Zasto ste glasali za SDA/SBIH?

Post Reply

Zasto ste glasali za SDA/SBiH?

Zato sto su zastitnici bosnjackog naroda
9
13%
Zato sto efikasno rade na smanjivanju nepismenosti
0
No votes
Zato sto efikasno rade na povecanju broja korisnika interneta
1
1%
Zato sto velikom brzinom grade auto put
1
1%
Zato sto bolje zivimo nego prije rata
2
3%
Zato sto je SDP kriv za sve
9
13%
Nisam glasao za ove konje :D
50
69%

Total votes: 72

nineac

#1 Zasto ste glasali za SDA/SBIH?

Post by nineac »

Evo ovo me stvarno interesuje!
Politicka situacija u BiH nikada nije gora, a to je prvenstveno zahvaljujuci jaranima, Dodiku i Silajdzicu.
E sad, hajmo ostaviti Dodika izvan ove diskusije, nego se drzati Federacije, tj. stranaka SBIH i SDA. SDA je vedrila i oblacila 4 zadnje godine i nista nije uradila, i opet je dobila premijera!
E sad bi molio clanove foruma koji su glasali za te dvije stranke da obrazloze sto su glasali za njih a ne za SDP/LDS i ostale gradjanske stranke?
Hantraga

Post by Hantraga »

Problem je sto je vecina posjetilaca ove stranice glasala za SDP... :D

A vecina onih koji su glasali za SDA/SBiH, ne koriste internet... :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Trebo si staviti opciju "nisam glasao za ove mamlaze", pa da vidim rezultate ankete! :)
nineac

Post by nineac »

Pa nisam namjerno stavio, jer to nije poenta da znam koliko ih je glasalo za koju stranku, nego razlog glasanja za SBIH i SDA?
nineac

Post by nineac »

Hantraga wrote:Problem je sto je vecina posjetilaca ove stranice glasala za SDP... :D

A vecina onih koji su glasali za SDA/SBiH, ne koriste internet... :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
xon_sa

Post by xon_sa »

Nisam glasao ni za jednu od ponudjenih stranaka, ali bi volio vidjeti i odgovor:
- Nisam imao ozbiljnu alternativu
chuchumbamayumbe

nineac wrote:Pa nisam namjerno stavio, jer to nije poenta da znam koliko ih je glasalo za koju stranku, nego razlog glasanja za SBIH i SDA?
Kazem ti opet, trebao si staviti opciju "nisam glasao za ove konje", pored ovih svih i niti jednu vise opciju. Ja sada ne mogu da vidim rezultate tvoje ankete jer ne mogu da strihiram niti jednu opciju. BA. :)
nineac

Post by nineac »

Jbg, dobro si, hajde ako su Zoom ili Bosanac voljni pa neka ubace odgovor!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

nineac wrote:Jbg, dobro si, hajde ako su Zoom ili Bosanac voljni pa neka ubace odgovor!
Ubacen :D
chuchumbamayumbe

_BosanaC wrote:
nineac wrote:Jbg, dobro si, hajde ako su Zoom ili Bosanac voljni pa neka ubace odgovor!
Ubacen :D
ZAHVALJUJEM NA RAZUMJEVANJU!
hmm, ispade da jedini ja nisam glasao za kriminalnu bandu! :-) :)
Eshek

Post by Eshek »

Nisam glasao za ove stranke, ali moram reći da je anketa krajnje pretenciozna.

Koliko sam čuo od raje koja jeste, većini je najbliži odgovor koji je "xon_sa" naveo:
nineac

Post by nineac »

xon_sa wrote:Nisam glasao ni za jednu od ponudjenih stranaka, ali bi volio vidjeti i odgovor:
Pa LDS nika nije bio na vlasti, sto su to SDA ili SBiH ozbiljniji od LDS-a ili SDP-a?
nineac

Post by nineac »

Pegasus317 wrote:Nisam glasao za ove stranke, ali moram reći da je anketa krajnje pretenciozna.

Koliko sam čuo od raje koja jeste, većini je najbliži odgovor koji je "xon_sa" naveo:
Pa fakat da je pretenciozna, to mi je i bila namjera!!!
Ja nevidim da raju jebe u zdrav mozak neko iz LDS-a ili SDP-a, nisu oni na vlasti i nesastavljaju oni vladu pola godine!
pitt

Post by pitt »

treba odgovor 'zato sto sam mazohista i ne volim vazelin" :D:D:D
Eshek

Post by Eshek »

nineac wrote:Pa LDS nika nije bio na vlasti, sto su to SDA ili SBiH ozbiljniji od LDS-a ili SDP-a?
Pa i nisu. Ali SDA/SBiH niko i ne računa kao alternativu...

LDS, na moju veliku žalost, ne smatram ozbiljnom strankom (osim organizovanja kolektivnog ljubakanja ispred ekonomije :D ), nego više udruženjem koje svojim članovima omogući ponekad da guzica vidi puta.

SDP? Kako uzeti za ozbiljno stranku čijeg su predsjednika nadigrali mamlazi, kakvi su Tihić, ili Silajdžić?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Pegasus317 wrote:
nineac wrote:Pa LDS nika nije bio na vlasti, sto su to SDA ili SBiH ozbiljniji od LDS-a ili SDP-a?

LDS, na moju veliku žalost, ne smatram ozbiljnom strankom (osim organizovanja kolektivnog ljubakanja ispred ekonomije :D ), nego više udruženjem koje svojim članovima omogući ponekad da guzica vidi puta.

SDP? Kako uzeti za ozbiljno stranku čijeg su "MAMLAZA NA KVADRAT" nadigrali mamlazi, kakvi su Tihić, ili Silajdžić?
.......samo da dopunim!! :D :D

.
nineac

Post by nineac »

Pegasus317 wrote:

SDP? Kako uzeti za ozbiljno stranku čijeg su predsjednika nadigrali mamlazi, kakvi su Tihić, ili Silajdžić?
Pa OK, eto mamlaz je na kvadrat, ali sta ste vi vidjeli u SBIH i SDA da bi glasali za njih.
Eto SDP nevalja, ali mora nesto biti u tim strankama sto vas je navelo da glasate za njih! Sta je to? Njihov ekonomski program? Put ka evropi? itd, itd?
Samo hocu da cujem jedno normalno obrazlozenje bez skretanja sa teme![/b]
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

nineac wrote:
Pegasus317 wrote:

Pa OK, eto mamlaz je na kvadrat, ali sta ste vi vidjeli u SBIH i SDA da bi glasali za njih.
Eto SDP nevalja, ali mora nesto biti u tim strankama sto vas je navelo da glasate za njih! Sta je to? Njihov ekonomski program? Put ka evropi? itd, itd?
Samo hocu da cujem jedno normalno obrazlozenje bez skretanja sa teme
![/b]
Pa bilo bi fino, da ti prvo, odgovoris sa tvoje pozicije "zastitnika vodje", na ova gore postavljena pitanja, u odnosu na "vodju i njegovu partiju"!!
p.s. namjerno koristen izraz "njegovu partiju", jer partija koju vodja predvodi, nema nista zajednicko sa socijal-demokratijom osim imena!!

.
Last edited by seiko22 on 30/03/2007 22:25, edited 1 time in total.
seiko22

Post by seiko22 »

posto ne odgovaras, evo jednog razloga zasto neko ne bi trebao glasati za "tvoga vodju", objavljeno danas na naslovnoj stranici SA-X-a! A ako se ne sjecas ko je "izmislio" taj famozni zakon, koji je stotinama hiljada Bosnjaka oduzimao Bosansko drzavljanstvo , a istovremeno one koji su ih protjerali nagradjivao "specijalnim ugovorima" sa "njihovim maticama drzavama", javi se , pa cu ti to "copy-paste" jos jednom!!

Citat:
Silajdžić pozdravio Schillingov zahtjev za otklanjanje prepreka u vezi s dvojnim državljanstvom
Eshek

Post by Eshek »

nineac wrote:Pa OK, eto mamlaz je na kvadrat, ali sta ste vi vidjeli u SBIH i SDA da bi glasali za njih.
Samo hocu da cujem jedno normalno obrazlozenje bez skretanja sa teme!
Šta si ti vidio u mom postu što bi te navelo da tvrdiš da sam glasao za njih?

Ako te već zanima, glasah za Stranku PeMzionera :D

Meni su Tihić = Lagumdžija = Silajdžić

Koriste iste metode, ne prezaju od ničega, ljubili su guzicu Radončiću pa kuhali s njim, i imaju isti prezir prema svakome ko drugačije misli
adisio

Post by adisio »

Poll je vrlo glupo postavljen. Svi odgovori su navedeni u omalovazavanju ovih stranaka.

Iako nisam glasao ni za jednu od stranaka, samo hocu da kazem ako hoces ozbiljan odgovor moras postaviti i ozbiljno pitanje.
seiko22

Post by seiko22 »

adisio wrote:Poll je vrlo glupo postavljen. Svi odgovori su navedeni u omalovazavanju ovih stranaka.

Iako nisam glasao ni za jednu od stranaka, samo hocu da kazem ako hoces ozbiljan odgovor moras postaviti i ozbiljno pitanje.

jebote, jesi skont'o!! :lol: :lol:
.
amrica

Post by amrica »

nikad glasala ni za jednu od navedenih stranaka, a cinjenica je da izbore u bih dobija selo, tj ruralne sredine, gdje ljudi ne citaju novine, na tv im fixiran lokalni kanal, a glasaju po inerciji od 1992., ili kako im kazu hodza ili pop.
Dobro rekao neko na pocetku price, oni sto su glasali za sda sbih ne znaju ni upaliti komp.
spreca

Post by spreca »

zasto stalno mijesate babe i zabe odnosno ponavljate kao papagaj da oni koji neznaju UPALITI komp da su glasali za one stranke za koje niste vi glasali i da su oni glupi.Jel se to vi radate sa upaljenim kompom(ili mozgom) :D i svrsenim fakultetom.U Bosni ako cemo posteno nemate za koga ni glasati.
amrica

Post by amrica »

spreca, u cemu je tvoj problem? komp ocito imas, a fax?
Post Reply