Play stationsha_ba wrote:pa fino kazes gremlin, cuj sta je
Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- mad_max_ba
#676 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
-
sha_ba
#677 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
minecraftmad_max_ba wrote:Play stationsha_ba wrote:pa fino kazes gremlin, cuj sta je
-
beobasket
#678 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Imam par poznanica koje se gibaju izmedju 35 i 40, 41, 42... 1001 manu pronadju na svakom muskarcu, jednostavno taj kojeg one traze nije se jos rodio. A onda (periodicno) spopadne ih depresija, zaribaju pravo. Raspad sistema.
- mad_max_ba
#679 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
imam par poznanika u tim godinama.beobasket wrote:Imam par poznanica koje se gibaju izmedju 35 i 40, 41, 42... 1001 manu pronadju na svakom muskarcu, jednostavno taj kojeg one traze nije se jos rodio. A onda (periodicno) spopadne ih depresija, zaribaju pravo. Raspad sistema.
Nađu mahanu i žensku i mušku.
Isto je to sve....
- dale cooper
#680 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Rekoh ja prije par stranica, u tim godinama...svaki ti kurac smeta, i muškarcima i ženama. Ili kako naš narod kažemad_max_ba wrote:imam par poznanika u tim godinama.beobasket wrote:Imam par poznanica koje se gibaju izmedju 35 i 40, 41, 42... 1001 manu pronadju na svakom muskarcu, jednostavno taj kojeg one traze nije se jos rodio. A onda (periodicno) spopadne ih depresija, zaribaju pravo. Raspad sistema.
Nađu mahanu i žensku i mušku.
Isto je to sve....
hrđavom kurcu i dlake smetaju.
- insomnia78
#681 Re: RE: Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
U Fr muskarci i zene koji nisu u braku imaju svoj praznik i svecadjevojka bez imena wrote:AZ rekamira neku emisiju pa kaze-zene koje u Kini ne udju u brak do 27. zovu Sheng Nu- otpadak![]()
![]()
nek nismo ni mi najgori
Neozenjeni muskarci 30+ 6 decembra slave svetog Nikolu a Neudate zene 25+ 30 novembra svetu Katarinu
- insomnia78
- Matzan
#683 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Žena koja se ne uda do 30-e teško da će poslije.
Muškarac može momkovati do 35-e, poslije se i oni teže odlučuju.
Zavaraju godine, začas prođu. A mlađe generacije pristižu.
Muškarac može momkovati do 35-e, poslije se i oni teže odlučuju.
Zavaraju godine, začas prođu. A mlađe generacije pristižu.
-
prog321
#684 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
realno, nije problem brak kao brak.
problem je ste se ocekuje da imas sex samo sa jednom osobom
problem je ste se ocekuje da imas sex samo sa jednom osobom
- muha_sa
#685 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
ženi je mjesto u kuhinji i Ende--kakvo vas ucenje snašlo 
- Connaisseur Karlin
#686 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
imam puno priroiteta , a isti dijele jednako prvo mjestozenit dozic wrote:Zar nije tebi na prvom mjestu da je neobrezanConnaisseur Karlin wrote:aaaaa da ona njena tema , pa bila je dobra idejadale cooper wrote:Karlinice eto te postala si nova vanilla.![]()
pa vidi, vazno se upoznati,pa vidjeti kako dalje,zasto ne![]()
treba samo biti oprezan, narocito nama zenama je to na prvom mjestu![]()
Ili mjenjas stavove svako malo kao vecina zena
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#687 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
sherbett wrote: Ma nemoj!
- Euridika
- Globalna šefica
#688 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Hmm... ne znam šta bih više o ovom mislila...
U zadnjih par dana sam se prilično razočarala kad sam čula koliki je opći procenat "promašenih" brakova, u kojima bračni drugovi traže "rješenja sa strane".
Naročito zato što su to u većini slučajeva naizgled skladni brakovi, sa relativno sređenim porodičnim životom i finansijskom situacijom. Ima tu svega, od pogrešno odabranih partnera (neslaganje karaktera, različiti pogledi na život, brak i sl.) do monotonije koja neminovno nastupa u skoro svakom braku nakon 5+ godina braka. I kad se bračni problemi ne mogu (lako) riješiti, ljudi se okreću traženju novih "partnera", barem za flert.
Da li je možda bolje i solirati (i muški i žene) ili ulaziti u bračne zajednice od kojih na kraju možda tek 20% bude sretnih (bez švrljanja sa strane)...? Ne znam.
U zadnjih par dana sam se prilično razočarala kad sam čula koliki je opći procenat "promašenih" brakova, u kojima bračni drugovi traže "rješenja sa strane".
Da li je možda bolje i solirati (i muški i žene) ili ulaziti u bračne zajednice od kojih na kraju možda tek 20% bude sretnih (bez švrljanja sa strane)...? Ne znam.
- edo_79
#689 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
kiki-miki wrote:Ma svako ko ulazi u brak s pretpostsvkom, najlakše se razvesti, bolje je da ne ulazi. Sačuvaće pare, a lakše je solirati.
U zadnje vrijeme često čujem rečenicu- Volim svoju slobodu.
Volim je i sama. But nikad nismo totalno slobodni. Nema šanse

Hajd ba bona vamo ... pusti se šuplje .... vid pite ba
- edo_79
- supercali
#691 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Divi purgerke na zadnjoj slici 
- Matzan
#692 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Euridika wrote:Hmm... ne znam šta bih više o ovom mislila...![]()
U zadnjih par dana sam se prilično razočarala kad sam čula koliki je opći procenat "promašenih" brakova, u kojima bračni drugovi traže "rješenja sa strane".Naročito zato što su to u većini slučajeva naizgled skladni brakovi, sa relativno sređenim porodičnim životom i finansijskom situacijom. Ima tu svega, od pogrešno odabranih partnera (neslaganje karaktera, različiti pogledi na život, brak i sl.) do monotonije koja neminovno nastupa u skoro svakom braku nakon 5+ godina braka. I kad se bračni problemi ne mogu (lako) riješiti, ljudi se okreću traženju novih "partnera", barem za flert.
Tako je to kad se udajete iz interesa, a ne iz ljubavi.
-
sumirprimus
#693 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
nije to ni interes ni ljubav ni promasen brak to je potreba,...
normalno ljudski...osjetis potrebu za promjenom...
normalno ljudski...osjetis potrebu za promjenom...
- ho oponopono
#694 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
...koji kurac se slinavi kurvar treba skrasiti u braku...budi solo i jebi sve živo, ne moraš imati ni nivo...
...mani se patetike i sijanja potomstva...kao da će mu kinderi od te žene koju je ko fol zavolio eto...biti mili i dragi...samo tegoba, neka djece fela, svako ima svoju nafaku, kao da će ih komšija odgajati jebote...
...mani se patetike i sijanja potomstva...kao da će mu kinderi od te žene koju je ko fol zavolio eto...biti mili i dragi...samo tegoba, neka djece fela, svako ima svoju nafaku, kao da će ih komšija odgajati jebote...
- radiša
#695 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
iza svakog ozenjenog muskarca stoji uspjesna ljubavnica,stara narodna.
- Euridika
- Globalna šefica
#696 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Ma što je najgore, Matzane, nisu interesni brakovi. Zaista su sklopljeni iz ljubavi, barem ovih par za koje dobro znam. Ali, kao što evo reče i Sumirprimus, jednostavno nastupi trenutak kad ti to više ne odgovara ili ti nije dovoljno. Ljubav se potroši, ako se u nju aktivno ne ulaže. A koliko to parova realno znaš da ulažu u svoj odnos nakon vjenčanja? Većina parova se opusti skroz poslije 6 mjeseci, uopće se ne trude. Još ako se od starta ne slažu dobro, pa svađe, galame i sl. Ode to...Matzan wrote:Euridika wrote:Hmm... ne znam šta bih više o ovom mislila...![]()
U zadnjih par dana sam se prilično razočarala kad sam čula koliki je opći procenat "promašenih" brakova, u kojima bračni drugovi traže "rješenja sa strane".Naročito zato što su to u većini slučajeva naizgled skladni brakovi, sa relativno sređenim porodičnim životom i finansijskom situacijom. Ima tu svega, od pogrešno odabranih partnera (neslaganje karaktera, različiti pogledi na život, brak i sl.) do monotonije koja neminovno nastupa u skoro svakom braku nakon 5+ godina braka. I kad se bračni problemi ne mogu (lako) riješiti, ljudi se okreću traženju novih "partnera", barem za flert.
Tako je to kad se udajete iz interesa, a ne iz ljubavi.
Zato sam i rekla da sam se baš razočarala... ne toliko samom činjenicom da se dešavaju izvanbračni izleti, koliko činjenicom da to ljudi toliko olako prihvataju, kao sasvim normalnu stvar, kao "vode se napiti".
-
ovo_mi_je_nick
#697 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Ovdje je fazon sa ženama tj. djevojkama od 30+ zbog toga što one u podsvijesti žele porodicu, djecu, porodični život, dakle to im je urođeno (zato imaju par mačaka jer se brinu o njima kao neka majka)
S druge strane bombarduju se cool fancy životom (preko fejkbuka, serija) jahtama, putovanjima, scenama iz spotova kako ona i par drugarica se vozaju gradom pod noćnim svjetlima u nekom kabriju sa pićem u ruci, haljinicama lepršavim... i to im malo poremeti "mozak".
Kad se spoji ono što žele prirodno i ono što ne žele namjerno, dolazi do traumatologije, i zato za djevojke 30+ uvijek imamo komentare kako je drska, odurna, bezobrazna, umišljena. To nije zbog VSS već zbog ponašanja koje iz nje izbija izazvano sukobom srca/prirode i mozga/današnjice.
A nikako mi nije jasno zašto je djevojkama sama pomisao na brak; kecelja, suđe, pite, ribanje, jebanisanje u mozak ???
S druge strane bombarduju se cool fancy životom (preko fejkbuka, serija) jahtama, putovanjima, scenama iz spotova kako ona i par drugarica se vozaju gradom pod noćnim svjetlima u nekom kabriju sa pićem u ruci, haljinicama lepršavim... i to im malo poremeti "mozak".
Kad se spoji ono što žele prirodno i ono što ne žele namjerno, dolazi do traumatologije, i zato za djevojke 30+ uvijek imamo komentare kako je drska, odurna, bezobrazna, umišljena. To nije zbog VSS već zbog ponašanja koje iz nje izbija izazvano sukobom srca/prirode i mozga/današnjice.
A nikako mi nije jasno zašto je djevojkama sama pomisao na brak; kecelja, suđe, pite, ribanje, jebanisanje u mozak ???
- supercali
#698 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
Pomisao je takva jer je tako odgajana i takva je tradicija na ovim prostorima bar za vecinu
Recimo familija sa majcine strane je da kazem malo zatucana po svakom pitanju pa sam s njima haman uvijek u svadji kad se dotaknemo slicnih tema dok je oceva strana vec liberalna i otvorenih pogleda i tu nemam problema jer gledaju isto kao ja i nemaju tih nekih tabu tema da kazem
Da se vratim na temu rodjak (pogadjajte s koje strane) je ozenio jednu djevojku kojoj je vrhunac barloti izlaz do 11-12 spremaj kuci i sl i tako se ponasa i u braku mada sada i ne izlaze vani
Ja ih zovem na tzv urbanija mjesta al oni odbijaju da krenu
Jednostavno ljudi ne vole promjene pa makar one bile mozda i na bolje jer ih se jednostavno plase
I kad imas gro stanovnistva sa takvim pogledima onda nije ni cudo sto djevojke zamisljaju brak kao kuhinja pita kecelja
Recimo familija sa majcine strane je da kazem malo zatucana po svakom pitanju pa sam s njima haman uvijek u svadji kad se dotaknemo slicnih tema dok je oceva strana vec liberalna i otvorenih pogleda i tu nemam problema jer gledaju isto kao ja i nemaju tih nekih tabu tema da kazem
Da se vratim na temu rodjak (pogadjajte s koje strane) je ozenio jednu djevojku kojoj je vrhunac barloti izlaz do 11-12 spremaj kuci i sl i tako se ponasa i u braku mada sada i ne izlaze vani
Ja ih zovem na tzv urbanija mjesta al oni odbijaju da krenu
Jednostavno ljudi ne vole promjene pa makar one bile mozda i na bolje jer ih se jednostavno plase
I kad imas gro stanovnistva sa takvim pogledima onda nije ni cudo sto djevojke zamisljaju brak kao kuhinja pita kecelja
-
klokotnica velika
#699 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
[quote="ovo_mi_je_nick"]Ovdje je fazon sa ženama tj. djevojkama od 30+ zbog toga što one u podsvijesti žele porodicu, djecu, porodični život, dakle to im je urođeno (zato imaju par mačaka jer se brinu o njima kao neka majka)
A nikako mi nije jasno zašto je djevojkama sama pomisao na brak; kecelja, suđe, pite, ribanje, jebanisanje u mozak ???[
Vozdrica.ti si naveo ovde to cime nas bombarduju preko tv i ostalih sredstava informisanja,druze moj fini ( ili losi heheh ,malo se salim nemoj se ljutiti),zena koja zna sta hoce i koja nema komplekse bilo koje vrste nju to ne dotice i ne pravi joj problem,zene koje su pune kompleksa i koje ne znaju sta zele u zivotu mogu biti sto puta visokoobrazovane i ne moraju nikada gledati ni TV niti koristiti FB niti bilo sta drugo one ce naci manu i muskarcu i samoj sebi zasto se one ne trebaju udati ili biti u vezi.Kaze srce i priroda u sukobu ,pa covjece zena koja "reaguje" srcem ( mada je to glupost koja po meni nema veze s mozgom ,cuj srce me povuklo a srce obicna pumpa ista kao i ona kojom pumpas gumu na biciklu ili autu ) ona nema sukob i ne moze imati sukob jer ide bosa preko vatre ako se "slusa" srce.kazes mozak i danasnjica ccc pa ako ima mozga onda moze da shvati danasnjicu i znace da u 80% slucajeva NOVAC odredjuje sve ( nazalost tako je ) i sto se tice braka i veza i svega ostalog jer danas sve vrijednosti se mjere novcem, prije je novac imao isto veliki znacaj ali sad je to prevazislo sve granice i postaje doslovice vulgarno.Primjera je mali milion i ne bih ih ja sada navodio jer svi mi vrlo dobro znamo situaciju u nasoj drzavi tako da je to trosenje vremena a vrijeme je novac hehehhehe.Tako da druze svaka visokoobrazovana zena koja nema probel s kompleksima i doslovice dodvoravanjima drugim(jer danas je IN imati 3 lica,jedno za kucu,jedno za prijetelje i jedno za posao) ona ce odabrati porodicu i dijecu jer nista na ovom svijetu ne moze to zamijeniti.sve je ok kada je covjek mlad,svako odjelo dobro ti stoji i svaka rana i ne boli, druze kada dodju godine ( a ovde se prica o 30+ i to su vec zrele godine) onda covjek tek vidi sta je porodica,kao sto rekoh ,ovde se spominju 30+ a zamisli kada dodjes u 50 ili 60 a sam si.ne pomaze tad ni macka,ni cuko ni niko jer tesko je uci u noc a nemate nikoga da zagrlite,popricas s njim,popijes caj na ovom kijametu itd.Tako da "poentiramo" jer se ovaj post oduzio a nije mi bila namjera ,pa se unparijed izvinjavam ( nemoj samo da moram kuci mami da se izvinjavam
). znaci svaka iole normalna osoba ce izabrati brak i zajednicu s potomcima naravno jer covjek na kraju krajeva i zivi za to,koliko god neko ne zelio to javno da kaze i pretvarao se ( a ima vjerujte jako puno takvih) on u dubini duse to iskreno zeli.I nije tesko visokoobrazovanoj zeni naci nekoga samo je bitno da ta ista zena zna sta zeli. moram samo reci da granice tj. godine ,tipa mora se udati tj.teze je ako zena predje 30 ili muskarac 35g.nikakvog uporista u stvarnosti nemaju ako osobe znaju sta hoce i ne paraju nebo svojim pirgavim nosicima..Lp-

A nikako mi nije jasno zašto je djevojkama sama pomisao na brak; kecelja, suđe, pite, ribanje, jebanisanje u mozak ???[
Vozdrica.ti si naveo ovde to cime nas bombarduju preko tv i ostalih sredstava informisanja,druze moj fini ( ili losi heheh ,malo se salim nemoj se ljutiti),zena koja zna sta hoce i koja nema komplekse bilo koje vrste nju to ne dotice i ne pravi joj problem,zene koje su pune kompleksa i koje ne znaju sta zele u zivotu mogu biti sto puta visokoobrazovane i ne moraju nikada gledati ni TV niti koristiti FB niti bilo sta drugo one ce naci manu i muskarcu i samoj sebi zasto se one ne trebaju udati ili biti u vezi.Kaze srce i priroda u sukobu ,pa covjece zena koja "reaguje" srcem ( mada je to glupost koja po meni nema veze s mozgom ,cuj srce me povuklo a srce obicna pumpa ista kao i ona kojom pumpas gumu na biciklu ili autu ) ona nema sukob i ne moze imati sukob jer ide bosa preko vatre ako se "slusa" srce.kazes mozak i danasnjica ccc pa ako ima mozga onda moze da shvati danasnjicu i znace da u 80% slucajeva NOVAC odredjuje sve ( nazalost tako je ) i sto se tice braka i veza i svega ostalog jer danas sve vrijednosti se mjere novcem, prije je novac imao isto veliki znacaj ali sad je to prevazislo sve granice i postaje doslovice vulgarno.Primjera je mali milion i ne bih ih ja sada navodio jer svi mi vrlo dobro znamo situaciju u nasoj drzavi tako da je to trosenje vremena a vrijeme je novac hehehhehe.Tako da druze svaka visokoobrazovana zena koja nema probel s kompleksima i doslovice dodvoravanjima drugim(jer danas je IN imati 3 lica,jedno za kucu,jedno za prijetelje i jedno za posao) ona ce odabrati porodicu i dijecu jer nista na ovom svijetu ne moze to zamijeniti.sve je ok kada je covjek mlad,svako odjelo dobro ti stoji i svaka rana i ne boli, druze kada dodju godine ( a ovde se prica o 30+ i to su vec zrele godine) onda covjek tek vidi sta je porodica,kao sto rekoh ,ovde se spominju 30+ a zamisli kada dodjes u 50 ili 60 a sam si.ne pomaze tad ni macka,ni cuko ni niko jer tesko je uci u noc a nemate nikoga da zagrlite,popricas s njim,popijes caj na ovom kijametu itd.Tako da "poentiramo" jer se ovaj post oduzio a nije mi bila namjera ,pa se unparijed izvinjavam ( nemoj samo da moram kuci mami da se izvinjavam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#700 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina
sve to stoji sto si napisao
ali ima nekoliko kvaka
los brak
losa djeca ili odnos roditelja s djecom
koliko znam ljudi od 60 godina koji su imali bracnog partnera i djecu a sad su samci fakticki...
kazu da zena ima tri faze u zivotu
kad nervira oca
kad nervira muza
i kad nervira zeta

ali ima nekoliko kvaka
los brak
losa djeca ili odnos roditelja s djecom
koliko znam ljudi od 60 godina koji su imali bracnog partnera i djecu a sad su samci fakticki...
kazu da zena ima tri faze u zivotu
kad nervira oca
kad nervira muza
i kad nervira zeta

[emoji1]