Vjerovati naspram znati
- thea
#126 Re: Vjerovati naspram znati
Na kraju niko nije u pravu, ako bog postoji, isti je za svakog na ovoj nasoj maloj zagadjenoj planeti.
Vjere su politicke stranke.
Zakon ispisan od strane covjeka ne moze nikako biti boziji zakon.
Mene dusa boli kad vidim da se ljudi mrze zbog religioznih razlika, jer na kraju sve je to izmisljotina koju ti namecu od malih nogu, i kasnije nastavis vjerovati u istu.
To vazi za sve praktikante.
Vjere su politicke stranke.
Zakon ispisan od strane covjeka ne moze nikako biti boziji zakon.
Mene dusa boli kad vidim da se ljudi mrze zbog religioznih razlika, jer na kraju sve je to izmisljotina koju ti namecu od malih nogu, i kasnije nastavis vjerovati u istu.
To vazi za sve praktikante.
- zlokruhovic
#127 Re: Vjerovati naspram znati
Štareći i koju poruku poslati osim , ubedio si me!!Chagalj wrote:
andjeli su duhovna pica koji zive u drugoj dimenziji, imamo masa dokaza o njihovom postojanju, mnogi Mudzahedini su se uvjerili u njihovo postojanje tokom rata
evo i muderis prica o cudima tokom rata u Bosni iz njegovog iskustva
spoiminje cak kako su sehidi (mrtvi mudzahedini) mirisali iako je svima poznato da tijela se cuju ubrzo nakon sto smrt nastupi jos pogotovo ako je vruce.
evo imate frisak dokaz iz sirije, gdje sehidi ukupani u dvoristu lezali 2 godine pod zemljom, nisu istruhnuli cak su mirisali na miris misk
to se isto desavalo i u afganistanu
kako onda to objasnjavas??
Ali nažalost moraću da lažem kako ne verujem u anđele i čuda bez obzira što je ovo tvoje vrlo ubedljivo iz običnog razloga zato što sam iskosnki ZAO.
- thea
#128 Re: Vjerovati naspram znati
hi, ko jos vjeruje u plasirano.
Bog ne voli ljude koji idu da izgube zivot zbog Boga, ako ti je bog dao zivot. ZIVI GA
i uzivaj
Bog ne voli ljude koji idu da izgube zivot zbog Boga, ako ti je bog dao zivot. ZIVI GA
i uzivaj
-
kakavdanakneiskustvu
#129 Re: Vjerovati naspram znati
Chagalj wrote:niko od muslimana ne vjeruje u to niti Kuran govori o tome, nemozes biblijskim prutom tuci muslimane i njihovo vjerovanje kad to nije vjeorvanje muslimana, to pitanje postavljaj krscanimakakavdanakneiskustvu wrote:a sad ozbiljno pitanje,kako objasniti da neko vjeruje u knjige u kojima piše da je zmija pričala?
pa to i radim,je li se to ne smije pitati na ovom forumu?
- thea
#130 Re: Vjerovati naspram znati
pa to je tacno, i zivotinje pricaju, samo sto covjek ne razumije njihov govor. A zivotinje meduusobno komuniciraju kao mi.
-
Chagalj
#131 Re: Vjerovati naspram znati
thea wrote:hi, ko jos vjeruje u plasirano.
i uzivaj
nisi ti bas razumjela najbolje, izgubiti zivot za Boga jeste, kad branis sebe , svoju familiju, svoju zemlju, svoju religijuBog ne voli ljude koji idu da izgube zivot zbog Boga,
pa cak kad umres na porodjaju jeste izgubiti zivot zbog Boga po islamu ako nisi znala
- zlokruhovic
#132 Re: Vjerovati naspram znati
Netačno , onaj bog koji se javlja u tri varijante a kuća mu je na bliskom istoku najviše voli one koji žrtvuju svoj život zarad njega , a jednako voli one koji žrtvuju tuđe živote opet zarad njega.thea wrote:hi, ko jos vjeruje u plasirano.
i uzivaj
Zato ja zaista iskreno mrzim religiju i monotesitčku postavku boga jer samo on(najveći gad bez bozira što je izmišljen) traži žrtvu ljudskog života zarad svoje sujete.
- thea
#133 Re: Vjerovati naspram znati
zlokruhovic wrote:Netačno , onaj bog koji se javlja u tri varijante a kuća mu je na bliskom istoku najviše voli one koji žrtvuju svoj život zarad njega , a jednako voli one koji žrtvuju tuđe živote opet zarad njega.thea wrote:hi, ko jos vjeruje u plasirano.
i uzivaj
Zato ja zaista iskreno mrzim religiju i monotesitčku postavku boga jer samo on(najveći gad bez bozira što je izmišljen) traži žrtvu ljudskog života zarad svoje sujete.
Pa kad si ti vidjeo BOga da je dosao pa nagovorio covjeka da ratujemo po zemlji, sve je to kriv covjekov bolestan um. Koji se uci od malih nogu.
- zlokruhovic
#134 Re: Vjerovati naspram znati
Pa o tome i govorim , bolesna ideologija kao što je religija dovodi do rata i sukoba , a ona je takva da njen šef(bog) traži žrtve zarad sebe.thea wrote:
Pa kad si ti vidjeo BOga da je dosao pa nagovorio covjeka da ratujemo po zemlji, sve je to kriv covjekov bolestan um. Koji se uci od malih nogu.
Znači kao što treba biti antifašista tako treba biti i antireligijaš , jer i jedno i drugo je isto.
Religijaši nisu bolesni umovi , oni su ili zli ili moralno ucenjene osobe labilnog karaktera ili konformisti i oportunisti.
Zato je i religija najopasnija jer ona traži poštovanje od svih da bi nekažnjeno se moglo u ime nje sve raditi predstavljajući se kao da je za opšte dobro ,jer kao i fašisti oni su mučenici i brane svoj narod,stado i vernike od zlikovaca-nevernika.
- thea
#135 Re: Vjerovati naspram znati
pa kako nagovoriti srbe da vise ne devastiraju bolnice, pa da sad imamo medicinu iz 1890te.
-
Bafakkar
#136 Re: Vjerovati naspram znati
Slazem sethea wrote:ok, kicam brzo
![]()
![]()
da se vraimo na temu Boga
svakako ce nasa ovo da brise...
- thea
#137 Re: Vjerovati naspram znati
zlokruhovic wrote:Pa o tome i govorim , bolesna ideologija kao što je religija dovodi do rata i sukoba , a ona je takva da njen šef(bog) traži žrtve zarad sebe.thea wrote:
Znači kao što treba biti antifašista tako treba biti i antireligijaš , jer i jedno i drugo je isto.
Religijaši nisu bolesni umovi , oni su ili zli ili moralno ucenjene osobe labilnog karaktera ili konformisti i oportunisti.
Zato je i religija najopasnija jer ona traži poštovanje od svih da bi nekažnjeno se moglo u ime nje sve raditi predstavljajući se kao da je za opšte dobro ,jer kao i fašisti oni su mučenici i brane svoj narod,stado i vernike od zlikovaca-nevernika.
-
Bafakkar
#138 Re: Vjerovati naspram znati
ti bas volis propaganduzlokruhovic wrote:Pa o tome i govorim , bolesna ideologija kao što je religija dovodi do rata i sukoba , a ona je takva da njen šef(bog) traži žrtve zarad sebe.thea wrote:
kad bi ostavio barem malo prostora da saslusas i ovu "drugu" stranu...
-
VCorp
#139 Re: Vjerovati naspram znati
Kako će biti smiješno jednog dana našim potomcima za nekih dvjesto - tristo godina kada budu čitali u šta su ljudi vjerovali, kakva su Helovin odijela imali svećenici, da su se klali zbog nekakvih izmisljenih bogova i slično. To će biti ono WOW kako su nam glupi djedovi bili u pizdu materinu 
Naravno ako opet neko na Bliskom Istoku ne izmisli kakvog boga pa zavlada opet svijetom, samo će mu ovaj put biti malo teže jer imaju kamere da se to sve snimi, možeš i telefonom
Naravno ako opet neko na Bliskom Istoku ne izmisli kakvog boga pa zavlada opet svijetom, samo će mu ovaj put biti malo teže jer imaju kamere da se to sve snimi, možeš i telefonom
-
VCorp
#140 Re: Vjerovati naspram znati
Bafakkar wrote:ti bas volis propaganduzlokruhovic wrote:Pa o tome i govorim , bolesna ideologija kao što je religija dovodi do rata i sukoba , a ona je takva da njen šef(bog) traži žrtve zarad sebe.thea wrote:
Zato je i religija najopasnija jer ona traži poštovanje od svih da bi nekažnjeno se moglo u ime nje sve raditi predstavljajući se kao da je za opšte dobro ,jer kao i fašisti oni su mučenici i brane svoj narod,stado i vernike od zlikovaca-nevernika.fasisti i religijasi.
![]()
kad bi ostavio barem malo prostora da saslusas i ovu "drugu" stranu...
Religija tjera i dobre ljude da rade loše stvari. Eto ti jedna strana
- nasa
#141 Re: Vjerovati naspram znati
@zlokruhovic, objektivni navijac
Ne vjeruje u nebeske objave ali da u nebeske mitove, bla, bla....poznata prica...nego, idem ja brisati
Ne vjeruje u nebeske objave ali da u nebeske mitove, bla, bla....poznata prica...nego, idem ja brisati
-
Bafakkar
#142 Re: Vjerovati naspram znati
Ne, ne.. nisi me dobro shvatio. Ja sam mislio da poslusa drugu stranu, ne svojuVCorp wrote:
Religija tjera i dobre ljude da rade loše stvari. Eto ti jedna strana
- zlokruhovic
#143 Re: Vjerovati naspram znati
Koju drugu stranu?? , misliš onu iz vaših knjiga koje su neupitne i za koje nikad nećete reći da su zle i loše , a vamo ste šatro čovekoljupci i nisu vam mrska ljudska prava??Bafakkar wrote:Ne, ne.. nisi me dobro shvatio. Ja sam mislio da poslusa drugu stranu, ne svojuVCorp wrote:
Religija tjera i dobre ljude da rade loše stvari. Eto ti jedna strana![]()
E pa žao mi je , ta druga strana počiva na ropstvu,genocidu,ratovima,ponižavanjem žena i gejeva,.... , i sad mi reci ti šta tu ima da se sasluša , osim da jasno kažeš da se odričeš toga jer je loše , a pošto to verovatno kao i svi religijaši nećeš učiniti onda komparacija sa fašiszmom je tvoj izbor a ne moj.
- zlokruhovic
#144 Re: Vjerovati naspram znati
Budu jasnija molim te , ne mogu nagađati šta hoćeš reći.nasa wrote:@zlokruhovic, objektivni navijac![]()
Nego zašto je tebi Naso drago da postoje robovi?? , mislim nisi ti to nikad rekla javno ali pošto ne negiraš svoj kuran i ne kažeš da je loš , čovek jedino može zaključiti da ti se ropstvo sviđa.
To jak ako kad bi neonacista nosio kukaču na ramenu i poštovao Hitlera , a vamo govorio da ne mrzi Jevreje i Rome i da nikog ne bi ubijao zarad njegove rase , jel bi mu verovala??
- zambaklija
#145 Re: Vjerovati naspram znati
pročitah mnogo ovih postova,naježi se slušajući ovog muderisa ali opet mi misli nedaju mira tj.pitanja:kakav je to bog koji dozvoljava da se eto ti neki muslimani-arapi koji vjeruju u alaha ubijaju međusobno ,da djeca oboljevaju i umiru od gladi i bolesti ili ovo zadnje u Palestini da neprijatelj napada i ubija nedužne vjernike u toku Ramazana....kakav je to milostivi bog????sorry morao sam 
- thea
#146 Re: Vjerovati naspram znati
Pa oni se mrze medusobno, zbog 4 politicka pravca Islama, znaci nista Bog, vazna je politika.
-
VCorp
#147 Re: Vjerovati naspram znati
Židovima je pomagao da spizde iz Egipta, očito je Allah slabiji od Jahvea. Slab je update napravio Muhammed.zambaklija wrote:pročitah mnogo ovih postova,naježi se slušajući ovog muderisa ali opet mi misli nedaju mira tj.pitanja:kakav je to bog koji dozvoljava da se eto ti neki muslimani-arapi koji vjeruju u alaha ubijaju međusobno ,da djeca oboljevaju i umiru od gladi i bolesti ili ovo zadnje u Palestini da neprijatelj napada i ubija nedužne vjernike u toku Ramazana....kakav je to milostivi bog????sorry morao sam
- S4mpion
#148 Re: Vjerovati naspram znati
Boldirano je samo tvoje vjerovanje, a ne činjenica. Na pitanje "kako znaš", ne bi dala dobar odgovor.thea wrote:hi, ko jos vjeruje u plasirano.
i uzivaj
-
Chagalj
#149 Re: Vjerovati naspram znati
da si se potrudio iscitavati Kuran i hadise razumio bizambaklija wrote:pročitah mnogo ovih postova,naježi se slušajući ovog muderisa ali opet mi misli nedaju mira tj.pitanja:kakav je to bog koji dozvoljava da se eto ti neki muslimani-arapi koji vjeruju u alaha ubijaju međusobno ,da djeca oboljevaju i umiru od gladi i bolesti ili ovo zadnje u Palestini da neprijatelj napada i ubija nedužne vjernike u toku Ramazana....kakav je to milostivi bog????sorry morao sam
ali evo da pokusam ukratko objasniti
Da smo nacisto, ovaj svijet nije Raj, nego smo ovdje da budemo iskusavani u dobru i zlu, a zlo se potstice preko Sejtana/Sotone, znaci sejtan taj koji daje zle misli ljudima da bi pocinili sto prljavija djela kako bi zaglavili u dzehennem na kraju a to sve iz licne zlobe prema covjeku , jer se sejtan zakleo BOgu da ce sve ljude zavoditi kako bi otisli u dzehennem poslije smrti, jer Dzin Iblis dok nije postao sejtan ocekivao je od Allaha da mu se dodijeli titula namjesnika na zemlji jer je bio pobozno stvorenje , i osjecao je pravo da dobije to, ali je Bog stvorio Adema i tad se ljubomora i oholost rodilo u njegovom srcu i zato sad sve cini kako bi skrenuo covjcenstvo sa pravog puta.
Sejtanove tehnike zavodjenja, snimljeno onako kako sejtan zavodi kroz prizmu islama, svaka cast glumcu
Bog nedozvoljava medjusobno ubijanje, ubijaanje neduznog naroda, djece itd Sve je to zabranjeno od Boga i zato ce Bog da kaznjava ljude na sudnjem danu zbog takvih stvari.
Nemozes sad ocekivati da Bog sprijeci svako ubistvo na zemlji, svaku bolest na zemlji, sve negatvisnoti na zemlji, i sta bi dobili onda?? dobili bi Raj, nebi imali zla, a cim nemas zla onda nemas teskih iskusenja, pa kako onda da zasluzimo dzennet ako nebude testirani jesmo li zasluzili Boziju milost ili ne. Znaci svako mora proci kroz iskusenja, kao test, na fakultetu, a poslije kad se budu davale ocjene na sudnjem danu i bit ce i plata, (dzennet ili dzehnnem)
Allah kaze u Kuranu.
90. Allah zahtijeva da se svačije pravo poštuje, dobro čini, i da se bližnjima udjeljuje, i razvrat i sve što je odvratno i nasilje zabranjuje; da pouku primite, On vas savjetuje.
32. ... ako neko ubije nekoga ko nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, - kao da je svim ljudima život sačuvao. Naši poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili.
Od Ebu Bekrata Nufejja b. Harisa el-Sekafija r.a. se prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s. rekao: Kada dva muslimana isuku svoje sablje jadan na drugog - i ubica i ubijeni će u vatru. Rekao sam: O, Allahov Poslaniče, što se tiče ubice jasno je ali zbog čega i ubijeni!? Zato što je i on htio ubiti svoga protivnika – reče Poslanik s.a.w.s..
nemozes krivi Boga ako je ljudski sistem izgradjen tako da stvara siromahe a ne pomaze ih, Bog zabrani kamatu, a mnoge drzave zarobe druge drzave upravo zbog kamata i guraju ih u jos vece siromastvo, Ako drzava utice na drugu drzavu ili vodstvo jedne drzave ima losu politiku pa utice da njezini stanovnci postanu siromasi, gladni i zedni, netreba krivi BOga za to, jer Bog je dao zakon da se poboljsa stanje ljudi, a ljudi nece taj zakon pa hoce neke svoje zakone i onda to dovede do siromastva zbog pohlepe jednih drzava ili naroda.da djeca oboljevaju i umiru od gladi i bolesti
a to sto neka djeca propate zbog grijeha drugih ljudi, pa im Allah za tu patnju dadne Dzennet, a ti ovamo kontas "vidi jadna djeca umrijese od gladi, stvaro je zao taj Bog" , znaci sam sebe bacas u zabludu.
da bi bio na uputi, moras citati Kuran i hadis od poslanik , inace ces se uvijek pitati neka pitanja koja neces moci dobiti odgovpor osim u islamu.
Last edited by Chagalj on 03/08/2014 14:02, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#150 Re: Vjerovati naspram znati
A tvoje vjerovanje je drukčije prirode, rek'o Abu Ovaj da je rek'o Abu Onaj ....S4mpion wrote:Boldirano je samo tvoje vjerovanje, a ne činjenica. Na pitanje "kako znaš", ne bi dala dobar odgovor.thea wrote:hi, ko jos vjeruje u plasirano.
i uzivaj