Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post Reply
Sa_u_srcu

#101 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Sa_u_srcu »

Martin Raguz predsjednistvo
BiH nivo...mozda SDP
Federalni nivo...mozda SDP
Kanton sarajevo...vjerovatno SDA, ostali kandidati su fakat katastrofa...
Sa_u_srcu

#102 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Sa_u_srcu »

Reglan wrote:Ovako, nisam nikad do sad glasao, imam 22 godine pa me zanima kako to ide.
Ja kao Bosnjak mogu da glasam za jednog iz reda bosnjaka za predsjednistvo? Kako spominju ono neko glasanje i za Raguza?
Mogu glasati za RAguza ali mi nije onda validan glas za bosnajckog clana predsjednistva?

pa logicno, ne mozes glasati za dva clana predsjednistva
ljevoruki

#103 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by ljevoruki »

Predsjednistvo - Suljagic
Kanton SA - Nasa Stranka Pedja Kojovic
Federalni parlament - DF i Esso Radeljas. :D (ne mOre bez njega)
perfect_guy

#104 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by perfect_guy »

reis1 wrote:
P.S. Gdje se moze vidjeti liste kandidata???
http://www.izbori.ba/Documents/OpciIzbo ... 14-bos.pdf
HM 2011

#105 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by HM 2011 »

perfect_guy wrote:
reis1 wrote:

126 stranica demokratije.

One Fu..ing hudred and twenty fu..ing six pages of candidates ?

DAMN, I sad DAMNNNNN !

biske

#106 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by biske »

ljevoruki wrote:Predsjednistvo - Suljagic
Kanton SA - Nasa Stranka Pedja Kojovic
Federalni parlament - DF i Esso Radeljas. :D (ne mOre bez njega)
esso ti je na kantonalnoj listi. moraš se opredijeliti: ili on ili peđa... :sad:
Goldenhand

#107 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Goldenhand »

Raguž precjednik.Bakir nema šanse da uzme Izmetbegovića pa ću dati glas Martinu.Onaj Čović je ogavan čovjek.

SDP ostalo.Nadam se koaliciji s HDZom 90,SBBom,NSom i možda još nekim pa nek pokrenu konačno Federaciju.Državni nivo je nebitan.Valjda ćevapojedi ne budu bitni na Federalnom i Kurtonskom nivou pa da Zlaja konačno nešto može uraditi.
dEnver

#108 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by dEnver »

Vec sam glasao !

A dobio sam inace preko 5 kg papira na koje sam trebao par x samo staviti.

Uglavnom od mene i familije je otislo 5 glasova za

Predsjednistvo: Fahrudin Radoncic (cini mi se da bi jedini mogao Kuvajt a ne zapadnu njemacku napraviti od BiH)

ostali glasovi su rasporedjeni uglavnom po zeljama clanova ...
SDA, SDP, DF ,HDZ, HDZ90, SNSD, SDS i NS nisu uopste bili u razmatranju.
ultima_palabra

#109 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by ultima_palabra »

nKrkan wrote:Za SDA i Bakira ne zato što ih volim i oni su govna nego zato što bi ne do Bog mogo pobjedit srpski špijun Smradončić il onaj pokušaj od čovjeka Suljagić.
Taj pokušaj od čovjeka je doktorirao u Njemačkoj i registrovao hiljade Bošnjaka u Srebrenici između rundi otkopavanja familije po masovnim grobnicama, dok je gospođa Izetbegović sakupljala prstenje od hanuma po turskim vukojebinama da bi mali Bakir, kad ugleda konačno ugleda svjetlo dana nakon izlaska iz trezora, mogao graditi hotele i šoping centre, u pauzama druženja sa Šajom.

Ovaj narod je totalno pogubio svaki moralni kompas.
Rizvan

#110 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Rizvan »

ultima_palabra wrote:
Slažem se, dotle je došlo, da je nekim Bošnjacima i građanski orjentisanim građanima prihvatljivo glasati za nekadašnjeg službenika paradržavne tvorevine, koji se čak od toga nikada nije ni ogradio. Ljudi lahko zaboravljaju.
__Phoenix__

#111 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by __Phoenix__ »

Hajvan wrote:
crvenebrigade wrote:
Po Ustavu Bosne i Hercegovine Predsjednistvo BiH predstavlja najvisu izvrsnu vlast u drzavi.

Samo da se ne obmanjuje javnost netacnim informacijama.

OK. Točno.
Sad nam nabroj što osim protokolarnih obaveza i "visoke" politike su ingerencije trojke.

Da li imaju mehanizme da bilo koju odluku bilo kojeg paralmenta bilo kojeg nivoa vlasti i lokalne samouprave obustave, sprijece ili odobre?!?
Haha
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#112 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:
nKrkan wrote:Za SDA i Bakira ne zato što ih volim i oni su govna nego zato što bi ne do Bog mogo pobjedit srpski špijun Smradončić il onaj pokušaj od čovjeka Suljagić.
Taj pokušaj od čovjeka je doktorirao u Njemačkoj i registrovao hiljade Bošnjaka u Srebrenici između rundi otkopavanja familije po masovnim grobnicama, dok je gospođa Izetbegović sakupljala prstenje od hanuma po turskim vukojebinama da bi mali Bakir, kad ugleda konačno ugleda svjetlo dana nakon izlaska iz trezora, mogao graditi hotele i šoping centre, u pauzama druženja sa Šajom.

Mah, ovo je narod s kojim se upravlja putem medija.. Suljagić je pokušaj od čovjeka radi one hajke, a Bakir i SDA su perjanicE filantropije. :lol:
reis1

#113 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by reis1 »

perfect_guy wrote:
reis1 wrote:
Thanks.
Banksy

#114 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:

Bravo!
prelivoda

#115 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by prelivoda »

Predsjedništvo, za Raguža, on je stara raja iz Saveza socijalističke omladine :), a bošnjački kandidati su mi katastrofa, ovo je čisti protest.
Državni nivo za SBB, stari drug vodi listu (USK)
Federacija i kanton, DF, čisto da se neki spuste na zemlju :)
Kal El

#116 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Kal El »

Danas u cijeloj mahali pisma neka,mislio sam da je struja,telefon ili nešto, a onda se čudim što bi stavljali na ogradu,okrenem ja, kad ono SDP :lol: jesu jadni :lol:
pemanapemani

#117 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by pemanapemani »

Predsjedništvo : Suljagić
Država: DF
Entitet: DF
Kanton: NS

Sve bi bilo NS da mislim da mogu proći cenzus.

Najvažniji moto ovih izbora: samo protiv SDP-a, trenutno najveće političke prostitutke u BiH.
palermo

#118 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by palermo »

Ha....za koga glasati....

Glasat ću za SDP na državnom , entiteskom vjerovatno i kantonalnom nivou. Osnovni razlog je što sam uvjerenja da će SDA ove izbore glatko dobiti....i bilo bi dobro da imaju makar neku opoziciju...uostalom SDP se svakako najbolje snalazi u opoziciji.

DF sam otpisao nakon njihovih izljeva ljubavi prema Radončiću,a Naša stranka, pa možda bih za njih glasao da sam sarajlija. Al kako nisam, a oni su postali (ili im je to programska orijentacija) tek mala regionalna stranka (nešto kao IDS u Hrvatskoj) onda je jednostavno malo glupasti da glasam za njih. Pa ni u Dubrvniku niko ne glasa za IDS.

Zaboravih, Predsjedništvo, Izetbegović
madridist

#119 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by madridist »

Stvar je u tome da nas ovdje sto ima mozemo glasati za koga god hocemo,odlucit ce oni sto se ne koriste netom i fakat da pola raje nece izac glasat..
Nisam jos odlucio za koga glasati.
tata82

#120 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by tata82 »

Neki dan nasao zakaceno ispod brisača

Image

Image

Jos jedan dokaz da je SDP na dnu, moj glas vise nikad nece dobiti
pemanapemani

#121 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by pemanapemani »

palermo wrote:Ha....za koga glasati....

Glasat ću za SDP na državnom , entiteskom vjerovatno i kantonalnom nivou. Osnovni razlog je što sam uvjerenja da će SDA ove izbore glatko dobiti....i bilo bi dobro da imaju makar neku opoziciju...uostalom SDP se svakako najbolje snalazi u opoziciji.

DF sam otpisao nakon njihovih izljeva ljubavi prema Radončiću,a Naša stranka, pa možda bih za njih glasao da sam sarajlija. Al kako nisam, a oni su postali (ili im je to programska orijentacija) tek mala regionalna stranka (nešto kao IDS u Hrvatskoj) onda je jednostavno malo glupasti da glasam za njih. Pa ni u Dubrvniku niko ne glasa za IDS.

Zaboravih, Predsjedništvo, Izetbegović
Molim te, možeš li detaljnije obrazložiti svoj izbor?

Jebi ga, zanima me zašto će neko koga smatram normalnim glasati za SDP i Izetbegovića?

Nekako mislim da će SDP, ukoliko budu ikako u mogućnosti, ići u koaliciju sa SDA. Tako da oni neće biti nikakva opozicija, ili bar ne relevantna opozicija.

Meni isto nije jasno koketiranje DF-a sa Radončićem. Opet, čudovište je stvorila SDA, a SDP je isto čudovište svim silama gurao u vlast.
Nikola Testa

#122 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by Nikola Testa »

Predsjedništvo - Raguž
Državni nivo SDP
Federalni SDP (Svetozar Pudarić) Mislim da je bio među aktivnijim političarima u ovom mandatu, kao potpredsjednik Federacije lično je obišao niz najugroženijih mjesta, naračito povratničkih naselja, pomažući običnim ljudima u onoj mjeri u kojoj mu je to ograničeni budžet kojim raspolaže dozvoljavao.
Kantonalni SDP (Dubravko Lovrenović) Za Dubravka ću glasat iz razloga što je čovjek dokazani stučnjak u svojoj struci, izrazito korektan čovjek, i bez dlake na jeziku.
samir_smts

#123 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by samir_smts »

SNAGA BIH !

a ove sda, sdp... hrvate i srbe koji su krali zadnjih 25 godina nabijem na kurac
palermo

#124 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Molim te, možeš li detaljnije obrazložiti svoj izbor?

Jebi ga, zanima me zašto će neko koga smatram normalnim glasati za SDP i Izetbegovića?

Nekako mislim da će SDP, ukoliko budu ikako u mogućnosti, ići u koaliciju sa SDA. Tako da oni neće biti nikakva opozicija, ili bar ne relevantna opozicija.

Meni isto nije jasno koketiranje DF-a sa Radončićem. Opet, čudovište je stvorila SDA, a SDP je isto čudovište svim silama gurao u vlast.
Ha drug moj, znaš i sam da ti je teško pitanje. Mislim nije ni meni do kraja baš jasan odgovor, ali pokušat ću. Dakle, ako bih glasao za onoga ko je najbolji onda bih glasao za SDA, po mom mišljenju jedina su ozbiljna stranka u BiH, imaju unutrašnju demokratiju, uz sve one tipuse koje su privukli (aka Ahmetović ili Zukić) imaju jedan dobar broj kvalitenih, stručnih ljudi (nešpto slično kao nekad SKJ-u) koji rade svoj posao a ušli su tamo samo da bi dobili mogućnost da rade svoj posao, i tako. Ali oni će dobiti izbore i bez mene.

SDP je u ovom mandatu u... i šefa i stanicu. Ne vejrujem da se moje mišljenje o njemu razlikuje od tvoga, ali jednostavno mislim da su oni jedina koji predstavljau, neću reći altenrativu, nego mjesto gdje se neki drugi mogu okupiti a da se opet sojećaju dovoljno jakim. Druga stvar, vejrujem da i Lagumdžija konačno mora doživjeti svoj kraj, da će neka unutrašnja demokratija i kod njih profunkcionisati i tako to. Uglavnom SDP zato što ne znam za koga drugog.

Ne želim glasati za neke minorne stranke....u tom slučaju ću radije ići u ribu 12 oktpbra. Komšić je jedno moje veliko razočaranje, i jednostavno mu ne vjerujem. I još jedna usputna misao, ovih dana poslom prođoh Bosnu.....i DF zapravo ne psotoji nigdje osim u Sarajevu.....to je naprosto nevjerovatno, ni bilborda, ni plakat, niti misli o DF-u. I moram iskreno reći, ponovit ću se, kao nekom ko nije sarajlija, zaista su mi se na neku stvar popele stranke koji svoju ciljnu gurpu vide samo u krugu tramvaja trojke.

Što se tič predsjedništva.....za koga drugog osim Izetbegovića ? Za drugog Bakira :D , Fahru....pa jedan od razloga azšto ću za Bakira glasati je da Fahro ne dobije.....za Suljagića, pa iskreno, mislim da je napravio grešku sa DF-om i potrošit će svoj kredit.....da je išao kao kandidati ispred neke nezavosne liste glasao bih za njega.....ovako jok....

Martina Raguža......ne vidim smisoa u glasanju za njega...

eto, kao što rekoh, poteško ti je bilo pitanje :D
pemanapemani

#125 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?

Post by pemanapemani »

@palermo

Razumijem, mada se ne slažem u potpunosti. :)

Bilo bi dobro da se SDP zadržao na nesposobnosti za obnašanje vlasti. To bi se moglo pripisati dječijim bolestima. Ovako, to je čisti kriminal.

U Mostaru je stalno prisutan režim HDZ-a, što je za kriminal SDA savršena krinka.Prolazi vrijeme, vrijeme u kojem mogu biti adekvatno kažnjeni oni iz strukture SDA koji su osiromašili državu i stvorili kleptomanski sistem. Bojim se da je u takvim uslovima njihova unutrašnja stranačka demokatija besmislena, odnosno, zamazivanje očiju.

Zbog svega navedenog mi je malo neshvatljivo razočarenje Komšićem. On koketira sa Radončićem kojeg je stvorila SDA i kojeg je SDP bezglavo gurala u vlast. Zašto je to toliki grijeh u ovakvoj postavci stvari?

Biram između čudovišta, nekog ko je stvorio čudovište i onog ko je nadograđivao čudovište. U toj konstalaciji snaga, nažalost, čudovište (Radončić) ispada "najbezazleniji". Opet ponavljam, nažalost.
Naravno, to je moje mišljenje.
Post Reply