Zašto se brukamo???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pedeset

#1 Zašto se brukamo???

Post by pedeset »

Evo čitam jutros ovo za BH Poštu, narod varao pilikom naručivanja iz inostranstva i ne samo ovo. Vjerovatno smo svi bili bar jednom u prilici vidjeti kako ljudi nemaju dostojanstva i kako prodaju obraz sa sitne pare. Evo samo neke gdje sam bio svjedok.
Dolazi komšija da mu pozajmim pilu (žagu, kako je već ko zove) i ja mu bez razmišljanja posudim. Kasnije dolazi drugi komšija i kaže ima on bolan svoju novu, neće da je tupi a tvojom žaga siporeks. Kad fakat mi je predveče vrati skoro svu istupljenu. Ili prilikom izbora kad prije na mjesec počnu pametovati a onda prodaju glas za 20KM i pravdaju se time "ma svi su isti ko im j.... mater". A o mahalcima koji bi te prodali za jednu kahvu nećemo ni pričati.
stakasa

#2 Re: Zašti se brukamo???

Post by stakasa »

pedeset wrote:Evo čitam jutros ovo za BH Poštu, narod varao pilikom naručivanja iz inostranstva i ne samo ovo. Vjerovatno smo svi bili bar jednom u prilici vidjeti kako ljudi nemaju dostojanstva i kako prodaju obraz sa sitne pare. Evo samo neke gdje sam bio svjedok.
Dolazi komšija da mu pozajmim pilu (žagu, kako je već ko zove) i ja mu bez razmišljanja posudim. Kasnije dolazi drugi komšija i kaže ima on bolan svoju novu, neće da je tupi a tvojom žaga siporeks. Kad fakat mi je predveče vrati skoro svu istupljenu. Ili prilikom izbora kad prije na mjesec počnu pametovati a onda prodaju glas za 20KM i pravdaju se time "ma svi su isti ko im j.... mater". A o mahalcima koji bi te prodali za jednu kahvu nećemo ni pričati.
:D :izet:
Forsaken

#3 Re: Zašti se brukamo???

Post by Forsaken »

Takav narod jebga ... draze mu je 10km danas da mazne nego 1000km za mjesec da zaradi
stakasa

#4 Re: Zašti se brukamo???

Post by stakasa »

Forsaken wrote:Takav narod jebga ... draze mu je 10km danas da mazne nego 1000km za mjesec da zaradi
Vise takav sistem
sheilak

#5 Re: Zašti se brukamo???

Post by sheilak »

stakasa wrote:
Forsaken wrote:Takav narod jebga ... draze mu je 10km danas da mazne nego 1000km za mjesec da zaradi
Vise takav sistem
nije, do mentaliteta je to.
stakasa

#6 Re: Zašti se brukamo???

Post by stakasa »

sheilak wrote:
stakasa wrote:
Vise takav sistem
nije, do mentaliteta je to.
Ovoga je manje bilo osamdesetih. A isti narod. Svi ti kad odu u Australiju pocnu se ponasati manje vise normalno. Tako da je po svoj prilici do sistema i okruzenja
insomnia78

#7 Re: Zašti se brukamo???

Post by insomnia78 »

Pocnu, pocnu
Pogledaj kolko "nasih" uhvate u kojekakvih muljanima vani
A dje su ovi sto ih ne uhvate
To o aman promjeni cim krocis vani je mit
Mislis da bi ovaj poceo koristiti svoju zagu kad bi se docepo Austrije?
Bi al u kurcu
stakasa

#8 Re: Zašti se brukamo???

Post by stakasa »

Pa i ne pocnu. Nije vjest da se neko normalno ponasa. A nasih je puno vani. Isto tako, "ciganluka" ove vrste je sada osjetno vise u BiH nego sto je bilo prije rata. Nije bilo potrebe za ovim, narod je isti
sheilak

#9 Re: Zašti se brukamo???

Post by sheilak »

hajmo se onda slozit da je kombinacija mentaliteta/genetike i naucenog /prilagodjenog ponasanja zbog datih okolnosti. :D

samo sto mi nekako stalno zivimo u modusu crnog trzista.
Last edited by sheilak on 23/04/2015 10:18, edited 1 time in total.
insomnia78

#10 Re: Zašti se brukamo???

Post by insomnia78 »

sheilak wrote:hajmo se onda slozit da je kombinacija mentaliteta/genetike i naucenog /prilagodjenog ponasanja zbog datih okolnosti. :D
Sta je da je, Kinezi su nas metnuli bas u rang zemalja za koji i jesmo
Pa kod mene operater ima besplatne pozive na fiksne brojeve za cijelu Evropu
Osim Bosne i Moldavije
Bosna je bila pa je skinuta sa liste
BarbaDue

#11 Re: Zašti se brukamo???

Post by BarbaDue »

Sve je više otvorenih tema kojima je sadržaj da se bunimo jedni prema drugima, žalimo se na
susjede, poznanike, radne kolege pa i bližnju rodbinu. To je samo odraz kako i koliko se udaljavamo
jedni od drugih, koliko nas je briga za bližnjeg ili za bilo koga.
VjecitiStudent

#12 Re: Zašti se brukamo???

Post by VjecitiStudent »

Poštar koji godinama nekažnjeno mulja i krade na poslu, muljaće kad tad i komšije i prijatelje.
Dodaj na listu svu našu korumpiranu budžetsku bandu i eto kritične mase dovoljne za bilo kakve zaključke.
Banksy

#13 Re: Zašti se brukamo???

Post by Banksy »

Žalimo se na lopove.
Tragično je što je među njima sve više naših ''susjeda, poznanika, radnih kolega pa i bližnje rodbine''.
insomnia78

#14 Re: Zašti se brukamo???

Post by insomnia78 »

Ma jok, to su doslje
int21

#15 Re: Zašti se brukamo???

Post by int21 »

insomnia78 wrote:Ma jok, to su doslje
Ispravno je "dosle"
shmizlica

#16 Re: Zašti se brukamo???

Post by shmizlica »

neki

#17 Re: Zašti se brukamo???

Post by neki »

zato sto je u mentalitetu da je pojedincu bitniji licni interes nego kolektivni..
i otkako je demokratije u ovoj vukojebini to se samo pogorsava..
stakasa

#18 Re: Zašti se brukamo???

Post by stakasa »

Jbg, srozavaju se norme. Rapidno. Sve je manja i manja sramota ukrasti. Nekima to manje vise ulazi u opis radnog mjesta, recimo saobracajnim policajcima
cyprus

#19 Re: Zašti se brukamo???

Post by cyprus »

Mi smo bagra. Tačka.

Istina, neko više, nego manje, ima nas različitih, nismo svi isti... Al u prosjeku smo bagra!
stakasa

#20 Re: Zašti se brukamo???

Post by stakasa »

neki wrote:zato sto je u mentalitetu da je pojedincu bitniji licni interes nego kolektivni..
i otkako je demokratije u ovoj vukojebini to se samo pogorsava..
I ovo je problem. Mozda i najveci. Da se demokratija determinise kao problem. Ovako je Njemcima Vajmarska republika bila krivac za sve i onda je Hitler dosao kao prirodno rjesenje
kljuc_

#21 Re: Zašti se brukamo???

Post by kljuc_ »

sheilak
Ovoga je manje bilo osamdesetih. A isti narod. Svi ti kad odu u Australiju pocnu se ponasati manje vise normalno. Tako da je po svoj prilici do sistema i okruzenja
[/quote]

Malo si se presalto. U njemackoj holandiji austriji svicarskoj nasi ljudi kradu lopatom po buticima.provaljuju u kuce dilaju brasno, valjaju kocku, hapaju nogama i rukama gdje god stignu. U Australiji nisam bio.
Hajvan

#22 Re: Zašti se brukamo???

Post by Hajvan »

"Re: Zašti se brukamo???"

Evo, i postavljač teme je požurio da se "obruka".

A ja mislim da smo mi postali baš mazohisti… pored toga što smo lopovi i ljenguzi..
Last edited by Hajvan on 23/04/2015 10:34, edited 1 time in total.
pedeset

#23 Re: Zašti se brukamo???

Post by pedeset »

To je tema konkretno za ono sa poštom, ali ovdje je riječ općenito o tome kako se za sitne stvari znamo obrukati. Nadam se da admin razumije o čemu govorim. Pišite vaša iskustva, siguran sam da ih ima dovoljno da možemo knjigu objaviti. Zaboravio sam dodati dodvoravanja šefovima gdje je česta pojava kolega/ica dobar sa vama a iza leđa vas blati itd itd... :sax:
bvcx

#24 Re: Zašti se brukamo???

Post by bvcx »

Lista za odstrel:

1. Carinici
2. Šibicari
3. Poštari
Not My Idea

#25 Re: Zašti se brukamo???

Post by Not My Idea »

BarbaDue wrote:Sve je više otvorenih tema kojima je sadržaj da se bunimo jedni prema drugima, žalimo se na
susjede, poznanike, radne kolege pa i bližnju rodbinu. To je samo odraz kako i koliko se udaljavamo
jedni od drugih, koliko nas je briga za bližnjeg ili za bilo koga.
Pa kad smo budale. Umjesto da pustimo da nas kradu i prave budalama, mi se nesto stali bunit.
Post Reply