Voznja kamiona za strane firme
-
Arminusher
#1 Voznja kamiona za strane firme
Ima li neko iskustva sa radom za druge firme sto se tice voznja kamiona? Imam kamion i prikolicu i cuo sam da imaju firme koje nude tipa 1e po km i za sad sam nasao Deltu iz poljske. Imate li neke firme za preporuciti i kakvo je inace tu iskustvo s tim?
- xoklix
#2 Re: Voznja kamiona za strane firme
Kakav kamion imaš? Imaš li CEMTove i dozvole?
-
mali_balon
#3 Re: Voznja kamiona za strane firme
Probaj lkw wlater, waberers, amazon, dhl, kuhene nagel (mislim da se ovako pise)...ali kako vec pitaju kako ces sa dozvolama....osim ako ti nije na eu tablama
Sto se tice iskustva nekom super nekom patnja....ali sa ovim cjenama goriva...
Zajebano je to, ne jebu oni kvar, umor, guzva itd ne stignes na vrijeme gubis poso....
Bolje ti je onda kod janeza za 15centi po Km, niti se sikiras za ture niti je tvoj kamion a glava je svakako u torbi sa takvim nacinom placanja
Zajebano je to, ne jebu oni kvar, umor, guzva itd ne stignes na vrijeme gubis poso....
Bolje ti je onda kod janeza za 15centi po Km, niti se sikiras za ture niti je tvoj kamion a glava je svakako u torbi sa takvim nacinom placanja
- manuchao91
#4 Re: Voznja kamiona za strane firme
bez CEMTA to ne mozes raditi ,a s obzirom da imas jedan kamio n CEMT ne mozes dobit ,samo bilateralne dozvole.
Ono sto sam nacuo da ima opcija da s s tegljačem samo odes u Englesku i kopčaš njihove prikolice i vozis za njih.Ja sam to kontao jedno vrijeme radit ali odustao samn
Ono sto sam nacuo da ima opcija da s s tegljačem samo odes u Englesku i kopčaš njihove prikolice i vozis za njih.Ja sam to kontao jedno vrijeme radit ali odustao samn
-
Arminusher
#5 Re: Voznja kamiona za strane firme
Imam Mastera do 3.5t sa ceradom i radio sam duze godina za sebe,ali sa ovom novom situacijom opalo je sve pa sam cuo da ljudi idu sa svojim kamionima za te strane firme i da se dobro placa. Zvao sam ovu firmu Deltu i oni nude 0,8e po km i uzmu 10% sebi od svake ture sto je privlacno,pa me zanimalo kakve su te firme i kakvu su iskustvamali_balon wrote: ↑14/07/2022 10:26 Probaj lkw wlater, waberers, amazon, dhl, kuhene nagel (mislim da se ovako pise)...ali kako vec pitaju kako ces sa dozvolama....osim ako ti nije na eu tablama
-
mali_balon
#6 Re: Voznja kamiona za strane firme
Vidjam ih, ima za njih posla ali kako gdje ne znam, nisam nikog naseg sreo da ga pitam....ali nekako najvise poljaka i rumuna ima sa tim tipom vozila....ima i nasih mislim da ima neka firma oko Doboja sa tim "golubarnicima"Arminusher wrote: ↑14/07/2022 13:45Imam Mastera do 3.5t sa ceradom i radio sam duze godina za sebe,ali sa ovom novom situacijom opalo je sve pa sam cuo da ljudi idu sa svojim kamionima za te strane firme i da se dobro placa. Zvao sam ovu firmu Deltu i oni nude 0,8e po km i uzmu 10% sebi od svake ture sto je privlacno,pa me zanimalo kakve su te firme i kakvu su iskustvamali_balon wrote: ↑14/07/2022 10:26 Probaj lkw wlater, waberers, amazon, dhl, kuhene nagel (mislim da se ovako pise)...ali kako vec pitaju kako ces sa dozvolama....osim ako ti nije na eu tablama
Jbga sve je do tvoje racunice oni ce te platit, isplati li se tebi voziti za te pare.
Ja sam razgovarao sa nasim sa balkana koji imaju tandeme, kako sam vec reko neko zadovoljan neko nije....sve je do racunice....
-
nlt
#7 Re: Voznja kamiona za strane firme
Ima puno propisa a kazne su u desetinama hiljada eura, pa eto. Ja se ne bih zezao
- Optimist
#8 Re: Voznja kamiona za strane firme
Kao sto neko rece, mislim da ti je trenutno isplativije voziti za HR ili SLO firmu njihov kamion i biti placen po kilometru nego voziti tu kombinaciju.
Placen si po kilometru ili na dnevnicu, ovisno kako pogodis, plus dotovari, istovari, vikend u kamionu i sl.
Cisto mozes izaci 2.000+ eura, a ne brines ni o cemu. Tvoje je samo da vozis.
Placen si po kilometru ili na dnevnicu, ovisno kako pogodis, plus dotovari, istovari, vikend u kamionu i sl.
Cisto mozes izaci 2.000+ eura, a ne brines ni o cemu. Tvoje je samo da vozis.
-
Mlad i Nevin
#10 Re: Voznja kamiona za strane firme
Koja budala moze radit sa šleperom 1e po km na ovim cijenama goriva....