac niti zelim da se izvinjavam ili da pravdam neke dogadjaje poput Srebrenice itd. Jednostavno sam Srbin i nije me sramota da to jasno kazem isto tako nisam ni Jovan Divjak niti Bogic Bogicevic nego prosto "zenga".
Oni koji zele da svedu Srbiju na beogradski pasaluk isti su kao Karadic samo nije im se pruzila prilika, Naseru Oricu se pruzila prilika i vidite sta je pocinio, dakle zivite normalno u svojoj zemlji bez da pljujete i mrzite Srbe i ne zelite zlo nikome.
Prenj

Post by Prenj »

Zenga wrote:
Fair Life wrote:
Zenga wrote:Verovato taj Gojko Beric je pripadnik plemena Tibu ako nije Hrvat. Da li je Hrvat ili ne ko ga jebe vidi se da je bitanga...
Hehehee... On je Brankovic !
________
PS__Zenga oprosti, imam jedno konkretno pitanje za tebe. Nije zajebancija. Palo mi je prije neki dan na pamet, ali sam jednostavno zaboravio da te pitam. Ako zelis i hoces - odgovori, ako ne - nista.

Da li si se bavio radioamaterizmom i javljao se pod imenom "Zenga" negdje pocetkom 1994. godine ?

Hvala ti na odgovoru ma kakav on bio.
Samo da razjasnimo nesto....Rat se dogodio u BiH i Srbi su krivci oko 70%, bilo je i zlocina, Srebrenica okupacija Sarajeva itd. Dakle, ja niti sam branio zlocin niti cu da branim i rekao sam sta mislim o tome. Zamislite samo situaciju da danasnji nemci se izvinjavaju za ceo zivot za zlocine koje je pocinio Hitler, a mi smo u odnosu na njih i njihove zlocine male bebe. Ja niti sam uvlakac niti zelim da se izvinjavam ili da pravdam neke dogadjaje poput Srebrenice itd. Jednostavno sam Srbin i nije me sramota da to jasno kazem isto tako nisam ni Jovan Divjak niti Bogic Bogicevic nego prosto "zenga".
Oni koji zele da svedu Srbiju na beogradski pasaluk isti su kao Karadic samo nije im se pruzila prilika, Naseru Oricu se pruzila prilika i vidite sta je pocinio, dakle zivite normalno u svojoj zemlji bez da pljujete i mrzite Srbe i ne zelite zlo nikome.
Zenga,

moja generalna primjedba na ucesnike foruma je da se rijetko drze zadate teme. Cim je neki ratni belaj u pitanju i posljedice koje je izazvao na nasa tri draga naroda, zacas se odluta u dobro poznatom pravcu i onda neprekidne optuzbe krenu ... :(
Nego sta velis na sam tekst o Trebinju? Istina, laz, pogresna procjena? Sta god mislis OK je, samo daj kakve argumente za svoj stav.
Ako imas vise svojih informacija o Trebinju SADA, kazi, vrijedi znati kako to izgleda kada se gleda i iz nekog drugog ugla.
rumenko

Post by rumenko »

Prenj iznenadjuje me da se uvlacis u paksu gospodinu zengi.

Konacno vidimo jedno malo realnije misljenje jednog srbina ovde na forumu i ti si odmah spreman da kazes"ratni belaj i posljedice za nasa tri draga naroda"
Izvini o cemu pricas?

Zenga kaze : "Rat se dogodio u BiH i srbi su 70% krivci...."

Pa koliko puta treba reci da se rat nije "dogodio"
Nije to prirodna pojava koja se spontano desi.
Rat je ISPLANIRAN I DETALJNO PRIPREMLJEN U SBIJI i onda su krenuli srbi u agresiju na BiH.
Posljedice su poznate,nadam se i tebi Prenj.

srbi jos uvijek i nakon 10 godina koriste svaku priliku da lobiraju i propagiraju svoje ideje iz pocetka '90 a neki od nas su jos uvijek toliko naivni da nasjedaju na njihovo supljiranje.

Evo jos par ovakvih postova i gospodin zenga ce nam objasniti da smo mi njih napali i da smo vise krivi za rat nego oni,a ti ces se Prenj vjerovatno sloziti sa tim.
Prenj

Post by Prenj »

rumenko wrote:Prenj iznenadjuje me da se uvlacis u paksu gospodinu zengi.

Konacno vidimo jedno malo realnije misljenje jednog srbina ovde na forumu i ti si odmah spreman da kazes"ratni belaj i posljedice za nasa tri draga naroda"
Izvini o cemu pricas?

Rat je ISPLANIRAN I DETALJNO PRIPREMLJEN U SBIJI i onda su krenuli srbi u agresiju na BiH.

srbi jos uvijek i nakon 10 godina koriste svaku priliku da lobiraju i propagiraju svoje ideje iz pocetka '90 a neki od nas su jos uvijek toliko naivni da nasjedaju na njihovo supljiranje.

Evo jos par ovakvih postova i gospodin zenga ce nam objasniti da smo mi njih napali i da smo vise krivi za rat nego oni,a ti ces se Prenj vjerovatno sloziti sa tim.
Rumenko,

jedino sto ja pokusavam jeste da razbijem dosadu na ovom forumu.
Bilo koja tema na politici se uvijek zavrsi na isti nacin, svadjom ko je koga, kada i kako, ko je kriv itd.
Kao tema za razmisljanje je dat odlican clanak Gojka Berica o Trebinju.
Koliko puta je zatim u diskusiji Trebinje uopste spomenuto?
rumenko

Post by rumenko »

Vidi Prenj ja Zengu nisam rijedjao.
Rekao sam moje misljenje isto kao i on svoje.
Tacno je da se ja ne drzim striktno zadane teme,ali meni nije jasno kako se tema o promjeni vlasti u Trebinju moze komentarisati odvojeno od rata u BiH.

Kamiondzija Vucurevic je dosao na vlast u Trebinju zahvaljujuci ratu.
Spaljena dzamije i ostali istorijski spomenici u Trebinju su rezultat rata
Da sad dalje ne nabrajam sta je stajalo u clanku mozes i sam procitati

Ono sto hocu da ti kazem je da je tema "promjena vlasti u Trebinju" neodvojiva od teme "agresija na BiH"

Ako ti hoces da pricas o prirodnim ljepotama Trebinja,koje su jedino sto je ostalo lijepo u Trebinju,onda si na pogresnom forumu.
Prenj

Post by Prenj »

rumenko wrote:Sada pricate tako jer su se vasi snovi o velikoj srbiji rezletili u milion komadica.
Kosovo je drzava za sebe vec sada a pitanje je dana kada ce to zvanicno postati.
Madjari vam se setaju u crnim uniformama po vojvodini.I to ce vam uzeti.
Ovo sto zovete RS ce vremenom biti dio jedinstvene BiH koliko god se vi kofrcili.
Na kraju ostade malo vise od nekadasnjeg Beogradskog pasaluka a i to su vam Turci ostavili u naslijedje ...
Rumenko,
bojim se da si ti odmah skocio da se tuces na sasvim drugom polju, koje sa samom temom Bericevog clanka o promjeni vlasti u Trebinju i eventualnoj mogucnosti da se tamo nesto promijeni, bas i nema puno veze.
Sve sto zelim jeste da se drzimo zadate teme, jer inace postane jako dosadno citati manje-vise ista prepucavanja sa manje-vise istom argumentacijom. Dosada :zzzz:
rumenko

Post by rumenko »

Ti izgleda nisi procitao moj zadnji post.
Zenga

Post by Zenga »

rumenko wrote:Prenj iznenadjuje me da se uvlacis u paksu gospodinu zengi.

Izvini o cemu pricas?

Slusaj me Rumenko ili se dogodijo ili nije, naravno da se dogodio, a verovatno je i planiran od strane Srba. A mene bas zabole da li je planiran ili nije da li je agresija ili bilo sta. Ja sam svoje rekao i KRIVICU DOKAZUJE NEKO DRUGI NE TI, I NE JA NEGO MEDJUNARODNA ZAJEDNICA...
manijak1

Post by manijak1 »

Zbor Narodne Garde :D je rekao svoje :D
Prenj

Post by Prenj »

:(
:zzzz:
Image
Zenga

Post by Zenga »

Jos nesto rumenko ja se tebi necu da pravdam, ko si ti uopste??????? Ja sam pisao o trebinju i rekao sam da treba ljudima dati sansu da isprave sto je kamiondzija zabrljao a ne odmah da napada ta gluperda od Berica. Rekao sam ti sta mislim o ratu i tu je tacka.... Isto tako i ko je kriv i odgovoran neces ti da presudjuje ili bilo ko drugi u ovoj zemlji nego neko ko je i zaustavio ovaj rat i doneo mir , a to nisu ni Srbi ni Bosnjaci sigurno. Mene boli dupe sta ti mislis o Srbima i meni, to je tvoje, to je tvoj teret ne moj i ti se nosi sa time. Sagledati danasnju situaciju ne moze neko ko mrzi ili je opterecen prosloscu, nego neko ko ce zaista da sagleda istinu i da prizna zlocine koji su se zbila i dogodili. Naravno da odgovaraju ljudi koji su cinili zlocin u ime Srba, ali opet kazem NE TI, TI SI PRISTRASAN, TI MRZIS.....
manijak1

Post by manijak1 »

ali opet kazem NE TI, TI SI PRISTRASAN, TI MRZIS.....
Ti si objektivan , ti voliš, ti ................. :D :D
Izvinjavam se što upadam :D i komentiram i očito provociram :D objektivne pune ljubavi i tolerancije.
Nije majka ružila Petra što se kockao već što je mislio :D :D da će ga Milenko izvaditi :D .
Prenj

Post by Prenj »

Déja Vu :x ,
ima li ko nesto novo u vezi sa TEMOM ili ce se tradicionalna svadja nastaviti?
:(
:zzzz:
Image
Zenga

Post by Zenga »

manijak1 wrote:
ali opet kazem NE TI, TI SI PRISTRASAN, TI MRZIS.....
Ti si objektivan , ti voliš, ti ................. :D :D
Izvinjavam se što upadam :D i komentiram i očito provociram :D objektivne pune ljubavi i tolerancije.
Nije majka ružila Petra što se kockao već što je mislio :D :D da će ga Milenko izvaditi :D .
Alo manijak, niko iz BiH nije objektivan vec sam gore naveo ko je objektivan.. Naravno da nisam ni ja objektivan niti sam pun ljubavi i tolerancije jednostavno pokusavam da razgranicim krivicu.. Citaj boga ti sta pisem ne mogu da se ponavljam ceo dan, ili vama svima posebno da pisem. Rekao sam boli me dupe ko je KRIV.....
manijak1

Post by manijak1 »

Pa ja.
Mrtvi ne traže istinu jer ne mogu ali živi bi trebali doći do nje.
Baš niko iz BiH nije takav već su svi objektivni iz Francuske Zanzibara Moldavije UK ...................................... :? :? :? :? :? :D :D .
Meni ne moraš ništa ni pisati ni dokazivati.
Beautiful mind

#43 Zivi bili pa vidjeli...

Post by Beautiful mind »

Covjek je rekao da Srbi snose 70%krivice.Sta hocete od njega?Mislim niste realni nimalo.
Post Reply