ne nego firma coca cola, i pepsi se pridruzila jucer. a sta znas mozda i od nas salju...ipak je to sve isto.Skyfox wrote:Koja Cola, Sarajevska? Ako je tako svaka cast!alica.k wrote:
danas sam citala, koka kola im je obezbijedila flasiranu vodu, i slace koliko god bude trebalo.
zemljotres na haitiju
- alica.k
#126 Re: zemljotres na haitiju
- minjonja
#127 Re: zemljotres na haitiju
sta ovo spominju jos neki jaki zemljotres na haitiju? kad se to desilo, nisam u toku?
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100117001
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100117001
-
leo karan
#128 Re: zemljotres na haitiju
pa ljudi ce poceti tamo umirat od gladi, a UN povlaci osoblje
svaki put se sjebem kad gledam cnn
svaki put se sjebem kad gledam cnn
- Cholina_Lokica
#129 Re: zemljotres na haitiju
grad leogane jos gore unisten od glavnog grada, a nista od pomoci im nije doslo... ni jedna flasa vode, nista od hrane niti i jedan doktor...
- mrtva kokoš
#130 Re: zemljotres na haitiju
izgleda da ce biti jos zemljotresa, tako neki strucnjaci predvidjaju.
domace snage zele da uvedu policijski sat, a ljudi kuca nemaju
kako tu nakanu mogu ostvariti, da ih strpaju sve u jedan rezervat
domace snage zele da uvedu policijski sat, a ljudi kuca nemaju
- Cholina_Lokica
#131 Re: zemljotres na haitiju
vjerovatno ce organizoveti sta sa satorima...Splinter wrote:izgleda da ce biti jos zemljotresa, tako neki strucnjaci predvidjaju.
domace snage zele da uvedu policijski sat, a ljudi kuca nemaju![]()
eno hrvatsa salje volontere tamo...
-
jefferson
#132 Re: zemljotres na haitiju
Estonija, koja je dozivjela pad BDP-a za 18% je odvojila cak 1 milion eura.EUOBSERVER / BRUSSELS - Estonia has proved to have a big heart when it comes to aid to earthquake-ravaged Haiti, offering more than six times what the United States has announced in emergency relief, when GDP is taken into account.
According to the UN's Office of Co-ordination of Humanitarian Assistance, which tracks aid pledges, Estonia has announced a total of $1 million. In absolute terms the sum lies in the shadow of Washington's $100 million, but as a percentage of its GDP, Estonia's contribution amounts to 6.2 times the American offer.
Comment article
Proportionately, if the US, and the EU as a whole were to give what Estonia is giving, Washington would have announced $620 million and Brussels $790 million.
Estonia comes top of the league tables of EU member state donors to Haiti, with Sweden, Denmark, Luxembourg and Belgium rounding out the top five, when GDP is taken into account.
EU stumps up €118 million
Haiti, the poorest nation in the western hemisphere is to receive some €118 million in fresh European Union cash for humanitarian aid, it was announced on Monday (18 January).
Europe will also be sending a contingent of European gendarmes to support the re-imposition of civil order.
EU foreign affairs chief Catherine Ashton and Spanish foreign minister Miguel Angel Moratinos, whose country currently chairs the EU's six-month rotating presidency, announced the funds following an emergency meeting of development ministers in the wake of the disaster which has claimed the lives of up to 200,000 people.
Ms Ashton said that her office is co-ordinating the efforts on the ground by different EU member states to provide immediate medical, water sanitation, and logistical support while under the umbrella of the United Nations.
"We want to send out a signal voicing our solidarity and condolences to the Haitian people," Mr Moratinos told reporters.
"This is the first time the EU has had to respond to such a crisis under the Lisbon Treaty," he added, referring to the bloc's newly centralised foreign policy co-ordination as laid out in the Lisbon Treaty.
The funds come from both the European Commission and the member states themselves.
The European Commission announced €19 million in new funds to be dispersed immediately, and €8 million in redirected European Community Humanitarian aid Office (ECHO) funds, atop the already announced €3 million made available within 24 hours of the earthquake.
EU member states separately announced €96 million of their own funds for emergency relief. Most member states committed funds.
The commission also announced that €107 million would be offered for short to mid-term rehabilitation and reconstruction efforts beyond just immediate emergency needs and a further €200 million for long-term reconstruction to be alloted once the worst of the crisis has past.
The two figures however do not represent new money, but cash redirected from existing development funds "a lot of which was already programmed for Haiti," said John Clancy, the commission's development spokesman.
The total, including new and existing funds for Haiti will total €429 million.
Ms Ashton said that all of the cash will be in the form of grants rather than loans, with no economic or political strings attached. The International Monetary Fund last Thursday announced $100 million in emergency cash, but in the form of loans via the organisation's extended credit facility, which will have to be paid back and which will include hiking electricity prices, public sector wage freezes and keeping the lid on inflation.
EU gendarmes to be deployed
Separately, the UN has requested the EU to deploy a contingent of the European Gendarmerie Force to Port-au-Prince. France proposed on Monday that 1,000 such EU gendarmes be sent to Haiti. The precise number of police and form the mission will take is to be discussed by diplomats on Monday afternoon.
The EGF is an intramural collaboration of six EU member states to provide militarised police services overseas. Gendarmes, distinct from civilian police, are part of a country's armed forces and commonly used to re-establish law and order in conflict areas. The French gendarmerie is the organ charged with crowd and riot control.
Development commissioner Karel de Gucht is to travel to Haiti on Wednesday while Ms Ashton is to meet with US secretary of state Hilary Clinton the same day before heading to New York to consult with the UN.
Izgleda da su nasi zaboravili kada je nama bila potrebna pomoc, ili se svodi na ono cega sam se uvijek bojao, a to je da smo i previse sebicni da bi nekome pomogli!
- bogoljub
#133 Re: zemljotres na haitiju
Treba pomoci ljudima!
Treba osuditi i one koji nisu dozvolili da se zemlja razvije dovoljno.
Mislim na svjetske gladne imperijaliste!
-
jefferson
#134 Re: zemljotres na haitiju
E jebiga, nije mjesto za takav tip "rasprave" ovdje.bogoljub wrote:Treba pomoci ljudima!
-
LDxxxxxx
#135 Re: zemljotres na haitiju
ja ne znam da li se moze poslati nesto preko Crvenog kriza(tj, moze li se odnijeti kakva pomoc ) , jer onima iz BH telecoma ne vjerujem , jer bi uveliko pomoglo ljudima , ruzno je gledati ljude kako se otimaju za vodu , hranu , a da im ne mozes pomoci , a znas i sam da si danas mozda potrosio na rucak barem 10KM , i onda ti se definitvo ugasi glad kad pogledas ljude kako se bore sa tim rusevinama, mrtvima i sl.Def. sam se najezila kad su rekli da nemaju vise vreca za mrtve i da ih jednostavno ,prisljeni moraju ostaviti na cestama :S
- mofo33
#136 Re: zemljotres na haitiju
e jbg, a zasto nije?jefferson wrote:E jebiga, nije mjesto za takav tip "rasprave" ovdje.bogoljub wrote:Treba pomoci ljudima!
zar se jutros nisu US marinci spustili ispred predsjenicke palace haitija?
da se zna ko je gazda, ono, da ne bude zabune...
zar nisu svi oni "humanitarci" prvog dana katastrofe prvo kopali rusevine lux-hotela,ambasade i bijele kvartove?
svako svoje drzavljane da iscupa i nahrani, pa ce poslije vidjeti sta ce mocu uciniti za domorodce?
pricaju o tek nekih 80-ah spasenih haicana...
a da ne pricam o silnim milionima (obecane?) pomoci, sve dok jadan narod tamo krepaje od gladi i zedji punih sedam dana poslije katastrofe!
umijemo traziti zivot na drugim planetama, a tesko nam spasavati one na nasoj planeti
- ljubav_aha
#137 Re: zemljotres na haitiju
narode,stvrano vas ne razumijem,sto vi ocekujete nakon ovakvih nesreca,svake godine neko sranje,i vi uvijek ista prica o "humanitarcima",u pitanju je doniranje vlastitog novca,birokracija,ekonomski inters i jedino zrno humanosti od strane volontera
-
jefferson
#138 Re: zemljotres na haitiju
Ma najbolje ko mi. Daj 100,000km, sto je manje od 90% voznog parka nasih politicara koje MI biramo, i pokazati kako smo mi upravu jer necemo pomoci.mofo33 wrote:e jbg, a zasto nije?jefferson wrote:E jebiga, nije mjesto za takav tip "rasprave" ovdje.bogoljub wrote:Treba pomoci ljudima!
zar nisu svi oni "humanitarci" prvog dana katastrofe prvo kopali rusevine lux-hotela,ambasade i bijele kvartove?
svako svoje drzavljane da iscupa i nahrani, pa ce poslije vidjeti sta ce mocu uciniti za domorodce?
a da ne pricam o silnim milionima (obecane?) pomoci, sve dok jadan narod tamo krepaje od gladi i zedji punih sedam dana poslije katastrofe!
umijemo traziti zivot na drugim planetama, a tesko nam spasavati one na nasoj planeti
jel to neko sad prigovara sto su amerikanci i Brazilci uspostvili civilni red u drzavi koja je izgubila sve mogucnosti funkcionisanja. Znas li ti koliko kosta let helikoptera Blackhawk? Imas li predstave koliko kosta sat leta takvog helikoptera? Amerikanci ih zakljucno sa utorkom imaju 60 na Haitiju sto znaci da trose samo oni oko 90,000 dolara po satu! Gdje su brodovi, masinerija. Znas li da uopste amerikanci nisu zaduzeni za vojnu intervenciju nego da je glavni na tlu Brazilski general koji komanduje izmedju ostalog i sa 12,000 americkih marinaca? Znas li da su glavni u uspostavljanju policijskog reda bile specijalne jedinice iz Meksika, Kolumbije i Perua koji su Haicanske policajce prije 4 dana u potpunosti opremili i dali im sve moguce komunikacijske uredjaje da uspostave zakon na ulicama?
Amerikanci rukovode zracnim liftom jer su jedini bili u stanju uspostviti za tako kratko vrijeme improvizirani kontrolni toranj. Americka obalna straza ima posebno opremljen brod koji moze sluziti kao kontrolni toranj. Svaki dan na taj aerodrom koji nema rulnu stazu niti pravi parking prostor, ali na koji danas slece oko 150 aviona dnevno, treba to posloziti inace bi kao vrhunac jos samo trebala i avionska nesreca da se desi!
I sad nakon toga dodjete ovdje i serete o tome kako je to sve imperijalizam i sl. E sad samo fali jos onaj forumas sto je pricao o onim zrakam pa da okrivimo amerikance kako su izazvali zemljotres.
I da, narano da ce sve zemlje prvo traziti svoje drzavljane. Ali opet te zemlje su poslali svoje ljude tamo, a mi nismo, stoga ne znam otkud nama pravo sad dovoditi to u pitanje. Ali ok, to smo mi bosanci, i uvijek cu navesti primjer Opcine Livno iz 2004 kada se decio Cunami i kada je opcinski vijecnik predlozio da se odreknu dnevnog pausala u korist zrtava, i za to samo glasao on i jos jedan vijecnik!
Toliko o nama!
- Cholina_Lokica
#139 Re: zemljotres na haitiju
pogodio ih jos jedan zemljotres, 6,1 stepeni...
jos nema informacija o novonastaloj steti
- amrica
#140 Re: zemljotres na haitiju
Haiti ponovno zatresao snažan potres!
Zagreb, 20.01.2010., 13:11 | D. Ma.
Epicentar novog potresa je bio 56 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Port-au-Princea
Haiti (Foto: Reuters)
Haiti je jutros ponovno pogodio snažan potres magnitude 6.1 po Richteru. Američki geolozi su objavili da je epicentar potresa bio 56 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Port-au-Princea a po prvim informacijama je dobro zatresao zgrade. No, ne zna se ima li nove štete i kolika je. Potres koji je Haiti pogodio prije osam dana bio je magnitude 7.0 po Richteru te je ubio 72.000 ljudi.
I potres ovakve snage poput ovog najnovijeg predstavlja veliku opasnost za Haiti gdje oštećene zgrade predstavljaju svakodnevnu opasnost. Ovaj potres je tako sada drugi najsnažniji nakon onog prvobitnog razornog prije osam dana. Agencije javljaju da su se pacijenti koji se nalaze po bolnicama odmah počeli moliti dok se tlo ljuljalo poput broda.
Dvije žene spašene su jučer navečer iz ruševina u Port-au-Princeu, tjedan dana nakon katastrofalnog potresa koji je razorio haićanski glavni grad. Prvo su meksički i njemački vatrogasci zajedničkim naporima ispod ruševina katedrale izvukli 70-godišnju Annu Zizi. Ona je spasiocima rekla da pod ruševinama stolne crkve ima još živih pa se sada traga za njima, javlja agencija dpa.
Osam dana nakon katastrofalnog potresa na Haitiju u kojem je poginulo najmanje 70.000 ljudi, nade u pronalaženje preživjelih sve su manje, a sve brojnije američke vojne snage rade na raspodjeli međunarodne pomoći iznemoglom stanovništvu.

Zagreb, 20.01.2010., 13:11 | D. Ma.
Epicentar novog potresa je bio 56 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Port-au-Princea
Haiti (Foto: Reuters)
Haiti je jutros ponovno pogodio snažan potres magnitude 6.1 po Richteru. Američki geolozi su objavili da je epicentar potresa bio 56 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Port-au-Princea a po prvim informacijama je dobro zatresao zgrade. No, ne zna se ima li nove štete i kolika je. Potres koji je Haiti pogodio prije osam dana bio je magnitude 7.0 po Richteru te je ubio 72.000 ljudi.
I potres ovakve snage poput ovog najnovijeg predstavlja veliku opasnost za Haiti gdje oštećene zgrade predstavljaju svakodnevnu opasnost. Ovaj potres je tako sada drugi najsnažniji nakon onog prvobitnog razornog prije osam dana. Agencije javljaju da su se pacijenti koji se nalaze po bolnicama odmah počeli moliti dok se tlo ljuljalo poput broda.
Dvije žene spašene su jučer navečer iz ruševina u Port-au-Princeu, tjedan dana nakon katastrofalnog potresa koji je razorio haićanski glavni grad. Prvo su meksički i njemački vatrogasci zajedničkim naporima ispod ruševina katedrale izvukli 70-godišnju Annu Zizi. Ona je spasiocima rekla da pod ruševinama stolne crkve ima još živih pa se sada traga za njima, javlja agencija dpa.
Osam dana nakon katastrofalnog potresa na Haitiju u kojem je poginulo najmanje 70.000 ljudi, nade u pronalaženje preživjelih sve su manje, a sve brojnije američke vojne snage rade na raspodjeli međunarodne pomoći iznemoglom stanovništvu.
-
slusam.ba
#141 Re: zemljotres na haitiju
Ma najbolje ko mi. Daj 100,000km, sto je manje od 90% voznog parka nasih politicara koje MI biramo, i pokazati kako smo mi upravu jer necemo pomoci.jefferson wrote:mofo33 wrote: Treba osuditi i one koji nisu dozvolili da se zemlja razvije dovoljno.
e jbg, a zasto nije?
jel to neko sad prigovara sto su amerikanci i Brazilci uspostvili civilni red u drzavi koja je izgubila sve mogucnosti funkcionisanja. Znas li ti koliko kosta let helikoptera Blackhawk? Imas li predstave koliko kosta sat leta takvog helikoptera? Amerikanci ih zakljucno sa utorkom imaju 60 na Haitiju sto znaci da trose samo oni oko 90,000 dolara po satu! Gdje su brodovi, masinerija. Znas li da uopste amerikanci nisu zaduzeni za vojnu intervenciju nego da je glavni na tlu Brazilski general koji komanduje izmedju ostalog i sa 12,000 americkih marinaca? Znas li da su glavni u uspostavljanju policijskog reda bile specijalne jedinice iz Meksika, Kolumbije i Perua koji su Haicanske policajce prije 4 dana u potpunosti opremili i dali im sve moguce komunikacijske uredjaje da uspostave zakon na ulicama?
Amerikanci rukovode zracnim liftom jer su jedini bili u stanju uspostviti za tako kratko vrijeme improvizirani kontrolni toranj. Americka obalna straza ima posebno opremljen brod koji moze sluziti kao kontrolni toranj. Svaki dan na taj aerodrom koji nema rulnu stazu niti pravi parking prostor, ali na koji danas slece oko 150 aviona dnevno, treba to posloziti inace bi kao vrhunac jos samo trebala i avionska nesreca da se desi!
I sad nakon toga dodjete ovdje i serete o tome kako je to sve imperijalizam i sl. E sad samo fali jos onaj forumas sto je pricao o onim zrakam pa da okrivimo amerikance kako su izazvali zemljotres.
I da, narano da ce sve zemlje prvo traziti svoje drzavljane. Ali opet te zemlje su poslali svoje ljude tamo, a mi nismo, stoga ne znam otkud nama pravo sad dovoditi to u pitanje. Ali ok, to smo mi bosanci, i uvijek cu navesti primjer Opcine Livno iz 2004 kada se decio Cunami i kada je opcinski vijecnik predlozio da se odreknu dnevnog pausala u korist zrtava, i za to samo glasao on i jos jedan vijecnik!
Toliko o nama![/quote]
pa naravno da je imperijalizam..mora se znati ko je gazda..cjeli svijet pomaze al ameri su No1..sve ce to ameri srediti u svoju korist..kad sve prodje onda dolazi konacni racun gdje ameri ubiru zito od rente (znaju kako,kada i gdje posijati)..da se razumijemo mora neko, tako da ja ne krivim amere zbog toga (pa sam si nabrojao silne avione,brodove..pa ti marinci su tamo da bi obezbjedili logistiku i naravno da drugima daju do znanja ko je gazda ko o svemu vodi brigu)..a to sto ti pises da naki brazilci,peruanci,meksikanci,indijanci upravljaju mozda u dnevniku na tv-u..spominjes helikoptere i 90 000 dolara po satu pa jel stvarno mislis da im to ameri nece naplatiti..a to o brazilskom generalu koji komanduje sa 12 000 americkih marinaca je biser svih vremena..zna se vrlo dobro ko upravlja brazilskim generalima,meksickom policijom i ostalim stvarima u latino americi..jedino o cemu se slazem sa tobom je ono o nama al i to je posljedica globalne politike..u svemu ovome zao mi je ljudi jer po ko zna koji put obicni ljudi su donji
-
jefferson
#142 Re: zemljotres na haitiju
Ma ja ameri ce sve to naplatiti o haitija, samo me interesuje u cemu!
Ali eto, ne moze ptica proletiti da to nama nije teorija zavjere.
I da, @slusam ba, brazil ce od iduce sedmice imati vise trupa na zemlji nego amerikanci.
Medjutim, problem oji ja imam s ovom vrstom rasprave je sto smo mi dali nesto malo para, ali cemo zato naci dlaku u jajetu svakome ko je pomogao haitiju. Jebote, covjek bi pomislio da smo primjer kako moralni tako i eticki ostalim drzavama!
I da, @slusam ba, brazil ce od iduce sedmice imati vise trupa na zemlji nego amerikanci.
Medjutim, problem oji ja imam s ovom vrstom rasprave je sto smo mi dali nesto malo para, ali cemo zato naci dlaku u jajetu svakome ko je pomogao haitiju. Jebote, covjek bi pomislio da smo primjer kako moralni tako i eticki ostalim drzavama!
-
teAMICA
#143 Re: zemljotres na haitiju
Ima li novijih vijesti o ovom novom zemljotresu?
Gledam one slike na TV pa ne mogu sebi doći, ko da kakav horor film gledam...
Pošto često gledam švabe, stalno šalju svoje ljude i pomoć, pisala sam njemačkom crvenom krstu/križu da li mogu preko njih uplatiti... Evo odg. ako nekog zanima:
Sehr geehrte Frau,
vielen Dank für Ihre Nachricht und die damit verbundene Ankündigung einer Spende für die Opfer der Katastrophe in Haiti.
Ja, Sie können auch aus dem Ausland Ihre Spende an das DRK überweisen.
Bitte nennen Sie im Verwendungszweck Ihre Anschrift, damit wir Ihnen eine Spendenquittung zuschicken können. Für Überweisungen aus dem Ausland verwenden Sie bitte
* IBAN: DE63370205000005023307
* BIC: BFSWDE33XXX
Mit freundlichen Grüßen
Ursula Jahn
GFS Fundraising & Marketing
DRK-Spenderservice
Linzer Strasse 21
53604 Bad Honnef
Tel. +49 (0) 2224 918-137
Fax +49 (0) 2224 918-135
[email protected]
www.gfs.de
Gledam one slike na TV pa ne mogu sebi doći, ko da kakav horor film gledam...
Pošto često gledam švabe, stalno šalju svoje ljude i pomoć, pisala sam njemačkom crvenom krstu/križu da li mogu preko njih uplatiti... Evo odg. ako nekog zanima:
Sehr geehrte Frau,
vielen Dank für Ihre Nachricht und die damit verbundene Ankündigung einer Spende für die Opfer der Katastrophe in Haiti.
Ja, Sie können auch aus dem Ausland Ihre Spende an das DRK überweisen.
Bitte nennen Sie im Verwendungszweck Ihre Anschrift, damit wir Ihnen eine Spendenquittung zuschicken können. Für Überweisungen aus dem Ausland verwenden Sie bitte
* IBAN: DE63370205000005023307
* BIC: BFSWDE33XXX
Mit freundlichen Grüßen
Ursula Jahn
GFS Fundraising & Marketing
DRK-Spenderservice
Linzer Strasse 21
53604 Bad Honnef
Tel. +49 (0) 2224 918-137
Fax +49 (0) 2224 918-135
[email protected]
www.gfs.de
- mofo33
#144 Re: zemljotres na haitiju
nemaju ameri sta vise naplatiti haicanima, sve je placeno odavno vec!jefferson wrote:Ma ja ameri ce sve to naplatiti o haitija, samo me interesuje u cemu!
svu tu skupu americku (i francusku) pomoc su haicani zasluzili stoljecima ranije u poljima pamuka, duhana,secerne trske,itd da ne ulazimo u kucne usluge i "mulatske" rabote...
It's not charity, it's justice
i nemoj da mnogo razmisljas o moralu drugih
dodji bar potpisati peticiju da IMF ponisti dug haitija
http://one.org/international/actnow/haiti/ ne kosta nista, samo potpis
p.s. za zaborane istorije...obavezno vidjeti film "amistad" od spilberga
-
jefferson
#145 Re: zemljotres na haitiju
nek si nam se pohvalio. Sreca pa znas sta mi ostali radimo!mofo33 wrote:nemaju ameri sta vise naplatiti haicanima, sve je placeno odavno vec!jefferson wrote:Ma ja ameri ce sve to naplatiti o haitija, samo me interesuje u cemu!
svu tu skupu americku (i francusku) pomoc su haicani zasluzili stoljecima ranije u poljima pamuka, duhana,secerne trske,itd da ne ulazimo u kucne usluge i "mulatske" rabote...![]()
It's not charity, it's justice
i nemoj da mnogo razmisljas o moralu drugihmeni evo 7 godina svakog mjeseca ide 10 euro na konto "Ljekara svijeta", mozda nije mnogo ali je sigurno vise od tvoje filozofije
![]()
dodji bar potpisati peticiju da IMF ponisti dug haitija
http://one.org/international/actnow/haiti/ ne kosta nista, samo potpis![]()
p.s. za zaborane istorije...obavezno vidjeti film "amistad" od spilberga
- mofo33
#146 Re: zemljotres na haitiju
pa sam si pricao o drugima...kako niko nista ne radi
umjesto komentara na moju "hvalu",ameru veci od rodjenih, zasto nam malo ne filozofiras (besplatno) na robovlasnistvo i kolonizaciju?
umjesto komentara na moju "hvalu",ameru veci od rodjenih, zasto nam malo ne filozofiras (besplatno) na robovlasnistvo i kolonizaciju?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#147 Re: zemljotres na haitiju
Jel i ovu da kljucamo treba? 
- ljubav_aha
#148 Re: zemljotres na haitiju
moze,ionako ne mozemo pomoci ovom temom,vec kontaktom CK u vlastitom graduladyblue18 wrote:Jel i ovu da kljucamo treba?
inace,jeffersson je dobro napisao
-
jefferson
#149 Re: zemljotres na haitiju
Zakljucaj boga ti!ladyblue18 wrote:Jel i ovu da kljucamo treba?
- Erzsebet
#150 Re: zemljotres na haitiju
Meni ovaj zadnji video, objavljen na portalu, izgleda kao namješaljka. Više mi izgleda kao da se trese kamera, nego zemlja.