Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post Reply
reis1

#1 Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by reis1 »

Znaci DF/SBB/HDZ1990, sad zasad mislim da su ovo najbolje opcije ovih izbora, u ovoj nasoj septickoj jami. Najvjerovatnije cu raspodijeliti:

Predsjednistvo BiH:
- DF (zato sto mislim da predsjednik BiH treba biti mladji covjek, govoriti barem engleski, imati karizmatican nastup, i dolaziti iz lijevog politickig spektra - ovo narocito bitno za bosnjacki korpus, plus je i "srebrenica" itd itd; mislim da je to pozicija koja nema neku moc, osim predstavljanja u inostranstvu, a sto moze biti bitno za ovu nasu mrtvaju)
Parlament BiH:
- DF (mislim da lijeva stranka treba biti dominantna pro-bosanska opcija u parlamentu drzave, Komsic tu treba biti neki djidji-midji; to je institucija gdje se odlucuje o ustavnim promjenama drzave, i tu je pozeljno imati lijevu opciju iz probosanskog bloka)
Parlament FBiH:
- HDZ 1990 (podrzati hrvatsku nacinalisticku stranku, koja je ponudila pro-bosansko/hercegovacku platformu, koja ide u smjeru fenomena istinskog federiranja - ovo je mozda najbitniji izbor, gdje se ne glasa za program, vec za jedan trend politicko-drustvenog kretanja; s druge strane ovo je pozicija gdje se nalazi najveca moc, kontrola nad resursima, itd. no smatram da ce tu botovi nagurati i druge stranke, SDA, SBB, DF, SDP, HDZ BiH; s trece strane se HDZ 1990 moze nagraditi samo na ovom nivou)
Kanton (Sarajevo):
- SBB (mislim da Fahrinim treba dati kantone, da vidimo sta oni to kontaju i kako kontaju, prvo to pa onda visi nivoi; ovdje takodje postoji odredjena kontrola nad resursima, pa da testiramo tu njihovu borbu)

Drugi clan obitelji, isto gore.

Treci clan obitelji, malo drukcije:
Predsjednistvo BiH:
- DF
Parlament BiH:
- SBB (kao korektiv i koalicioni partner na drzavnom nivou)
Parlament FBiH:
- HDZ 1990
Kanton (Sarajevo):
- DF (kao korektiv i koalicioni partner na kantonalnom nivou)

Sad zasad, ovako.
Did

#2 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Did »

Kanton: Naša Stranka..pošteni, konkretni, dosljedni. Dosad nisu imali priliku osim minornog udjela u vlasti Kantona jedno vrlo kratko vrijeme. Vjerujem da bi imali sluha i za socijalne nejednakosti. Glavni razlog ipak što se primjeti da nema primitivizma i što su normalna evropska stranka. Podsjećaju na stranke Zelenih po Evropi. Kad poredim naš glavni grad i ostale prijestolnice na Balkanu, primjeti se veća doza nekulture kod nas. Oni bi sigurno to donekle izvukli kad bi ušli u vlast. Na žalost, kako nisu populisti i nacionalisti tako i nemaju kapacitete za više nivoe vlasti, jer je kod nas razvoj demokratske svijesti na niskom nivou, pa stoga:
Federacija: DF...imaju kapacitet da formiraju vlast, a nisu ukaljani.
Državni nivo: DF
Predsjedništvo: neću glasati! Zbog Sejdića, Fincija i ostalih. Velika zamjerka DFu što se Emir Suljagić - čovjek koji dokazano želi i može da mijenja stvari (1. mart i Domovina) i koji bi bio vrstan ministar bilo čega, kandiduje za člana Predsjedništva, gdje ne može uraditi ništa osim da lobira po svijetu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Truba »

iskreno ne znam
vjerovatno za raguža...kontra čoviću
a ostalo podijeliti između sdp-a i naše stranke

još se premišljam... na kojem nivou šta

naša stranka ako ništa sve su intelektualci
a sdp zato što još uvijek znam neke ljude osobno ili po pričama :D a i spada u hrpu većih stranaka koje imaju šansu ući u parlamente više od kantona za razliku od naše stranke što bi bilo rasipanje glasova :D
crvenebrigade

#4 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by crvenebrigade »

Svi clanovi domacinstva (5 glasaca) za Bakira Hadziomerovica i SDP! :bih:
Država

#5 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Država »

Zna li neko da li će na nekoj listi biti Ensad Karić, direktor AutoCesta FBiH? Serbez bih ga zaokružio...

:sax:
Akibh

#6 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Akibh »

Država wrote:Zna li neko da li će na nekoj listi biti Ensad Karić, direktor AutoCesta FBiH? Serbez bih ga zaokružio...

:sax:
Nije ali ce biti uskoro, na listi za KPZ Zenica...
Ridjobrki

#7 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Ridjobrki »

Predsjedništvo: Martin Raguž

Ne želim majorizirati Hrvate, jednostavno izbor za bošnjačkog člana mi je kao da me neko odveo na auto-otpad i rekao mi "izaberi sebi najbolji auto koji ima ovdje". Raguž mi je prihvatljiviji, sviđa mi se njegova retorika, politika koju zastupa je dobra i za Hrvate i za Bošnjake, sviđa mi se i način na koji je pristupio kampanji (od priče do dizajna plakata) tako da se kao birač mogu lakše identificirati sa njegovom pričom nego i sa jednim bošnjačkim kandidatom koji su redom pogubljeni u kampanji.

PS BiH: Prijatelj na listi SDA

Znam lika dugo godina i često pričamo o politici, priča mu već godinama drži vodu i ima kredibilitet u mojim očima što mu nije bilo lako postići. Čovjek je lično zaslužio moj glas.

Parlament FBiH: Prijatelj na listi DF-a

Ne vjerujem u dugoročnu održivost DF-a ali u ovom trenutku ih treba podržati kao jaku pljusku nedemokratskom i od mozga odlijepljenom SDP-u i, s druge strane, jak korektiv za SDA u iduće četiri godine. SDA ne smije imati apsolutnu moć a kao korektiv im ne vidim SDP ni SBB. Ovaj moj lik je dobar dečko, ako on lično prođe biće mi drago a ako ne moj glas i dalje kroz DF odražava moje viđenje politike u ovom momentu.

Kanton: Par raje na listi DF-a

Prilično isti razloz kao i za Parlament FBiH s tim da je na USK to još izraženije jer je pucanje SDP-a počelo odavde. Javno sam rekao da ukoliko Lipovača zadrži vlast poslije 12. oktobra ja napuštam Krajinu i BiH i najbolji način za glasanje protiv njega i SDP-a je glas za DF jer u SDA USK nemam povjerenja. Ovo ostalo je boranija i ne vrijedi razmatranja.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by JoseMujica »

Brko misliš na Šepića?
zambaklija

#9 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by zambaklija »

Predsjedništvo RAGUŽ
Kantonalno DF

što?zato...ovi brko i oni gori iznad njega objasnili :skoljka:
Ridjobrki

#10 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Ridjobrki »

JoseMujica wrote:Brko misliš na Šepića?
Aha. Imam lično pozitivno iskustvo s njim i ima dosta stvari koje bih mu mogao pohvaliti. Naravno, može mu se naći zamjerki ali generalno taj neki vektor njegovog djelovanja je pozitivan. A ja nisam baš nekritičan da me se može levatiti.
baxus

#11 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by baxus »

Za Suljagica
kanton Sa NS
Federacija DF
BiH DF

Zato sto necu da glasam za ove sto su nam unistili i buducnost, o sadasnjosti da ne govorimo.
JoseMujica

#12 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by JoseMujica »

pa složio bih se tu s tobom...jedan od rijetkih pozitivnih likova u toj kriminalnoj organizaciji porodice Izmetbegović...i koji ima šlifa za sastavit tri pametne.

Samo vjerujem da će tamo ostati marginalac jer: 1. nije Izmetbegovićima u rodu 2. u takvim sredinama samo kriminalizirani dupelisci prolaze..al takva je politika
Ridjobrki

#13 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Ridjobrki »

JoseMujica wrote:pa složio bih se tu s tobom...jedan od rijetkih pozitivnih likova u toj kriminalnoj organizaciji porodice Izmetbegović...i koji ima šlifa za sastavit tri pametne.

Samo vjerujem da će tamo ostati marginalac jer: 1. nije Izmetbegovićima u rodu 2. u takvim sredinama samo kriminalizirani dupelisci prolaze..al takva je politika
Ja cijenim što zna raditi konkretne stvari a zna i prosuti šuplju kako treba. Cijenim što je često u bazi i nije presjekao te veze a nagledao sam se puno takvih slučajeva pa vjeruj da mi je ovo golem plus za nekog. Stvorio je onu političku akademiju SDA koja je za naše stranke i našu politiku jako napredan i kvalitetan projekt, unosi sistem i štobinarodreko forward thinking u haotičnu stranku. Dobro kotira u međunarodnim krugovima i ovo sve skupa ga može održavati i mimo tih kriminogenih dijelova SDA. Mislim da je njegov doprinos profiliranju SDA dosta potcijenjen i mislim da ga baš zato treba podržati iz baze da ne bi svoj opstanak u Sarajevu dugovao Bakiru i ekipi.
Qler

#14 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Qler »

KP BiH, mozda u kantonu za NS.
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
Luca36

#15 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Luca36 »

Za bilo koga nećete pogriješiti. Svi kandidati imaju super projekte i planove tako da koga god izaberete nećete pogriješiti.
gidra

#16 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by gidra »

Kanton Sarajevo: SDU
Federacija: SDA
Drzavni: Neodlučan DF ili SDA

Predsjednik; Za onog koji ima najviše šanse da pobjedi Radončića.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by KatarinaKosaca »

kanton: NS
fderacija: za dr Kravica SBB
drzavni nivo: DF
Predsjednistvoza Dzebaila,samo da negdje ode glas
Rizvan

#18 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Rizvan »

Za Bajramovića, prije svega zbog biografije, gledao sam neke njegove intervjue prije kandidature, i većinom se slažem sa njegovim stavovima, doduše u ovom posljednjem intervjuu na TV1, kad Sanjina, imao je par izvala i kondradiktornosti u odnosu na ono šta je pričao prije kandidature, ali opet u odnosu na druge kandidate i njihove izvale i prethodno djelovanje, ima još kredita.

Što se tiče ostalih nivoa, fakat ne znam. Pregledao sam liste već par puta, guglao imena, ali nisam pronašao nikog vrijednoga mog glasa. :oops: Od ovih izbora neću imati neke direktne koristi, nisam u nekim talovima, među kandidatima nemam rodbine i bliskih prijatelja, tako da mogu glasati samo iz ideala, a idealne nikako da pronađem :D . Na državnom nivou mi je bitan stav oko problematike lutalica. Glas ću dati isključivo onima koji su za izmjenu postojećeg zakona. Zato da sam u ZDK, glasao bih za Nerminu Uzunović, ali ovdje u KS, na listi gdje su Lagumdžija, Korać, Hadžić, nema šanse da glasam za bilo koga. Tako da ne znam, ko je još za uvođenje normalnog evropskog zakona i protiv ove anarhije koju danas imamo? :(
cyprus

#19 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by cyprus »

Predsjedništvo: Raguž
BiH: SDP
FBiH: SDP
KS: SDP / NS (dvoumim se)
JoseMujica

#20 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by JoseMujica »

Na listama ću naći ljudi koje znam u raznim strankama i zaokruživat ih bez obzira na stranke.

Jedina mi je nedoumica Predsjedništvo BiH iz Pederacije...tu sam u velikoj dilemi:

1. glasati protiv Don Neonka Izmetbegovića (ali tu ne znam koji protiv kandidat ima najveće šanse da ga porazi :? Ako ko ima kakvih realnih informacija kako stoje kandidati recite ...lični favorit mi je Emir S. sa hitom "Sanjao sam noćas da te lemam" :D )
ili
2. glasati za Raguža da ga šuknem Draganu Čirilici
weredsf

#21 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by weredsf »

Za ljude sa liste SDA, prije svega Trhulj, Zvizdic,Amor Masovic, Delalic...
swanfilter

#22 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by swanfilter »

Samo za Raguza. I samo zbog majorizacije .... Hvala ...
Država

#23 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Država »

JoseMujica wrote:Na listama ću naći ljudi koje znam u raznim strankama i zaokruživat ih bez obzira na stranke.

Jedina mi je nedoumica Predsjedništvo BiH iz Pederacije...tu sam u velikoj dilemi:

1. glasati protiv Don Neonka Izmetbegovića (ali tu ne znam koji protiv kandidat ima najveće šanse da ga porazi :? Ako ko ima kakvih realnih informacija kako stoje kandidati recite ...lični favorit mi je Emir S. sa hitom "Sanjao sam noćas da te lemam" :D )
ili
Znaš šta, još radim (19:22 h), i glava mi se raspada od silnih cifara. No, kad sam tvoj post pročitao, bukvalno sam oplak'o od smijeha. Hvala ti, glava me puno manje boli...

Jebem ti ovu demokratiju, crkoh radeći...

:thumbup:
iPod

#24 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by iPod »

JoseMujica wrote:Na listama ću naći ljudi koje znam u raznim strankama i zaokruživat ih bez obzira na stranke.

ili
Ništa Esso? :D
vazi

#25 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by vazi »

Necu glasati, ne glasam vec druge izbore.

Kad uvedu da se racuna i zbraja i prazan listic ponovo cu glasati ili ako se pojavi neko za koga bih mogla glasati ....sto cisto sumnjam u doglednom vremenu....

Muz glasa za Zeljku Komsica, zamal ne napisah Ivu :lol: , kad bih glasala i ja bih za njega
Last edited by vazi on 30/09/2014 21:36, edited 1 time in total.
Post Reply