ZABORAVLJENI HEROJI!

da pamtis

Post by da pamtis »

hebite se ba, ovako
Nele Karajlić-papak
Emir Kusturica-papak
Goran Bregović-papak
Zdravko Čolić-raja
........ima tu jos ljudi koje treba dodati.....

sto se tice ostalih stvari "para vrti......"
Murisno1

Post by Murisno1 »

ja sam gledo na braca karic kad je cola bio i naravno kod njih je neizbježno pitanje: osjećaš li se kao srpski ili bosanski pevač... međutim njegov odgovor je bio ovakav (svega mi) : mmm...pa tesko je sad reci to...u ono vrijeme svi smo imali zajedničku drzavu...a Beograd je bio centar te estrade..i svi sto su nesto postigli postigli su to ovde (u Beogradu)... pravi diplomatski odgovor! A majke mi mile nije ni spomenu ni sarajevo a ni Bosnu a ni sarajlije ... fakticki samo njegov uspjeh!
ali nije isti seronja kao ovi ostali!
edu

Post by edu »

naravno..ako je to rekao picka je...
Stari

Post by Stari »

Murisno1 wrote:ja sam gledo na braca karic kad je cola bio i naravno kod njih je neizbježno pitanje: osjećaš li se kao srpski ili bosanski pevač... međutim njegov odgovor je bio ovakav (svega mi) : mmm...pa tesko je sad reci to...u ono vrijeme svi smo imali zajedničku drzavu...a Beograd je bio centar te estrade..i svi sto su nesto postigli postigli su to ovde (u Beogradu)... pravi diplomatski odgovor! A majke mi mile nije ni spomenu ni sarajevo a ni Bosnu a ni sarajlije ... fakticki samo njegov uspjeh!
ali nije isti seronja kao ovi ostali!
Pa ...sacekajte malo...mensecini da tu postoji mogucnost da covjek i nije skroz lagao. Vi ste mladji ...pa se mozda slabije sjecate ...Zdravko je pjevao u Korni Grupi prije nego sto je zapoceo solo karijeru...u kad je zapoceo solo karijeru ...naravno bio je popularan u Bosni i djelomicno u Hrvatskoj ...medjutim kad se ponovo povezao sa Kovacem (Kornijem) i poceo raditi u Beogradu ...a ploce poceo izdavati zagrebacki Jugoton...doslo je do ...mega-proboja ...doslovce od Strumice do tunela Karavanke...sve je znalo za njega.
Murisno1

Post by Murisno1 »

I ja bi volio da su makar spomenuli Sarajevo u ratu...a mogli su da su htjeli bilo sta poduzet i te kako bi od tog nesto bilo...ali eto nisu i to je fakat!
hajd od svih njih najgore mi pada sto je Nele ispo najveci supak
pa on je znao nasu raju... ali ko zadnji supak on je otiso bas u Srbiju
da su makar pobjegli ko ovi dijasporasi negde gdje svako normalan bjezi :D u njemacku naprimjer
nego bas tamo majku im!
Vingo

Post by Vingo »

A sto je ovo na politici?
edu

Post by edu »

ma mene ne boli sto su oni otisli u srbiju..pa svabo je vodio partizan kad je rat poceo..ljudi otisli tamo..radili..normalno je da covjek ide u vece gradove..ali ostati nijem na milosevicev rezim..e to je vec druga stvar..svabo je raskinuo ugovor sa partizanom..nije to bilo slucajno...
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Dino Merlin pozdravlja pokretaca teme i poklanja mu pjesmu "ljubav nije paradajiz".
EdaHifi

Post by EdaHifi »

Ja pojma nemam zasto se Balasevic uvijek dize toliko u nebesa. To je covjek koji pred svoje koncerte u Banjoj Luci izgovara, "drago mi je sto sam opet u Republici Srpskoj". Jasno mi je da je radio humanitarne koncerte za zrtve rata i da je osudjivao granatiranje Sarajeva kada su mnogi sutjeli, ali isto tako treba uzeti u obzir da on prihvata tu tvorevinu koja je nastala nakon agresije.

A sto se Cole tice, mislim da on sebe jednostavno vidi kao entertainer-a, ne sjecam se da sam ikad naletio na neku njegovu politicku izjavu, ni prije ni poslije rata. Covjek radi ono sto misli da najbolje zna, a to je pjevanje, zabavljane mase a ne neko kvazipoliticko laprdanje. A ni Colina muzika ne zahtjeva neku politiku od njega, mislim on je pop muzicar. Da li su ABBA, Kylie Minogue, Robbie Williams ikada nesto politicko izjavili? Ja ne znam, ali to i ne ocekujem od njih.

I Cola ovakav kakav je mi je u neku ruku drazi nego nas najveci patriota, koji je u ratnim godinama nastupajuci ovda po dijaspori obavezno ubacivao patriotske tonove tipa, "moj sin ce biti general Armije BiH, insallah", rijec za rijec ovako. A sada pri nastupu u istom tom njemackom gradu, doduse ne na istoj pozornici, na usklike nekolicine "Vojnik srece", "Pucaj! Ne mozes mi nista!" odmahuje rukom uz neki izraz lica koji zeli reci, "Ma nije vrijeme za to" ili "Ulaz su platili i oni kojima je ta pjesma mrska". Ali zato se moze na domacem terenu publici selam nazvati. Dvolicnost na kvadrat!
edu

Post by edu »

republika srpska je nastala kako je nastala..(da sad ne otvaramo novu temu..svi dobro znamo kako je nastala)..ona je uglavljena u nasem ustavu..ustav je potpisao..izmedju ostalih..alija izetbegovic..znaci balasevic je supak sto kaze to..(ako kaze..ja ga nisam nikad cuo..)..a nije supak onaj koji je stvorio tu republiku srpsku???

ja nisam politicar ako kazem da u iraku ginu djeca..i ako kazem da je to pogresno..to je normalna reakcija normalnog covjeka..tim prije ako ubijaju moj grad..moje sugradjane..moju porodicu...

cola drazi od merlina? meni jeste...
Post Reply