Zašto se brukamo???
-
pedeset
#1 Zašto se brukamo???
Evo čitam jutros ovo za BH Poštu, narod varao pilikom naručivanja iz inostranstva i ne samo ovo. Vjerovatno smo svi bili bar jednom u prilici vidjeti kako ljudi nemaju dostojanstva i kako prodaju obraz sa sitne pare. Evo samo neke gdje sam bio svjedok.
Dolazi komšija da mu pozajmim pilu (žagu, kako je već ko zove) i ja mu bez razmišljanja posudim. Kasnije dolazi drugi komšija i kaže ima on bolan svoju novu, neće da je tupi a tvojom žaga siporeks. Kad fakat mi je predveče vrati skoro svu istupljenu. Ili prilikom izbora kad prije na mjesec počnu pametovati a onda prodaju glas za 20KM i pravdaju se time "ma svi su isti ko im j.... mater". A o mahalcima koji bi te prodali za jednu kahvu nećemo ni pričati.
Dolazi komšija da mu pozajmim pilu (žagu, kako je već ko zove) i ja mu bez razmišljanja posudim. Kasnije dolazi drugi komšija i kaže ima on bolan svoju novu, neće da je tupi a tvojom žaga siporeks. Kad fakat mi je predveče vrati skoro svu istupljenu. Ili prilikom izbora kad prije na mjesec počnu pametovati a onda prodaju glas za 20KM i pravdaju se time "ma svi su isti ko im j.... mater". A o mahalcima koji bi te prodali za jednu kahvu nećemo ni pričati.
- stakasa
#2 Re: Zašti se brukamo???
pedeset wrote:Evo čitam jutros ovo za BH Poštu, narod varao pilikom naručivanja iz inostranstva i ne samo ovo. Vjerovatno smo svi bili bar jednom u prilici vidjeti kako ljudi nemaju dostojanstva i kako prodaju obraz sa sitne pare. Evo samo neke gdje sam bio svjedok.
-
Forsaken
#3 Re: Zašti se brukamo???
Takav narod jebga ... draze mu je 10km danas da mazne nego 1000km za mjesec da zaradi
- stakasa
#4 Re: Zašti se brukamo???
Vise takav sistemForsaken wrote:Takav narod jebga ... draze mu je 10km danas da mazne nego 1000km za mjesec da zaradi
- sheilak
#5 Re: Zašti se brukamo???
nije, do mentaliteta je to.stakasa wrote:Vise takav sistemForsaken wrote:Takav narod jebga ... draze mu je 10km danas da mazne nego 1000km za mjesec da zaradi
- stakasa
#6 Re: Zašti se brukamo???
Ovoga je manje bilo osamdesetih. A isti narod. Svi ti kad odu u Australiju pocnu se ponasati manje vise normalno. Tako da je po svoj prilici do sistema i okruzenjasheilak wrote:nije, do mentaliteta je to.stakasa wrote:Vise takav sistemForsaken wrote:Takav narod jebga ... draze mu je 10km danas da mazne nego 1000km za mjesec da zaradi
- insomnia78
#7 Re: Zašti se brukamo???
Pocnu, pocnu
Pogledaj kolko "nasih" uhvate u kojekakvih muljanima vani
A dje su ovi sto ih ne uhvate
To o aman promjeni cim krocis vani je mit
Mislis da bi ovaj poceo koristiti svoju zagu kad bi se docepo Austrije?
Bi al u kurcu
Pogledaj kolko "nasih" uhvate u kojekakvih muljanima vani
A dje su ovi sto ih ne uhvate
To o aman promjeni cim krocis vani je mit
Mislis da bi ovaj poceo koristiti svoju zagu kad bi se docepo Austrije?
Bi al u kurcu
- stakasa
#8 Re: Zašti se brukamo???
Pa i ne pocnu. Nije vjest da se neko normalno ponasa. A nasih je puno vani. Isto tako, "ciganluka" ove vrste je sada osjetno vise u BiH nego sto je bilo prije rata. Nije bilo potrebe za ovim, narod je isti
- sheilak
#9 Re: Zašti se brukamo???
hajmo se onda slozit da je kombinacija mentaliteta/genetike i naucenog /prilagodjenog ponasanja zbog datih okolnosti. 
samo sto mi nekako stalno zivimo u modusu crnog trzista.
samo sto mi nekako stalno zivimo u modusu crnog trzista.
Last edited by sheilak on 23/04/2015 10:18, edited 1 time in total.
- insomnia78
#10 Re: Zašti se brukamo???
Sta je da je, Kinezi su nas metnuli bas u rang zemalja za koji i jesmosheilak wrote:hajmo se onda slozit da je kombinacija mentaliteta/genetike i naucenog /prilagodjenog ponasanja zbog datih okolnosti.
Pa kod mene operater ima besplatne pozive na fiksne brojeve za cijelu Evropu
Osim Bosne i Moldavije
Bosna je bila pa je skinuta sa liste
- BarbaDue
#11 Re: Zašti se brukamo???
Sve je više otvorenih tema kojima je sadržaj da se bunimo jedni prema drugima, žalimo se na
susjede, poznanike, radne kolege pa i bližnju rodbinu. To je samo odraz kako i koliko se udaljavamo
jedni od drugih, koliko nas je briga za bližnjeg ili za bilo koga.
susjede, poznanike, radne kolege pa i bližnju rodbinu. To je samo odraz kako i koliko se udaljavamo
-
VjecitiStudent
#12 Re: Zašti se brukamo???
Poštar koji godinama nekažnjeno mulja i krade na poslu, muljaće kad tad i komšije i prijatelje.
Dodaj na listu svu našu korumpiranu budžetsku bandu i eto kritične mase dovoljne za bilo kakve zaključke.
Dodaj na listu svu našu korumpiranu budžetsku bandu i eto kritične mase dovoljne za bilo kakve zaključke.
- Banksy
#13 Re: Zašti se brukamo???
Žalimo se na lopove.
Tragično je što je među njima sve više naših ''susjeda, poznanika, radnih kolega pa i bližnje rodbine''.
Tragično je što je među njima sve više naših ''susjeda, poznanika, radnih kolega pa i bližnje rodbine''.
- insomnia78
#14 Re: Zašti se brukamo???
Ma jok, to su doslje
- int21
#15 Re: Zašti se brukamo???
Ispravno je "dosle"insomnia78 wrote:Ma jok, to su doslje
- shmizlica
-
neki
#17 Re: Zašti se brukamo???
zato sto je u mentalitetu da je pojedincu bitniji licni interes nego kolektivni..
i otkako je demokratije u ovoj vukojebini to se samo pogorsava..
- stakasa
#18 Re: Zašti se brukamo???
Jbg, srozavaju se norme. Rapidno. Sve je manja i manja sramota ukrasti. Nekima to manje vise ulazi u opis radnog mjesta, recimo saobracajnim policajcima
- cyprus
#19 Re: Zašti se brukamo???
Mi smo bagra. Tačka.
Istina, neko više, nego manje, ima nas različitih, nismo svi isti... Al u prosjeku smo bagra!
Istina, neko više, nego manje, ima nas različitih, nismo svi isti... Al u prosjeku smo bagra!
- stakasa
#20 Re: Zašti se brukamo???
I ovo je problem. Mozda i najveci. Da se demokratija determinise kao problem. Ovako je Njemcima Vajmarska republika bila krivac za sve i onda je Hitler dosao kao prirodno rjesenjeneki wrote:zato sto je u mentalitetu da je pojedincu bitniji licni interes nego kolektivni..
-
kljuc_
#21 Re: Zašti se brukamo???
sheilak
Malo si se presalto. U njemackoj holandiji austriji svicarskoj nasi ljudi kradu lopatom po buticima.provaljuju u kuce dilaju brasno, valjaju kocku, hapaju nogama i rukama gdje god stignu. U Australiji nisam bio.
[/quote]Ovoga je manje bilo osamdesetih. A isti narod. Svi ti kad odu u Australiju pocnu se ponasati manje vise normalno. Tako da je po svoj prilici do sistema i okruzenja
Malo si se presalto. U njemackoj holandiji austriji svicarskoj nasi ljudi kradu lopatom po buticima.provaljuju u kuce dilaju brasno, valjaju kocku, hapaju nogama i rukama gdje god stignu. U Australiji nisam bio.
- Hajvan
#22 Re: Zašti se brukamo???
"Re: Zašti se brukamo???"
Evo, i postavljač teme je požurio da se "obruka".
A ja mislim da smo mi postali baš mazohisti… pored toga što smo lopovi i ljenguzi..
Evo, i postavljač teme je požurio da se "obruka".
A ja mislim da smo mi postali baš mazohisti… pored toga što smo lopovi i ljenguzi..
Last edited by Hajvan on 23/04/2015 10:34, edited 1 time in total.
-
pedeset
#23 Re: Zašti se brukamo???
shmizlica wrote:već ima tema http://forum.klix.ba/kada-ce-poceti-hap ... 35614.html
To je tema konkretno za ono sa poštom, ali ovdje je riječ općenito o tome kako se za sitne stvari znamo obrukati. Nadam se da admin razumije o čemu govorim. Pišite vaša iskustva, siguran sam da ih ima dovoljno da možemo knjigu objaviti. Zaboravio sam dodati dodvoravanja šefovima gdje je česta pojava kolega/ica dobar sa vama a iza leđa vas blati itd itd...
- bvcx
#24 Re: Zašti se brukamo???
Lista za odstrel:
1. Carinici
2. Šibicari
3. Poštari
1. Carinici
2. Šibicari
3. Poštari
- Not My Idea
#25 Re: Zašti se brukamo???
Pa kad smo budale. Umjesto da pustimo da nas kradu i prave budalama, mi se nesto stali bunit.BarbaDue wrote:Sve je više otvorenih tema kojima je sadržaj da se bunimo jedni prema drugima, žalimo se na