zemljotres na haitiju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#151 Re: zemljotres na haitiju

Post by ladyblue18 »

Erzsebet wrote:Meni ovaj zadnji video, objavljen na portalu, izgleda kao namješaljka. Više mi izgleda kao da se trese kamera, nego zemlja.
I ja sam to nesto kontala...

Btw http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100121049.
Cisto sam znala da ce ovakve stvari da se desavaju...fuj!
Skyfox

#152 Re: zemljotres na haitiju

Post by Skyfox »

vidi se iz aviona da je fake
slusam.ba

#153 Re: zemljotres na haitiju

Post by slusam.ba »

jefferson wrote:Ma ja ameri ce sve to naplatiti o haitija, samo me interesuje u cemu!
Ali eto, ne moze ptica proletiti da to nama nije teorija zavjere.
I da, @slusam ba, brazil ce od iduce sedmice imati vise trupa na zemlji nego amerikanci.
Medjutim, problem oji ja imam s ovom vrstom rasprave je sto smo mi dali nesto malo para, ali cemo zato naci dlaku u jajetu svakome ko je pomogao haitiju. Jebote, covjek bi pomislio da smo primjer kako moralni tako i eticki ostalim drzavama!

cuj u cemu ce im naplatiti..pa u zemlji,uzet ce im zemlju..jedan dio za luksuzne hotele..uvali ce im kredite za obnovu infrastrukture pa ce ih kasnije jedno 5 decenija kamatariti..a jedan dio zemlje ide za vojne baze,ipak putevi droge su vazni treba i to obezbjediti..ima toga jos al nije tema :wink: ..to za brazilce necu uopste komentarisati (simpaticni su i meni al djaba).. zna se ko je prvi poslao svoje trupe ko obezbjedjuje aedrom i luku,zna se ko kontrolise svaki avion koji sleti i svaki brod koji pristane u luku..jednostavno zna se ko je gazda..a to sto smo mi dali malo para to je prica za sebe kako da ti kazem razjebana drzava, razbijen narod,razvaljeni umovi mozda smo i sami u situaciji da nam treba pomoc a ne da je djelimo,mislim ipak mi nismo neka super sila da bi postupili na nacin na koji ti smatras da bi trebali..i dlaku u jajetu niko ne trazi nego ljudi jednostavno nisu vise glupi tj ograniceni da ne znaju kako stvari stoje
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#154 Re: zemljotres na haitiju

Post by ladyblue18 »

Da jos jednom pitam, jel vi razumijete sta je tema?

Tema je pomoc Haitiju a ne imperijalizam, kolonijalizam, SAD, itd...

Temu necu kljucati jer ima ljudi koji hoce da pomognu, ali smatrajte da ste opomenuti.
Svi!
ljubav_aha

#155 Re: zemljotres na haitiju

Post by ljubav_aha »

najbolje je pomoci putem lokalno Crvenog Krsta,sve ostale agencije uzimaju visoki procenat za admistrativne troskove, a CK je prva na listi organizacija koja proslijedi 60% ,dok ostale agencije proslijede manje od 20%,znam sto je CK,radila sma za CK kao volonter,cak i placanje za CK putem mobitela je naj-uspoerniji proces,najbrze je direktno placanje na CK ziro racun ili direktno u uredu CK
mofo33

#156 Re: zemljotres na haitiju

Post by mofo33 »

PayPal direktno za crveni krst, nema nepotrebnih troskova (samo trazite jezik koji vam odgovara)
http://don.croix-rouge.fr/don.php?elk_d ... 2&mpch=ads
za francuze "medicins du monde" https://www.abovision.com/scripts/cgiip ... INI=RAPIDO
(prijavite cifru poreznicima :razz: odbijeno vam je 60% te cifre od taxe ne godisnje prihode)
a da vam nista ne izadje iz dzepa, mozete jednostavno potpisati peticiju na ONE.org da IMF ponisti dug haitija
http://one.org/international/actnow/haiti/
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#157 Re: zemljotres na haitiju

Post by pici »

Bosanka i oskarovac u misiji
Sanela Jenkins donirala milion dolara pomoći za Haiti
Uspješna poduzetnica Sanela Jenkins, Bosanka sa adresom u Los Angelesu, donirala je milion dolara za pomoć žrtvama snažnog zemljotresa koji je 12. januara pogodio Haiti.

U partnerstvu sa glumcem i rediteljem Seanom Pennom uspostavila je organizaciju Jenkins-Penn (Haitian Relief Organization), kako bi obezbijedila medicinsku opremu i transport ljekara stanovnicima čiji su životi uništeni u ovoj prirodnoj katastrofi.

Vijest su objavili brojni američki mediji, navodeći ovu inicijativu kao uzor u vremenima tuge i krize.

Sanela Jenkins, inače vlasnica popularnog američkog brenda - pića Neuro, započela je sa svojom inicijativom pomoći odmah nakon zemljotresa, obezbijedivši milion dolara donacije. Penn je već organizirao dostavu 5,4 tone medicinske opreme i humanitarne pomoći, dok je Jenkins hrabro pratila ljekare i medicinsko osoblje u Haiti kako bi obezbijedili neophodnu pomoć, saopšteno je iz fondacije Sanela Diana Jenkins.

"Svijet ne može ignorisati vapaje u pomoć koji se čuju sa Haitija. Sada je vrijeme da se djeluje ili će se bol Haitija samo pogoršati", izjavila je Jenkins za američke medije prilikom uručivanja hrane i lijekova. "Ova sredstva će pomoći ne samo da se olakšaju trenutne patnje, već i da se obezbijede osnovna novčana sredstva za ponovnu izgradnju devastiranih bolnica i škola. Moje iskustvo u Bosni i Hercegovini me naučilo da se bez ovih fundamentalnih institucija, nepotrebna patnja samo nastavlja."

Njen partner u ovom projektu, oskarovac Sean Penn, je dodao: "Cijeloj naciji je potrebna naša pomoć. Sanela je postala primjer za sve nas. Doniranje lijekova i novca je krucijalno kako bi se olakšale patnje na Haitiju."

Sanela je prva žena iz BiH koja je s ljekarima i medicinskim osobljem otišla da pomogne narodu Haitija.

Sanela Jenkins, utemeljiteljica Fondacije Sanela Diana Jenkins za Bosnu i Hercegovinu, posvećena je vraćanju dostojanstva, blagostanja, pravde i nade svojoj domovini, provodeći brojne diplomatske, filantropske, obrazovne i pravne inicijative. Podsjećamo da je ona dobitnica prestižne nagrade Centar za mir i multietničku saradnju "Mostar Peace Connection", te da se istakla u brojnim humanitarnim akcijama pomoći bh. narodu.
(Sarajevo-x.com)

:thumbup:
brucos7

#158 Re: zemljotres na haitiju

Post by brucos7 »

Bravo Sanela, svaka cast i za ovu donaciju :bih:
shiz

#159 Re: zemljotres na haitiju

Post by shiz »

Image
jahorina13

#160 Re: zemljotres na haitiju

Post by jahorina13 »

BRAVO SANELA!!!!!!!!!!!!!!!

JEDINA BOSANKA KOJA JE OTISLA NA HAITI SA KONKRETNOM POMOCI, DOK OSTALI SAMO PRICAJU. HEJ, 1 000 000 DOLARA!!!! SVAKA CAST

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Skyfox

#161 Re: zemljotres na haitiju

Post by Skyfox »

shiz wrote:Image
dusa draga :)
bogoljub

#162 Re: zemljotres na haitiju

Post by bogoljub »

Aferim ! Svaja čast!
:!: :!: :!:
:bih:
metal_rules_cura

#163 Re: zemljotres na haitiju

Post by metal_rules_cura »

Citala sam o tome neki dan. Nebitno sto je odavdje, skidam kapu svakom ko je uputio finansijsku pomoc ili otisao tamo licno da pomogne.
kockica_kockica

#164 Re: zemljotres na haitiju

Post by kockica_kockica »

Caritas BK BiH poziva sve ljude dobre volje da unatoč krizi i recesiji iskažu solidarnost, jer je Haiti jedna od najsiromašnijih zemalja zapadne hemisfere u kojoj više od pola ukupnog stanovništva živi u apsolutnom siromaštvu, lišeni pristojna skloništa i hrane.
Svi građani i tvrtke u BiH novčanim se prilozima mogu uključiti u akciju uplatom na ž.r.:

UniCredit Bank d. d
Alipašina 45 a
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Transakcijski konto u KM
338 320 22007 22429
Sa naznakom: za akciju pomoći stradalima na Haitiju

Bankovni račun za uplate iz inozemstva

338 060 48937 86133
S.W.I.F.T. CODE: UCRBA 22
IBAN: BA393380604893786133
Sa naznakom: za akciju pomoći stradalima na Haitiju

ili pozivom na broj donirate 2,00 KM

090 291 078
giovannir

#165 Re: zemljotres na haitiju

Post by giovannir »

Ne znam da li vama, ali meni dolaze mailovi kojekakvih organizacija koje prikupljaju novac za Haiti. Naši vojnici, a i ona hrvatski koji su na Haitiju, govore da se uplaćuje ipomaže preko Caritasa.

Bitno je naglasiti i ovo. Zanimljiv tekst sam našao. Porede Haiti sa BiH iz prošlog stoljeća i govori kako velik dio novčane pomoći uopće ne dođe na Haiti. Nevjerojatno kako ljudska licemjernost nema granica.
ljubav_aha

#166 Re: zemljotres na haitiju

Post by ljubav_aha »

lijepo sma napisala i podvukla,samo Crveni Krst proslijedi tacno 60% primljene sume novca,sve ostal organizacije,manje od 30% ,nijedna odnacija u svijetu nije 100% predani iznos
mofo33

#167 Re: zemljotres na haitiju

Post by mofo33 »

ljubav_aha wrote:lijepo sma napisala i podvukla,samo Crveni Krst proslijedi tacno 60% primljene sume novca,sve ostal organizacije,manje od 30% ,nijedna odnacija u svijetu nije 100% predani iznos
pa sta cemo sad?
gurnuti prst u svoj rodjeni pupak i okrenti planetu oko njega?
ljubav_aha

#168 Re: zemljotres na haitiju

Post by ljubav_aha »

mofo33 wrote:
ljubav_aha wrote:lijepo sma napisala i podvukla,samo Crveni Krst proslijedi tacno 60% primljene sume novca,sve ostal organizacije,manje od 30% ,nijedna odnacija u svijetu nije 100% predani iznos
pa sta cemo sad?
gurnuti prst u svoj rodjeni pupak i okrenti planetu oko njega?
jao komentara :lol:

pa donirati licno u Crveni Krst :-D koliko puta sam vec to napisala ;-)
kockica_kockica

#169 Re: zemljotres na haitiju

Post by kockica_kockica »

Caritas u BiH nema namjeru za sebe zadrzati ni 0,0001 % sakupljenog novca.. dakle sav prikupljeni novac 100% ide na Haiti bilo da se radi o novcu prikupljenom preko racuna ili preko telefona....
KadSeMrtviProbudimo

#170 Re: zemljotres na haitiju

Post by KadSeMrtviProbudimo »

a gdje ode ostatak od prikupljenog novca? odakle ti ova informacija?
Arc_Angel

#171 Re: zemljotres na haitiju

Post by Arc_Angel »

Ja bih samo zelio da kazem da ni mi nismo toliko daleko od Haitija, tu smo mi negdje i sto se tice i siromastva i ekonomije i svega. nebih zelio ni da zamislim sta bi se sada nama desavalo da nas pogodi takav zemljotres.

ja sam za da im pomognemo koliko toliko, ako cemo se vec organizovati mi sa foruma pokazali smo i prije da to mozemo, i mozemo opet, koliko toliko svaka je pomoc dobrodosla.

nek je Bog na pomoci tim ljudima.
KadSeMrtviProbudimo

#172 Re: zemljotres na haitiju

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Arc_Angel wrote:Ja bih samo zelio da kazem da ni mi nismo toliko daleko od Haitija, tu smo mi negdje i sto se tice i siromastva i ekonomije i svega. nebih zelio ni da zamislim sta bi se sada nama desavalo da nas pogodi takav zemljotres.
ja sam za da im pomognemo koliko toliko, ako cemo se vec organizovati mi sa foruma pokazali smo i prije da to mozemo, i mozemo opet, koliko toliko svaka je pomoc dobrodosla.
nek je Bog na pomoci tim ljudima.

Možemo inicirati da se u cijelom svijetu jedan dan istovremeno proglasi danom žalosti za sve žrtve zemljotresa...
amrica

#173 Re: zemljotres na haitiju

Post by amrica »

Odvukao je Travolta pun avion pomoci (osobno pilotirao vlastitim avionom), i neke doktore, volontere i 4 scijentoloska svecenika :shock: :cry: :run:

Mislim, svaka cast na trudu i humanosti, i nije mu prvi put, ali sta ce mu ti svecenici? To su ionako krvopije koje biraju samo bogate pacijente da im uzmu lovu.
ljubav_aha

#174 Re: zemljotres na haitiju

Post by ljubav_aha »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
a gdje ode ostatak od prikupljenog novca? odakle ti ova informacija?

jas msa u SAD,a info je sa sluzbene stranice BBB :) jedan dio se koristi za torskove administracije i sl.
sale19

#175 Re: zemljotres na haitiju

Post by sale19 »

oni se doktori zabavljaju s mitraljezima i lozom, boli ih racku xD
Post Reply