Zaustavila me policija...
-
FortunaBela
#1 Zaustavila me policija...
Naravno ništa nisam uradila, redovna alkohol kontrola...
U mojoj vozačkoj karijeri je ovo prvi put. Reče mi da će čitavu ovu sedmicu biti pojačana kontrola i da će se možda desiti još koji put.
Kakva su vaša iskustva i da li smatrate da ovakvih kontrola treba da bude puno više?
U mojoj vozačkoj karijeri je ovo prvi put. Reče mi da će čitavu ovu sedmicu biti pojačana kontrola i da će se možda desiti još koji put.
Kakva su vaša iskustva i da li smatrate da ovakvih kontrola treba da bude puno više?
-
vesela
Ja sam za sto vise kontrole, pogotovo zbog alkohola.
Kad dodjem u Sarajevo sa svedskom registracijom dusa im je da me zaustave, a najcesce kazu:"Mom kolegi se ucinilo da vam ne radi zmigavac." Na ovo se covjek moze samo nasmijati, ali me iznervira kad pita hocu li da mi "pise" ili da platim na licu mjesta 10 KM, bez "pisanja".
Kad dodjem u Sarajevo sa svedskom registracijom dusa im je da me zaustave, a najcesce kazu:"Mom kolegi se ucinilo da vam ne radi zmigavac." Na ovo se covjek moze samo nasmijati, ali me iznervira kad pita hocu li da mi "pise" ili da platim na licu mjesta 10 KM, bez "pisanja".
-
G.O.D.
vozila 92, ogranicenje 20,a izvukla se sa cenerom pa to samo kod nas imalejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem![]()
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!).
- lejlasa
Ma ne znam sta mi je tada bilo, prenijelo me, a inace uvijek vozim po pravilima i postujem ogranicenjaG.O.D. wrote:vozila 92, ogranicenje 20,a izvukla se sa cenerom pa to samo kod nas imalejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem![]()
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!).
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
To 20 km/h ogranichenje se stavlja kad su radovi na putu..najbolje je kad na magistralnom putu u 20 metara naidjes na tri znaka ogranichenja...60...40...20...pa haj ti sad koci sa 100 na 20 u 20 metara.....to samo nashi hajvani mogu staviti...
.Slican slucaj i na izlazu sa auto-puta kod Semizovca...sa 120 na 60...50...40...sve u 50 metara.
-
G.O.D.
ko kaze da sam i spavao uopste nocasdaduli_sa wrote:G.O.D. wrote:na takvim ogranicenjima je preporucljivije izaci iz auta i gurati ga...ide brze![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kad si ti covjece ustao da ti se vec isplati zezati okolo![]()
Ja jos ne mogu ni sebe da lociram a kamoli da nesto provaljujem
ja jos malo pa na lalanje....
- Lace
meni se cini da su tu i mene kaznili...bilo 40 a ja vozila 52Bobi wrote:To 20 km/h ogranichenje se stavlja kad su radovi na putu..najbolje je kad na magistralnom putu u 20 metara naidjes na tri znaka ogranichenja...60...40...20...pa haj ti sad koci sa 100 na 20 u 20 metara.....to samo nashi hajvani mogu staviti....Slican slucaj i na izlazu sa auto-puta kod Semizovca...sa 120 na 60...50...40...sve u 50 metara.
- daduli_sa
Ma hajde, mene je zaustavio kod Tehnicke skole kad sam skretao na semaforu iz pravca Ilidze ka Zeljeznickoj, iskocio mi ko talibanac iza stanice sa parolom - prosli ste kroz crveno! A crvenog ni zglave! A najsmjesnije da je iza mene proslo jos jedno vozilo (usput receno audi A6) koji je mrtav hladan produzio i pored mene i pored drota
On nije kroz crveno?! Hajd kao bio je samilosan "pa mi je progledao".
Ni dan danas ne znam sta mi je to progledao ali et'... kazu bolesnom i budali se ne treba zamjeriti... koji li je on bio?! 
- daduli_sa
A s'a si radio, sigurno nisi ucio ili hekl'o?!G.O.D. wrote:ko kaze da sam i spavao uopste nocasdaduli_sa wrote:G.O.D. wrote:na takvim ogranicenjima je preporucljivije izaci iz auta i gurati ga...ide brze![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kad si ti covjece ustao da ti se vec isplati zezati okolo![]()
Ja jos ne mogu ni sebe da lociram a kamoli da nesto provaljujem
![]()
![]()
![]()
ja jos malo pa na lalanje....(nocna 'tica)
- daduli_sa
e ovo usput receno se moze primijeniti na nase drotove - taj je ko programiran, nista on tebe ne slusa sta ti njemu pricas... ok, razlikuje samo kad mu pocnes familiju redati, valjda su mu to postavili kao posebnu podgrupu mogucih odgovora pa zavisno od tipe drota dobijes i reakcijuG.O.D. wrote:policajac zaustavlja auto i pita vozaca standardno,vozacka saobracajna...bla,bla...
tek ce drot:
-gospodine jeste li vi pili nesto?
-dingospo: jesam jedan kapucino,a zasto?
-drot: a da nije mozda jedno pet-sest,a?!
![]()
![]()
![]()
-
vodolija_33
S obzirom da je sve više saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama, naravno da je potrebno kontrolisati sigurnost saobraćaja, ali sve u skladu sa Zakonom. Međutim, svjedoci smo da nas saobraćajna policija uglavnom zaustavlja da bi nam naplatila kaznu za neke greške kojih najčešće nismo niti bili svjesni u trenutku zaustavljanja, ali oni su policija i oni najbolje znaju...Naše je ili da platimo na licu mjesta "mandatnu kaznu" ili da čekamo prekršajnu prijavu, pa suočenje na sudu (a da ponovim-policija je uvijek u pravu) gdje realno nemamo nekih izgleda...
Mene ne smiju da zaustavljaju
pošto znaju da se ne znam sigurno zaustaviti

Mene ne smiju da zaustavljaju
-
xygirl
cccG.O.D. wrote:policajac zaustavlja auto i pita vozaca standardno,vozacka saobracajna...bla,bla...
tek ce drot:
![]()
![]()
![]()
mene vise ne zaustavljaju
- daduli_sa
Citam li to tugu medju tvojim redovima? A sto?xygirl wrote:cccG.O.D. wrote:policajac zaustavlja auto i pita vozaca standardno,vozacka saobracajna...bla,bla...
tek ce drot:
![]()
![]()
![]()
mene vise ne zaustavljaju![]()
:D