Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post Reply
klixober

#1 Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by klixober »

Pitam se zasto nacionalisti sa sve tri strane vise mrze SDP nego sto se mrze medusobno.Neshvatljivo mi je da bosnjacki nacionalisti koji kao brane interese BiH vise preziru SDP nego hrvatske ili srpske nacionaliste.Tako isto i HDZ-ovci preziru SDP(posebno Komsica) ali im bosnjacki nacionalisticki koalicioni partneri nisu toliko mrski.Ili Dodik koji izjavljuje da sto se Lagumdzija manje bavi politikom to je bolje za BiH,ali mu Silajdzic u zadnje vrijeme uopste nije mrzak.
I na kraju Avaz.Ne shvatam odakle tolika mrznja prema SDP-u od strane Avaza.Ne sjecam se da sam ikada ista pozitivno o SDP-u procitao u toj novini,a sve negativne stvari o SDP-u zavrse na naslovnici.A nasli su lijepe rijeci za sve..i za HDZ,SNSD,pa vjerovatno i za SDS.
Prpa.ba

#2 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by Prpa.ba »

komeba wrote:Pitam se zasto nacionalisti sa sve tri strane vise mrze SDP nego sto se mrze medusobno.Neshvatljivo mi je da bosnjacki nacionalisti koji kao brane interese BiH vise preziru SDP nego hrvatske ili srpske nacionaliste.Tako isto i HDZ-ovci preziru SDP(posebno Komsica) ali im bosnjacki nacionalisticki koalicioni partneri nisu toliko mrski.Ili Dodik koji izjavljuje da sto se Lagumdzija manje bavi politikom to je bolje za BiH,ali mu Silajdzic u zadnje vrijeme uopste nije mrzak.
Nastavak tradicije iz drugog svjetskog rata.
komeba wrote: I na kraju Avaz.Ne shvatam odakle tolika mrznja prema SDP-u od strane Avaza.Ne sjecam se da sam ikada ista pozitivno o SDP-u procitao u toj novini
Dok je Avazu valjao SDP, bilo je pozitivnih clanaka. Stavise, odnosi su bili manje-vise dobri.
IgorB.

#3 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by IgorB. »

komeba wrote:Pitam se zasto nacionalisti sa sve tri strane vise mrze SDP nego sto se mrze medusobno.Neshvatljivo mi je da bosnjacki nacionalisti koji kao brane interese BiH vise preziru SDP nego hrvatske ili srpske nacionaliste.Tako isto i HDZ-ovci preziru SDP(posebno Komsica) ali im bosnjacki nacionalisticki koalicioni partneri nisu toliko mrski.Ili Dodik koji izjavljuje da sto se Lagumdzija manje bavi politikom to je bolje za BiH,ali mu Silajdzic u zadnje vrijeme uopste nije mrzak.
I na kraju Avaz.Ne shvatam odakle tolika mrznja prema SDP-u od strane Avaza.Ne sjecam se da sam ikada ista pozitivno o SDP-u procitao u toj novini,a sve negativne stvari o SDP-u zavrse na naslovnici.A nasli su lijepe rijeci za sve..i za HDZ,SNSD,pa vjerovatno i za SDS.
U pitanju je samo interes.. Od SDP-a niko od njih nema korist nit SDP zeli sa njima.. Odatle to. Prosto ko psaulj (mog mislenja)
pike

Post by pike »

Pa desnicari ne trpe ljevicu :D
elSaik

Post by elSaik »

Trenutno, u ovoj državi, jedina prijetnja nacionalistima su socijal-demokrate čija je najjača stranka SDP. I znaju oni dobro da je samo pitanje vremena kada će SDP sa svojim koalicionim partnerima preuzeti vlast. Tako da se vjerovatno vode onom "neprijatelj moga (još većeg) neprijatelja je moj prijatelj". :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nisu oni nacionalisti :oops: :D
Orbini

Post by Orbini »

Zato sto su nacionalisti nasljednici komunistickog jednoumlja i jednopartijskog sistema. U prjevodu, samo jedni valjaju i samo su jedni patriote, dusebriznici,.... a ostali izdajnici i petokolonasi. Ne slazes se sa njima, odmah si "narodni neprijatelj".

Na Balkanu se samo desnica kiti nacionalizmom, a narjetko su samo oni vjernici, sto mu dodje kao tapija nad tim stvarima.

Paradoks je da se stvara stereotip SDP-a kao neokomunjara,... a u stvari jednini nasljednici komunistickog modela su upravo nacionalisti koji taj steretip i prave.

SDP ima mana, a ironicno je sto niko ne istice prave mane vec prisiva nepostojece. Kada ode Lagumdjija, mozda ta stranka i ima sanse, ovako,.... hebiga.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Znao sam da je do Lagumdzije :D

Sesta kasika mi rekla :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Pa i SDP mrzi nacionaliste. :oops:
wels

Post by wels »

_BosanaC wrote:Nisu oni nacionalisti :oops: :D

Prosli su oni tu nizu fazu ...
klixober

Post by klixober »

jeza u ledja wrote:Pa i SDP mrzi nacionaliste. :oops:
Ali zar nije nelogicno da npr. Hasan Cengic govori da mu je Alija na samrti rekao da SDA ne smije nikada koalirati sa SDP-om,ali mu ne smeta sto je SDA konstantno u koaliciji sa pravim rusiteljima ove drzave.To mu Alija vjerovatno nije na samrti rekao.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

komeba wrote:
Ali zar nije nelogicno da npr. Hasan Cengic govori da mu je Alija na samrti rekao da SDA ne smije nikada koalirati sa SDP-om,ali mu ne smeta sto je SDA konstantno u koaliciji sa pravim rusiteljima ove drzave.To mu Alija vjerovatno nije na samrti rekao.
Ne znam jel' u toj prici ne ozbiljniji Hasan Cengic ili Alija :-) Da je po Alijinom bilo Premijer bi nam sad bio Mirnes :D
-JUBA-

Post by -JUBA- »

opet SDP :D :D đe ba vadite ove teme "TITA" vam :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

-JUBA- wrote:opet SDP :D :D đe ba vadite ove teme "TITA" vam :lol: :lol:
Alije mi, znas od kad nije bilo nista o SDP-u :D
strujnik

Post by strujnik »

Pa mrze SDP, jer su jedino u SDP iskreni kada spominju antifasizam, suzivot, toleranciju, zato sto ih (na sve tri strane) smatraju izdajicama nacionalnih interesa i naravno zato sto im je Avaz ispr'o mozak. Nisam cuo jednom neke osobe da daju komentare da mrze SDP, zato sto su tu komunjare, zato sto je tu "lopov Lagumdzija" i bla bla .. stvari. I kad ih pitas u kojoj su stranci bili prije rata, svi ce reci da su bili vlasnici crvenih clanskih knjizica, a kada ih pitas sta to imaju protiv Lagumdzije i zbog cega je on lopov, ne zna niko od njih ni beknuti, samo su culi da neko nesto pise, a nisu se ni potrudili da nadju podatak zbog cega je lopov, a 95% ih nije ni culo za onaj slucaj sa Zlajinom zenom, zbog cega mu se najvise prigovaralo.
-JUBA-

Post by -JUBA- »

_BosanaC wrote:
"TITE" mi ako je tako, nek vam bude mladeži! :lol: :lol:

„bratstvo-ubistvo“ :zzzz: :zzzz:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

-JUBA- wrote:
_BosanaC wrote:

Sjoooooooooo sho mi coek rece :thumbup: :lol: :lol: :lol:
-JUBA-

Post by -JUBA- »

strujnik wrote:Pa mrze SDP, jer su jedino u SDP iskreni kada spominju antifasizam, suzivot, toleranciju, zato sto ih (na sve tri strane) smatraju izdajicama nacionalnih interesa i naravno zato sto im je Avaz ispr'o mozak. Nisam cuo jednom neke osobe da daju komentare da mrze SDP, zato sto su tu komunjare, zato sto je tu "lopov Lagumdzija" i bla bla .. stvari. I kad ih pitas u kojoj su stranci bili prije rata, svi ce reci da su bili vlasnici crvenih clanskih knjizica, a kada ih pitas sta to imaju protiv Lagumdzije i zbog cega je on lopov, ne zna niko od njih ni beknuti, samo su culi da neko nesto pise, a nisu se ni potrudili da nadju podatak zbog cega je lopov, a 95% ih nije ni culo za onaj slucaj sa Zlajinom zenom, zbog cega mu se najvise prigovaralo.
ja sam siguran da se ti salis :shock: :shock:
ragib

#19 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by ragib »

zato sto su izrucili alzirsku grupu.
-JUBA-

Post by -JUBA- »

_BosanaC wrote:
-JUBA- wrote:
_BosanaC wrote: Alije mi, znas od kad nije bilo nista o SDP-u :D

da sam placen mozda bi nesto vise skonto :lol: :lol: ali ovako :-)
elSaik

Post by elSaik »

Nemoj da se prejedeš s zlatnim kašikama. :oops: :zzzz:
Last edited by elSaik on 13/01/2008 01:13, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

-JUBA- wrote:
_BosanaC wrote:
-JUBA- wrote: "TITE" mi ako je tako, nek vam bude mladeži! :lol: :lol:

da sam placen mozda bi nesto vise skonto :lol: :lol: ali ovako :-)
:thumbup:

Nece covjek ni da konta dok mu ne plate :lol: :lol: :lol: :lol:
klixober

#23 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by klixober »

ragib wrote: zato sto su izrucili alzirsku grupu.
Ja koliko znam tada je i SBiH bila na vlasti.Valjda je logicno da onda bosnjacki nacionalisti mrze i tu stranku radi Alzirske grupe.Ali opet to ne objasnjava koji su motivi da srpski i hrvatski nacionalisti mrze SDP.Dodik je rekao da dok god je on na vlasti(a planira biti 20 godina :lol: ) da nece sa SDP-om u koaliciju.Ali bez problema koalira sa SDA i SBIH.Zasto?
Last edited by klixober on 13/01/2008 01:14, edited 1 time in total.
_BosanaC

#24 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by _BosanaC »

ragib wrote:
zato sto su izrucili alzirsku grupu.
Velis - SNSD, SDS, HDZ(90) mrze SDP zato sto su izrucili alzirsku grupu? :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

To smatras jednako lose kao i obrnuto?
Post Reply