Nemoj molim te o sigurnosti. Pa imas 1000 puta gorih sigurnosnih problema od nikaba. Eto to je sada sigurnosni problem broj 1. Sve se danas moze zloupotrijebiti, a par primjera samvec naveo. Mogu ih navesti jos stotine. Skoro pa sve. Mislim da nikab nije ni blizu sigurnosni problem kao recimo alkohol. Od nikaba ili njegove zloupotrebe jos niko nije umro. Zbog zloupotrebe alkohola ljudi ginu svaki dan. Ali za tvoju dobru dusu koja brine za sigurnost gradjana to uopste nije problem. Stvari koje su nam itekako korisne se isto tako mogu zloupotrijebiti. Isto tako moze i nikab. Ali to nije razlog za zabranu. Da li treba postaviti neke uslove? Da, treba. Treba obezbjediti adekvatnu identifikaciju i kaznjavati zloupotrebu nikaba. Ali zabraniti, to nikako.bez_ideje wrote:Koga briga placaju li im,jel njihova volja da ga stave i svi licni motivi....Ono sto brine je sigurnost,kako u saobracaju tako na ulicama.......i citam maloprije komentar povodom ovog legitimisanja u parlamanetu,ko oni ne postuju zenu muslimanku.....pa kako nije nekoga stid to preko usta prevaliti,okretati stvar na vjeru i pozivati se na zene muslimanke.Fuj!
@eborg-mozda se ne bi slikao,al kad bude zgodno,nema zapreke da pozajmi tudju vozacku-nikakve!
zabrana nikaba
-
iceman2010
#201 Re: zabrana nikaba
-
IDEA
#202 Re: zabrana nikaba
Ne znam zašto bi se ti trebao slikati za tuđu vozačku kada se ne vidi ko je ispod nikaba. Možeš ga nabiti i na lutku iz izloga. Osnova je da lična (ili vozačka) sa slikom koja ne može identifikovati nikoga može super koristiti kriminalcima. Znači stvar je u kasnijem korištenju dokumenta sa takvom slikom.Edge wrote:Pitanje za ove pametne. Zašto bi se neko slikao za tuđu vozačku sakriven pod nikabom? Smiješnije stvari nikad u životu nisam čuo.
Kako je policija sigurna da je osoba sa nikabom koja je skrivila saobraćajnu nezgodu (jedan od ranijih postova) baš ona koja je dala dokument policiji ili da je ista ikada položila vozački.
- bez_ideje
#203 Re: zabrana nikaba
Hocu upravo o tome,jeste jedan od vecin sigurnosnih problema.iceman2010 wrote:Nemoj molim te o sigurnosti. Pa imas 1000 puta gorih sigurnosnih problema od nikaba. Eto to je sada sigurnosni problem broj 1. Sve se danas moze zloupotrijebiti, a par primjera samvec naveo. Mogu ih navesti jos stotine. Skoro pa sve. Mislim da nikab nije ni blizu sigurnosni problem kao recimo alkohol. Od nikaba ili njegove zloupotrebe jos niko nije umro. Zbog zloupotrebe alkohola ljudi ginu svaki dan. Ali za tvoju dobru dusu koja brine za sigurnost gradjana to uopste nije problem. Stvari koje su nam itekako korisne se isto tako mogu zloupotrijebiti. Isto tako moze i nikab. Ali to nije razlog za zabranu. Da li treba postaviti neke uslove? Da, treba. Treba obezbjediti adekvatnu identifikaciju i kaznjavati zloupotrebu nikaba. Ali zabraniti, to nikako.bez_ideje wrote:Koga briga placaju li im,jel njihova volja da ga stave i svi licni motivi....Ono sto brine je sigurnost,kako u saobracaju tako na ulicama.......i citam maloprije komentar povodom ovog legitimisanja u parlamanetu,ko oni ne postuju zenu muslimanku.....pa kako nije nekoga stid to preko usta prevaliti,okretati stvar na vjeru i pozivati se na zene muslimanke.Fuj!
@eborg-mozda se ne bi slikao,al kad bude zgodno,nema zapreke da pozajmi tudju vozacku-nikakve!
Ja ne vidim kako alkohol mozes zloupotrijebiti na nacin da neko drugi odgovara za tvoja (ne)djela!
-
gurabija78
#204 Re: zabrana nikaba
prica je bila i o obrazovanosti a ne o finansiranju....iceman2010 wrote:Ja navodim primjere da muskarci za koje su one udate dobro zaradjuju i da nema potrebe da ih iko finansira samo zato sto nose nikab. One nose nikab samo zato sto misle da je tako ispravno i naravno udate su za istomisljenike po tom pitanju.
- xsk
#205 Re: zabrana nikaba
i ja!jedna tamo wrote:bez_ideje wrote: One se kao izoluju radi sigurnosti od muskih pogleda sta vec.....a ja se kao zensko,osjecam nesigurno,pored prilike u nikabu!
-
iceman2010
#206 Re: zabrana nikaba
Moze neko da bude mrtav zbog tvojih nedjele ili tesko povrjedjen. Spomenula si saobracaj. Ja nisam cuo da je neka pokrivena nikabom napravila neki udes u BiH, ali zato svaki dan neki pijani vozac ubije nekoga, nerjetko necije dijete. Tako mi jako odises predrasudama i mrznjom bez razloga jer sam siguran da ti niko od njih nikada nista nazao nije ucinio.bez_ideje wrote:Hocu upravo o tome,jeste jedan od vecin sigurnosnih problema.iceman2010 wrote:Nemoj molim te o sigurnosti. Pa imas 1000 puta gorih sigurnosnih problema od nikaba. Eto to je sada sigurnosni problem broj 1. Sve se danas moze zloupotrijebiti, a par primjera samvec naveo. Mogu ih navesti jos stotine. Skoro pa sve. Mislim da nikab nije ni blizu sigurnosni problem kao recimo alkohol. Od nikaba ili njegove zloupotrebe jos niko nije umro. Zbog zloupotrebe alkohola ljudi ginu svaki dan. Ali za tvoju dobru dusu koja brine za sigurnost gradjana to uopste nije problem. Stvari koje su nam itekako korisne se isto tako mogu zloupotrijebiti. Isto tako moze i nikab. Ali to nije razlog za zabranu. Da li treba postaviti neke uslove? Da, treba. Treba obezbjediti adekvatnu identifikaciju i kaznjavati zloupotrebu nikaba. Ali zabraniti, to nikako.bez_ideje wrote:Koga briga placaju li im,jel njihova volja da ga stave i svi licni motivi....Ono sto brine je sigurnost,kako u saobracaju tako na ulicama.......i citam maloprije komentar povodom ovog legitimisanja u parlamanetu,ko oni ne postuju zenu muslimanku.....pa kako nije nekoga stid to preko usta prevaliti,okretati stvar na vjeru i pozivati se na zene muslimanke.Fuj!
Ja ne vidim kako alkohol mozes zloupotrijebiti na nacin da neko drugi odgovara za tvoja (ne)djela!
- uvjek dobar gost
#207 Re: zabrana nikaba
... samo mala intervencija... jeli se to danas vijera isplati kao što se nekad isplatio komunizam, jesu li isti ljudi samo promijenili dresove za fesove.... ???
kako to pa obrazovani ljudi koji nisu vijerski nastrojen, čije žene nisu pokrivene.... nemaju dobro plaćene poslove i sve što sa njima ide... za ovu tezu imam dokaze i lično iskustvo.... !
kako to pa obrazovani ljudi koji nisu vijerski nastrojen, čije žene nisu pokrivene.... nemaju dobro plaćene poslove i sve što sa njima ide... za ovu tezu imam dokaze i lično iskustvo.... !
- Obuca9
#208 Re: zabrana nikaba
iceman2010 wrote:Moze neko da bude mrtav zbog tvojih nedjele ili tesko povrjedjen. Spomenula si saobracaj. Ja nisam cuo da je neka pokrivena nikabom napravila neki udes u BiH, ali zato svaki dan neki pijani vozac ubije nekoga, nerjetko necije dijete. Tako mi jako odises predrasudama i mrznjom bez razloga jer sam siguran da ti niko od njih nikada nista nazao nije ucinio.
Opet on brka babe i žabe.
Halo, riječ je o IDENTIFIKACIJI, a ne o vrsti zločina. Pijanac te napadne, ali ga možeš identifikovati, pomoću kamere, pomoću svjedoka, pomoću foto-robota, pomoću prepoznavanja (ako takvo nešto postoji kod nas), a u ovom slučaju ne možeš ništa, možeš mahati ušima jedino.
- Dogman
#209 Re: zabrana nikaba
Hrast wrote:
Sto su mi lijepe ove hanumice. Allah je sigurno sretan kad ih vidi kako postuju njegove zapovijedi.
Moja favoritkinja je RUA Terrorist with a heart, mala u potpunosti ispoljava svoju religiju.
- xsk
#210 Re: zabrana nikaba
i tako se zavoljesmo (zavolismo?) nas troje na temi o nikabu!callmethebreeeze wrote:xsk wrote:callmethebreeeze wrote:![]()
![]()
- callmethebreeze, i love you!
i ja vas volim.
![]()
eee, kad o ovom budemo pricali unucima
-
gurabija78
#211 Re: zabrana nikaba
postoje zabrane vezane za konzumiranje alkohola: na javnom mjestu, uz upravljanje motornim vozilima....iceman2010 wrote:[bez_ideje"]iceman2010 wrote:Moze neko da bude mrtav zbog tvojih nedjele ili tesko povrjedjen. Spomenula si saobracaj. Ja nisam cuo da je neka pokrivena nikabom napravila neki udes u BiH, ali zato svaki dan neki pijani vozac ubije nekoga, nerjetko necije dijete. Tako mi jako odises predrasudama i mrznjom bez razloga jer sam siguran da ti niko od njih nikada nista nazao nije ucinio.bez_ideje wrote:Koga briga placaju li im,jel njihova volja da ga stave i svi licni motivi....Ono sto brine je sigurnost,kako u saobracaju tako na ulicama.......i citam maloprije komentar povodom ovog legitimisanja u parlamanetu,ko oni ne postuju zenu muslimanku.....pa kako nije nekoga stid to preko usta prevaliti,okretati stvar na vjeru i pozivati se na zene muslimanke.Fuj!
Nemoj molim te o sigurnosti. Pa imas 1000 puta gorih sigurnosnih problema od nikaba. Eto to je sada sigurnosni problem broj 1. Sve se danas moze zloupotrijebiti, a par primjera samvec naveo. Mogu ih navesti jos stotine. Skoro pa sve. Mislim da nikab nije ni blizu sigurnosni problem kao recimo alkohol. Od nikaba ili njegove zloupotrebe jos niko nije umro. Zbog zloupotrebe alkohola ljudi ginu svaki dan. Ali za tvoju dobru dusu koja brine za sigurnost gradjana to uopste nije problem. Stvari koje su nam itekako korisne se isto tako mogu zloupotrijebiti. Isto tako moze i nikab. Ali to nije razlog za zabranu. Da li treba postaviti neke uslove? Da, treba. Treba obezbjediti adekvatnu identifikaciju i kaznjavati zloupotrebu nikaba. Ali zabraniti, to nikako.
Hocu upravo o tome,jeste jedan od vecin sigurnosnih problema.
-
IDEA
#212 Re: zabrana nikaba
Sjećam se u staroj Jugi, tadašnja milicija je opominjala žene koje su drastičnije promjenile boju kose ili frizuru da trebaju mjenjati dokumenta radi otežane identifikacije što je izgledalo smješno jer su slike bile crno-bijele.
Sada ne vidiš baš ništa a policija može brže identifikovati ... Baš je stara milicija bila glupa
Sada ne vidiš baš ništa a policija može brže identifikovati ... Baš je stara milicija bila glupa
-
cunga lunga
#213 Re: zabrana nikaba
Dogman wrote:Hrast wrote:
Sto su mi lijepe ove hanumice. Allah je sigurno sretan kad ih vidi kako postuju njegove zapovijedi.
Moja favoritkinja je RUA Terrorist with a heart, mala u potpunosti ispoljava svoju religiju.
Ovo je ocigledno vrijedjanje.
Nisam zainteresovan za ovu temu ali ovo nije isparavno, moderacija, nadam se da ce biti reakcije....
-
iceman2010
#214 Re: zabrana nikaba
Fino sam ti rekao da i njih mozes identifikovati. Mozes i cesce nego druge. Moze zastitar traziti identifikacioni dokument i traziti da pokaze lice. Ima milion nacina. A zloupotreba je moguca, ali kao sto vec rekoh hocemo li zabraniti auta zato sto neko moze da ga zloupotrjebi? Nasao bih puno vise razloga za zabranu automobila nego sto ih ti imas za zabranu nikaba. A sto se tice sigurnosnih kamera de mi reci koliko su dosad one pomogle u hvatanju osumljicenih?hz__semir wrote:iceman2010 wrote:Moze neko da bude mrtav zbog tvojih nedjele ili tesko povrjedjen. Spomenula si saobracaj. Ja nisam cuo da je neka pokrivena nikabom napravila neki udes u BiH, ali zato svaki dan neki pijani vozac ubije nekoga, nerjetko necije dijete. Tako mi jako odises predrasudama i mrznjom bez razloga jer sam siguran da ti niko od njih nikada nista nazao nije ucinio.
Opet on brka babe i žabe.
Halo, riječ je o IDENTIFIKACIJI, a ne o vrsti zločina. Pijanac te napadne, ali ga možeš identifikovati, pomoću kamere, pomoću svjedoka, pomoću foto-robota, pomoću prepoznavanja (ako takvo nešto postoji kod nas), a u ovom slučaju ne možeš ništa, možeš mahati ušima jedino.
-
callmethebreeeze
#215 Re: zabrana nikaba
sigurnosni problem broj 1 je zivot. sve ostalo je talasika u poredjenju s tom posasti.bez_ideje wrote:Hocu upravo o tome,jeste jedan od vecin sigurnosnih problema.iceman2010 wrote:Nemoj molim te o sigurnosti. Pa imas 1000 puta gorih sigurnosnih problema od nikaba. Eto to je sada sigurnosni problem broj 1. Sve se danas moze zloupotrijebiti, a par primjera samvec naveo. Mogu ih navesti jos stotine. Skoro pa sve. Mislim da nikab nije ni blizu sigurnosni problem kao recimo alkohol. Od nikaba ili njegove zloupotrebe jos niko nije umro. Zbog zloupotrebe alkohola ljudi ginu svaki dan. Ali za tvoju dobru dusu koja brine za sigurnost gradjana to uopste nije problem. Stvari koje su nam itekako korisne se isto tako mogu zloupotrijebiti. Isto tako moze i nikab. Ali to nije razlog za zabranu. Da li treba postaviti neke uslove? Da, treba. Treba obezbjediti adekvatnu identifikaciju i kaznjavati zloupotrebu nikaba. Ali zabraniti, to nikako.bez_ideje wrote:Koga briga placaju li im,jel njihova volja da ga stave i svi licni motivi....Ono sto brine je sigurnost,kako u saobracaju tako na ulicama.......i citam maloprije komentar povodom ovog legitimisanja u parlamanetu,ko oni ne postuju zenu muslimanku.....pa kako nije nekoga stid to preko usta prevaliti,okretati stvar na vjeru i pozivati se na zene muslimanke.Fuj!
- xsk
#216 Re: zabrana nikaba
iceman2010 wrote: Fino sam ti rekao da i njih mozes identifikovati. Mozes i cesce nego druge. Moze zastitar traziti identifikacioni dokument i traziti da pokaze lice. Ima milion nacina. A zloupotreba je moguca, ali kao sto vec rekoh hocemo li zabraniti auta zato sto neko moze da ga zloupotrjebi? Nasao bih puno vise razloga za zabranu automobila nego sto ih ti imas za zabranu nikaba. A sto se tice sigurnosnih kamera de mi reci koliko su dosad one pomogle u hvatanju osumljicenih ?
- Hrast
#217 Re: zabrana nikaba
Dogman wrote:Hrast wrote:
Meni je najjaca ona "make me one of your wifes"
Pitam se samo da li su se i njegove trebe morale pokrivati na ovaj nacin..ili drugi?
Mozda zna odgovor neki od ovdasnjih islamista..???
- Obuca9
#218 Re: zabrana nikaba
Ne razumijem ovu zadnju riječiceman2010 wrote:Fino sam ti rekao da i njih mozes identifikovati. Mozes i cesce nego druge. Moze zastitar traziti identifikacioni dokument i traziti da pokaze lice. Ima milion nacina. A zloupotreba je moguca, ali kao sto vec rekoh hocemo li zabraniti auta zato sto neko moze da ga zloupotrjebi? Nasao bih puno vise razloga za zabranu automobila nego sto ih ti imas za zabranu nikaba. A sto se tice sigurnosnih kamera de mi reci koliko su dosad one pomogle u hvatanju osumljicenih?
-
cunga lunga
#219 Re: zabrana nikaba
Hrast wrote:Dogman wrote:Hrast wrote:
Meni je najjaca ona "make me one of your wifes"jebiga, sto jest jest, i prorok nam ih je (kako kazu) imo nekoliko!
Pitam se samo da li su se i njegove trebe morale pokrivati na ovaj nacin..ili drugi?
Mozda zna odgovor neki od ovdasnjih islamista..???
Opa, odlicno, jesi li procitao pravila foruma?
Nisu ti ovo komentari ispod clanka, ovdje si potpisao odgovornost za svoje postove..
- Mel_sa
#220 Re: zabrana nikaba
S ovim se slažem. Nema šanse da kroz tkaninu vide kao i svi drugi, ma koliko providna bila. Zbog njihovih pokrivenih lica i prekrivenih očiju, treba poginuti neko drugi.Better Man wrote:Nek budu pokrivene ako hoce, ali bez lica. Protivim se pokrivanju lica i zenama sa pokrivenim licem i zabranio upreavljanje motornim vozilima, jer predstavljaju opasnost u saobracaju.
- Michun
#221 Re: zabrana nikaba
Meni samo nije jasno sto ne pokriju i muske...pobogu da danasnjem vaktu su zene pohotnice i gledaju muske sa zudnjom.
MiSSSim stvarno!
Svako normalno i pristojno musko gleda zamotanu/pobuljenu zenu s postovanjem - budala ima na svakom cosku. To je dovoljno da iskazu svoju pripadnost vjeri, nema potrebe za sakrivanjem i motanjem.
To da se osejcaju ugrozeno i skrivaju se od pohotnih muskih pogleda u BiH je cisto pre*eravanje.
Moja pranana je bila pod nikabom pa kruzi prica da je nosila motku jer su muski zavirivali da vide ko je pod istim... mlatne ih jer su je nervirali. I kladim se da su sve zene jedva cekale da ga se kutarisu. Sta treba, da se mlatimo u znak raspoznavanja i da se vracamo vijek i po unazad
Svi gledaju u buducnost, a mi stalno nazadujemo.
Zabraniti nosenje.
Opste poznato da u svakoj vjeri se propovjeda nejednakost spolova i da su zene "donje"...pa sta reci i za ovo.
MiSSSim stvarno!
Svako normalno i pristojno musko gleda zamotanu/pobuljenu zenu s postovanjem - budala ima na svakom cosku. To je dovoljno da iskazu svoju pripadnost vjeri, nema potrebe za sakrivanjem i motanjem.
To da se osejcaju ugrozeno i skrivaju se od pohotnih muskih pogleda u BiH je cisto pre*eravanje.
Moja pranana je bila pod nikabom pa kruzi prica da je nosila motku jer su muski zavirivali da vide ko je pod istim... mlatne ih jer su je nervirali. I kladim se da su sve zene jedva cekale da ga se kutarisu. Sta treba, da se mlatimo u znak raspoznavanja i da se vracamo vijek i po unazad
Svi gledaju u buducnost, a mi stalno nazadujemo.
Zabraniti nosenje.
Opste poznato da u svakoj vjeri se propovjeda nejednakost spolova i da su zene "donje"...pa sta reci i za ovo.
- Hrast
#222 Re: zabrana nikaba
A sta to napisah neistinito? Jel Muhamed imo vise zena ili nije?
Nisu ti ovo komentari ispod clanka, ovdje si potpisao odgovornost za svoje postove..
Ne vjerujem da se islamisti osjecaju uvrijedjenim jer i sami tvrde da je kul imati vise zena..da to tako nalaze sheriat, itd..zar ne?
PS: I molim te, prestani da mi saljes privatne poruke, neam nista protiv gay-populacije ali ne prakticiram licno.
Last edited by Hrast on 28/07/2010 14:51, edited 1 time in total.
-
iceman2010
#223 Re: zabrana nikaba
Ma razumijes ti sta sam htio reci. Niko se ne smjesi u sigurnosne kamere kad pljacka banku i sl. Gdje imaju sigurnosne kamere i kriminalci se prilagode situaciji. Te kamere samo narusavaju privatnost i sluze gazdama za kontrolu radnika. Jako je ruzno kad si stalno pod presijom dok radis i nemozes ni jednog trenutka da odahnes jer ti iza ledja stoji kamera.hz__semir wrote:Ne razumijem ovu zadnju riječiceman2010 wrote:Fino sam ti rekao da i njih mozes identifikovati. Mozes i cesce nego druge. Moze zastitar traziti identifikacioni dokument i traziti da pokaze lice. Ima milion nacina. A zloupotreba je moguca, ali kao sto vec rekoh hocemo li zabraniti auta zato sto neko moze da ga zloupotrjebi? Nasao bih puno vise razloga za zabranu automobila nego sto ih ti imas za zabranu nikaba. A sto se tice sigurnosnih kamera de mi reci koliko su dosad one pomogle u hvatanju osumljicenih?
-
cunga lunga
#224 Re: zabrana nikaba
Vjerovatno moderacija ima uvid i u PM pa ce vidjeti ko kome sta saljeHrast wrote:A sta to napisah neistinito? Jel Muhamed imo vise zena ili nije?
Ne vjerujem da se islamisti osjecaju uvrijedjenim jer i sami tvrde da je kul imati vise zena..da to tako nalaze sheriat, itd..zar ne?
PS: I molim te, prestani da mi saljes privatne poruke, neam nista protiv gay-populacije ali ne prakticiram licno.
-
necko_sa
#225 Re: zabrana nikaba
Komunisti, sekularisti, krscani, jevreji nastavljaju zavrsavati ono sto je Josip zapoceo 1945 godine.
Nisam za zabranu nosenja nikaba, jer Bosna nije Belgija. Reakciju Belgije na zabranu i mogu nekako shavtiti, ali ove nase, nikako. To me asocira na onu, vidjela zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu. Nevjerovatno je u kakvom drustvu zivim. Mislim da ce ova zabrana, ukoliko prodje , uveliko uzburkati BiH drustvo.
Ovaj prijedlog nije nista osim bahatog nametanja pravila koja nikakvu korist drustvu na globalnom nivou nece donijeti, a ciji je cilj potpuno ponizenje i bescijenje licnosti muslimanki i generalno muslimana.
Tezak period je pred muslimanima a jos tezi za staru kurvu evropu.
Nisam za zabranu nosenja nikaba, jer Bosna nije Belgija. Reakciju Belgije na zabranu i mogu nekako shavtiti, ali ove nase, nikako. To me asocira na onu, vidjela zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu. Nevjerovatno je u kakvom drustvu zivim. Mislim da ce ova zabrana, ukoliko prodje , uveliko uzburkati BiH drustvo.
Ovaj prijedlog nije nista osim bahatog nametanja pravila koja nikakvu korist drustvu na globalnom nivou nece donijeti, a ciji je cilj potpuno ponizenje i bescijenje licnosti muslimanki i generalno muslimana.
Tezak period je pred muslimanima a jos tezi za staru kurvu evropu.