Zajednicki zivot- brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#151 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Ramzess Veliki »

palestinka wrote:Pošteno, eto vidiš kako se žene osjećaju. Znaju sve raditi, snašle bi se u šumi. A šta će ím brak? Zbog međeda:-)
:lol: :lol: :lol:

Joj nisu sve iste, pola ih je drukčije a ostale se razlikuju. Znam ih što ne znaju ni pet u somunu naručiti, krepale bi pored punog stola. Ima svakakvih osoba na ovom dunjaluku, nekad je bolje ne izlaziti iz stana kad znaš šta sve možeš sresti. :D
sheilak

#152 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote:
Joj nisu sve iste, pola ih je drukčije a ostale se razlikuju. Znam ih što ne znaju ni pet u somunu naručiti...
ja znam 5 u somunu naruciti, al naglasim da je u cijelom. :D
Leo_alfa

#153 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Leo_alfa »

sheilak wrote:ja ne znam, koga god sam konzultirala ili kome god sam spomenula da planiramo zajednicki zivot prije braka (al i kad sam brak spomenula), a koji su bili u braku, prilicno kiselo su me odgovarali od toga. na brak mislim. rodjaka, udata vec 10 god., od sa do mostara mi je nabrajala razloge zasto to ne bih trebala uciniti. i was kind of scared, nje. :D slazem se ovdje sa leo alfom, bitno je do osobe s kojom si. al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
Kompromis mora postojati jer se radi o suzivotu, ali to ne treba da se mijesa sa slobodom i pogotovu ne da je narusava.
Leo_alfa

#154 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Leo_alfa »

ultima_palabra wrote:Ako se prilagođavaš s mukom, onda to možda nije to. Ako se prilagodiš a da i ne primijetiš, to je nešto drugo :D
:thumbup:
Banksy

#155 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
:lol:

Kad naiđe pravi, moliće da se prilagodi ... :D
razonoda

#156 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by razonoda »

sheilak wrote:ma meni je sega kako ona (rodjaka) meni kaze, govoreci o zivotu s nekim opcenito, najbolje je kad te muz povremeno obidje. :D u biti nece losa iskustva drugih promijeniti moje misljenje. i predstoji mi period malo zesce prilagodbe :D , buduci da je druga drzava u pitanju. a to povlaci ne samo zivot s njim, vec i promjenu posla i odlazak od prijatelja i poprilicino boemskog zivota u sa. :D

a neke muke su i slatke. pa cemo vidjeti. uvijek se moze pobjeci.
Na dobrom ste putu da uspijete. Dok postavite stvari na svoje mjesto , proci ce par godina, sasvim dovoljno da se naviknete i ''sazvakate' jedno drugo.
bumerangss

#157 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by bumerangss »

Ramzess Veliki wrote:
palestinka wrote:Pošteno, eto vidiš kako se žene osjećaju. Znaju sve raditi, snašle bi se u šumi. A šta će ím brak? Zbog međeda:-)
:lol: :lol: :lol:

Joj nisu sve iste, pola ih je drukčije a ostale se razlikuju. Znam ih što ne znaju ni pet u somunu naručiti, krepale bi pored punog stola. Ima svakakvih osoba na ovom dunjaluku, nekad je bolje ne izlaziti iz stana kad znaš šta sve možeš sresti. :D
Ramzess, ti si se, ocito, dobro opeko! :D
ho oponopono

#158 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ho oponopono »

...aman spike jebote... :pusi2:
sheilak

#159 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by sheilak »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.

Kad naiđe pravi, moliće da se prilagodi ... :D
molila sam citav vikend... :D

a zezam se. izletjela mi ova recenica jer znam sto me ceka.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#160 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by heat »

samo serijatski brak ili u crkvi a neka mijenja prezime u Van Nistelrooy, po volji njenoj !
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#161 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Velkoski »

Jebo brak započet "probnim radom"!

Da pomislim da mi to treba sa ženom za koju sam 120%, što bi Dženo rek'o, siguran da je "OTA" onda bih to razjeb'o momentalno i okren'o se kibletu.

Inače, slažem se sa kolegom iznad (uz male modifikacije), može i samo šerijaCki, ne mora niko ni znati, čisto da nam bude halal Ramazan.
Anestezija

#162 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Anestezija »

Normala al' ne bi dao njenim da prilaze kuci
Capajebo

#163 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Capajebo »

Velkoski wrote: može i samo šerijaCki, ne mora niko ni znati, čisto da nam bude halal Ramazan.
CIsto da recem, ne moze ovaj dio "ne mora niko ni da zna" a vala ni ovo "cisto da nam bude halal Ramazan". :mrgreen:
ilkbahar

#164 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ilkbahar »

generalno brak kao brak je meni super, da nem familije kako njegove tako i moje, malo vise njegove. zabavljali smo se dugo i niko se nije mjesao al kako se vjencasmo odjedno svi polazu neka prava na nas brak. svi nesto traze, ocekuju, nameću.
jedno vrijeme smo zivjeli u drugom gradu odvojeni od sviju, najvise smo se tad voljeli, nismo se svjadjali nikad dok se nisamo vratili u sa.
astala_vistala

#165 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by astala_vistala »

@sheilak

Koliko sam upratio,ti ides na probu u dijasporu ?? Ok postujem,svi mi imamo neki vid borbe za bolje sutra,ljubav,sreca,porodica.

A sada cu ti jako iskreno reci,na probu u dijasporu ni pod razno !! Znaci koliko god da je lijep,pametan,ima para,nemoj glava ce te zaboliti.
Imam rodjaka u dijaspori poznanika,samo moj rodjak u 3 godine ima 4 ili 5 proba,plus brak iza sebe,nemoj naivno da trcis ka obecanoj zemlji,jedino ako tip osobe koji je spreman da trpi i strpljeno osigura svoje zivotne ciljeve,a toga je malo.

Znaci ponavljam,dijaspora samo brak nikakve probe ni pod razno,tuga je sta nase mlade djevojke sebi dozvole,pa su zrtve ismijavanja nepismenih seljacina,svako mora cuvati svoju cast,nemoj sebi dozvoliti da se sutra vratis roditeljima pognute glave,roditelji ko roditelji progutat ce,moraju,ali mahala neda mira.

A u "normalnim" okolnostima zajednicki zivot je ok,ali nista dogovaranje pregovaranje,odmah tu ima tenzija,samo spontatno bez da se puno i razmisljanja,kada nekoga volis i kada ti je stalo te gluposti i komplikacije o kojima pricate ne postoje,i nesvjesno se ljudi jedni drugima prilagođavaju,ugađajuci jedno drugom sa zajednickim ciljem biti sretan..ljubav itekako postoji samo je varijabilna.
ja nisam ja

#166 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ja nisam ja »

A sta ako se sa te "probe" vratite?
dobar osjecaj

#167 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by dobar osjecaj »

astala_vistala wrote:@sheilak
Znaci ponavljam,dijaspora samo brak nikakve probe ni pod razno,tuga je sta nase mlade djevojke sebi dozvole,pa su zrtve ismijavanja nepismenih seljacina,svako mora cuvati svoju cast,nemoj sebi dozvoliti da se sutra vratis roditeljima pognute glave,roditelji ko roditelji progutat ce,moraju,ali mahala neda mira.
Simpaticna mi je tvoja briga za sheilu k ali ja cisto sumnjam da je sheilak materijal koji privlaci nepismene seljacine i neko ko ce ikada pognuti glavu u takvim zivotnim pricama. A da i ne govorim o tome da mi ne djeluje moguce da bi nepismeni seljacina mogao privuci osobu poput nje :D
insomnia78

#168 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by insomnia78 »

Ma da je zena dobra i Bog bi je im'o
insomnia78

#169 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by insomnia78 »

dobar osjecaj wrote:
astala_vistala wrote:@sheilak
Simpaticna mi je tvoja briga za sheilu k ali ja cisto sumnjam da je sheilak materijal koji privlaci nepismene seljacine i neko ko ce ikada pognuti glavu u takvim zivotnim pricama. A da i ne govorim o tome da mi ne djeluje moguce da bi nepismeni seljacina mogao privuci osobu poput nje :D
Ti onda nemas pojma o zenama
Ne bi bila ni prva ni posljednja
kritichar

#170 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by kritichar »

ja nisam ja wrote:A sta ako se sa te "probe" vratite?
to je oštećena roba
ultima_palabra

#171 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ultima_palabra »

Ne živi svako ko nije u braku sa roditeljima... to vam je prvi zajeb, od kojeg potiču ostali :D
pustopoljina

#172 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by pustopoljina »

sheilak wrote:ja ne znam, koga god sam konzultirala ili kome god sam spomenula da planiramo zajednicki zivot prije braka (al i kad sam brak spomenula), a koji su bili u braku, prilicno kiselo su me odgovarali od toga. na brak mislim. rodjaka, udata vec 10 god., od sa do mostara mi je nabrajala razloge zasto to ne bih trebala uciniti. i was kind of scared, nje. :D slazem se ovdje sa leo alfom, bitno je do osobe s kojom si. al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
pusti ove koji kukaju, a kad im kazes da se razvedu, odmah utihnu ko misevi.
to je sve nezahvalno. savjetuj joj ljubavnika :lol:
prvo, cestitam :) sheilak
drugo, stres ce ti biti i veci od onog kojeg ocekujes.
hoces li imati posao u dijaspori? ili tek trebas traziti? uciti jezik?
pobudalices samo od te promjene, pa gdje je tek ono na sta je on navikao i kako mu vikend izgleda i je li prvo pristavi kafu ili prvo upali komp. sitnica do sitnice.
netrazeni savjeti:
-obavezno naci razlog da izadjes iz kuce
-jezik, jezik, jezik...uci, usavrsavaj
-ispusni ventil. nadji ispusni ventil kad ti se sve skupi (to sigurno ionako imas, pa sjeti se u datom trenutku)
-sacuvajte ono sto ste i u sarajevu skupa radili (makar to bilo i samo cuganje i koncerti :D), tj. uspostavite nove tradicije.
- jedni ti se nece bas svidjeti: ili njegova familija ili prijatelji...pa balansiraj sa onima, koji su ti vise ok (posebno ce te nervirati oni koji su navikli spontano upadati, ako tvoj buduci ima takvih: samo ostro i na prvu).
- ne moram ti, kao zeni i suborcu :kiss: , reci da se svako iskustvo broji, da je i on samo insan, da je i njega mati rodila, i da nema rahatluka, do skuhati jednu za dvoje, al' nisu ni tebe na cesti nasli i to da se zna :) jedan dio tebe ce nestati, otkrices jedan drugi, bitno je da ostanes autenticna.
ja nisam ja

#173 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ja nisam ja »

kritichar wrote:
to je oštećena roba
Znaci pokusas zivot s nekim,nakon 15 dana uvidis da je covjek izgleda kockar ili narkoman kao sto se desilo mojoj komsinici,vratis se i znaci da je ostecena roba? Cudno razmisljanje
kritichar

#174 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by kritichar »

ja nisam ja wrote:
kritichar wrote:
to je oštećena roba
Znaci pokusas zivot s nekim,nakon 15 dana uvidis da je covjek izgleda kockar ili narkoman kao sto se desilo mojoj komsinici,vratis se i znaci da je ostecena roba? Cudno razmisljanje
valjda prije nego legneš u krevet s nekim treba se raspitati ko je i šta je
ja nisam ja

#175 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ja nisam ja »

Ima tema o tome sad sam je postavila
Post Reply