Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
-
Senadalisa
#26 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
Pozdrav...imam pitanje u vezi vize za austriju,ozenio sam se u Becu i gore sam predao sve potrebne papire za spajanje porodice,zvali su mi zenu i javili da su oni to pregledali sve i da su poslali za Sarajevo i da je sad sve do ambasade u Sarajevu...da li neko zna koliko treba da bi ti papiri stigli do Sarajeva i koliko proces traje oko vize sto se tice ambasade u Sarajevu,da li moze sad nakon sto su u Becu pregledali i nije bilo problema sto se tice papira,da li mogu u Sarajevu da mi kazu da ima nekih problema ili je to nemoguce...i koliko otrpilike da se nadam sad da ce mi javiti iz Sarajeva...molimo vas ako neko je imao slicnu situaciju neka javi mi...hvala Pozdravvv svimaa 
-
casanova123
#27 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
iz Austrije do Sarajeva papiri nakon sto ih ovi posalju putuju izmedju 7 i 14 dana, ali obicno nakon 7 dodju..
-
Senadalisa
#28 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
Hvala ti na odgovoru...casanova123 wrote:iz Austrije do Sarajeva papiri nakon sto ih ovi posalju putuju izmedju 7 i 14 dana, ali obicno nakon 7 dodju..
-
Senadalisa
#29 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
izvini jarane da li se ti papiri salju postom ili to moze i faxom ili mailom,ili bas sigurno da idu postom?casanova123 wrote:iz Austrije do Sarajeva papiri nakon sto ih ovi posalju putuju izmedju 7 i 14 dana, ali obicno nakon 7 dodju..
-
Senadalisa
#30 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
jarane moj ovaj mi rece da to posalju mailom,ali da nisu jos stigli jer ne mora znacit da su ih odmah poslali kad su rekli mojoj zeni da su poslali,zbog sigurnosnih razloga...ima 7 dana da su joj rekli,ako je mail to dodje za 5 mincasanova123 wrote:iz Austrije do Sarajeva papiri nakon sto ih ovi posalju putuju izmedju 7 i 14 dana, ali obicno nakon 7 dodju..
-
AlicS
#31 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
Vidim da se niko odavno nije javljao se na ovu temu..Posto su se zakoni promijenuli, puno od ovoga sto je vec napisano otpada..Pa bi molila one koji imaju novija iskustva unazad 2-3g da mi kazu sve o procesu cekanja bracne vize za Austriju..
Da li je bolje vjnecati se ovdje ili u At ?Da li papire predati ovdje u ambasadu ili gore u konzulat? (Jer sam pisala ambasadi i odgovorili su mi da i onako sve ide za Austriju da oni nemaju u Sarajevu nista sa odlukom).
Inace, sve bitno ,oko visine plate,duzine cekanja na vizu, sve me zanima...Svaka info je dobro dosla..Hvalaa
Da li je bolje vjnecati se ovdje ili u At ?Da li papire predati ovdje u ambasadu ili gore u konzulat? (Jer sam pisala ambasadi i odgovorili su mi da i onako sve ide za Austriju da oni nemaju u Sarajevu nista sa odlukom).
Inace, sve bitno ,oko visine plate,duzine cekanja na vizu, sve me zanima...Svaka info je dobro dosla..Hvalaa
- Bilki
#32 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
proces traje oko mjesec dana od dana predavanja za vizu, cesto se zna oduziti i na dva mjeseca(zavisi od broja zahtjeva), ako su svi papiri ok, onda bez brige, nemoj ocajavati ako za mjesec ne dobijes odgovor, mozes podnijeti zahtjev i u austriji ali ces morati podici u ambasadi jer koliko vidim nemas boravisni status u austriji, naj lakse je u ambasadi sve zavrsiti, ne gubi se puno na vremenu, sigurnosna posta ce stici najdalje za sedmicu pred onoga tko treba da odluci, ako treba neki dodatni papir vaseg ce buduceg bracnog druga obavijestiti pismom da to dostavi u sto kracem roku kako se nebi gubilo vrijeme, ( neovisno dali treba od bracnog druga nesto ili od vas). ako je sve normalno i nema neke sumnje u fiktivni brak viza ce biti odobrena 99,99%, i da napomenem da u ambasadi neodlucuju nista vec samo prikupe vase papire i proslijede ih kod tate, konzul moze da samo dopise neko svoje misljenje koje moze a i ne mora da igra neku ulogu. sretno 
-
AlicS
#33 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
Hvalaa puno .U međuvremenu sam citala po netu puno taga imajako punoinformacija a i za promjenu i ambasada mi odgovara na mejlove tj.2 mejla..Nadat se dobrom 
-
rio5
#34 Re: Viza za austriju - Koliko vremena, kako, para ?
imam sportsku vizu do 1.10 ove godine, u slucaju da ne produzim postoji li mogucnost da provedem jos skoro dva mjeseca u austriji kao turist?