zasto je ponekad dobro biti gadura

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ljubav_aha

#1 zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

kopirano : "Dok finu curu gazi tko stigne, one druge koje se ne boje neugodnosti - jure i dobivaju sve što im padne na pamet. Je li to pametno?"

zasto su zene ponekad opisane kao gadure,jer imaju svoj stav,a ujedno vlastiti stav ne iskazuju uopce na agresivan nacin :?:
ljubav_aha

#2 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

zasto muskarci vole gadure :)

kopija teksta:

"Uspjeh u ljubavi ne postiže se izgledom, nego stavom.
Gadura je žena koja živi po vlastitim pravilima, koja ima osjećaj samopouzdanja, slobode i snage.
Ona ima stav da ne mora biti tu gdje je. Tu je po vlastitom izboru.
To je žena koja ne progoni muškarca.
Svjesna je da mnogo vrijedi pa kad joj muškarac uputi kompliment, zahvali mu, ne pokuša ga razuvjeriti. Ne natječe se s drugim ženama.
Poštuje se. Samopoštovanje osobe odražava se u načinu na koji brine o svom tjelesnom izgledu.
Gadura navodi muškarca da čezne za njom. Muškarac će krenuti u potragu za onim koga želi, a ako ne uspije odmah javit će se žudnja. Nitko ne poštuje stvari koje može lako dobiti.
Ona uvijek traži da ju muškarac poštuje i daje do znanja da nije s njim jer nema nikog drugog na raspolaganju...

U ovom modernom smislu sve bi cure željele biti "gadure". Nažalost, dok gledam oko sebe vidim koliko ima "predobrih cura" koje ne mogu zadržati vezu ili postaju predmet muške manipulacije.
ne cure, u ljubavi i ratu NIJE sve dozvoljeno.
U odnosu je važno zadržati svoj stav i prije svega voljeti i poštovati sebe.
Najprivlačnija od svih osobina je dostojanstvo."
madner

#3 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by madner »

Eh kad bi neko postao ovo samo u muskom licu ispao bi sovinista i horda do zadnje tipke naoruzanih feminista bi u glas rekli kako je to grozno i nekorektno gledanje na musko zenske odnose.

Ljubav_aha, pravi si zenski sovinista :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Truba »

:skoljka: ne šupljirajte zeusa vam velikogrčkog
Daphna

#5 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Daphna »

ljubav_aha wrote:zasto muskarci vole gadure :)

kopija teksta:

Gadura je žena koja živi po vlastitim pravilima, koja ima osjećaj samopouzdanja, slobode i snage.

Svjesna je da mnogo vrijedi pa kad joj muškarac uputi kompliment, zahvali mu, ne pokuša ga razuvjeriti. Ne natječe se s drugim ženama.
Poštuje se. Samopoštovanje osobe odražava se u načinu na koji brine o svom tjelesnom izgledu.
Gadura navodi muškarca da čezne za njom. Muškarac će krenuti u potragu za onim koga želi, a ako ne uspije odmah javit će se žudnja. Nitko ne poštuje stvari koje može lako dobiti.
Ona uvijek traži da ju muškarac poštuje i daje do znanja da nije s njim jer nema nikog drugog na raspolaganju...

U ovom modernom smislu sve bi cure željele biti "gadure". Nažalost, dok gledam oko sebe vidim koliko ima "predobrih cura" koje ne mogu zadržati vezu ili postaju predmet muške manipulacije.
Preporučiše mi ovu knjgu i zaista sam kontala da ju pročitam! Ali poslije prve citirane rečenice skoči mi pritisak na 200... Oprostite molim vas, ali koji je to stručnjak ovako definisao ženu? Čuj molim te ako imam stav, znam šta hoću, nije me sram tražiti ono što želim, a gle možda se potrefi i da sam dobrica (a nisam budala od cure?????!!!!) onda sam gadura? :shock: :? WTF?

Nemam ja živaca za takve stvari a i januarski rok se bliži tako da :run:
Citizen-X

#6 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Citizen-X »

Gadure inace volim i preferiram da se tucam sa njima.

Kad naletim na takve nema nista bolje od toga da ih cascavam (da ne kazem cim) i uzivam u svim gadostima njihove licnosti.

Fine koje se to pretvaraju da su i misle da su - obicno sikterisem - potpisane gadure su uvijek dobrodosle - javite se na PP.

Po cijenu sovinistickog delighfull bana - vas Citizen-X.

Fala
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#7 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Citizen-X wrote:Gadure inace volim i preferiram da se tucam sa njima.

Kad naletim na takve nema nista bolje od toga da ih cascavam (da ne kazem cim) i uzivam u svim gadostima njihove licnosti.

Fine koje se to pretvaraju da su i misle da su - obicno sikterisem - potpisane gadure su uvijek dobrodosle - javite se na PP.

Fala
Nijedna od ovdje opisanih "gadura" ( citaj cure i zene sa dostojanstvom ) nece biti zainteresovana za ono sto nudis, jer to ima na svakom cosku.

Ti malo brkas pojmove, te sto mislis da su gadure, su nesto drugo.

pozz @delightful :D
Latina

#8 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Prije svega, rijec "gadura" je bukvalni muskosovinisticki prijevod rijeci - bitch - koja je takodje sovinisticka, ali ipak nesto manje ( kucka ).
Last edited by Latina on 14/12/2008 10:21, edited 1 time in total.
Klodovik

#9 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Klodovik »

Pa, i žene valjda vole "gadove" koji se uklapaju u navedeni opis.
Citizen-X

#10 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Citizen-X »

Latinica wrote:

Prije svega, rijec "gadura" je bukvalni muskosovinisticki prijevod rijeci - bitch - koja je takodje sovinisticka, ali ipak nesto manje ( kucka ).

S obzirom na gorecitirano : I'm proud to be a bitch. :D

Ja bih bio praud da te kresnem naud.
2407

#11 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by 2407 »

Nije mi jasno zasto vama treba neka tamo sherry da vam kaze kako da vi budete vi? Ko je ona uopste? Kao vi bez nje ne biste mogle hodati, pored ociju bile ste slijepe itd... Smijem se kladiti da su u knjizi iznesene one najociglednije stvari za koje treba samo malo mucnuti glavom. A i opis knjige je odlican:"od otiraca do djevojke iz snova..." Otiracu kupi me jer JA, da JA otiracu, cu ti reci kako da ne budes otirac!!! Da nije zalosno bilo bi smjesno, mada kad opet pogedam :lol:
Citizen-X

#12 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Citizen-X »

2407 wrote:Nije mi jasno zasto vama treba neka tamo sherry da vam kaze kako da vi budete vi? Ko je ona uopste? Kao vi bez nje ne biste mogle hodati, pored ociju bile ste slijepe itd... Smijem se kladiti da su u knjizi iznesene one najociglednije stvari za koje treba samo malo mucnuti glavom. A i opis knjige je odlican:"od otiraca do djevojke iz snova..." Otiracu kupi me jer JA, da JA otiracu, cu ti reci kako da ne budes otirac!!! Da nije zalosno bilo bi smjesno, mada kad opet pogedam :lol:
Ja nisam birac - ja ti ko Judzin Safojski - tarem sta mi dodje pod - sataru. Satarem sve. Saso mange. Ponovo se reklamiram - jes me stid.

Najdraze su mi gadurice sto se reklamiraju da su gadurice - ko mustanGi sa Kupresa - neufatljive i nenadjebive - jebozovne ko Bepa Dzozef, a zahtjevne ko servis Bentlija i kad tikatakne - drze se devize daj sta das - pa se sjete devize "birac otirac" - jebi mu mater mozebitno ima neka deviza i za zenskinje - doduse nije cvrsta ali je konvertibilna - onako zguza,sprijeda,ispod i iznad.

Kad prigusti svaka valuta je priFatljiva.
Latina

#13 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Meni su najdrazi oni sto im je Bog dao mozak uzalud. Posto ga rijetko ili nikada ne koriste.
Citizen-X

#14 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Citizen-X »

Latinica wrote:Meni su najdrazi oni sto im je Bog dao mozak uzalud. Posto ga rijetko ili nikada ne koriste.
U krkacini i u ljubavi - ra'at od pameti sa - bit-che-vama.
Za to pamet ne triba draga.
BarbaDue

#15 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by BarbaDue »

ljubav_aha wrote:kopirano : "Dok finu curu gazi tko stigne, one druge koje se ne boje neugodnosti - jure i dobivaju sve što im padne na pamet. Je li to pametno?"

zasto su zene ponekad opisane kao gadure,jer imaju svoj stav,a ujedno vlastiti stav ne iskazuju uopce na agresivan nacin :?:
one zene koje imaju svoj vlastiti tvrdokorni stav (koji se obicno kosi sa stavovima svih ostalih) i naravno ne daju ga promjeniti ni za zivu glavu obicno su gadure,
i naravno kao po obicaju takve uvjek ostanu same.

:lol:
dugacki

#16 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by dugacki »

Ovaj citizen maksuz pojebljiv insan
Latina

#17 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

BarbaDue wrote:
one zene koje imaju svoj vlastiti tvrdokorni stav (koji se obicno kosi sa stavovima svih ostalih) i naravno ne daju ga promjeniti ni za zivu glavu obicno su gadure,
Ma nemoj. 95% muskaraca imaju tvrdokorne stavove. Kako se oni kolektivno nazivaju ?
i naravno kao po obicaju takve uvjek ostanu same.

:lol:
Jos jedna muskosovinisticka laz. "Budi dobra ( onako kako JA to zamisljam ), da ne budes sama." Ono sto ti ne mozes pojmiti je :

a ) neke zene izaberu da budu same
b ) ima vise "dobrica" koje su same, ili trpe kojesta samo da bi bile u vezi/braku
c ) u 21-om smo vijeku
Latina

#18 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

dugacki wrote:Ovaj citizen maksuz pojebljiv insan
Masta moze svasta.
BarbaDue

#19 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by BarbaDue »

Ma nemoj. 95% muskaraca imaju tvrdokorne stavove. Kako se oni kolektivno nazivaju ?
u pravu si, imaju tvrdokorne stavove, koji se opet daju mjenjati :-D po potrebi :D
Jos jedna muskosovinisticka laz. "Budi dobra ( onako kako JA to zamisljam ), da ne budes sama." Ono sto ti ne mozes pojmiti je :

b ) ima vise "dobrica" koje su same, ili trpe kojesta samo da bi bile u vezi/braku
c ) u 21-om smo vijeku
cuj muskosovinisticka, ne bona samo objektivna, istina je da treba nastojati biti dobrica i dobar a ne biti gadura tipa "nema tog u ovom gradu koji mene moze slomiti", tim zenama je
u glavi stalna borba za poziciju i to ima neda da zive normalan zivot.
to sto kazes da ima vise dobrica koje su same nego tzv. "gadura", to nije tacno fina cura uvjek nađe finog momka. za "gaduru" nisam siguran.
pazi stvarno pa ovo je 21-vi vijek :-D :D
BarbaDue

#20 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by BarbaDue »

kakve veze ima gdje ja zivim???

a da citam ovakve knjige :lol: :lol: ne pada mi napamet :lol: imam pametnijeg posla :D
Furby

#21 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Furby »

Bond_JaneBond wrote: vec cita knjigu Zasto muskarci vole gadure?

Original- Why Men love Bitches,

Image

imala sam tu knjigu i mislim da mi je neko bacio :evil: :skoljka: :run:
Furby

#22 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Furby »

Mozda je bolje tako :-) :evil: :skoljka:
madner

#23 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by madner »

Knjiga za gadure koje nisu uspjele, koa utjesna nagrada mogu citat kolko im je stav teoretski gledano superioran. :D
♥ Julianna ♥

#24 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ♥ Julianna ♥ »

komi wrote::skoljka: ne šupljirajte zeusa vam velikogrčkog
Komi je to kulturno rekao :D

A hoću li otići u kavez ako citiram Citizena-X? :D :D Toliko je ubojit, da se bojim i citirati :lol: :lol:
Latina

#25 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

BarbaDue wrote:
Latinica wrote:Ma nemoj. 95% muskaraca imaju tvrdokorne stavove. Kako se oni kolektivno nazivaju ?
u pravu si, imaju tvrdokorne stavove, koji se opet daju mjenjati :-D po potrebi :D
Koji se to tvrdokorni muski stavovi daju mijenjati po potrebi ?
BarbaDue wrote:
Latinica wrote:Jos jedna muskosovinisticka laz. "Budi dobra ( onako kako JA to zamisljam ), da ne budes sama." Ono sto ti ne mozes pojmiti je :

c ) u 21-om smo vijeku
cuj muskosovinisticka, ne bona samo objektivna, istina je da treba nastojati biti dobrica i dobar a ne biti gadura tipa "nema tog u ovom gradu koji mene moze slomiti", tim zenama je
u glavi stalna borba za poziciju i to ima neda da zive normalan zivot.
to sto kazes da ima vise dobrica koje su same nego tzv. "gadura", to nije tacno fina cura uvjek nađe finog momka. za "gaduru" nisam siguran.
pazi stvarno pa ovo je 21-vi vijek :-D :D
Sam stav "nema toga koji me moze slomiti" proizlazi iz toga da ju je neko pokusao slomiti ( ili joj "slomio" srce ) u proslosti. Da bi bilo ko imao odbrambeni stav, mora postojati razlog za to.

Za tebe su "fine cure" one koje nemaju dostojanstvo ? A one koje ga imaju su "gadure" ? Po ovoj logici, vecina muskaracu su gadovi ( kuckini sinovi ).
Post Reply