upravo sada citam da je stotine hiljada ljudi izgubilo zivot
doslovno usred bijela dana ... za sekundu ...
ima li jos vijesti?
pomislim koliko je samo covjek nemocan pred ovakvim stvarima iako se osjeca kao nepobjediv ...
ja maloprije gledao cnn, nisu pominjali takve cifre... rekli su 'death toll in the thousands'...Hunkar wrote:http://www.cnn.com/2010/WORLD/americas/ ... index.html
upravo sada citam da je stotine hiljada ljudi izgubilo zivotcifra me je pravo trznula ...
doslovno usred bijela dana ... za sekundu ...
ima li jos vijesti?
pomislim koliko je samo covjek nemocan pred ovakvim stvarima iako se osjeca kao nepobjediv ...
Ma pogadjaju i bogate, u Japanu svako malo bude jakih zemljotresa, i u Kaliforniji...Ali je tamo kvalitet gradnje neuporedivo bolji, sistemi zastite od zamljotresa, sluzbe za pomoc...ladyblue18 wrote:Stvarno interesantno je to kako ovakve stvari uglavnom siromasne pogadjaju.![]()
Strasno...u sec. te nestane.
Nek im je svima Bog na pomoci.
Ma na to i mislim...ali vecinom se ovi razorni zemljotresi desavaju u ovakvim podrucjima, siromasnim...chuchumbamayumbe wrote: Ma pogadjaju i bogate, u Japanu svako malo bude jakih zemljotresa, i u Kaliforniji...Ali je tamo kvalitet gradnje neuporedivo bolji, sistemi zastite od zamljotresa, sluzbe za pomoc...
Ban Ki Mon je rekao stotine - kada je mislio na radnike koji su radili u UN misiji na Haitiju.Jazz_Junkie wrote:Katastrofa. Pored masovnih ubojstava koji idu na racun ratova kriminalaca, totalnog siromastva i uzasnog stanja infrakstrukture je samo jos ovo falilo. Jos je nemoguce procijeniti broj mrtvih. Sef vlade tvrdi da imaju preko 100.000 mrtvih, razni mediji govore o tisucama, a Ban Ki Moon o stotinama. Koliko ce jos ljudi umrijeti zbog posljedica humanitarne katastrofe.
Tako ja skontah.chuchumbamayumbe wrote:Ban Ki Mon je rekao stotine - kada je mislio na radnike koji su radili u UN misiji na Haitiju.Jazz_Junkie wrote:Katastrofa. Pored masovnih ubojstava koji idu na racun ratova kriminalaca, totalnog siromastva i uzasnog stanja infrakstrukture je samo jos ovo falilo. Jos je nemoguce procijeniti broj mrtvih. Sef vlade tvrdi da imaju preko 100.000 mrtvih, razni mediji govore o tisucama, a Ban Ki Moon o stotinama. Koliko ce jos ljudi umrijeti zbog posljedica humanitarne katastrofe.
Da, moja greska.chuchumbamayumbe wrote:Ban Ki Mon je rekao stotine - kada je mislio na radnike koji su radili u UN misiji na Haitiju.Jazz_Junkie wrote:Katastrofa. Pored masovnih ubojstava koji idu na racun ratova kriminalaca, totalnog siromastva i uzasnog stanja infrakstrukture je samo jos ovo falilo. Jos je nemoguce procijeniti broj mrtvih. Sef vlade tvrdi da imaju preko 100.000 mrtvih, razni mediji govore o tisucama, a Ban Ki Moon o stotinama. Koliko ce jos ljudi umrijeti zbog posljedica humanitarne katastrofe.