Voznja kamiona za strane firme

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Arminusher

#1 Voznja kamiona za strane firme

Post by Arminusher »

Ima li neko iskustva sa radom za druge firme sto se tice voznja kamiona? Imam kamion i prikolicu i cuo sam da imaju firme koje nude tipa 1e po km i za sad sam nasao Deltu iz poljske. Imate li neke firme za preporuciti i kakvo je inace tu iskustvo s tim?
xoklix

#2 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by xoklix »

Kakav kamion imaš? Imaš li CEMTove i dozvole?
mali_balon

#3 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by mali_balon »

Probaj lkw wlater, waberers, amazon, dhl, kuhene nagel (mislim da se ovako pise)...ali kako vec pitaju kako ces sa dozvolama....osim ako ti nije na eu tablama

Sto se tice iskustva nekom super nekom patnja....ali sa ovim cjenama goriva...
Zajebano je to, ne jebu oni kvar, umor, guzva itd ne stignes na vrijeme gubis poso....
Bolje ti je onda kod janeza za 15centi po Km, niti se sikiras za ture niti je tvoj kamion a glava je svakako u torbi sa takvim nacinom placanja
manuchao91

#4 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by manuchao91 »

bez CEMTA to ne mozes raditi ,a s obzirom da imas jedan kamio n CEMT ne mozes dobit ,samo bilateralne dozvole.
Ono sto sam nacuo da ima opcija da s s tegljačem samo odes u Englesku i kopčaš njihove prikolice i vozis za njih.Ja sam to kontao jedno vrijeme radit ali odustao samn
Arminusher

#5 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by Arminusher »

mali_balon wrote: 14/07/2022 10:26 Probaj lkw wlater, waberers, amazon, dhl, kuhene nagel (mislim da se ovako pise)...ali kako vec pitaju kako ces sa dozvolama....osim ako ti nije na eu tablama

Zajebano je to, ne jebu oni kvar, umor, guzva itd ne stignes na vrijeme gubis poso....
Bolje ti je onda kod janeza za 15centi po Km, niti se sikiras za ture niti je tvoj kamion a glava je svakako u torbi sa takvim nacinom placanja
Imam Mastera do 3.5t sa ceradom i radio sam duze godina za sebe,ali sa ovom novom situacijom opalo je sve pa sam cuo da ljudi idu sa svojim kamionima za te strane firme i da se dobro placa. Zvao sam ovu firmu Deltu i oni nude 0,8e po km i uzmu 10% sebi od svake ture sto je privlacno,pa me zanimalo kakve su te firme i kakvu su iskustva
mali_balon

#6 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by mali_balon »

Arminusher wrote: 14/07/2022 13:45
mali_balon wrote: 14/07/2022 10:26 Probaj lkw wlater, waberers, amazon, dhl, kuhene nagel (mislim da se ovako pise)...ali kako vec pitaju kako ces sa dozvolama....osim ako ti nije na eu tablama

Imam Mastera do 3.5t sa ceradom i radio sam duze godina za sebe,ali sa ovom novom situacijom opalo je sve pa sam cuo da ljudi idu sa svojim kamionima za te strane firme i da se dobro placa. Zvao sam ovu firmu Deltu i oni nude 0,8e po km i uzmu 10% sebi od svake ture sto je privlacno,pa me zanimalo kakve su te firme i kakvu su iskustva
Vidjam ih, ima za njih posla ali kako gdje ne znam, nisam nikog naseg sreo da ga pitam....ali nekako najvise poljaka i rumuna ima sa tim tipom vozila....ima i nasih mislim da ima neka firma oko Doboja sa tim "golubarnicima" :mrgreen:

Jbga sve je do tvoje racunice oni ce te platit, isplati li se tebi voziti za te pare.
Ja sam razgovarao sa nasim sa balkana koji imaju tandeme, kako sam vec reko neko zadovoljan neko nije....sve je do racunice....
nlt

#7 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by nlt »

Ima puno propisa a kazne su u desetinama hiljada eura, pa eto. Ja se ne bih zezao
Optimist

#8 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by Optimist »

Kao sto neko rece, mislim da ti je trenutno isplativije voziti za HR ili SLO firmu njihov kamion i biti placen po kilometru nego voziti tu kombinaciju.
Placen si po kilometru ili na dnevnicu, ovisno kako pogodis, plus dotovari, istovari, vikend u kamionu i sl.
Cisto mozes izaci 2.000+ eura, a ne brines ni o cemu. Tvoje je samo da vozis.
mali_balon

#9 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by mali_balon »

Evo poso
Image
Mlad i Nevin

#10 Re: Voznja kamiona za strane firme

Post by Mlad i Nevin »

Koja budala moze radit sa šleperom 1e po km na ovim cijenama goriva....
Post Reply