Koliko si ti dana odlezao u zatvoru radi navedenih stvari???? Za nepodobne pjesme tipa "Od Topole..." naravno da si isao u zatvor ili si ti simpatizer raspojasanih bradatih spodoba koji pjevaju te pjesme. Ili mozda vise volis "Evo zore evo dana....".Fratris wrote:Hoces po abecednom redu ili po kategorijama?Vodenjak wrote: U cemu se ogledala tvoja nesloboda i sto nisi mogao zaraditi?
Hajde navedi koji primjer!
Osnovne ljudske slobode...to je ono sto je falilo.
Primjeri:
Pjevao si nepodobne pjesme - zatvor
Vicevi na racun drzave i sistema - zatvor
Nisi htio dati svoje zito za vrijeme kolektivizacije - zatvor
Pitao si zasto ovoliki dio moje zarade ide u Beograd - zatvor
Pitao si zasto moje pare idu u CG kad je zemljotres bio prije 10 godina - zatvor
Pitao si zasto 2 posto moje plate ide na Olimpijadu - zatvor
Pitao si koji ce kurac uopce nama Olimpijada - zatvor
Pitao si zasto se ti ne mozes sam kandidirati za narodnu skupstinu - zatvor
Jel treba dalje?
Al da, fino je bilo u SFRJ ako si bio spreman zivjeti po onoj
"Mani glavu, pasi travu
Glup si, nisi ti u pravu
O kako je lepo biti glup"
Cuj vicevi??? Evo ja sam u tom sistemu prozivio 26 godina i pricalo se viceva i viceva i ne znam nikoga tko je otisao u zatvor.
Opet lupas vezano za pare za BG i CG. Koliko ih ti znas sto su zavrsili u zatvoru???
Mrsko mi je dalje odgovarati jer ovo sto si napisao je zaista jedna od najvecih nebuloza koje sam procitao ovdje. U zatvor se islo ako si radio protiv drzave, ako si pokusavao da mijenjas ustavni poredak, ako si pokusao da uradis nesto slicno kao sto je ona grupa pokusala u Bugojnu i jedino sto bi ja izdvojio kao losu stvar je to sto nisi smio govoriti nista protiv Tita. Ali ako uzmes u obzir pozitivne i negativne stvari ja licno nisam imao razloga da lajem protiv njega jer mi je bilo dobro. Od bruke ljudi koje sam znao u Sarajevu niko ama bas niko nije nikada zaglavio u zatvoru jer se nismo bavili budalastinama nego zivjeli svoj zivot normalno i sto je najvaznije u miru i slobodi.
Da zaboravio sam da kazem da nisi mogao biti i komunista i vjernik jer to su bile dvije totalno suprostavljene koncepcije ali si mogao da budes ili jedno ili drugo. Ja licno nikada nisam bio u KP jer nisam htio kao i vecina moje raje da se bavim politikom nego da zivim kako ja hocu i nikada nisam bio ni blizu zatvora a zavsio sam skole, dobio posao bez ikakvih problema, roditelji su mi dobili stan i bio sam uvijek pun para jer naravno nisam lezilebario i jeo govna protiv drzave nego radio i uzivao.