Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

zlata

Post by zlata »

gavrilo wrote:
eni05 wrote:pitanje je jeli se rat ikad zavrsio????

nije...jer se nista nije rijesilo....mi bosanci/bosnjaci (kako god hocete).....moramo jedni drugim pomagati....tako je bilo i u ratu (uglavnom) i zasto sada prestati? A za komsije nam Srbe, pa imali ste moj respekt kao mali ponosan narod....nek si gavrilo kokno i jebenog austrougara....neka....ali sto ste gradove granatirali s brda...pobili tolike nenaoruzane ljude.....za takve stvari nemam respekta, niste vise sto ste nekad bili, fakat. Moj najbolji prijatelj je bio Vas. I danas mi je najbolji drug iako je rahmetli.
eni za ubijanje neduznih ljudi nemam ni ja respekta a jos manje kada to doalzi od mog naroda. vjeruj mi...

inace ja ne podrzam bilo kakav nacin nasilja i zalazem se za demilitarizaciju cijelog balkanskog poluostrva
Ma onda bi frustrirani Srbi opet svi u miliciju, sumare, lovce...samo da se puca!!!! I onda bi se 'Rvati jopet digli na noge..."kako to da su svi Srbi pajkani"...i opet bi se poceli naoruzavati...i opet bi bio rat...."zato sto su Srbi panduri".
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:
haris303 wrote:
gavrilo wrote:
da je pjesem i piva i da nas cuva Bog
a sto ti ne bi pio sa mnom pivu? ... i sto da nas ne cuva Bog? ... mozemo mi da pijemo, ali sa tim Hag nema veze ..... a takode ni tuzba protiv SCiG .... ne kontam zasto ja sa tobom ne bih lokao bez problema ..... ma javi se Gavro .... nema frke, garantovano :) .... k'o da ti je juzno krilo NATO-a to garantovalo sigurnost .... :-)
jao harise, a ja mislila ti dosao tobe i ne mores pivu ocima vidjet. sad znam da si ubaceni element... :D
i kakva je ovo diskriminacija po nacionalnoj osnovi, gavrila zoves na pivu, a mene samo na kafu :D :D :D
to ti je ono starobosansko... zenu u kuhinju :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

zlata wrote:Ma onda bi frustrirani Srbi opet svi u miliciju, sumare, lovce...samo da se puca!!!! I onda bi se 'Rvati jopet digli na noge..."kako to da su svi Srbi pajkani"...i opet bi se poceli naoruzavati...i opet bi bio rat...."zato sto su Srbi panduri".
neka si ti meni tri puta spomenula srbe :D

jbt srbi ispadose govna nevidjena :roll:
haris303

Post by haris303 »

danas wrote:
haris303 wrote:
gavrilo wrote:
da je pjesem i piva i da nas cuva Bog
a sto ti ne bi pio sa mnom pivu? ... i sto da nas ne cuva Bog? ... mozemo mi da pijemo, ali sa tim Hag nema veze ..... a takode ni tuzba protiv SCiG .... ne kontam zasto ja sa tobom ne bih lokao bez problema ..... ma javi se Gavro .... nema frke, garantovano :) .... k'o da ti je juzno krilo NATO-a to garantovalo sigurnost .... :-)
jao harise, a ja mislila ti dosao tobe i ne mores pivu ocima vidjet. sad znam da si ubaceni element... :D
i kakva je ovo diskriminacija po nacionalnoj osnovi, gavrila zoves na pivu, a mene samo na kafu :D :D :D

....ahhhhh, pa gavrila na pivu, a tebe i na kafu i na pivu ... ma ne stidi se bona.....ima se sta i od zemljaka iz matice cuti pametno :)
danas

Post by danas »

haris303 wrote: ....ahhhhh, pa gavrila na pivu, a tebe i na kafu i na pivu ... ma ne stidi se bona.....ima se sta i od zemljaka iz matice cuti pametno :)
sto bih se stidjela... ?!?! mogu ja svasta slusat' uz pivu, a vidim da si i ti jedan pobozan musliman kad ovako ljustis po pivama... pa se ne sekiram, preces i ti na moju vjeru brzo... :lol: :lol: :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:sto bih se stidjela... ?!?! mogu ja svasta slusat' uz pivu, a vidim da si i ti jedan pobozan musliman kad ovako ljustis po pivama... pa se ne sekiram, preces i ti na moju vjeru brzo... :lol: :lol: :lol:
nemoj sad tako... bitno je da je on dobar covjek, da se moli i cini dobro. to za pivo ce mu Bog oprostiti
haris303

Post by haris303 »

gavrilo wrote:
danas wrote:sto bih se stidjela... ?!?! mogu ja svasta slusat' uz pivu, a vidim da si i ti jedan pobozan musliman kad ovako ljustis po pivama... pa se ne sekiram, preces i ti na moju vjeru brzo... :lol: :lol: :lol:
nemoj sad tako... bitno je da je on dobar covjek, da se moli i cini dobro. to za pivo ce mu Bog oprostiti

...svaka cast .... i ovako vi hocete da neko sa vama komunicira ....OK, nema problema .... nikakvih ....
gavrilo

Post by gavrilo »

haris303 wrote:
gavrilo wrote:

...svaka cast .... i ovako vi hocete da neko sa vama komunicira ....OK, nema problema .... nikakvih ....
harise ja sam to ozbiljno mislio... :wink:
danas

Post by danas »

haris303 wrote:
gavrilo wrote:

e jesi ters majko moja!
haris303

Post by haris303 »

gavrilo wrote:
haris303 wrote:
gavrilo wrote: nemoj sad tako... bitno je da je on dobar covjek, da se moli i cini dobro. to za pivo ce mu Bog oprostiti

harise ja sam to ozbiljno mislio... :wink:
.... ma ozbiljno ti bolan govorim ... javi se da popijemo pivu .... vidis, meni se naprosto jebe iz kojeg ti razloga tu pivu pijes .... a u mom slucaju je to ulaznica za SDP... glupo, zaista....
gavrilo

Post by gavrilo »

haris303 wrote:.... ma ozbiljno ti bolan govorim ... javi se da popijemo pivu .... vidis, meni se naprosto jebe iz kojeg ti razloga tu pivu pijes .... a u mom slucaju je to ulaznica za SDP... glupo, zaista....
e jbg danas te malo zeza... a vidim da obadvoje ne stedite sa sarkazmom :D

pivo ce biti popijeno... ne brini :wink:
haris303

Post by haris303 »

gavrilo wrote:
haris303 wrote:.... ma ozbiljno ti bolan govorim ... javi se da popijemo pivu .... vidis, meni se naprosto jebe iz kojeg ti razloga tu pivu pijes .... a u mom slucaju je to ulaznica za SDP... glupo, zaista....
e jbg danas te malo zeza... a vidim da obadvoje ne stedite sa sarkazmom :D

pivo ce biti popijeno... ne brini :wink:
haj da mi tu pivu popijemo .... pusti @danas ... zaljubila se u mene :D :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

haris303 wrote:haj da mi tu pivu popijemo .... pusti @danas ... zaljubila se u mene :D :-)
nismo mi dzabe ko djeca pjevali ko se tuce taj se voli :lol: :lol: :lol:
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Bogme u Americi sam vise njihov nego sto sam nas u BiH.

To cu ti povjerovati kada crnac ili u najmanju ruku katolik postanu predsjednik USA ....

I nekukajte vise o Bosni... prezivjela je ona i bez vas ...o
Nije meni vazno sta ces ti vjerovati, ja znam kako se ovdje osjecam.
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

+++
Fair Life

Post by Fair Life »

gavrilo wrote:neka si ti meni tri puta spomenula srbe :D

jbt srbi ispadose govna nevidjena :roll:
... govna vidjena.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

+++

Lijepo ti to...
Pa jos svima...

E vidis, i ja sam ta vasa prokleta dijaspora kako ste nas s ocitim negativnim predznakom imenovali, pa danas se ovdje na forumu ili bilo gdje na ulici utrkujete ko ce vise pljuvati, panjkati ili omalovazavati sve one koji nisu u Bosni...

I kao jedan od tih gubavih, bio sam malo i na odmoru u dragoj nam domovini pa bih da navedem samo tri zanimljiva slucaja...

Prvi je zanimljiva izjava zene koju poznajem vec dugi, dugi niz godina koja sa gorcinom i bijesom pomijesanim sa gadjenjem konstatuje kako se njima dole svakog ljeta zbog nas dijasporaca cijene u svim prodavaonicama znacajno povecavaju i zivot postaje gotovo nemoguc!

Ona bila u Americi do 2000. godine a sva joj djeca i unucad i dalje tamo!
Trebam li reci da svakog mjeseca grcaju podobre pare da bi babi i majki omogucili da sto glasnije grakcu upravo na njih - dijasporce?

Slucaj drugi:

Kad god podjem u grad, moram proci pored lokalne (pardon, saudijske!) dzamije. I svaku noc slusam kako se u dvoristu iste okupljaju raznorazni hafizi i ucenjaci, hodze i hadzije koji se ponasaju kao da Boga na redovnoj telefonskoj vezi imaju, a u stvari vecina njih su samo obicni bjelosvjetski hohstapleri! koji "osvjetljavaju put zalutalim ovcicama..."
Po obicaju, sve njih uljudno ignorisem zbog probavnih poteskoca, ali neku noc mi zapade za uho (a nije tesko, pola carsije moze cuti njihove ha!vaze) da se u eter pusti i ime Selme Bajrami. Zainteresujem se i zastanem. Kad ono tamo, mlad i naocit hafiz baca drvlje i kamenje po doticnoj osobi pljujuci po njoj ko kocijas zbog njene golotinje koju neskriveno pokazuje i apeluje na okupljene zalutale (dakle ovcice!) da svoje kcerke i sestre zavijaju u prekrivaju zahvaljujuci se ujedno Allahu dragom da je sve vise muskaraca koji u brak zele da stupe samo sa onima koje su umotane! ( :!: :?: )

A siguran sam da bi taj isti mladi i naociti bubator (samo bubatori mogu nauciti citavu jednu knjigu, i to jos onako komplikovanu napamet!) prvi opalio Selmicu, samo kad bi mu dala! (@Moderatori zenskog roda zazmirite na ovu a vi muskog da vas nisam cuo - i vi bi to isto uradili! ;-) )

Slucaj treci:

Moj najbolji (preostali) prijatelj u dragom mi rodnom gradu, visoko obrazovani intelektualac, cetredestpetogodisnjak, covjek koji je prosao svasta u svom zivotu, bio neko vrijeme i na zapadu, citavu jednu noc me je zajedno sa jos nekoliko drugara ubjedjivao kako cemo propasti ukoliko se dozvoli strancima da udju u nasu zemlju i uloze kapital jer ce pokupiti, kako on rece sav kajmak. Po njemu, takvom, u najboljim godinama, iskusnom i obrazovanom, ne treba dozvoliti nikome da se petlja u nasa neizmjerna bogatstva, nase potencijale, nasu dragu zemlju... Niko, veli on, niko u nekoj zapadnoj zemlji ne bi dozvolio da bilo koji stranac kupi ni obican plac, a kamo li neke fabrike ili strateske objekte...

Isto kao sto ni Svedjani nisu dozvolili da Ameri kupe Volvo i SAAB, tamo neki drugi Ericsson, onamo neki treci Elektrolux ili ABB - dodadoh ja i odoh svojoj kuci na pocinak!

Dakle, sta hocu da kazem, dragi moj "@Zagore"...
Ostavi se sjekire, prihvati se kompjutora, vjeru upraznjavaj kod svoje kuce i na nacin kako osjecas da te cini sretnim i ispunjenim a dijasporu nastoj da ako nista drugo - iskoristis!

Jer, svidjalo se to tebi (i meni!) ili ne, svakom minutom koja prodje, potreba koju Bosna nam nasa ima za dijasporom raste a s druge strane, ista ta potreba a onda i zelja i nostalgija iste te dijaspore za svojom domovinom sve vise opada!
Htio ti to priznati ili ne, vec odavno je to da Bosni vise treba njena dijaspora nego ona dijaspori!

A ti i tebi slicni samo nastavite da istima jebete mater!

p.s. Ne shvati ovo licno, nije upuceno samo tebi. Igrom si slucaja natrkao sa svojim "patriotskim postom", jegi ba!
sarkić ajid-paša

#93 adi

Post by sarkić ajid-paša »

moram ti reci da si me uvredio,takav i netrebas u bosni ali znaj da ces tamo zivjeti i umrijeti kao stranac

Ovo se odnosi na pocetnu temu
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ljudi moji ovakvu temu moze postaviti bilo ko, samo da nekog ponizi i da namjerno zametne hucku. Taj je upravo bas to i dokazao, tako da je Bosni sto puta bolje bez takvih.
EXTREM_TZ

#95 Re: Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Post by EXTREM_TZ »

Bosanac123 wrote:Najveci krivci za propast BiH su Bosanci, odnosno Bosnjaci, koji u ogromnoj vecini slucajeva ne mare niti za Bosnu niti za Bosnjastvo. Ono malo Srba i Hrvata koji se osjecaju Bosancima je kap vode u okeanu propale drzave i propale nacije. Za Bosanca i Bosnjaka je najvaznije da je njegovom dupetu dobro, a sta je sa drzavom i narodom - to ga ne zanima. Vjerovatno ovo sto vam pricam znate iz svog vlastitog iskustva, ali necete da priznate. Mizernost Bosanaca i Bosnjaka se odlikuje i u tome sto su apsolutno nemocni. Primjera radi, na internetu ima na hiljade pro-srpski orijentiranih autora koji nijecu da se genocid u Srebrenici ikada desio. Medjutim, nigdje Bosanaca i Bosnjaka da se odupru tim komentarima. Kako ce se i oduprijet kada vise po Bosanskim stranicama praveci se pametni, a nedo Bog napisati clanak na Engleskom jeziku i objaviti ga na internetu. A kako ce i kada zive godinama na zapadu a jos ni Engleski jezik neznaju pravilno pricati. Sta dalje da se prica - SRAMIM SE sto sam Bosanac i sto sam Bosnjak. SRAMIM SE, citajte mi sa usana. Nisam Srbin, nisam Hrvat, nisam Kinez, nisam Japanac, ali se sramim sto sam iz BOSNE, sto sam Bosnjak, sto sam Bosanac, sto pripadam ovom narodu, sto sam izasao iz ovog naroda, sramim se toga i taj dio mog identiteta mi se gadi. Ne zelim da razmisljam o Bosni i Hercegovini, ne zelim da razmisljam o Bosnjackom narodu, ne zelim da razmisljam o Islamu, o muslimanima, o pravoslavcima, o katolicima, o Hrvatima, o Srbima, o Balkanskom primitivizmu, o Bosanskom primivizmu, o Bosanskom mizerluku, o ljudima Bosne kojih nema gorih nigdje na ovom svijetu. Fuj!

Od danas pa nadalje vise nikada necu procitati vijesti o Bosni, vise nikada necu navratiti ni na jednu BiH stranicu, vise nikada necu da imam nista ni sa Bosnom, ni sa Bosnjacima, ni sa Muslimanima, ni sa Hrvatima, ni sa Srbima. Zivim na Zapadu sa normalnim ljudima, ne treba mi Balkanski sljam, ni u vijestima, ni u privatnom, ni u javnom zivotu.

DOVIDJENJA!
pa brate da si MUSLIMAN ne bi se sramio!!!!! I JA DA SAM BOŠNJK I JA BI SE SRAMIO!!!!
arnica_80

Post by arnica_80 »

Zivim u dijaspori.. ne osjecam se strancem ovdje posto su me prihvatili onakvu kakva jesam... al` ja se isto tako ne stidim odakle dolazim i odakle mi je porijeklo.
Volim Bosnu, bosanski sam drzavljanin i da ne zaboravim reci:
moras voljeti svoje da bi mogao postovati tudje. :-) :-)

Isto tako ne vjerujem da bi me ovi ljudi 100 % prihvatili kad bi vidjeli da se stidim svoga porijekla. Ne vidim logiku da mozete necije vise voljeti i prihvatiti zato sto zivite van Bosne zadnjih 10 godina a to sto su vam pradjedovi rodom iz Bosne ne igra nikakvu ulogu... Sorry, al` ne mogu da panem na takvu pricu.
sure_alma

Post by sure_alma »

eh ovako...evo ja zivim u americi zadnje 4 godine..studirala pa sad radim...otisla trbuhom za kruhom...tako babo i majka rekli, hajde sine idi sebi hljeba zaradi, i gdje god se snadjes nek to bude tvoja drzava...ja rekla dobro, ponijela nesto malo one crkavice od para sto mi je majka tutnula na ajerodromu, i ponijela ono malo duse sto se kidalo od bola sto odlazim daleko...
ja sam govorila majko nije meni tako lose ovdje u sarajevu...imam pojesti i popiti, imam izaci sa rajom...ne da majka i babo ista reci..samo pici za USA...
i eto tako ja dojdoh u ameriku...bilo brate tesko na pocetku...ne znam ni gdje sam ni sta sam....prosle godine ja se navikla, isla u bosnu posjecivala svoje svake godine, helem svima lijepo...
ali, uvijek ima ono "ali"...da ga hebes ja se osjecam ko stranac ovdje, ma da zivim ovdje jos narednih godina i godina, ja cu uvijek biti stranac...mozda ce me ameri prihvatiti i reci ti si "nasa", ali ja nikad necu niti mogu to prihvatiti....ja kad letim avionom kuci, pa kad avion slijece u sarajevo ja bih vrisnula od radosti sto sam opet tu, a i od tuge jer znam valja opet piciti...
imamo mi i papaka i seljaka i ovakvih i onakvih, ali nasi smo....prezivjet ce mo nekako....
s toga ja vise necu da slusam ni majku ni babu, nego kad meni puhne ja se vracam u svoju domovinu, pa makar ce dusa biti mirna ako nista drugo...
pozdrav svima
Post Reply