Da si ti meni ziv i zdrav, uskoro slavim punoljetstvo..
VW Golf all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#2052 Re: VW Golf all about
takoe,meni najjace kad vidim da japanci idalje koriste skoro iste sarafe,matice i sl... dok neki izmisljaju toplu vodu...
kako zajebat i natjerat kupca da ide u ovlasteni

kako zajebat i natjerat kupca da ide u ovlasteni
-
foxlife
#2053 Re: VW Golf all about
rece covjek koji kaze da je recimo neki inzinjer upuceniji u stvari od mehanicara npr al ti to ne kontas jer si ogranicen
-
tempuser
#2054 Re: VW Golf all about
Ja generalno mislim da proizvođači sve više smanjuju prostor za neovlaštene servisere, a pogotovo za ove samouke avijatičare!
Prvo su digli garancije na 5-7 godina da te vežu za sebe, pa su zbog antimonopolističkog zakona dozvilili i neovlaštenim da servisiraju u garantnom roku, ali su ukinuli servisnu knjižicu tako da ti samo ovl. može voditi servsnu istoriju. Može badžo iz Žunovnice biti vrhunski mehaničar, ali džaba kad nema đe pečat udarit!
-
STARx
#2055 Re: VW Golf all about
Sjediste na vw mk5 drze ti sarafi.Evolution_IV wrote: ↑24/04/2021 23:32 takoe,meni najjace kad vidim da japanci idalje koriste skoro iste sarafe,matice i sl... dok neki izmisljaju toplu vodu...
kako zajebat i natjerat kupca da ide u ovlasteni![]()
![]()
-
tempuser
#2056 Re: VW Golf all about
-
foxlife
#2057 Re: VW Golf all about
ti ces mi reci jel znam ja kakvi su majstori u ovlastenimSTARx wrote: ↑24/04/2021 23:30A gdje ja tvrdim da je ovlasteni jedini koji zna? Ja tvrdim da ovlasteni zna bolje, a nigdje nisam rekao da privatnik ne zna nista. Ja tvrdim da ovlasteni ima uvijek up to date informacije, fizicki moze vidjeti kako sta izgleda razmontirano, crteze, klipove, uzivo, edukacija, seminar. Da su uredjaji za dijagnostiku, pa i sam alat, dominantniji od privatnika. Da ovlasteni ima otvorenu komunikaciju s distributerom. Da imas podrsku onog s vrha. Nisi ti hodo po ovlastenim, ne znas kakvi majstori tu rade. Problem je u parama. Treba to platiti. Privatnik je jeftiniji.
ja sva svoja auta odrzavam u ovlastenim cak i stare 10 godina
tako da to sto ciljas da je problem u parama odmah odbaci
ja ti tvrdim da postoji majstora koji u nekim stvarima su efikasniji od ovlastenih
to da li takvih postoji u bih ne znam
preskocio si onoj moj primjer citroenovog majstora al nema veze
-
foxlife
#2058 Re: VW Golf all about
naravno da sam priznao jer nisam papak kao ti da ne priznam da ne znam nesto ili da u necemu pogrijesim
to je razlika izmedju normalnog covjeka i onoga koji je egoista kompleksas i sl
-
tempuser
#2059 Re: VW Golf all about
Ja sam tu razliku neposredno vidio na Fabiama mk1 koje si imale manu sa sajlama podizača prozora. Ovi što su otišli iu ovlaštenog jer su znali bolje su propišali mlijeko materino dok su ga zamjenili, u ASA-i gotovo za sat, ljudi imali namjenske alate...STARx wrote: ↑24/04/2021 23:30A gdje ja tvrdim da je ovlasteni jedini koji zna? Ja tvrdim da ovlasteni zna bolje, a nigdje nisam rekao da privatnik ne zna nista. Ja tvrdim da ovlasteni ima uvijek up to date informacije, fizicki moze vidjeti kako sta izgleda razmontirano, crteze, klipove, uzivo, edukacija, seminar. Da su uredjaji za dijagnostiku, pa i sam alat, dominantniji od privatnika. Da ovlasteni ima otvorenu komunikaciju s distributerom. Da imas podrsku onog s vrha. Nisi ti hodo po ovlastenim, ne znas kakvi majstori tu rade. Problem je u parama. Treba to platiti. Privatnik je jeftiniji.
-
foxlife
-
STARx
#2061 Re: VW Golf all about
Ja cu ti reci jer da znas ne bi takve stvari pisao. Pogledaj malu jace marke pa ces vidjeti da tu ne rade salabajzeri.. Respo nas rad je normiran, ne tjera mene niko da nesto sto je normom odredjeno da traje 1.30h zavrsim za 20min.. Mogu ostavit maticu i otici pit kafu, moj problem.. A mogu ti predati auto za 30, a bit ce naplaceno 1:30h. Nemam dodirne tacke sa navodnom aferom citroena iz banja luke..foxlife wrote: ↑24/04/2021 23:35
ti ces mi reci jel znam ja kakvi su majstori u ovlastenim
ja ti tvrdim da postoji majstora koji u nekim stvarima su efikasniji od ovlastenih
-
STARx
#2062 Re: VW Golf all about
Sta da ti pricam, sve si vidio sam..
-
STARx
-
foxlife
#2064 Re: VW Golf all about
pa ne mozes mi reci jer od prvog auta do sadasnjeg idem u ovlasteniSTARx wrote: ↑24/04/2021 23:39Ja cu ti reci jer da znas ne bi takve stvari pisao. Pogledaj malu jace marke pa ces vidjeti da tu ne rade salabajzeri.. Respo nas rad je normiran, ne tjera mene niko da nesto sto je normom odredjeno da traje 1.30h zavrsim za 20min.. Mogu ostavit maticu i otici pit kafu, moj problem.. A mogu ti predati auto za 30, a bit ce naplaceno 1:30h. Nemam dodirne tacke sa navodnom aferom citroena iz banja luke..foxlife wrote: ↑24/04/2021 23:35
ti ces mi reci jel znam ja kakvi su majstori u ovlastenim
pisem ovakve stvari jer znam takve ljude vani
doduse odnosi se na softverskih stvari zbog koje smo i poceli ovu raspravu
da ima pametnih i sto se tice mehanike isto vjerujem da ima
to sto je fabricka norma je sasvim druga prica i niko ne prica da ti moras uraditi za manje vremena
i za zamjenu brisaca je norma 15 minuta a mozes ih zamjeniti za 5 npr
da ti ne pricam kako su firme zaposljavale hakere nakon sto su ovi isti zaobilazili zastite opcije itd