Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post Reply
amiliana

#176 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by amiliana »

vjetropirka wrote:samo SDA , na svim nivoima :thumbup:
Unistenje drzave na svim nivoima
Dr. Kuca

#177 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Dr. Kuca »

O'zone wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Dr. Kuca wrote:Nakon sinocnje emisije na hayatu gdje su ovi presmjesni kandidati srali nebuloze, pljuvali, bez konkretnosti ikakve, glas cu dati adilu zigicu, jedini je on sinoc prico nesta konkretno, ovi ostali ko mahaluse. Nesposobni su!

Ovo ostalo cu dati glasove manjim strankama, unija socialdemokrata, ses, itd. inace bi ponistio listic, al mi se dopao ovaj zigic.
Predsjednik SES-a je jedan od najvećih sarajevskih kriminalaca, čovjek koji je uništio dio Unioninvesta, te čak i namjestio pogibiju jednog od njihovih radnika, što će biti i poznato nakon što se sudski proces završi. Čisto da znaš.
+dva seksulana prijestupnika kao kandidati stranke :lol: :lol: :lol:

Stranka kokuza je bila ozbiljan politički pokret prema SES-u
Ona necu njima, nacicemo nekoga :D . Glasat cu za ove nepoznate :D
iTo

#178 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by iTo »

Nasa Stranka
Čudna sorta

#179 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Čudna sorta »

Kanton - Naša stranka, svi ostali nivoi DF.

Inače sam mislila da će ovo biti prvi izbori bez puno razmišljanja o tome kome dati glas, međutim što je vrijeme više odmicalo to sam sve manje i manje bila sigurna u to da im, mislim na DF, želim dati svoj glas.

Međutim, želim izaći na izbore, a ne vidim bilo koju drugu opciju za koga glasati. SDA i SDP, a ni SBB, apsolutno ne dolaze u obzir, pa kontam onda DF-u dati šansu, i Našoj stranci u Kantonu.

Ako se razočaram i pokajem i kad su oni u pitanju, rekla sam da nikada više neću izaći na izbore.
vratar

#180 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by vratar »

SBB
Zato sto ovi jedni te isti ne da tapkaju u mjestu nego tonu! Vrijeme da se pokusa nesto promjeniti ovi se nude da budu promjena, nadam se nabolje inace je moj glas do sada imala SDA s tim da nisam bas neko ko je redovno na glasanju.
sebija

#181 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by sebija »

vratar wrote:SBB
Nije nemoguće da dobijemo koaliciju SDP - SBB - HDZ 1990. Zapravo je vrlo izvjesno.
Cherry-Cherry

#182 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Cherry-Cherry »

KS - SDP
FBiH - SDP
BiH - SDP
Predsjedništvo - Martin Raguž
escobar__

#183 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by escobar__ »

Ni za koga.
shibonja

#184 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by shibonja »

DF
Na svim nivoima !!
vratar

#185 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by vratar »

sebija wrote:
vratar wrote:SBB
Nije nemoguće da dobijemo koaliciju SDP - SBB - HDZ 1990. Zapravo je vrlo izvjesno.
Neka bude sta hoce, ovi trenutni su ispucali sve sanse sto se mene tice.Evidentno je da trebaju novi ljudi u politici, nazalost kod nas je to nekako nasljedno oni koji su se bavili politikom u komunizmu i sad se bave istom ili njihovi potomci, samo su dresove promjenili.
NKVD

#186 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by NKVD »

NS na svim nivoima, predsjedništvo čiča gliša...
Goldenhand

#187 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Goldenhand »

Čudna sorta wrote:Kanton - Naša stranka, svi ostali nivoi DF.

Inače sam mislila da će ovo biti prvi izbori bez puno razmišljanja o tome kome dati glas, međutim što je vrijeme više odmicalo to sam sve manje i manje bila sigurna u to da im, mislim na DF, želim dati svoj glas.

Međutim, želim izaći na izbore, a ne vidim bilo koju drugu opciju za koga glasati. SDA i SDP, a ni SBB, apsolutno ne dolaze u obzir, pa kontam onda DF-u dati šansu, i Našoj stranci u Kantonu.

Ako se razočaram i pokajem i kad su oni u pitanju, rekla sam da nikada više neću izaći na izbore.
Shvataš li da za 4 godine niko ništa ne može uraditi?Pogotovo u državi sa 948729 partija.
escobar__

#188 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by escobar__ »

Goldenhand wrote:

Shvataš li da za 4 godine niko ništa ne može uraditi?Pogotovo u državi sa 948729 partija.
Pa zašto mi uopšte imamo izbore? Zašto glasamo, mislim koja je svrha ako "niko ništa ne može uraditi"? Bezvezno bacanje para, privid izbora, nešto treće?
Čudna sorta

#189 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Čudna sorta »

Goldenhand wrote:

Pa ne slažem se da se baš ništa ne može uraditi (onda ne bih ni izašla na izbore), mada obzirom da znam u kakvoj državi živimo, i nemam neka prevelika očekivanja. Na kraju krajeva imali su predizborna obećanja, po tome ćemo ih i pratiti, do slijedećih izbora koliko su toga ispunili i uradili, ništa drugo.

Za početak bih bila zadovoljna samo da na svim nivoima prođu većinom pametni, školovani, stručni ljudi, pa nije bitno koja stranka. Samo da ne gledam Fazlije, Čardžiće (zlo mi je od njih), Radeljaše i slične njima... odnosno kriminalce, propale glumce, pjevače, sportiste, balerine... kako odlučuju i raspravljaju o pitanjima o kojima blago rečeno nemaju pojma, koji ne znaju ni pričati kako treba. Mislim ko uopšte glasa za njih. :roll:
Idemedosumom

#190 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Idemedosumom »

Samo ne dajite glasove dokazanim lopovima. Izađite ljudi, uhljebljenike moramo nadglasati! GLASAJ ILI TRPI!

DF :bih: :bih: :bih: :bih:
NKVD

#191 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by NKVD »

Dobar rezon Čudna Sorta.

Na kantonalnom nivou, koji je, debilnom ustroju države treba zahvaliti, nama u Sarajevu ipak najvažnija istanca vlasti ćeš vrlo lijepo moći pratiti kako je i šta urađeno sa tvojim glasom.

Tu su, prije svega, teve prenosi sjednica skupštine a od zastupnika NS-a ćeš, kao i do sada, bez dlake na jeziku i direktno dobiti informacije o onome što se dešava u samoj izvršnoj vlasti. Koliko to oni mogu znati.

E, ako toga ne bude, a nema razloga da se njihovo dosadašnje ponašanje promijeni, onda fino, na sav glas, kažeš "halo jeste li normalni pa ja sam za vas glasala!" Zašto čekati sljedeće izbore da iskažeš (ne)zadovoljstvo sa kandidatima kojima si dala povjerenje? To je luksuz koji mi sebi ne bi smjeli dopustiti.

Kao što je i luksuz i, oprostite mi, malo van pameti odlučivati se za koga glasati u zadnji čas."Kad odem na biralište odlučiću" varijanta.

Povjerenje se dobija i gubi tokom mandata a ne tokom predizborne kampanje kada se izbezumljenom glasaču nude zlatne kašike i prijeti ratovima.
juventus

#192 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by juventus »

Bakir Izetbegović i SDA, zato što kvalitetne alternative nema. :thumbup:
Marko Zarko

#193 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Marko Zarko »

Nema nama alternative ako Bakir pobijedi, dolazi ISIL u Bosnu sa svim onim vehabijama koje je godinama proizvodio.
Čudna sorta

#194 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Čudna sorta »

juventus wrote:Bakir Izetbegović i SDA, zato što kvalitetne alternative nema. :thumbup:
:(

Uvijek se razočaram kad shvatim da još uvijek postoje ljudi koji ovako razmišljaju. Nadam se samo da neće biti većina sutra, inače nam slijedi još najmanje 4 godine da nas vode ka još većem jadu, bijedi, siromaštvu, nezaposlenosti, nezadovoljstvu, korupciji, lažnim obećanjima... Zar 20 godina nije bilo dosta. :-?
weredsf

#195 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by weredsf »

Bakir..
SDA
crvenebrigade

#196 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by crvenebrigade »

weredsf wrote:Bakir..
SDA
Eto bas nismo znali za koga ces glasati. Sve vrijeme radis za SDA i sad si kao otkrio za koga ces glasati.

Pocela je predizborna sutnja, nemoj krsiti zakone BIH.
Mohamad Sissoko

#197 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Mohamad Sissoko »

crvenebrigade wrote:
SDA
Eto bas nismo znali za koga ces glasati. Sve vrijeme radis za SDA i sad si kao otkrio za koga ces glasati.

Reče lik sa nikom terorističke organizacije. :D
hellue

#198 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by hellue »

SDA sve osim federacije
crvenebrigade

#199 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by crvenebrigade »

Mohamad Sissoko wrote:
crvenebrigade wrote:
SDA

Crvene brigade su bile i ostale simbol otpora kapitalisticko-imperijalistickoj oligarhiji. Brigade su se borile za slobodu i dostojanstvo svakog covjeka.
Mohamad Sissoko

#200 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Mohamad Sissoko »

crvenebrigade wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
crvenebrigade wrote: Eto bas nismo znali za koga ces glasati. Sve vrijeme radis za SDA i sad si kao otkrio za koga ces glasati.

Crvene brigade su bile i ostale simbol otpora kapitalisticko-imperijalistickoj oligarhiji. Brigade su se borile za slobodu i dostojanstvo svakog covjeka.
Ko i SDP i komunisti. :run:
Post Reply