Zasto ste glasali za SDA/SBIH?

Post Reply

Zasto ste glasali za SDA/SBiH?

Zato sto su zastitnici bosnjackog naroda
9
13%
Zato sto efikasno rade na smanjivanju nepismenosti
0
No votes
Zato sto efikasno rade na povecanju broja korisnika interneta
1
1%
Zato sto velikom brzinom grade auto put
1
1%
Zato sto bolje zivimo nego prije rata
2
3%
Zato sto je SDP kriv za sve
9
13%
Nisam glasao za ove konje :D
50
69%

Total votes: 72

seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

amrica wrote:nikad glasala ni za jednu od navedenih stranaka, a cinjenica je da izbore u bih dobija selo, tj ruralne sredine, gdje ljudi ne citaju novine, na tv im fixiran lokalni kanal, a glasaju po inerciji od 1992., ili kako im kazu hodza ili pop.
Dobro rekao neko na pocetku price, oni sto su glasali za sda sbih ne znaju ni upaliti komp.
Evo i ja da se javim. Nisam mogo ranije jer sam čeko da mi dođe sestrić iz čaršije, pa da mi on upali oni konfljuter. Ja ti se u to ne razumim. Nego mu ja govorim a on piše. A on, aman, nejma šta nezna. Kaže da se na konfljteru i novine mogu pročitat, a ja novine dobivam samo kad Meho pazarnim danom ode u čaršiju pa mi donese. I još kaže da u njiha u čaršiji televizor radi brez antene, samo se naka žica ušteka u televizor. A ja se moram pentrat po kući da naštimam sliku. E sad što se tiče glasanja, ja sam glaso za naše. Šta ćeš. Jesu hajduci i hrsuzi al makar nekad dođu da vide kako živimo i štošta obećaju, štošta slažu, al ovi drugi stranaka nejma nikako, ... pa da nam makar šta slažu, nego ni to. I brte bogme, nemerem ja glasat za nekog koga nisam u životu ni vidijo, a kamoli da sam šnjim pričo. I ono šro u novinama pročitam sve nešto građani građanska i šta ti ja znam a niđe nas seljaka. Šta će bit s nama ako ti građani pobjede i dobiju vlast. Haj znaj.
Nego da više ne duljim, ostajte mi zdravo i veselo. Selami vas seljak iz Gornjijeh Osjerića.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pegasus317 wrote:
kub lajkan wrote:Ma jok. Imamo i radikale, ravnogorce, itd... Pa proberi...
Imaš li šta pametnije, života ti?

Upravo si potvrdio moju tezu Zlatko=Suljo=Hare

I oni imaju istu priču "morate glasati za nas, jer nema niko drugi. Glasajte za nas, ili ćete morati za radikale, ravnogorce, itd... Pa proberi... :D

Zahvaljujem na pomoći :D :D

U ovoj zemlji se svaki papak sa IQ-om približnim prosjeku učlanjuje u neku stranku i onda pokušava jeftinom propagandom napraviti Bosance ovčicama, koje zvuk njihovog pastirskog zvona hipnotizuje :D :D
Imas priliku da budes konkretan. Ko ili sta je alternativa?
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:Imas priliku da budes konkretan. Ko ili sta je alternativa?
Vidim da imaš problema sa vidom...

NEMA OZBILJNE ALTERNATIVE

Vidiš li sad? :D

PeMzioneri možda...
sanjo18

Post by sanjo18 »

nisam citao sve postove, ali razlog zasto je sda i sbih dobile najvise glasov je sto oni koji nikad ne bi glasali za tu opciju nisu ni izlazili na glasanje. to je interesantna pojava koju je tesko objasniti. mnogi od onih koji su govorili da nema dobrih opcija za glasati, trebali su glasati za prosjecne opcije, da ne bi pobjedile lose opcije. Da se ovako razmisljalo... ako nista ne bi ovako bilo... mada ko nije glasao ovo nece ni citati, jer ih politika nezanima, to znaci da im je svejedno, i neka nam je ovako sami smo krivi.. pozdrav rijetko pisem o politici al sam morao
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pegasus317 wrote:

Samo 4-5 sati ranije si napisao ovo:
Pegasus317 wrote:Ako nam je SDP jedina pažnje vrijedna alternativna, onda smo stvarno bijedna država...
Dugo ti pamcenje traje, u MP3...
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:
Pegasus317 wrote:

Samo 4-5 sati ranije si napisao ovo:
Pegasus317 wrote:Ako nam je SDP jedina pažnje vrijedna alternativna, onda smo stvarno bijedna država...
Dugo ti pamcenje traje, u MP3...
Pošto očito nisi samo ćorav, da ti objasnim: :D

Ako nam je ovakva i današnja SDP jedina pažnje vrijedna alternativna, onda smo stvarno bijedna država... ------(dakle)-------> SDP nije pažnje vrijedna alternativa :D -------(dakle)-------> NEMA OZBILJNE ALTERNATIVE

Ma kontaš ti, samo se praviš lood :D :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pegasus317 wrote:Ako nam je ovakva i današnja SDP jedina pažnje vrijedna alternativna, onda smo stvarno bijedna država... ------(dakle)------->

-------> SDP nije jedina, ima i drugih...
senada

Post by senada »

koliko para toliko glasova,... izbore su dobili oni koji imaju novac...... ne vjerujem u regularnost izbora.
amrica

Post by amrica »

senada, nazalast razultati su vjerovatno tacni, i tacno da je dio onih koji su glasali dobio pare za glasove, ili posao ili funkciju... ali svaki punoljetan gradjanin ove zemlje ima pravo glasa, bez obzira bio pismen ili ne, a zalosno, u bih je vise bukvalno nepismenih nego u izvornim zemljama EU kompjuterski nepismenih, a vecina gradjana bih je polupismenih.
Sad ce me napasti likovi poput nekog ili neke sprece, ali cinjenice su takve. Samo se makni iz Sarajeva ili nekog drugog grada.
Najveci problem je sto pismeni i pametni, uglavnom mladi ne izlaze na izbore, uz konstataciju da nemaju za koga glasati. Zato oni sto znaju za koga ce glasati uredno izlaze na izbore zadnjih 15 godina i ukopavaju nas. Nikad mi na zelenu granu necemo izaci
cyprus

Post by cyprus »

amrica wrote:senada, nazalast razultati su vjerovatno tacni, i tacno da je dio onih koji su glasali dobio pare za glasove, ili posao ili funkciju... ali svaki punoljetan gradjanin ove zemlje ima pravo glasa, bez obzira bio pismen ili ne, a zalosno, u bih je vise bukvalno nepismenih nego u izvornim zemljama EU kompjuterski nepismenih, a vecina gradjana bih je polupismenih.
Sad ce me napasti likovi poput nekog ili neke sprece, ali cinjenice su takve. Samo se makni iz Sarajeva ili nekog drugog grada.
Najveci problem je sto pismeni i pametni, uglavnom mladi ne izlaze na izbore, uz konstataciju da nemaju za koga glasati. Zato oni sto znaju za koga ce glasati uredno izlaze na izbore zadnjih 15 godina i ukopavaju nas. Nikad mi na zelenu granu necemo izaci
POTPISUJEM - Demokratija je sistem gdje 4 idiota mogu preglasat 3 genija, a u ovoj državi idiota hrpa, genija ni zglave, a i ako se nađe koji taj ne izađe na izbore
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

“Kad sam čuo da Šiling razmišlja o tome da ukine Zakon o demobilisanim borcima, ubijedio sam ga da to ne radi. Objasnio mu da bi time samo iskomplikovao stvari. No, moram reći da su neki od političara koji su vam obećavajući zakon i pare dolazili ovdje prije izbora, odobravali njegovu namjeru”, kazao je Lagumdžija bivšim borcima.
ama , bolan, nije vrijedan ni trosenja slova na internetu! Egoista licemjerni, pa ako ima "jaja" sto ne nazove po imenu "one koji su im pare obecavali!", nego k'o strina Hanifa, kad gleda u fildzan, kaze :"E imas jednog dobrog prijatelja , ovdi, sa lijeve strane, a imas i jednog dusmana, ovdi sa ove druge strane!"
Egocentrik i kalkulant, koji nikad svoga stava niti programa nije imao, nego "vjesto izmjeri, sta bi se moglo okoristiti, pa onda "mudro prozbori"!
Ako hoce da mu borci povrate fotelju, trebao je naci malo "jacu pricu"! Na ovo njegovo , bolan , nece ni devetogodisnji skolarcic nasjesti!
Jadna je socijal-demokratija kojoj Zlaja "kapu kroji"! Taj tip, da ima imalo dostojanstva, bi davno predao "stafetnu palicu", nekome ko nije ako nista , provaljen ko on! Ali vlast je cudo! Poznata je ona :"Zar i ti sine Brute!" kad se oko vlasti radi! Vlast nema roda ni prijatelja!
Oh, potrosih previse slova! Jazuk!!

,
nineac

Post by nineac »

seiko22 wrote:
“Kad sam čuo da Šiling razmišlja o tome da ukine Zakon o demobilisanim borcima, ubijedio sam ga da to ne radi. Objasnio mu da bi time samo iskomplikovao stvari. No, moram reći da su neki od političara koji su vam obećavajući zakon i pare dolazili ovdje prije izbora, odobravali njegovu namjeru”, kazao je Lagumdžija bivšim borcima.
ama , bolan, nije vrijedan ni trosenja slova na internetu! Egoista licemjerni, pa ako ima "jaja" sto ne nazove po imenu "one koji su im pare obecavali!", nego k'o strina Hanifa, kad gleda u fildzan, kaze :"E imas jednog dobrog prijatelja , ovdi, sa lijeve strane, a imas i jednog dusmana, ovdi sa ove druge strane!"
Egocentrik i kalkulant, koji nikad svoga stava niti programa nije imao, nego "vjesto izmjeri, sta bi se moglo okoristiti, pa onda "mudro prozbori"!
Ako hoce da mu borci povrate fotelju, trebao je naci malo "jacu pricu"! Na ovo njegovo , bolan , nece ni devetogodisnji skolarcic nasjesti!
Jadna je socijal-demokratija kojoj Zlaja "kapu kroji"! Taj tip, da ima imalo dostojanstva, bi davno predao "stafetnu palicu", nekome ko nije ako nista , provaljen ko on! Ali vlast je cudo! Poznata je ona :"Zar i ti sine Brute!" kad se oko vlasti radi! Vlast nema roda ni prijatelja!

,
J... te legumdzija . postavio sam pitanje sto ste glasovali za SDA/SBiH a ne sta radi lagumdzija!
Jesul te dvije stranke toliko pateticne da se vazda mora naci neki izgovor i neki drugi krivci da bi se skrenula tema sa toga sta su te dvije stranke ucinile za nas osim sto su napravile od bosne crni vilajet?
Jebo vas SDP, eto LDS, hajmo za njih glasat? Ah da, to je Lamija, zensko, sto se neuklapa u nasepatrijahalno uredjenje, a pogotovo imamima, popovima i svestenicima nece biti pravo!
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

nineac wrote:
seiko22 wrote:

,
J... te legumdzija . postavio sam pitanje sto ste glasovali za SDA/SBiH a ne sta radi lagumdzija!
Jesul te dvije stranke toliko pateticne da se vazda mora naci neki izgovor i neki drugi krivci da bi se skrenula tema sa toga sta su te dvije stranke ucinile za nas osim sto su napravile od bosne crni vilajet?
Jebo vas SDP, eto LDS, hajmo za njih glasat? Ah da, to je Lamija, zensko, sto se neuklapa u nasepatrijahalno uredjenje, a pogotovo imamima, popovima i svestenicima nece biti pravo!
J... te legumdzija :shock: :shock:
pst, jel tebi familija??
postavio sam pitanje sto ste glasovali za SDA/SBiH a ne sta radi lagumdzija
!
.........a koji bi bio razlog da bi "glasovali" za , recimo SDP??.............
glupa tema, skroz, valjda si bio "neurozan" kad si je "smislio"!!
O'ladi malo, o'ladi! 8-) 8-)
.
nineac

Post by nineac »

seiko22 wrote:
nineac wrote:
seiko22 wrote: ama , bolan, nije vrijedan ni trosenja slova na internetu! Egoista licemjerni, pa ako ima "jaja" sto ne nazove po imenu "one koji su im pare obecavali!", nego k'o strina Hanifa, kad gleda u fildzan, kaze :"E imas jednog dobrog prijatelja , ovdi, sa lijeve strane, a imas i jednog dusmana, ovdi sa ove druge strane!"

,
J... te legumdzija :shock: :shock:
pst, jel tebi familija??
postavio sam pitanje sto ste glasovali za SDA/SBiH a ne sta radi lagumdzija
!
.........a koji bi bio razlog da bi "glasovali" za , recimo SDP??.............
glupa tema, skroz, valjda si bio "neurozan" kad si je "smislio"!!
O'ladi malo, o'ladi! 8-) 8-)
.
Pa jaro postavi tu temu!
Ti opet skreces s teme na SDP!
peanuth

Post by peanuth »

amrica wrote:senada, nazalast razultati su vjerovatno tacni, i tacno da je dio onih koji su glasali dobio pare za glasove, ili posao ili funkciju... ali svaki punoljetan gradjanin ove zemlje ima pravo glasa, bez obzira bio pismen ili ne, a zalosno, u bih je vise bukvalno nepismenih nego u izvornim zemljama EU kompjuterski nepismenih, a vecina gradjana bih je polupismenih.
vidis kako znas lijepo prozborit :D

sad ti dajem pravo!mada recu ti i ovo,na svakom koraku imas pametni ljudi i papaka.jel to bilo sarajevo ili neki drugi grad, ili neka vukohebina.
mada ja bi sada vise krivio onog papka iz sandzaka,kako li ga ono zovu?utemeljitel avaza? jer ipak on ljudima servira to sto cuju.a eto on je ko biva iz grada :D
sarlo

Post by sarlo »

Bolji je standard prosvjetnih radnika.
Na jednoj od tema na S-X-u se o tome raspravljalo.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sarlo wrote:Bolji je standard prosvjetnih radnika.
Gdje? Ko? Kad? :?
nineac

Post by nineac »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jel ovo prvotravanjska sala :D
sarlo

Post by sarlo »

_BosanaC wrote:
Pitanje je bilo "Zasto ste glasali za ..."
Pa je uslijedio moj odgovor.
Prije 5-6 mjeseci je bila tema o prijeratnom i poratnom standardu (ne mogu da se sjetim naziva,o tome se inace stalno diskutuje). Ispostavilo se da je vecini forumasha jedan od roditelja prosvjetni radnik (da su iz etnicki mjesovitih porodica smo od prije znali) i da je standard bolji nego prije. Zasluga je djelimicno i tehnickom progresu, ali su place bolje i u apsolutnom i u relativnom iznosu. Bilo je dosta dislkutanata nije bilo zachatavanja i bilo je bas interesantno.
Ni sam nisam tacno znao kolike place prosvjeta ima danas. Na Zapadu jedva mogu da prezive od tih placa, pogotovu u USA.
Rahmetli Izetbegovic je govorio da u prosvjetu treba ulagati, i mislim da je dobar standard prosvjete poslijedica njegovog stava. A politika ovih stranak jer ulaganje u prosvjetu i kulturu.. Mozda je komicno, ali kad ucitelj sa 3-4 godine staza dobije 1 200 KM njemu je to jako bitno.

....da malo relaksiram temu....
Last edited by sarlo on 01/04/2007 11:57, edited 1 time in total.
nineac

Post by nineac »

sarlo wrote:
_BosanaC wrote:
Pitanje je bilo "Zasto ste glasali za ..."
Pa je uslijedio moj odgovor.
Prije 5-6 mjeseci je bila tema o prijeratnom i poratnom standardu (ne mogu da se sjetim naziva,o tome se inace stalno diskutuje). Ispostavilo se da je vecini forumasha jedan od roditelja prosvjetni radnik (da su iz etnicki mjesovitih porodica smo od prije znali) i da je standard bolji nego prije. Zasluga je djelimicno i tehnickom progresu, ali su place bolje i u apsolutnom i u relativnom iznosu. Bilo je dosta dislkutanata nije bilo zachatavanja i bilo je bas interesantno.
Ni sam nisam znao da prosvjeta ima pristojne place danas. Na Zapadu jedva mogu da prezive od tih placa, pogotovu u USA.
Rahmetli Izetbegovic je govorio da u prosvjetu treba ulagati, i mislim da je dobar standard prosvjete poslijedica njegovog stava. A politika ovih stranak jer ulaganje u prosvjetu i kulturu..
Jel se ti to zajebavas ili ozbiljno mislis???
amrica

Post by amrica »

nisam prosvjetni radnik ali znam da je osnovica za VSS 800 KM + minuli rad + topli obrok cca 250 KM, pa saberi. Sindikati se izborili za iste osnovice kao u Kantonu
verni

Post by verni »

Mislim da je u anketu trebalo ubaciti i opciju "zbog Dodika", ipak bez njega ne moze. Ima ljudi koji razmisljaju kao "ako ce oni tamo glasat za svoje, glasat cu i ja za svoje". Drugi opet (posmatraci) vide da je kod nas demokratija otisla u tacku jer kad na izbore izadje 50-tak stranaka jasno je da ce mnogi odmah izgubit zelju da glasaju uopste a ovi prvi glasat ce kako su i navikli (za svoje)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Da se ponovim!
Uhvatili se Lagumdzije, vehabija i SDP-a ko pjan plota, a covjek fino pita za SDA/SBiH stranke.
Ocito je da nemaju sta argumentovano reci nego odgovore tipa glasam za SDA zato sto je Lagumdzija poslao ljude na Gvantanamo...
Jebem ga ja kome je danas bolje nego 1998-me ili prije 5 godina (izvinjavam se postenim izuzetcima)
Svake godine je ekonomska i politicka situacija sve losija i losija, padamo na svim relevantnim svjetskim ljestvicama, Bosne i Hercegovine nikada nije manje bilo od Dejtona, nikada nije bilo vise vukova koji hoce da je rascerupaju, nikada vise lopova i kriminalaca koji se nekaznjeno izvlace, nikada vise korupcije na svim nivoima, nikada se po Sarajevu nije radilo ovo sto se danas radi, ma jednom rjecju katastrofa.
A vi fino glasajte za SDA/SBiH, SDS, SNSD, HDZ-ove i slicne qrce palce pa ce nam svima biti jos gore.
Jebali vas oni vazda. I Lagumdzija sa njima, eto, da se neko ne uvrijedi!
xon_sa

Post by xon_sa »

amrica wrote:nikad glasala ni za jednu od navedenih stranaka, a cinjenica je da izbore u bih dobija selo, tj ruralne sredine, gdje ljudi ne citaju novine, na tv im fixiran lokalni kanal, a glasaju po inerciji od 1992., ili kako im kazu hodza ili pop.
Dobro rekao neko na pocetku price, oni sto su glasali za sda sbih ne znaju ni upaliti komp.
Joj evo opet pateticne price o zlim seljacima koji uvijek glasaju za nacionaliste i jadnim gradjanima koji svojim glasovima ne mogu nista postici. Bas me zanima kako onda ove vase progresivne snage u sred Sarajeva izgubise sve sto se moglo izgubit.

Kako to da su uvijek drugi krivi za izborni neuspjeh SDP-a? Stanje je kakvo jeste. Vjerovali ili ne, za stranke na vlasti je glasalo kako gradsko, tako i ruralno stanovnistvo i pomirite se sa tim. SDP je imao priliku, nije je iskoristio i prica zavrsena.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Zasto? Cuj ti pitanja, "zasto?".

Zbog ovoga: They have cookies :D :oops:
Post Reply