ja bi pisao za 10 kmvesela wrote:Ja sam za sto vise kontrole, pogotovo zbog alkohola.
Kad dodjem u Sarajevo sa svedskom registracijom dusa im je da me zaustave, a najcesce kazu:"Mom kolegi se ucinilo da vam ne radi zmigavac." Na ovo se covjek moze samo nasmijati, ali me iznervira kad pita hocu li da mi "pise" ili da platim na licu mjesta 10 KM, bez "pisanja".
Zaustavila me policija...
- bpsang
- bpsang
posto si ti drot sta bi joj ti uzeoG.O.D. wrote:vozila 92, ogranicenje 20,a izvukla se sa cenerom pa to samo kod nas imalejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem![]()
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!).
-
Panasonic
Ma da su ovo neki policajci trebaju vam svima vozacku oduzeti
A kada vidite da policajac naginje mitu, onda ga prijavite, i kada drugi ciko zauzme njegovu poziciju, i sazna na osnovu cega je nejgov prethodnik dobio otkaz, onda ce (vjerovatno) prestati sa tom 'tradicijom'.
A kada vidite da policajac naginje mitu, onda ga prijavite, i kada drugi ciko zauzme njegovu poziciju, i sazna na osnovu cega je nejgov prethodnik dobio otkaz, onda ce (vjerovatno) prestati sa tom 'tradicijom'.
- bpsang
stella_sa wrote:samo ti blejiG.O.D. wrote:posto ne radim, malo mi se bioritam pohebo![]()
ali MALO![]()
![]()
pa blejim uz racunar...
kako se postira bleleleblele u vma formatu
lelalo se lelalo aaaa
nego kad sam vec tu da i ja nesto zveknem
ja i moj drug picimo kroz OMIS dupla zuta crta ogranicenje 40 moj drug fura 135 i veli ,
vidi matereti koja je ovo budala iscrtala zutu i to dvije odjednom,jos ogranicenje digla na 40 a mi furamo 135,treba ove znakove sve poskidat
ljeto 1998 OMIS
- bpsang
pa prodji na zeleno i no problemTulipan wrote:G.O.D. wrote:vozila 92, ogranicenje 20,a izvukla se sa cenerom pa to samo kod nas imalejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem![]()
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!).
Jedan kolega s faksa ovde kaže da je vozio 62 a ograničenje bilo 60 i dobio je dosta po džepu.
Čak su pooštrili kazne za pješake. Ukoliko pješak prelazi na crveno ili na neobilježenom pješačkom prelazu kazna je 2000 din ili ti 46,5 KM. Pretjerali jesu. Tako da jebote i kada nema vozila na vidiku ako je u blizini policija ne smijem preći na crveno.
- valterbranisarajevo
Prekjucer se na Kosevskom Brdu dogodila stravicna saobracajna nesreca. Momak je preticao, vozeci brzo, i podletio pod autobus. Rezultat dvoje mrtvih i jedno tesko povrijedjeno. Ukupan zbroj godina svih nastradalih - jedno 35.
Eh da su oni imali tu "nesrecu" da ih negdje prije sudara zaustavi patrola i da im naplati neku kaznu-mozda bi svi bili zivi i zdravi, a ovako
Poseban su problem mladji, voze pijani, ponekad i nadrogirani, onda im proradi adrenalin u krvi.
Sto se tice crvenog i zutog- uskoro nece biti dileme, kazu da je u Sarajevu u pripremi postavljanje kamera na semaforima..
U svakom slucaju, iako smo ponekad opravdano kivni na neku bezrazloznu kaznu, preventivno kaznjavanje i vizuelni pregled vozaca (pa uglavnom se moze viditi da je neko pijan) spasava mnoge ljudske zivote.
Eh da su oni imali tu "nesrecu" da ih negdje prije sudara zaustavi patrola i da im naplati neku kaznu-mozda bi svi bili zivi i zdravi, a ovako
Poseban su problem mladji, voze pijani, ponekad i nadrogirani, onda im proradi adrenalin u krvi.
Sto se tice crvenog i zutog- uskoro nece biti dileme, kazu da je u Sarajevu u pripremi postavljanje kamera na semaforima..
U svakom slucaju, iako smo ponekad opravdano kivni na neku bezrazloznu kaznu, preventivno kaznjavanje i vizuelni pregled vozaca (pa uglavnom se moze viditi da je neko pijan) spasava mnoge ljudske zivote.
-
Nigmus
istinavalterbranisarajevo wrote:Prekjucer se na Kosevskom Brdu dogodila stravicna saobracajna nesreca. Momak je preticao, vozeci brzo, i podletio pod autobus. Rezultat dvoje mrtvih i jedno tesko povrijedjeno. Ukupan zbroj godina svih nastradalih - jedno 35.
Eh da su oni imali tu "nesrecu" da ih negdje prije sudara zaustavi patrola i da im naplati neku kaznu-mozda bi svi bili zivi i zdravi, a ovako![]()
Sto se tice crvenog i zutog- uskoro nece biti dileme, kazu da je u Sarajevu u pripremi postavljanje kamera na semaforima..![]()
strasna nesreca
- bpsang
ovo mi se desilo ozbiljno...
na parkingu pored zgrade gdje stanujem u ratu je bilo brat bratu ba 150 potpuno unistenih automobila od granata, ja sam se samo naslonio na jedan potpuno unisteni VOLVO,i pridje mi policajac sa automatom i trazi licnu,
sto molim lijepo zbog cega
a on meni kaze.
dobili smo dojavu da ste upravo obijali ovaj automobil....
automobil koji je granata raznijela .
na parkingu pored zgrade gdje stanujem u ratu je bilo brat bratu ba 150 potpuno unistenih automobila od granata, ja sam se samo naslonio na jedan potpuno unisteni VOLVO,i pridje mi policajac sa automatom i trazi licnu,
sto molim lijepo zbog cega
a on meni kaze.
dobili smo dojavu da ste upravo obijali ovaj automobil....
automobil koji je granata raznijela .
-
nidll
Koliko ja znam to je bilo u petak ili cak cetvrtak...Ja se vracam iz skole ...kad bus ide prema Vogosci.Cudim se,pitam vozaca gdje vozi ...kaze bila nesreca pa moramo okolo.valterbranisarajevo wrote:Prekjucer se na Kosevskom Brdu dogodila stravicna saobracajna nesreca. Momak je preticao, vozeci brzo, i podletio pod autobus. Rezultat dvoje mrtvih i jedno tesko povrijedjeno. Ukupan zbroj godina svih nastradalih - jedno 35.
Eh da su oni imali tu "nesrecu" da ih negdje prije sudara zaustavi patrola i da im naplati neku kaznu-mozda bi svi bili zivi i zdravi, a ovako![]()
Sto se tice crvenog i zutog- uskoro nece biti dileme, kazu da je u Sarajevu u pripremi postavljanje kamera na semaforima..![]()
Kamere koje bi slikale 2 slike su trebale biti postavljene u maju ove godine,ali kao sto svi znamo,nisu
To bi bila prava stvar ali sada koliko bi to uspijevalo treba da vidimo...jer ima tu dosta fora kako izbjeci.
-
Kwaheri
.. u bihacu
...zetu se valjda zaglavila noga na gasu
valjda smo negdje zurili sta li...kad policajac...i ono "prekoracili ste brzini...blabla" kaze ovaj mrtav hladan..." ma prijatelju, kasnim, bula mora stici na teraviju..."...kad kaze onaj s uniformom..."hajde onda..pozuri..."
___
i danas se tome smijem ...nije uopce bio ramazan
___
Last edited by Kwaheri on 13/12/2005 22:55, edited 1 time in total.
- muha_sa
zena wrote:.. u bihacu...zetu se valjda zaglavila noga na gasu
valjda smo negdje zurili sta li...kad policajac...i ono "prekoracili ste brzini...blabla" kaze ovaj mrtav hladan..." ma prijatelju, kasnim, bula mora stici na teraviju..."...kaze onaj s uniformom..."hajde onda..pozuri..."
___
-
quark
Evo kako ti je, generalno, moje/naše iskustvo u Mostaru:
http://www.vrisak.info/index.php?option ... &Itemid=30
http://www.vrisak.info/index.php?option ... &Itemid=30