Zasto ste glasali za SDA/SBIH?
-
nineac
#1 Zasto ste glasali za SDA/SBIH?
Evo ovo me stvarno interesuje!
Politicka situacija u BiH nikada nije gora, a to je prvenstveno zahvaljujuci jaranima, Dodiku i Silajdzicu.
E sad, hajmo ostaviti Dodika izvan ove diskusije, nego se drzati Federacije, tj. stranaka SBIH i SDA. SDA je vedrila i oblacila 4 zadnje godine i nista nije uradila, i opet je dobila premijera!
E sad bi molio clanove foruma koji su glasali za te dvije stranke da obrazloze sto su glasali za njih a ne za SDP/LDS i ostale gradjanske stranke?
Politicka situacija u BiH nikada nije gora, a to je prvenstveno zahvaljujuci jaranima, Dodiku i Silajdzicu.
E sad, hajmo ostaviti Dodika izvan ove diskusije, nego se drzati Federacije, tj. stranaka SBIH i SDA. SDA je vedrila i oblacila 4 zadnje godine i nista nije uradila, i opet je dobila premijera!
E sad bi molio clanove foruma koji su glasali za te dvije stranke da obrazloze sto su glasali za njih a ne za SDP/LDS i ostale gradjanske stranke?
- chuchumbamayumbe
Trebo si staviti opciju "nisam glasao za ove mamlaze", pa da vidim rezultate ankete! 
- chuchumbamayumbe
Kazem ti opet, trebao si staviti opciju "nisam glasao za ove konje", pored ovih svih i niti jednu vise opciju. Ja sada ne mogu da vidim rezultate tvoje ankete jer ne mogu da strihiram niti jednu opciju. BA.nineac wrote:Pa nisam namjerno stavio, jer to nije poenta da znam koliko ih je glasalo za koju stranku, nego razlog glasanja za SBIH i SDA?
- chuchumbamayumbe
ZAHVALJUJEM NA RAZUMJEVANJU!_BosanaC wrote:Ubacennineac wrote:Jbg, dobro si, hajde ako su Zoom ili Bosanac voljni pa neka ubace odgovor!
hmm, ispade da jedini ja nisam glasao za kriminalnu bandu!
-
nineac
Pa fakat da je pretenciozna, to mi je i bila namjera!!!Pegasus317 wrote:Nisam glasao za ove stranke, ali moram reći da je anketa krajnje pretenciozna.
Koliko sam čuo od raje koja jeste, većini je najbliži odgovor koji je "xon_sa" naveo:
- Nisam imao ozbiljnu alternativu
Ja nevidim da raju jebe u zdrav mozak neko iz LDS-a ili SDP-a, nisu oni na vlasti i nesastavljaju oni vladu pola godine!
-
Eshek
Pa i nisu. Ali SDA/SBiH niko i ne računa kao alternativu...nineac wrote:Pa LDS nika nije bio na vlasti, sto su to SDA ili SBiH ozbiljniji od LDS-a ili SDP-a?
LDS, na moju veliku žalost, ne smatram ozbiljnom strankom (osim organizovanja kolektivnog ljubakanja ispred ekonomije
SDP? Kako uzeti za ozbiljno stranku čijeg su predsjednika nadigrali mamlazi, kakvi su Tihić, ili Silajdžić?
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
.......samo da dopunim!!Pegasus317 wrote:Pa i nisu. Ali SDA/SBiH niko i ne računa kao alternativu...nineac wrote:Pa LDS nika nije bio na vlasti, sto su to SDA ili SBiH ozbiljniji od LDS-a ili SDP-a?
LDS, na moju veliku žalost, ne smatram ozbiljnom strankom (osim organizovanja kolektivnog ljubakanja ispred ekonomije), nego više udruženjem koje svojim članovima omogući ponekad da guzica vidi puta.
SDP? Kako uzeti za ozbiljno stranku čijeg su "MAMLAZA NA KVADRAT" nadigrali mamlazi, kakvi su Tihić, ili Silajdžić?
.
-
nineac
Pa OK, eto mamlaz je na kvadrat, ali sta ste vi vidjeli u SBIH i SDA da bi glasali za njih.Pegasus317 wrote:Pa i nisu. Ali SDA/SBiH niko i ne računa kao alternativu...nineac wrote:Pa LDS nika nije bio na vlasti, sto su to SDA ili SBiH ozbiljniji od LDS-a ili SDP-a?
LDS, na moju veliku žalost, ne smatram ozbiljnom strankom (osim organizovanja kolektivnog ljubakanja ispred ekonomije), nego više udruženjem koje svojim članovima omogući ponekad da guzica vidi puta.
SDP? Kako uzeti za ozbiljno stranku čijeg su predsjednika nadigrali mamlazi, kakvi su Tihić, ili Silajdžić?
Eto SDP nevalja, ali mora nesto biti u tim strankama sto vas je navelo da glasate za njih! Sta je to? Njihov ekonomski program? Put ka evropi? itd, itd?
Samo hocu da cujem jedno normalno obrazlozenje bez skretanja sa teme![/b]
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Pa bilo bi fino, da ti prvo, odgovoris sa tvoje pozicije "zastitnika vodje", na ova gore postavljena pitanja, u odnosu na "vodju i njegovu partiju"!!nineac wrote:Pa OK, eto mamlaz je na kvadrat, ali sta ste vi vidjeli u SBIH i SDA da bi glasali za njih.Pegasus317 wrote:Pa i nisu. Ali SDA/SBiH niko i ne računa kao alternativu...nineac wrote:Pa LDS nika nije bio na vlasti, sto su to SDA ili SBiH ozbiljniji od LDS-a ili SDP-a?
Eto SDP nevalja, ali mora nesto biti u tim strankama sto vas je navelo da glasate za njih! Sta je to? Njihov ekonomski program? Put ka evropi? itd, itd?
Samo hocu da cujem jedno normalno obrazlozenje bez skretanja sa teme![/b]
p.s. namjerno koristen izraz "njegovu partiju", jer partija koju vodja predvodi, nema nista zajednicko sa socijal-demokratijom osim imena!!
.
Last edited by seiko22 on 30/03/2007 22:25, edited 1 time in total.
-
seiko22
posto ne odgovaras, evo jednog razloga zasto neko ne bi trebao glasati za "tvoga vodju", objavljeno danas na naslovnoj stranici SA-X-a! A ako se ne sjecas ko je "izmislio" taj famozni zakon, koji je stotinama hiljada Bosnjaka oduzimao Bosansko drzavljanstvo , a istovremeno one koji su ih protjerali nagradjivao "specijalnim ugovorima" sa "njihovim maticama drzavama", javi se , pa cu ti to "copy-paste" jos jednom!!
Citat:
Silajdžić pozdravio Schillingov zahtjev za otklanjanje prepreka u vezi s dvojnim državljanstvom
-
Eshek
Šta si ti vidio u mom postu što bi te navelo da tvrdiš da sam glasao za njih?nineac wrote:Pa OK, eto mamlaz je na kvadrat, ali sta ste vi vidjeli u SBIH i SDA da bi glasali za njih.
Samo hocu da cujem jedno normalno obrazlozenje bez skretanja sa teme!
Ako te već zanima, glasah za Stranku PeMzionera
Meni su Tihić = Lagumdžija = Silajdžić
Koriste iste metode, ne prezaju od ničega, ljubili su guzicu Radončiću pa kuhali s njim, i imaju isti prezir prema svakome ko drugačije misli
-
seiko22
adisio wrote:Poll je vrlo glupo postavljen. Svi odgovori su navedeni u omalovazavanju ovih stranaka.
Iako nisam glasao ni za jednu od stranaka, samo hocu da kazem ako hoces ozbiljan odgovor moras postaviti i ozbiljno pitanje.
jebote, jesi skont'o!!
.
- amrica
nikad glasala ni za jednu od navedenih stranaka, a cinjenica je da izbore u bih dobija selo, tj ruralne sredine, gdje ljudi ne citaju novine, na tv im fixiran lokalni kanal, a glasaju po inerciji od 1992., ili kako im kazu hodza ili pop.
Dobro rekao neko na pocetku price, oni sto su glasali za sda sbih ne znaju ni upaliti komp.
Dobro rekao neko na pocetku price, oni sto su glasali za sda sbih ne znaju ni upaliti komp.
- spreca
zasto stalno mijesate babe i zabe odnosno ponavljate kao papagaj da oni koji neznaju UPALITI komp da su glasali za one stranke za koje niste vi glasali i da su oni glupi.Jel se to vi radate sa upaljenim kompom(ili mozgom)
i svrsenim fakultetom.U Bosni ako cemo posteno nemate za koga ni glasati.