Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
- novi.dan.nova.nafaka
- zagortenej
#277 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
a šta reći nego: "Zašto oni po svijetu ne putuju pa da srca njihova shvate ono što treba da shvate i da uši njihove čuju ono što treba da čuju, ali, oči nisu slijepe, već srca u grudima." [Al-Hagg, 46]
Rekao je imam Gazali: "Dovedite mi 100 pametnih ljudi, ubjedit cu ih, a ako mi dovete jednog ahmaka, necu ga uspjeti ubjediti."
Rekao je imam Gazali: "Dovedite mi 100 pametnih ljudi, ubjedit cu ih, a ako mi dovete jednog ahmaka, necu ga uspjeti ubjediti."
Last edited by zagortenej on 23/05/2013 13:02, edited 1 time in total.
- seln
#278 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
Ov postaje gore od prepucavanja Real - Barcelona....
- zagortenej
#279 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
seln wrote:Ov postaje gore od prepucavanja Real - Barcelona....
- novi.dan.nova.nafaka
#280 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
Druže Seln, ovdje se radi o tome da se pod plaštom zaštite mezara Poslanika a.s udara po osnovima ehli-sunnetskog učenja. Stoga, rekao bih da je ovo važnija bitka nego između Reala i Barce.seln wrote:Ov postaje gore od prepucavanja Real - Barcelona....
- seln
#281 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
Kojeg ba ucenja? I ko je tebe ili bilo kog drugog proglasio za cuvara tog ucenja?novi.dan.nova.nafaka wrote:Druže Seln, ovdje se radi o tome da se pod plaštom zaštite mezara Poslanika a.s udara po osnovima ehli-sunnetskog učenja. Stoga, rekao bih da je ovo važnija bitka nego između Reala i Barce.seln wrote:Ov postaje gore od prepucavanja Real - Barcelona....
I ja sam musliman, sunit, hanefijski mezheb...ali me praaaavo zaboli osunecenik za neka ideoloska prepucavanja izmedju siija, sunija, vehabija, alevija...whatever.
Vec sam jednom napisao: prva cetiri halife su mi ok, sve ostalo je za marmelade.
Pogotovo ne mogu shvatiti ovu svadju oko Muavije. Ko je ba taj jebeni Muavija pa da ga Bosanci brane?
Dozovite se pameti, vidite da se preko Bosne pokusavaju potkusuravati Iran i Sau - dijska (ovo na njemackom) Arabija, salju nam neke bradate, zadrte papke, koji nas poducavaju "pravom" islamu.
A budalastom Bosnji valjda nije dovoljno nezaposlenosti, bezvlasca i kriminala, vec mora voditi brigu o tome jesu li u pravu umevije ili abasije (odavno izumrli i jedni i drugi). I sve je to kvazi "osnova ucenja".
Kako ste samo naivni, za ne povjerovati...
- zagortenej
#282 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
druze seln, sviđa mi se tvoj način razmišljanja, samo pazi, proglasiće te u najbolju ruku kafiromseln wrote:Kojeg ba ucenja? I ko je tebe ili bilo kog drugog proglasio za cuvara tog ucenja?novi.dan.nova.nafaka wrote:Druže Seln, ovdje se radi o tome da se pod plaštom zaštite mezara Poslanika a.s udara po osnovima ehli-sunnetskog učenja. Stoga, rekao bih da je ovo važnija bitka nego između Reala i Barce.seln wrote:Ov postaje gore od prepucavanja Real - Barcelona....
I ja sam musliman, sunit, hanefijski mezheb...ali me praaaavo zaboli osunecenik za neka ideoloska prepucavanja izmedju siija, sunija, vehabija, alevija...whatever.
Vec sam jednom napisao: prva cetiri halife su mi ok, sve ostalo je za marmelade.
Pogotovo ne mogu shvatiti ovu svadju oko Muavije. Ko je ba taj jebeni Muavija pa da ga Bosanci brane?
Dozovite se pameti, vidite da se preko Bosne pokusavaju potkusuravati Iran i Sau - dijska (ovo na njemackom) Arabija, salju nam neke bradate, zadrte papke, koji nas poducavaju "pravom" islamu.
A budalastom Bosnji valjda nije dovoljno nezaposlenosti, bezvlasca i kriminala, vec mora voditi brigu o tome jesu li u pravu umevije ili abasije (odavno izumrli i jedni i drugi). I sve je to kvazi "osnova ucenja".
- novi.dan.nova.nafaka
#283 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
MAshAllah, što se fino društvo okupilo. 
- zagortenej
#284 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
a tek ovdje, uz kolunovi.dan.nova.nafaka wrote:MAshAllah, što se fino društvo okupilo.
http://www.youtube.com/watch?v=MQcOw6o9 ... detailpage
Last edited by zagortenej on 23/05/2013 13:52, edited 2 times in total.
- seln
#285 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
Iskreno, blago mi se jebe sta oni misle. Treba li ja da ispravljam njihovo misljenje?docc wrote:Pitaj ove sto napadaju sunetlije sta misle o prve cetiti halife,ako si musliman hanefijskog mezheba.Kojeg ba ucenja? I ko je tebe ili bilo kog drugog proglasio za cuvara tog ucenja?
I u kom pogledu se mene dotice njihovo misljenje?
Nula. Zero.
Dakle, zaboli me.
- zagortenej
#286 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
legendoseln wrote:Iskreno, blago mi se jebe sta oni misle. Treba li ja da ispravljam njihovo misljenje?docc wrote:Pitaj ove sto napadaju sunetlije sta misle o prve cetiti halife,ako si musliman hanefijskog mezheba.Kojeg ba ucenja? I ko je tebe ili bilo kog drugog proglasio za cuvara tog ucenja?
I u kom pogledu se mene dotice njihovo misljenje?
Nula. Zero.
Dakle, zaboli me.
-
makaveliba
#287 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
[/quote] Klonirate li se klonirate.[/quote]
Parmaku jedan, registrovan sam na ovaj forum daleko prije tebe.
Parmaku jedan, registrovan sam na ovaj forum daleko prije tebe.
- novi.dan.nova.nafaka
#288 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
Parmakom nazovi tatu ili mamu koji su te tako lijepo odgojili.makaveliba wrote:Parmaku jedan, registrovan sam na ovaj forum daleko prije tebe.
- zagortenej
#289 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
vidiš ti samo kulture ovih što su na pravom putu, jel ovo Poslanikov s.a.w.s. ahlak?!?! (tobe jaRabbi)Parmakom nazovi tatu ili mamu koji su te tako lijepo odgojili.
-
makaveliba
#290 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
hvala ti na lijepim rijecima, koja kolicina znanja i svijetlosti iz tvojih rijeci izvire to je za nobelovu nagradu.novi.dan.nova.nafaka wrote:Parmakom nazovi tatu ili mamu koji su te tako lijepo odgojili.makaveliba wrote:Parmaku jedan, registrovan sam na ovaj forum daleko prije tebe.
- NIN
#291 Re: Zaštitimo Poslanikov a.s. mezar
Banned user for reason “Krsenje pravila foruma, vrijedjanje”
» novi.dan.nova.nafaka
» makaveliba
14 dana
@seln, tebi opomena!
Tema dovidjento!
» novi.dan.nova.nafaka
» makaveliba
14 dana
@seln, tebi opomena!