zasto je ponekad dobro biti gadura

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
arzuhal

#76 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by arzuhal »

Mada se osjećam na ovoj temi ko slon u staklari, vidjevši da i @madner ima šta da kaže :D , skontah da onda to ne može bit teško, pa se privalih :lol:
Ne znam baš (čitao sam prethodne postove, naravno) šta je gadura i to, al' iz jednog razgovora dvojice ahbaba došlo se do slijedećih zaključaka:

1. Negativke, u filmovima, uvijek znaju šta hoće i žele i sa njima si načistu (što je nevjerovatno olakšavajuća stvar za muškarce), dok one fine vazda nešta kompliciraju.
2. Negativke su ljepše i zgodnije i ne stide se toga, a pozitivke su, nako, slatke i nedodirljive pa ne zna čovjek šta bi s njom. Na komodu pa se divit ljepoti :shock: ?
3. U po frke, kada valja spašavat svijet i čovječanstvo, pozitivka bi da joj se govori nešta romantično, da se obrati pažnja na njene osjećaje, te oduzima dragocjeno vrijeme, a negativka ostvaruje svoj plan u djelo - prodorno i neumoljivo.

Eto skromnog doprinosa temi ;-)
madner

#77 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by madner »

Moj omiljeni vjerski fanatik :D , dobro nam dosao i samo nastavi po staroj narodnoj
U sali pa zavali :D
arzuhal

#78 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by arzuhal »

Mada niko ne zna odakle je došao Narod i čemu služi, meni ne prestaje bit vječita inspiracija. Narod je ba tito.
madner

#79 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by madner »

Zar Tito nije bog?

Ja zauzeta covjeka u pm.
otherside

#80 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by otherside »

arzuhal wrote:Mada se osjećam na ovoj temi ko slon u staklari, vidjevši da i @madner ima šta da kaže :D , skontah da onda to ne može bit teško, pa se privalih :lol:
Ne znam baš (čitao sam prethodne postove, naravno) šta je gadura i to, al' iz jednog razgovora dvojice ahbaba došlo se do slijedećih zaključaka:

1. Negativke, u filmovima, uvijek znaju šta hoće i žele i sa njima si načistu (što je nevjerovatno olakšavajuća stvar za muškarce), dok one fine vazda nešta kompliciraju.
2. Negativke su ljepše i zgodnije i ne stide se toga, a pozitivke su, nako, slatke i nedodirljive pa ne zna čovjek šta bi s njom. Na komodu pa se divit ljepoti :shock: ?
3. U po frke, kada valja spašavat svijet i čovječanstvo, pozitivka bi da joj se govori nešta romantično, da se obrati pažnja na njene osjećaje, te oduzima dragocjeno vrijeme, a negativka ostvaruje svoj plan u djelo - prodorno i neumoljivo.

dobro ba...pustite se filmova :roll:
i onda se čudite što vas "gadure" ostavljaju :D
sinus

#81 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by sinus »

arzuhal wrote:Mada se osjećam na ovoj temi ko slon u staklari, vidjevši da i @madner ima šta da kaže :D , skontah da onda to ne može bit teško, pa se privalih :lol:

Napisano je isitna i stvarno tako u Filmovima, ali u javi to otprilike izgleda ovako:

1. Negativke u stvarnom životu ne znaju uvijek šta hoće i baš nisi sa njima načisto ( Tako da u pojedinim slučajevima je olakšavajuće, ali u nekim i nije) . A i fine, i ružne i zgodne žene uvijek nešto kompliciraju :D Valjda geni, šta li ??
2. Negativke večinom (ima izuzetaka) nisu ni ljepše, ni zgodnije nego baš suprotno i više se prave nedodirljive od ovih pozitivki, pa tako dobijam dojam da bi njih morao čovjek staviti na komodu da im se divi epitetima (kojim epitetima :? ), jer izgleda tome teže :D
3. U po frke i pozitivka će kada joj je nešto njeno ugroženo djelovati prodorno i neumoljivo i uradiće sve da zaštiti njoj drage osobe, i sve ono do čega joj je stalo. A na kraju krajeva i razbiće onu negativku u koliko joj krene pravit neke pizdarije :D
seln

#82 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

otherside wrote:ofkors :D
nego, fakat, jesu li gadure one koje vas muske ostave jer im ne odgovarate, jer niste istih pogleda na svijet, jer niste na istom intelektualnom nivou? a ona vama baš bila suuuper :D
Ne znam zasto mislis da je "gadura" stav zene prema muskarcu. Po meni, gadura je cesce gadura prema zenama.
Gadura me moze upravo samo ostaviti, nista vise. I ja za utjehu jos mogu okolo pricati kako sam je guzio.
Glede zena, gadura ih moze ogovarati, podmetati im nogu, preoteti muza, momka, ljubavnika....
dakle, ne vidim razloga kolektivnom zenskom orgazmu na pomen gadure kao primjera "jake" zene koja handri muskarce.
Dioda

#83 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Dioda »

seln wrote:
nego, fakat, jesu li gadure one koje vas muske ostave jer im ne odgovarate, jer niste istih pogleda na svijet, jer niste na istom intelektualnom nivou? a ona vama baš bila suuuper :D
Ne znam zasto mislis da je "gadura" stav zene prema muskarcu. Po meni, gadura je cesce gadura prema zenama.
Gadura me moze upravo samo ostaviti, nista vise. I ja za utjehu jos mogu okolo pricati kako sam je guzio.
Glede zena, gadura ih moze ogovarati, podmetati im nogu, preoteti muza, momka, ljubavnika....
dakle, ne vidim razloga kolektivnom zenskom orgazmu na pomen gadure kao primjera "jake" zene koja handri muskarce.
:lol:
Kakva god bila,uvijek ispadnes gadura :D Image Ne truditi se previse :D
seln

#84 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

Dioda wrote:
seln wrote:
:lol:
Kakva god bila,uvijek ispadnes gadura :D Image Ne truditi se previse :D
Ne, au contraire: trudite se da razumijete muskarce, jer upravo vi uvijek zahtijevate razumijevanje.
otherside

#85 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by otherside »

seln wrote: Ne, au contraire: trudite se da razumijete muskarce, jer upravo vi uvijek zahtijevate razumijevanje.
dakle, ako ja ostavim nekoga zbog insuficijentne komunikacije, manjka tema ili disbalansa na intelektualnom nivou i to mu još lijepo, iskreno obrazložim...jesam li gadura? :D
Ekspanzi

#86 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Ekspanzi »

otherside wrote:
seln wrote: Ne, au contraire: trudite se da razumijete muskarce, jer upravo vi uvijek zahtijevate razumijevanje.
dakle, ako ja ostavim nekoga zbog insuficijentne komunikacije, manjka tema ili disbalansa na intelektualnom nivou i to mu još lijepo, iskreno obrazložim...jesam li gadura? :D
jesi!
trebas ostati sa njim dok on sam ne skonta da niste jedno za drugo i ostavi tebe.. gdjes vidjela ostavit cojka tek tako.. :mrgreen:
Dioda

#87 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Dioda »

otherside wrote:
Jesi :lol: Zato sto ga nisi razumjela :D :lol:
madner

#88 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by madner »

Zavisi.
Kakav je bio seks?

Ako je seks bio dobar, moras bas biti gadura da zbog tih sitnica prekidas covjeku harmoniju i srecu :D
seln

#89 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

otherside wrote:
nisi, osim ako to ostavljanje ne insceniras kao ponizenje za doticnog, odnosno ako mu ne pravis los publicity poslije.
seln

#90 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

Dioda wrote:
otherside wrote:
Jesi :lol: Zato sto ga nisi razumjela :D :lol:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
otherside

#91 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by otherside »

seln wrote:
otherside wrote:
nisi, osim ako to ostavljanje ne insceniras kao ponizenje za doticnog, odnosno ako mu ne pravis los publicity poslije.
problem i jeste sto se u ovakvim situacijama ON osjeti inferiornim i logicno nadje uvrijedjenim a da nije bilo nikakvih uvreda, ponizavajucih situacija niti kasnijeg ogovaranja od strane osobe koja ostavlja. no, za ostavljenog je ONA gadura jer "misli da je pametnija".
sinus

#92 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by sinus »

Velika je razlika u biti pametniji i misliti da si pametniji od nekoga :mrgreen: (ovo važi za svakoga općenito)
madner

#93 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by madner »

otherside wrote:
seln wrote:
otherside wrote: dakle, ako ja ostavim nekoga zbog insuficijentne komunikacije, manjka tema ili disbalansa na intelektualnom nivou i to mu još lijepo, iskreno obrazložim...jesam li gadura? :D
problem i jeste sto se u ovakvim situacijama ON osjeti inferiornim i logicno nadje uvrijedjenim a da nije bilo nikakvih uvreda, ponizavajucih situacija niti kasnijeg ogovaranja od strane osobe koja ostavlja. no, za ostavljenog je ONA gadura jer "misli da je pametnija".
Ko mu je kriv sto nije pazio da nadje gluplju od sebe :D
otherside

#94 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by otherside »

sinus wrote:Velika je razlika u biti pametniji i misliti da si pametniji od nekoga :mrgreen: (ovo važi za svakoga općenito)
taj momenat koji se tice pameti sam namjerno stavila pod navodnike jer je subjektivno misljenje i ljudi su ga skloni nekome cesce prisiti u negativnom nego u pozitivnom kontekstu, kao sto rekoh "ona misli da je pametnija....ali naravno nije" :D
u praksi je manje bitna pamet (daleko od toga da je nebitna) a vise neki balans u interesovanjima, komunikaciji, planovima, ambicijama,... mislim da se tu vodi borba za kvalitetnu vezu.
ljubav_aha

#95 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

BarbaDue wrote:...pokusavate postati muskarci...
molim te objasni,kako mislis da zene pokusavaju postati muskarci :?: zena nije lovac,zena oduvijek glumi sebe ulovljenom ;-)

cak i na nasim prostorima godinama je vladala "zenska" filozofija "nek' prica sta hoce,pusti ga,nek' ohladi,ionako cu uraditi onako kako JA zelim.",i ovo nema veze sa manipulacijom,vec zene jednostavno znaju kako razmisljaju muskarci,koji ,manje ,ili vise,na kraju,prepuste sve zenama :)
seln

#96 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

otherside wrote: taj momenat koji se tice pameti sam namjerno stavila pod navodnike jer je subjektivno misljenje i ljudi su ga skloni nekome cesce prisiti u negativnom nego u pozitivnom kontekstu, kao sto rekoh "ona misli da je pametnija....ali naravno nije" :D
u praksi je manje bitna pamet (daleko od toga da je nebitna) a vise neki balans u interesovanjima, komunikaciji, planovima, ambicijama,... mislim da se tu vodi borba za kvalitetnu vezu.
Po meni, ljudi prave previse buke zbog prekida. Zelim li ja stvarno biti sa zenom koja to ne zeli? Neka, hvala.
Problem je prepoznati pravog/pravu, a jos vise zadrzati ga/je.
I tu sigurno ne pomazu nikakve igrice.
Nekoliko puta sam nailazio na djevojke gdje sam na prvi pogled rekao "sa ovom bih mogao imati ozbiljnu vezu"...
onda bi se curice pocele folirati, glumiti zavodnice/gadure...i sve bi se zavrsilo na seksu.
seln

#97 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

ljubav_aha wrote:
cak i na nasim prostorima godinama je vladala "zenska" filozofija "nek' prica sta hoce,pusti ga,nek' ohladi,ionako cu uraditi onako kako JA zelim.",i ovo nema veze sa manipulacijom,vec zene jednostavno znaju kako razmisljaju muskarci,koji ,manje ,ili vise,na kraju,prepuste sve zenama :)
Ima u ovome istine. Tako rade pametne zene. One pametnije glume gadure...i ispuse.
ljubav_aha

#98 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

madner wrote:Zavisi.
Kakav je bio seks?

Ako je seks bio dobar, moras bas biti gadura da zbog tih sitnica prekidas covjeku harmoniju i srecu :D
za dobar seks,muskraci ce dusu prodati dzavolu,pa zasto ne i gaduri ;-)
madner

#99 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by madner »

ljubav_aha wrote:
madner wrote:Zavisi.
Kakav je bio seks?

za dobar seks,muskraci ce dusu prodati dzavolu,pa zasto ne i gaduri ;-)
Pa ne, nabraje neke nebitne sitnice. Komunikacija, zajednicki interesi, heklanje los u sahu.
Pa to nisu razlozi za raskid :D
ljubav_aha

#100 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

seln wrote:
ljubav_aha wrote:
Ima u ovome istine. Tako rade pametne zene. One pametnije glume gadure...i ispuse.
to se zove diplomacija :) bolje je cutiti i raditi po svom,sto cak i ovu cutljivu pametnu zenu takodjer mozemo nazvati "gaduro",za razliku od "gadure" koaj je takodjre iskrena,ali prshti agresivnoscu :)

interesatna je cinjenica,kako TO muskarci znaju,i TO im upravo ne smeta :) garant senzacionalan seks je doslovno "kriv"za sve ;-) naravno,ne u svim slucajevima,ali ne mozemo reci da nije provjerena istina ;-)
Post Reply