zabrana nikaba
-
iceman2010
#701 Re: zabrana nikaba
Nista onda kada tako mislite o nikabu neka onda muskarci vec danas pocnu da nose suknje, da se sminkaju, duga kosa, minjak i tako to.
-
Nuclear Winter
#702 Re: zabrana nikaba
iceman2010 wrote:Nista onda kada tako mislite o nikabu neka onda muskarci vec danas pocnu da nose suknje, da se sminkaju, duga kosa, minjak i tako to.
Buraz jesi li ti možda iz gluhe bukovice?
-
iceman2010
#703 Re: zabrana nikaba
Zatro cemo ovde zabranjivati ljudska prava. Ma divno. A o generalizaciji da ne pricam. Sta si ti sve, musko da ti nadjem primjer muskarca koji je djubre pa cu da kazem svim muskarcima treba zabraniti da budu muskarci, sta si po profesi i po nacionalnosti da te i tu osporim. Naci cu i tamo pojedince koji su smece.Hendrix wrote:Interesantno je kako se na ljudska prava poziva gospođa koja pripada najnetolerantnijem pokretu i koji su pregazili ljude na Queer festu, eto to mi je nekako interesantno a vama?
Zašto bi ta prava vrijedila samo za nju i njene kolegice pod nikabom? Nisam je vidio da osuđuje napad na queerovce, kakva demagogija. To je kao kad Saudijska Arabija priča o ugrožavanju muslimana u Evropi a na svom tlu ne da graditi crkve a u Meku zabranjen ulaz nemuslimanima, treba nekad biti pošten i reći "Seru svi pa serem i ja o ljudskim pravima samo kada meni odgovara..." To je moj prijedlog za gospođu.
-
iceman2010
#704 Re: zabrana nikaba
A da ti nisi prezivio hirosimu pa si malo tako?Nuclear Winter wrote:iceman2010 wrote:Nista onda kada tako mislite o nikabu neka onda muskarci vec danas pocnu da nose suknje, da se sminkaju, duga kosa, minjak i tako to.
- muha_sa
#705 Re: zabrana nikaba
haloooo
skontajte vec jednom za sva vremena
nek se oblaci kako god ko hoce--nek se seksa kako god i s kim god hoce
sve dok ne ugrožava prava drugog i drugacijeg ima pravo na to-i vozdra
naucite svoje oke da vide pokrivenu ženu od glave do pete-ne krši zakon zemlje--ako usvoje zakon o zabrani ondaK se zna šta i kako.
--jest da sam ja volio vidjet plah minjak i plahe none koje nose taj minjak al
ama
-volim i sad al me stid gledat 
nek se oblaci kako god ko hoce--nek se seksa kako god i s kim god hoce
naucite svoje oke da vide pokrivenu ženu od glave do pete-ne krši zakon zemlje--ako usvoje zakon o zabrani ondaK se zna šta i kako.
--jest da sam ja volio vidjet plah minjak i plahe none koje nose taj minjak al
-
iceman2010
#706 Re: zabrana nikaba
Hvala Bogu pa nismo svi isti. Tvoje insinuacije, pretpostavke i zakljucci su uvijek samo nagadjanja i teska predrasuda koju je teze razbitzi nego li atom. Tom predrasudom i licemjerjem odisu svi tvoji postovi. "napredak" ocigledno ne razumjevamo isto. Za zebe je napredak zabrana nikaba, za mene nesto sasvim drugo. Recimo ljudska prava i slobode.Michun wrote:Nemoj molim te da ovo bude rasprava o tvom i mom shvatanju jednakosti i ravnopravnosti jer sudeci po tvojim dosadasnjim postovima ti i ja smo nebo i zemlja. Ipak, moja pranana se radovala sto je skinula Zar a tvoja je nana plakala...nije nam ista startna pozicija nikako.iceman2010 wrote:Da upravo to. Isto kao i danas. Znam samo da je moja nana plakala kad ga je morala skinuti. Nije htjela, ali je morala. Reci mi kako ti dozivljavas ravnopravnost muskarca i zene? Ono potpuno jednaki ha? Zajedno igraju fudbal, kosarku, odboljku, boks...... Necemo vise imati muski i zenski sport bice samo jedan da nema diskriminacije. Zene ce ici u rat i raditi teske fizicke poslove koje do sada nisu radile, a muskarci ce radjati djecu. Jel o tome pricas?Michun wrote:
Haaa?Sta Hoces reci da su zene u Bosni bile pod zarom ili feredzom jer su one tako zelile? Nemojmo se zavaravati, molim te. Ja sam muslimanka rodjenjem i branim islam i obicaje koji imaju smisla. Ovaj nikad nije imao smisla niti ce imati. Ovaj obicaj nekada je pokazivao nejednakost medju spolovima, koju kako vec rekoh negdje, propagira haman pa svaka vjera.
Pouzdane informacije NEMAM isto kao i sto i ti nemas informacije da je zena kao slobodno bice bas zeljela i dobrovoljno bila zamotana od glave do pete.
Ja sam za napredak a ne za nazadovanje. Za to sam da zena ucestvuje u drustvu kao ravnopravna. Volim svoju tastaturu i stolicu vise nego i jednog bogatog bega koji bi me "optocio zlatom i zamoto".
To sto si ti naveo je bioloska predispozocija za bavljenje odredjenim sportom i poslom. Takodjer si naveo biolosku funkciju zene odn. muskarca sto nema nikakve veze sa ravnopravnosti u drustvu.
Ako cemo o biologiji - spol se lako promjeni na danasnjem vaktu pa zena ocas posla s muskima igra fudbal i kosarku.
-
iceman2010
#707 Re: zabrana nikaba
To isto i ja govorim cijelo vrijeme. Potpisujem 100%muha_sa wrote:halooooskontajte vec jednom za sva vremena
![]()
nek se oblaci kako god ko hoce--nek se seksa kako god i s kim god hocesve dok ne ugrožava prava drugog i drugacijeg ima pravo na to-i vozdra
![]()
--jest da sam ja volio vidjet plah minjak i plahe none koje nose taj minjak al![]()
ama
-
IHAVEDREAM
#708 Re: zabrana nikaba
Sta to moje oci vide...muha_sa wrote:halooooskontajte vec jednom za sva vremena
![]()
nek se oblaci kako god ko hoce--nek se seksa kako god i s kim god hocesve dok ne ugrožava prava drugog i drugacijeg ima pravo na to-i vozdra
![]()
--jest da sam ja volio vidjet plah minjak i plahe none koje nose taj minjak al![]()
ama
Mene mudro posvjetova, a eto tebe sad
- muha_sa
#709 Re: zabrana nikaba
IHAVEDREAM wrote:Sta to moje oci vide...muha_sa wrote:halooooskontajte vec jednom za sva vremena
![]()
![]()
ama
Okle ti u pola tri
![]()
Mene mudro posvjetova, a eto tebe sad
ti se pališ a to nije dobro
nego nešto ne kontam
odrastoh na čaršiji (nije mi to nikakva prednost-naprotiv)--nikad mi nisu oči bole pokrivene časne sestre--zvona s crkvi mi nikad smetala nisu--ezan s munare isto---al danas(pojedincima)
- EdoFmjam
#710 Re: zabrana nikaba
kome ovaj tomahavk u vugla ?Michun wrote:
-
IHAVEDREAM
#711 Re: zabrana nikaba
- muha_sa
#712 Re: zabrana nikaba
ako misliš na meneIHAVEDREAM wrote:![]()
![]()
Moram priznati da si me procitao ko" Veselu Svesku"
-
Nuclear Winter
#713 Re: zabrana nikaba
Tebi je izgleda hirošima u glavi,nego jesi li se opasao dinamitom,i podvrnuo tole?iceman2010 wrote:A da ti nisi prezivio hirosimu pa si malo tako?Nuclear Winter wrote:iceman2010 wrote:Nista onda kada tako mislite o nikabu neka onda muskarci vec danas pocnu da nose suknje, da se sminkaju, duga kosa, minjak i tako to.
-
iceman2010
#714 Re: zabrana nikaba
A da ti nisi prezivio hirosimu pa si malo tako?[/quote]Nuclear Winter wrote:
Tebi je izgleda hirošima u glavi,nego jesi li se opasao dinamitom,i podvrnuo tole?[/quote]
jesam cekam tebe da se raznesem. Kad ces biti u gradu da znam.
-
iceman2010
#715 Re: zabrana nikaba
ocigledno ne citas dobro jer slabo razumijes, ali tu ti ja nemogu puno pomoci. Da si procitao sve sto sam napisao shvatio bi ovak si samo povrsni mali koji je prezivio nuklearnu eksploziju pa je malo re.....
- black
#716 Re: zabrana nikaba
jel se josh igrate demokratije 
- ljubav_aha
#717 Re: zabrana nikaba
pustopoljina wrote:to ti je onaj strah muskarca svjesnog da zena moze vise
-
callmethebreeeze
#718 Re: zabrana nikaba
Tebi je izgleda hirošima u glavi,nego jesi li se opasao dinamitom,i podvrnuo tole?[/quote]iceman2010 wrote:A da ti nisi prezivio hirosimu pa si malo tako?Nuclear Winter wrote:
jesam cekam tebe da se raznesem. Kad ces biti u gradu da znam.[/quote]
de se saberite malo. zakljucace nam temu, a moze nas i sanja opomenuti u avazu zbog manjka kulture dijaloga.
-
ljekar
#719 Re: zabrana nikaba
demokratija dozvoljava istospolne brakove,pedere,a brani pokrivanje
DVOLICNOST
DVOLICNOST
- ljubav_aha
#720 Re: zabrana nikaba
ljekar wrote:demokratija dozvoljava istospolne brakove,pedere,a brani pokrivanje
DVOLICNOST
a i ti svasta poredis
-
callmethebreeeze
#721 Re: zabrana nikaba
kako je ta demokratija zlocesta.ljekar wrote:demokratija dozvoljava istospolne brakove,pedere,a brani pokrivanje
DVOLICNOST
- black
#722 Re: zabrana nikaba
pa demokratija ti je kad svako moze da kazhe ono shto ja mislim 
- ljubav_aha
#723 Re: zabrana nikaba
black wrote:pa demokratija ti je kad svako moze da kazhe ono shto ja mislim
ali demokratija nije uvijek liberalna,kao ni njeni prkaticni-sljedbenici
-
callmethebreeeze
#724 Re: zabrana nikaba
jedino bi pederima i lezbacama pod nikabima trebalo biti dozvoljeno da se vjencaju. serijatski.black wrote:pa demokratija ti je kad svako moze da kazhe ono shto ja mislim