Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Bosanac123

#1 Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Post by Bosanac123 »

Najveci krivci za propast BiH su Bosanci, odnosno Bosnjaci, koji u ogromnoj vecini slucajeva ne mare niti za Bosnu niti za Bosnjastvo. Ono malo Srba i Hrvata koji se osjecaju Bosancima je kap vode u okeanu propale drzave i propale nacije. Za Bosanca i Bosnjaka je najvaznije da je njegovom dupetu dobro, a sta je sa drzavom i narodom - to ga ne zanima. Vjerovatno ovo sto vam pricam znate iz svog vlastitog iskustva, ali necete da priznate. Mizernost Bosanaca i Bosnjaka se odlikuje i u tome sto su apsolutno nemocni. Primjera radi, na internetu ima na hiljade pro-srpski orijentiranih autora koji nijecu da se genocid u Srebrenici ikada desio. Medjutim, nigdje Bosanaca i Bosnjaka da se odupru tim komentarima. Kako ce se i oduprijet kada vise po Bosanskim stranicama praveci se pametni, a nedo Bog napisati clanak na Engleskom jeziku i objaviti ga na internetu. A kako ce i kada zive godinama na zapadu a jos ni Engleski jezik neznaju pravilno pricati. Sta dalje da se prica - SRAMIM SE sto sam Bosanac i sto sam Bosnjak. SRAMIM SE, citajte mi sa usana. Nisam Srbin, nisam Hrvat, nisam Kinez, nisam Japanac, ali se sramim sto sam iz BOSNE, sto sam Bosnjak, sto sam Bosanac, sto pripadam ovom narodu, sto sam izasao iz ovog naroda, sramim se toga i taj dio mog identiteta mi se gadi. Ne zelim da razmisljam o Bosni i Hercegovini, ne zelim da razmisljam o Bosnjackom narodu, ne zelim da razmisljam o Islamu, o muslimanima, o pravoslavcima, o katolicima, o Hrvatima, o Srbima, o Balkanskom primitivizmu, o Bosanskom primivizmu, o Bosanskom mizerluku, o ljudima Bosne kojih nema gorih nigdje na ovom svijetu. Fuj!

Od danas pa nadalje vise nikada necu procitati vijesti o Bosni, vise nikada necu navratiti ni na jednu BiH stranicu, vise nikada necu da imam nista ni sa Bosnom, ni sa Bosnjacima, ni sa Muslimanima, ni sa Hrvatima, ni sa Srbima. Zivim na Zapadu sa normalnim ljudima, ne treba mi Balkanski sljam, ni u vijestima, ni u privatnom, ni u javnom zivotu.

DOVIDJENJA!
krkan

Post by krkan »

pa putuj igumane :D

ja svakakvih kompleksasa
Frutek

#3 Re: Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Post by Frutek »

Bosanac123 wrote:Zivim na Zapadu sa normalnim ljudima, ne treba mi Balkanski sljam, ni u vijestima, ni u privatnom, ni u javnom zivotu.
Šta ćeš onda na Sa-X forumu :shock:
Otkud ti ovde :shock:
flashco

Post by flashco »

Ti mozes bjezati od Bosne, sramit se, ali ti je uzalud jer nemozes pobjeci. Cim otvoris usta i progovoris zapadni jezik, zapad ce znati da nisi njihov.
I ne zaboravi od svog korijena ne mozes pobjeci. Sramota je to da se ti sramotis svoga, ali doci ce vrijeme kada ces se pokajati.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Nimalo me ne cudi sto covjek ovako razmislja, u svakom slucaju zelim mu sve najbolje u zivotu, a nije mi bas jasno ni sto ga vi tako lijepo prozivate...

Nije lik ni prvi ni posljednji koji ce se skrasiti negdje drugo, u miru provesti zivot negdje daleko, a usput se truditi da zaboravi nas jezik, nasu (ne)kulturu, da sam na njegovom mjestu jos bi zabranio svojoj djeci da uce bosanski, samo zato da se ne truju nasom mrznjom i gluposcu, da ih ne boli glava i da za koju deceniju ne ginu po bosanskim vukojebinama.

@flashco

Nije sramota stiditi se "svoga" ko sto ti kazes, ako je to "nase" predstavlja neke najgore vrline sto ih ljudski rod poznaje, nepostenje, dvolicnost, kukavicluk, glupost, naivnost, pohlepa, mrznja i sl...

Nazalost, kod nas su na svakom koraku najprisutnije upravo gore nabrojane vrline.
mr2

Post by mr2 »

http://www.prikpagina.nl/list.php?f=831

ja ne znam na kojem,zapadu zivis,mali ne zivis na nasem....pogledaj ovdje,humanitarne akcije,nasa strana price o ratu,obicne informacije o bosni,ma sve.......veliki broj clanova ovog foruma,su holandani,humanitarci bivsi vojnici i slicno....prema tome zacepi i ne valjaj gluposti majke ti :x :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mr2 wrote:http://www.prikpagina.nl/list.php?f=831

ja ne znam na kojem,zapadu zivis,mali ne zivis na nasem....pogledaj ovdje,humanitarne akcije,nasa strana price o ratu,obicne informacije o bosni,ma sve.......veliki broj clanova ovog foruma,su holandani,humanitarci bivsi vojnici i slicno....prema tome zacepi i ne valjaj gluposti majke ti :x :x
"Nasa strana price o ratu" ne bi trebala da bude "nasa strana", to je istina, bazirana na cinjenicama. Pogledaj temu koju sam juce otvorio na podforumu Tuzla, o logorima, pa razmisli malo zasto niko iz tuzlanske i federalne vlasti, iz udruzenja gradjana i sl. ne reaguje, ne tuzi te likove za klevetu, vec samo sjede gospoda i mirno gledaju kako se crni grad fasistickim lazima. Koliko puta se cuju slicne gluposti od predstavnika vlasti u SiCG ili RS, pa niko od nasih ne reaguje.
kicky

Post by kicky »

Ko kaže da je BiH propala!?!? Dok je pravih Bosanaca i Hercegovaca bit će i Bosne i Hercegovine (Republike akobogda)!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

kicky wrote:Ko kaže da je BiH propala!?!? Dok je pravih Bosanaca i Hercegovaca bit će i Bosne i Hercegovine (Republike akobogda)!
Ahaaaa...

Dje ti zivis, ako mislis da nije BiH propala, i koliko ti je to godina (vjerovatno se ne sjecas osamdesetih i rata) ?
mr2

Post by mr2 »

...
Autor: Alfons Kauders Poslano: 30/07/2005 10:03
mr2 (citat):
http://www.prikpagina.nl/list.php?f=831

ja ne znam na kojem,zapadu zivis,mali ne zivis na nasem....pogledaj ovdje,humanitarne akcije,nasa strana price o ratu,obicne informacije o bosni,ma sve.......veliki broj clanova ovog foruma,su holandani,humanitarci bivsi vojnici i slicno....prema tome zacepi i ne valjaj gluposti majke ti

"Nasa strana price o ratu" ne bi trebala da bude "nasa strana", to je istina, bazirana na cinjenicama. Pogledaj temu koju sam juce otvorio na podforumu Tuzla, o logorima, pa razmisli malo zasto niko iz tuzlanske i federalne vlasti, iz udruzenja gradjana i sl. ne reaguje, ne tuzi te likove za klevetu, vec samo sjede gospoda i mirno gledaju kako se crni grad fasistickim lazima. Koliko puta se cuju slicne gluposti od predstavnika vlasti u SiCG ili RS, pa niko od nasih ne reaguje.

pa posto se iste gluposti pojavljuju i u holandiji od strane srpske emigracije,samo sam htijo reci da smo aktivni i sprjecavamo banalizaciju genocida u bosni,da radimo na promoci bosne i da pokusavamo da budemo most izmedu bosne i holandije .da nije bas kako ovaj tvrdi
rajvosa

Post by rajvosa »

Bosanac....
DA SI MALO USPJESNIJI U ZIVOTU BIO BI PONOSAN STO SI BOSANAC....POSTO SI ISFRUSTRIRANA HULJA SVI SU TI KRIVI....VJERUJ MI DA TI JE PRA DEDO SVICARAC TI BI BIO ISTI KURAC....

PS
Pozdrav forumasima , nismo se odavno culi
da pamtis

#12 Re: Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Post by da pamtis »

Bosanac123 wrote:DOVIDJENJA!

Globalizacija i individualizam, mislim da o tome govoris, jeste u neku ruku problematicno a u neku ruku i nije, zavisi od toga kako i gdje zivis? Zato je kriv komunizam i neuspjeh stvaranja drzave..........?
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ti mozes bjezati od Bosne, sramit se, ali ti je uzalud jer nemozes pobjeci. Cim otvoris usta i progovoris zapadni jezik, zapad ce znati da nisi njihov.
I ne zaboravi od svog korijena ne mozes pobjeci. Sramota je to da se ti sramotis svoga, ali doci ce vrijeme kada ces se pokajati.
Bogme u Americi sam vise njihov nego sto sam nas u BiH. Ok necu racunati Republiku Srpsku jer tu stvarno ne pridam :) . Kada sam postao drzavljanin Amerike u skoli su me grlili, na poslu mi napravili party i neku tortu sa Americkom zastavom :-D. A ja samo sutim jedem tortu i govorim I am proud to be American, iako sam proud sto imam Americki pasos, a sto sam Amer manje vise vazno. U Americi si ti uvijek njihov, imao ti pasos ili ne, grlili su me i prije drzavljanstva. Nedaju ti da se osjecas da si stranac, cak ti se zahvale sto si dosao u Ameriku i sto ces sa svojom kulturom da dodas jos vise ljepih boja Americkoj kulturi.

Sve je to fino sto me tako dozivljavaju, sto im je drago sto sam dosao, ali ja nikada necu zaboraviti odakle sam dosao. To se ne moze zaboraviti. Cuj da zaboravim Vrbas ili nas govor u kojem je svaka druga rijec "jebiga, jebem ti, jobes ga, zajebi, ne seri".

Slazem se sa autorom ove teme, necu da razmisljam puno o BiH i njenim problemima. I da hocu nemogu pomoci odavde. A kada razmisljam samo se nerviram. Nije da se nerviram, zao mi je sto se tako losa situacija odvija u mojoj drzavi a ja nista nemogu pomoci. A onda i oni koji mogu da pomognu, nece, ili samo gledaju kako pomoci svmoe dzepu. Libo me racku sto je na nekoj tekmi grupa Srbina postavila transparent Noz Zica Srebrenica. Libo me racku sto polovina gradjana ove drzave ne smatra da je to njihova drzava. Prije sam se jezio na takve misli, sada samo kazem libo me racku. Necu da mislim o tome, mlad sam, ne trebam da imam visok pritisak samo zato sto je neko napisao na zgradi "Srbija na srcu, Bosna na kurcu". Neka se tako osjecaju, fino za njih. Ne sramim se da sam Bosanac, cak se ponosim. Kada dodjem u posjetu u BiH to ponekada moram da nacrtam nasem narodu koji me proziva da sam iz diaspore i da ne volim BiH. Zato kazem vise nisam nas ni u BiH. Barem u Americi nisam se trebao dokazivati da sam Amer, oni su otvorili svoje ruke, kao prema svakome drugom.

Za autora mogu reci, ne nervijaj se zbog gluposti, u srcu znas sta si i ko si, drzi se toga.

Moram da idem na posao, jebem ti kapitalizam, radim cak i subotom :-D .

Vozdra
digger

#14 Re: Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Post by digger »

Bosanac123 wrote:Najveci krivci za propast BiH su Bosanci, odnosno Bosnjaci, koji u ogromnoj vecini slucajeva ne mare niti za Bosnu niti za Bosnjastvo. Ono malo Srba i Hrvata koji se osjecaju Bosancima je kap vode u okeanu propale drzave i propale nacije. Za Bosanca i Bosnjaka je najvaznije da je njegovom dupetu dobro, a sta je sa drzavom i narodom - to ga ne zanima.....
Mnogo toga sto si rekao, stoji. Osusise mi se usta govoreci da smo mi inertno drustvo, gdje kada pojedinac dobije cak i malo sto zeli, boli ga cuna za ostalo.

O "nemocnosti" Bosnjaka se diskutovalo kroz temu trazenja prijatelja i lobista vani. Na putu za napredak, ne samo da je sveta trojka kocnica, nego i vrh vlade koji kao ne zna gdje da se okrene. Ne zna kako da se okrene zapadu, a boji se da se ne zamjeri istoku. I tako deset godina.

Ali, valja se boriti. Ako vidis stvari takvim, onda bar pero (tastaturu) u ruke, pa pokusaj da nesto izmjenis na bolje. Mnogi na forumima to cine. Pa ako uspijes bar jednom pojedincu da "otvoris oci," tvoja uloga je ispunjena.

Elem, bosanac123, to je tvoja odluka. Mozda ces je jednog dana izmjeniti. Istovremeno, zapamti i ovu: Lako je bosanca istjerati iz Bosne, ali ne i Bosnu iz bosanca.
haris303

Post by haris303 »

@Bosanac123 ..... jebo ti sliku svoju ..... trofaznu ....
Nacionalniid_BOSANCI

#16 Re: Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Bosanac123 wrote:Najveci krivci za propast BiH su Bosanci, odnosno Bosnjaci, koji u ogromnoj vecini slucajeva ne mare niti za Bosnu niti za Bosnjastvo. Ono malo Srba i Hrvata koji se osjecaju Bosancima je kap vode u okeanu propale drzave i propale nacije. Za Bosanca i Bosnjaka je najvaznije da je njegovom dupetu dobro, a sta je sa drzavom i narodom - to ga ne zanima. Vjerovatno ovo sto vam pricam znate iz svog vlastitog iskustva, ali necete da priznate. Mizernost Bosanaca i Bosnjaka se odlikuje i u tome sto su apsolutno nemocni. Primjera radi, na internetu ima na hiljade pro-srpski orijentiranih autora koji nijecu da se genocid u Srebrenici ikada desio. Medjutim, nigdje Bosanaca i Bosnjaka da se odupru tim komentarima. Kako ce se i oduprijet kada vise po Bosanskim stranicama praveci se pametni, a nedo Bog napisati clanak na Engleskom jeziku i objaviti ga na internetu. A kako ce i kada zive godinama na zapadu a jos ni Engleski jezik neznaju pravilno pricati. Sta dalje da se prica - SRAMIM SE sto sam Bosanac i sto sam Bosnjak. SRAMIM SE, citajte mi sa usana. Nisam Srbin, nisam Hrvat, nisam Kinez, nisam Japanac, ali se sramim sto sam iz BOSNE, sto sam Bosnjak, sto sam Bosanac, sto pripadam ovom narodu, sto sam izasao iz ovog naroda, sramim se toga i taj dio mog identiteta mi se gadi. Ne zelim da razmisljam o Bosni i Hercegovini, ne zelim da razmisljam o Bosnjackom narodu, ne zelim da razmisljam o Islamu, o muslimanima, o pravoslavcima, o katolicima, o Hrvatima, o Srbima, o Balkanskom primitivizmu, o Bosanskom primivizmu, o Bosanskom mizerluku, o ljudima Bosne kojih nema gorih nigdje na ovom svijetu. Fuj!

Od danas pa nadalje vise nikada necu procitati vijesti o Bosni, vise nikada necu navratiti ni na jednu BiH stranicu, vise nikada necu da imam nista ni sa Bosnom, ni sa Bosnjacima, ni sa Muslimanima, ni sa Hrvatima, ni sa Srbima. Zivim na Zapadu sa normalnim ljudima, ne treba mi Balkanski sljam, ni u vijestima, ni u privatnom, ni u javnom zivotu.

DOVIDJENJA!
Jarane o cemu ti pises? Prvo si izmjeso dvije razlicite kategorije BOSANCE i Bosnjake i napisao da je to isto. Te kategorije nisu iste. Ti si Bosnjak i zali se Bosnjackim politickim predstavnicima za njihove katastrofalne politicke i druge greske koje su do sada napravili. Politicki predstavnici tkz. Bosnjaka, Srba i Hrvata, ti troglavi predstavnici zbog svojih interesa su u BH Ustavu eliminisali nas BOSANCE koji jedino i cijelo vrijeme pokusavamo da spasimo nasu drzavu BiH kao teritorijalno nepodijeljenu drzavu. Ti se odreci cega hoces ali budi siguran da mi BOSANCI nikada dozvoliti necemo da ovi gore navedeni troglavi Bosnjaci, Srbi i Hrvati teritorijalno podjele BiH. I jos jedno, adresiraj tvoje frustracije za njihove greske na prave adrese a one su politicki predstavnici Srba, Hrvata i Bosnjaka a ne na nas BOSANCE. Mi BOSANCI nemamo u BH parlamentu svojih politickih predstavnika jer nas je koalicija troglavih Bosnjaka, Srba i Hrvata mafijaskim metodama izbacila iz BH Ustava. U BH Ustavu ne postoji Narodni i Nacionalni identitet Bosanci te tako mi nismo ni mogli ucestvovati u vodjenju drzave a kamo li napraviti neke greske o kojima ti pises i koji se stidis. :x
danas

Post by danas »

ima istine u ovome sto ne nacionalniid_bosanac napisao...
a za tebe bosanac123: i ja bih se stidjela da sam kojim slucajem bosnjakinja, srpkinja ili hrvatica na SDA, SDS, ili HDZ liniji. ali ako si vec "bosanac" (sudeci po tvom nicku), onda se ne trebas stidjeti, jer nicim nisi ugrozio svoje sugradjane.
rajvosa

Post by rajvosa »

[quote="Drug_Tito"][quote]Bogme u Americi sam vise njihov nego sto sam nas u BiH.

To cu ti povjerovati kada crnac ili u najmanju ruku katolik postanu predsjednik USA ....

I nekukajte vise o Bosni... prezivjela je ona i bez vas ...o
zlata

Post by zlata »

Vjerojatno...frustriran jerbo...nismo a priori, nacionaliste. Pa dobro...asimiliramo se u svako drustvo, zenimo se sa svakim, nemamo svoja etnicka geta...niti zenimo najblizu rodbinu da bi bili "svoji". Al' jel'to tol'ko lose? Nismo ni zaguglani muslimani!

To sto smo 500 godina bili svaciji...a ne svoji...to je prokleta sudbina...i nista vise. Koga cemo sad kriviti...sto smo gologuzi docekali Cetnicke kame? Pa ako pocnemo od od 1991...mozemo se vrat'ti 500 godina...do izvornih krivaca... iz 15-og stoljeca.

Samo Bosnjo je malo dvolican. 'Vamo drzi lektiru kako ne valjamo...kako smo nikakvi...pa onda i on okren'o kak'ti po nama. Cak se i formalno odrice "svog" Bosanstva...zato sto mi ostali ne valjamo. Pa dobro...niko nije prisiljen biti Bosanac. Zato se je i Karadzic borio.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

rajvosa wrote:
Drug_Tito wrote:
Bogme u Americi sam vise njihov nego sto sam nas u BiH.

To cu ti povjerovati kada crnac ili u najmanju ruku katolik postanu predsjednik USA ....

I nekukajte vise o Bosni... prezivjela je ona i bez vas ...o
Sta, a J.F.K. nije bio katolik ? :shock:

Da nije bio musliman ? :D

Ja cu povjerovat u BiH kad nama bude jedan normalan covjek predsjednik, a ne 1 maticar, 1 cetnik i 1 bjelosvjetski hostapler. Vise imam zajednickog sa F.D.Ruzveltom nego sa bilo kojim od ove nase trojice. :D
BECHO

Post by BECHO »

I ti se maksuz registrov'o na bosanskom forumu da nam 'priopcis' da te je sramota sto si Bosanac/Bosnjak. A cim si se maksuz registrov'o zbog ovakvih neobjektivnih bljuvotina, to znaci da ti je potreban publicitet tj. da vjerovatno patis od nekog kompleksa. A ako patis od kompleksa nize vrijednosti onda ce te jednog dana biti vjerovatno sramota sto si covjek, zemljanin i drzavljanin ove planete te sramota sto si uopste rodjen, sto dovodi do nekih paranoicno-psiholoskih situacija.

Moj prijedlog: vise kretanja u drustvu, vise sporta i rekreacionih aktivnosti, meditiranje (yoga), manje gledanja CNN-a kao i talk show-ova tipa Jerry Springer i sl.

Pozdrav ;)
salzburg

#22 Re: Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci

Post by salzburg »

Bosanac123 wrote: Zivim na Zapadu sa normalnim ljudima, ne treba mi Balkanski sljam, ni u vijestima, ni u privatnom, ni u javnom zivotu.[/b]

DOVIDJENJA!
Igrom slucaja i ja zivim na "zapadu" i ne smatram ih ni malo "normalnijima" od nas.Ako ti je dosadno,ima na netu i xxx stranica,ne davi ljude glupostima.
Ah,da ne zaboravim:ja sam novi kolacic.pozdrav forumasima.
eni05

Post by eni05 »

@Bosanac

Umjesto sto laprdas ovdje na forumu ucini nesto za Bosnu, budi primjer ako si vec svjestan da je potrebna pomoc! Sta cekas????
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

eni05 wrote:@Bosanac

Umjesto sto laprdas ovdje na forumu ucini nesto za Bosnu, budi primjer ako si vec svjestan da je potrebna pomoc! Sta cekas????
Kakva bolan pomoc ? A ?

Da neko finansira nase sminkere dok piju kafe po carsiji ?

Da salje pare Merhametu da ih onaj Edah pokrade ?

Da pokrene neku firmu, zaposli narod, pa da mu je otmu ?

Nama treba heroina. Sto vise to bolje. I nekoliko miliona igala.

Da narod rahat makar pocrka, kad vec nema nista od nas.

PS.

Ne zaboravite kasike. :D
gavrilo

Post by gavrilo »

da i ja kazem nesto za televiziju...

ovaj uvod me vise podsjetio na kritiku cetnika o srbima :)
Post Reply