Zablude nase svagdasnje...
- Zlata M.
#26 Re: Zablude nase svagdasnje...
" u kvalitetnoj vezi izmedju muskarca i zene, partneri puno i cesto razgovaraju " 
- Ateista
#27 Re: Zablude nase svagdasnje...
Pa sad, donekle stoji i jedno i drugo, treba malo dublje gledati na promjene, na primjer razlog promjena.andolC wrote:odlika mudrih ljudi je da se mijenjanju.Zlata M. wrote:"karakterno jaki ljudi se nikad ne mijenjaju"![]()
![]()
... jedna od zeshcih zabluda.
Nije svaka tvrdoglavost za pohvalu, niti svaki kukavicluk glede upustanja u procese - dokaz principijelnosti.
samo se budala ne mijenja, on ostaje uvijek budala.
Za ljude sa jakim karakterom i izgradjenim stavovima se meni podrazumijeva da imaju dobar razlog za te svoje cvrste stavove i trebaju jako dori razlozi da bi ih promijenili. Ja postujem kad se neko drzi svog stava dok ima razloga i argumenata za to, ali ne kada su tvrdoglavi "onako" i bez ikakve podloge i argumenata.
Ne znam po cemu je ovo zabluda, to jeste osnova kvalitetne veze, ali sa naglaskom na kvalitetu.Zlata M. wrote:" u kvalitetnoj vezi izmedju muskarca i zene, partneri puno i cesto razgovaraju "
Mislim da je problem sto je malo veza kvalitetno pa se zato cini da je ovo zabluda a u stvari nije.
-
Bitte_Halt_ja_ja
#28 Re: Zablude nase svagdasnje...
tacno. prije ce vaziti: sto si gori to ti je bolje i obratno sto si bolji to ti je goreBloo wrote:Zlo se gorim vraća il kak već ide...ne primjetih taj karmički princip mnogo oko sebe
- dharma
#29 Re: Zablude nase svagdasnje...
SOMA wrote:...Jedan se oteg´o, drugi se proteg´o...
my ass
I ona, za momcima(djevojkama) i za tramvajom se nikad ne trci, ide drugi( ili ovako nekako
- Co0l
#30 Re: Zablude nase svagdasnje...
Lijepa rijec i gvozdena vrata otvara 
- Zlata M.
#31 Re: Zablude nase svagdasnje...
Ziiivaaa istina ! Nije zabluda.Co0l wrote:Lijepa rijec i gvozdena vrata otvara
- Co0l
#32 Re: Zablude nase svagdasnje...
Ahaa,pokuso sam je ja i primjenit dok me nisu par puto poslali u neku stvar
od tad pazim i kome cu se lijepo obratit.To se moze podvest pod onu vec spomenutu-sto si bolji losije prolazis i obratno...
-
djana h
#33 Re: Zablude nase svagdasnje...
Rekla sam samo u rijetkim slucajevima da to mozemo docekatiZlata M. wrote:Vraca se ...djana77 wrote:Dobro se dobrim vraca![]()
![]()
U to sam se uvjerila samo u rijetkim slucajevima,vecinom je bilo Da se dobro vraca sto je moguce gorim![]()
Samo, ne onda kad mi to zelimo.
Nije zabadava ona stara poslovica:"Koga ti hljebom,on tebe kamenom"
Sljedeca zabluda:"Sto izgubis na mostu,naci ces na cupriji".
- JThomas
#34 Re: Zablude nase svagdasnje...
ide drugi, to je istina, al' šta ću ja u međuvremenu? šta ako je sljedeći prepun a ovaj bio prazan? šta ako je zadnji taj dan pa moram uzeti taksi? šta ako se linija ukida?
dobra je analogija s gradskim saobraćajem...
dobra je analogija s gradskim saobraćajem...
- pustopoljina
#35 Re: Zablude nase svagdasnje...
mislim da ovo glasi:Sljedeca zabluda:"Sto izgubis na mostu,naci ces na cupriji".
"dobijes na mostu,izgubis na cupriji."
odnosno- ako pokusas ustedjeti gdje se ne stedi- trosices zbog te nepromisljenje stednje.
ima vise objasnjenja za ovo: ako neki drumski razbojnik opljacka nekoga na mostu- on kasnije i sam bude opljackan na cupriji. ili gradis most na najuzem dijelu rijeke,da bi ustedio (bez da prokontas cijelu dionicu puta),pa onda malo kasnije opet gradis cupriju-jer ti se opet rijeka isprijecila na putu (nisi uzimao cijelu sliku u obzir).ili natovaris malo zivotinja sa puno tovara i ides preko mosta, dodjes do cuprije i moras rasteretiti zivotinju kako bi mogla preci,a dio tovara sam moras rucno prenijeti.
ili zagitas malo ispod pipe gdje curi, a onda nakon dva mjeseca susis zid i kopas instalacije.
meni je ovo haman zivotna filozofija,nimalo zabluda
- Co0l
#36 Re: Zablude nase svagdasnje...
Eh prekonta ti sad to

- pustopoljina
#37 Re: Zablude nase svagdasnje...
ma meni to skoro nista nisu zablude
- Co0l
#38 Re: Zablude nase svagdasnje...
Onda si promasila temu

- pustopoljina
#39 Re: Zablude nase svagdasnje...
eh, da sam samo ovu promasila...Co0l wrote:Onda si promasila temu![]()
![]()
![]()
- Co0l
#40 Re: Zablude nase svagdasnje...
Ma nije sve tako crno(jos jedna potencijalna zabludapustopoljina wrote:eh, da sam samo ovu promasila...Co0l wrote:Onda si promasila temu![]()
![]()
![]()
-
djana h
#41 Re: Zablude nase svagdasnje...
Zablude mogu biti,a mogu biti i zivotne filozofije,zavisi odakle se gleda i kakva nas iskustva uceCo0l wrote:Ma nije sve tako crno(jos jedna potencijalna zabludapustopoljina wrote:eh, da sam samo ovu promasila...Co0l wrote:Onda si promasila temu![]()
![]()
![]()
)!
- lejlamo
#42 Re: Zablude nase svagdasnje...
Nisu zablude. Iskustva ljudi su iznjedrila te izreke(naravno, u razlicitim vremenima i okolnostima)......kako vec neko rece...mijenja se sve...pa i nacini zivota..tako da su danas te izreke upotrebljive ali tek kada se malo modificiraju 
- amiria
#43 Re: Zablude nase svagdasnje...
Po mom iskustvu, jako, jako rijetko...Zlata M. wrote:Vraca se ...djana77 wrote:Dobro se dobrim vraca![]()
![]()
U to sam se uvjerila samo u rijetkim slucajevima,vecinom je bilo Da se dobro vraca sto je moguce gorim![]()
Samo, ne onda kad mi to zelimo.
- Zlata M.
#44 Re: Zablude nase svagdasnje...
...amiria wrote: Po mom iskustvu, jako, jako rijetko...
... gotovo nemoguce.
Pa ipak da pokusam :
Dobro je samo ono sto je liseno bilo kakvog interesa ... sto je liseno potrebe da se to dobro uzvrati. Covjek, nazalost, gotovo uvijek ima podsvjesnu potrebu za priznanjem, pa zato cesto biva frustriran kad ono izostane.
Kad covjek cini dobro u ime nekih visih interesa, da tako kazem
Na dobitku je i tako i tako.
Jer odrzava pozitivnu energiju u sebi.
Ono drugo kosta zivaca.