Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#201 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Sad ide onaj argument: muskarac sa puno zena - frajer, zena sa puno muskaraca - kurva :mrgreen:

Dobro, sve je stvar izbora. Bilo je tih tema i bice ih.
Ako on nju nije htio da ozeni samo iz razloga jer je ona trgovkinja, a on ima fakultet, onda....Houstone, imamo problem.
Ili nemamo. Sve zavisi kako ko gleda. Mozda on i nije trazio zenu koja ce mu se svidjeti kao osoba, majku svoje djece, zivotnu saputnicu, nego mu je bitno da je s obrazovanjem na njegovom nivou, da ima da se pohvali itd.
Vidi jednu stvar, kad su zene u pitanju, jedno znam: egzistencijalna komponenta cesto zna biti iskljucujuca.
Mada, ako pricamo o kategoriji visokoobrazovanih zena od 30+ godina, onda to nije slucaj.
Mozda u tom momentu ona i jeste sve to sto si naveo. Ali, sta kad sutra realnost odalami po glavi?!
Zajebano je kad se udas za stan/auto/diplomu/novac....a osoba bila na zadnjem mjestu.
Ono sto znam iz svog skromnog iskustva je da kad te zdrma Amorova strijela, ne postavljas puno uslova :D

Dok ti nekoga podvrgavas filtriranju jasno je da su tu drugi prioriteti u pitanju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#202 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Ono sto znam iz svog skromnog iskustva je da kad te zdrma Amorova strijela, ne postavljas puno uslova :D

Dok ti nekoga podvrgavas filtriranju jasno je da su tu drugi prioriteti u pitanju.
Bata, stari ljudi su za te situacije govorili: omudrao/la, ne prevari ga/je vise niko :)
To ti je ono kad ti je sve za mjerkanje, mudrovanje, moglo bi ovako, a moglo bi i onako, sve super, al vidi joj/mu nosa :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#203 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Bata, stari ljudi su za te situacije govorili: omudrao/la, ne prevari ga/je vise niko :)
Samo sto to narodno kazivanje iskljucuje mogucnost da nadjes nekoga koga ces cijeniti upravo zato sto si omudrao :wink:
kockica_kockica

#204 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by kockica_kockica »

belfy wrote:
kockica_kockica wrote:Joj jeste se nahmecili na zene iznad 30... :pisnula:

U mojoj blizoj okolini imam mnogo primjera gdje muz sjedi kuci cuva dijete ili djecu dok zena 30+ radi... u velikom broju slucajeva su to uhljupi i teski likovi koji nece raditi jer im se ne svidja posao pa im se ne isplati pa su nezadovoljni platom pa ... ko zna sta...

Veliki broj brakova ne valja jer se on kurva .. jer pije... ona se kurva... drogiraju se.. on je psihicki unistava i iskoristava njenu slabost ... djeca pate jer im roditelji ne rade nemaju dovoljno za zivot... itd itd...

Zene koje se odluce za karijeru je mit u BiH... kakvu jeb... karijeru mozes imati ovdje...
Biti doktor i raditi ko budala dnevno barem 8 sati i u to vrijeme ti prodefilune jedno 60 do 80 pacijenata...
Biti medicinska sestra i istresati tute sa govnima...ili namjestati kateter dedama koji te pohotno gledaju....
Biti neki strucni saradnik nekom bijedniku iz stranke kojem ces klimati glavom ...
Mozes biti... inzinjer kojeg ce svi gledati poprijeko i govoriti sta ova hoce ko je nju tu postavio i kako...
Ili mozes biti mozda kuharica nekom krkanu roditi fudbalski tim djece i obajvljivati fotke na zajednickom facebook profilu o tome kako si iapunjen tek kad imas TO - misleci na djecu i uvjeravajuci sebe u ispravnost svoje odluke...

Yeah right...

I ne govorim o tome da se zenski izgled analizira guzlata sisata debela mrsava ruzna brkata klempava... ako je lijepa onda se definira njena sklonost ka sponzorusa sindromu... ili je glupa ili je histericno ljubomorna pa mu trazi pass za facebook dobije nervni slom od svake zene koja ga pogleda ili stane sa njenim krkanom... i ako je iole dobrica jadnica onda on nju ubjedi da je nista pa se tako odnosi prema njoj ... ulazeci u vezu s njom i izlazeci iz nje kad mi dojadi.. i dok su u vezi panicno je prati gdje je u koju kockicu na Ferhadiji se zaustavila i s kim.. i sa drustvom nije joj dozvoljeno jer bi on mogao sa jednom od svojih brojnih treba naici a ona mu treba pa da ljubav bude zauvjek tetoviraju si imena iako on zna da je nikad nece ozeniti jer to njegova mama nikad ne bi odobrila...

Daaaaah.... sta je s tim zenama 30+ koje zive same s mackom ili bez njih...
:dosadno:
i ti sada guras vodu na isti mlin kao sugovornica iznad. zamijeni samo "muz" u prvoj recenici sa "zena", a onda pogledaj ostatak posta... hebote... nisi nista bolja od postavljaca teme. ista vrijednost sa suprotnim predznakom. nisam mislio da cu ovakvo nesto ikada tebu reci, ali hebote - baci oko u ogledalo!
Nisam rekla nista sto nije istina...
I kako pricamo zene 30+ a ne muskarci 30+ onda moj post ima smisla...

Mi ovdje govorimo o tome da je visokoobrazovana zena problem drustva jer se nije udala vec sama sebi zaradjuje za zivot i ima sve ono sto neke ocekuju od svoje druge polovice da joj osigura sve to.. dok ona druga strana pak misli da su zene zahtjevne i samo gledaju materijalnu stranu kad stupaju u bilo kakav odnos s muskarcem... po nekima onaj koji nema posao i dobro auto se nikad nece ozeniti jer na planeti nema zene koja bi ga htjela takvog... ali njemu voz ne prilazi u 30.tima caak ni u 40.tima jer je musko i ima vremena... dok zena kad predje 40.tu vec nema nikakvu sansu... barem po komentarima nekih...

Ovo zadnje bi trebalo biti kao uvreda nekog ko me kao poznaje jer mi upucujes skrivenu poruku da se pogledam u ogledalo i shvatim da sam ruzna debela nosata klempava ili nesto deseto? I to sve samo zato sto se ne slazes sa mojim postom....

Ti pogledaj sebe ali ne u ogledalo vec u sebe....
Tomahawk11
Globalni moderator

#205 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Samo sto to narodno kazivanje iskljucuje mogucnost da nadjes nekoga koga ces cijeniti upravo zato sto si omudrao :wink:
Prosto receno: pocnes se preseravati i nema tu nafake :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#206 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Prosto receno: pocnes se preseravati i nema tu nafake :)
Da slazem se da je puno nesretnih ljudi :roll:

Isto tako znam da su ljude uglavnom shebala njihova ocekivanja i nista drugo.
vade_mecum

#207 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by vade_mecum »

kako je krenulo doci ce se do zakljucka da zene preko 30 godina su te koje pokupovase sve garsonjere po Tibri :D :D
kafanski_covjek

#208 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by kafanski_covjek »

vece sanse su ti na Bingu :)
vade_mecum

#209 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by vade_mecum »

kiki-miki wrote:Upoznati pravu osobu za sebe u ovom vaktu je ravno dobitku na bingu. Rijetki imaju tu sreće da upoznaju osobu koja ih podržava u lijepim i ružnim trenucima.

Ostali se zadovolje s tim da imaju Nekog, da ne budu Sami.

Ključno pitanje je ipak kako upoznati Pravu osobu.
krenes od cinjenice da trebas definisati kako izgleda Prava osoba ;-)
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#210 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by Nurudin »

Kod nas nikad nećeš čuti nekoga da mu je dobar i da mu valja osim ako taj nije u goroj poziciji od njega
ako je siromašniji, ružniji ili šta god. U suprotnom, odma ide izmišljanje mahana
vješalica

#211 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by vješalica »

muskarci su oduvijek bili mirasdzije
edo_79

#212 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by edo_79 »

Image

Pratim :klopa: :mrgreen:
vade_mecum

#213 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by vade_mecum »

kiki-miki wrote:
vade_mecum wrote:
kiki-miki wrote:Upoznati pravu osobu za sebe u ovom vaktu je ravno dobitku na bingu. Rijetki imaju tu sreće da upoznaju osobu koja ih podržava u lijepim i ružnim trenucima.

Ostali se zadovolje s tim da imaju Nekog, da ne budu Sami.

Ključno pitanje je ipak kako upoznati Pravu osobu.
krenes od cinjenice da trebas definisati kako izgleda Prava osoba ;-)
Od fizičkog - treba biti visočiji od mene, dobro dupe i leđa.

Je li to ?
pa ne znam sta trazis od ne-fizickog ali po fizickom opisu puna Bosna, a bogami i Hercegovina visokih i krsnih momaka...osim ako nisi Razija Mujanovic.:D
sandra01

#214 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by sandra01 »

:saveta: nastavite djeco,nastavite.
prog321

#215 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by prog321 »

Ako nije mlada i reproduktivna vjerovatnoća izrazito sužena onda barem neka ima platu od 10 milja i svoj stan :-D
vade_mecum

#216 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by vade_mecum »

kiki-miki wrote:
vade_mecum wrote:
kiki-miki wrote:

Ih ne znam Hercegovaca puno. Pošalji mi kojeg.

Od ne-fizičkih - da hoće raditi, da nije ovisnik o alkoholu, drogama, kladionici, da nije kur...., da zna komunicirati i da zna šta želi od žene.
pa nisi pretjerano zahtjevna ako smijem biti iskren :D
edo_79

#217 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by edo_79 »

sandra01 wrote::saveta: nastavite djeco,nastavite.
Image

Može čaj dok pratite :mrgreen:
edo_79

#218 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by edo_79 »

Image

:eh: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#219 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by _BataZiv_0809 »

kiki-miki wrote:

Od ne-fizičkih - da hoće raditi, da nije ovisnik o alkoholu, drogama, kladionici, da nije kur...., da zna komunicirati i da zna šta želi od žene.
Dok se ne predomislis prvi put u toku prijepodneva :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#220 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by _BataZiv_0809 »

kiki-miki wrote: :lol: :lol: :lol:

Neću. Vjeruj da se mnogi pogube po ovoj zadnjoj stavki, barem u mom slučaju.
To i jest belaj ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#221 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by _BataZiv_0809 »

kiki-miki wrote:
Ogroman :sad:

:kiss:
:kiss:
sandra01

#222 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by sandra01 »

edo_79 wrote:
sandra01 wrote::saveta: nastavite djeco,nastavite.
Image

Može čaj dok pratite :mrgreen:
e fala ti sine i dje cuo i dje ne cuo :caj:
fatamorgana

#223 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by fatamorgana »

annoy wrote:jedete li šta drugo osim pita? :D
Ma jedu moj qurac! :lol:
belfy

#224 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by belfy »

anchor85 wrote: Ti si očito promašio poentu mog posta. A i značenje mojih rečenica, koje si tako disecirao.

Rekla sam obično naslijede, što znači da postoje izuzeci koji sami sebi priušte trosoban stan i koji znaju šta znači biti kreditno zadužen. Oca i dedu nisam spomenula zbog odgoja i tradicije (ako ćemo o tome, mogu ih spomenuti ali u potpuno drugačijem kontekstu), nego su ili otac ili čak dedo bili ti koji su zaradili taj jebeni trosoban stan. Dakle mali od 30 godina nema pojma kako da to uradi sam.

Ako ponovo pročitaš moj zaključak, ja sam puni više stvari od davanja otkaza navela, i sve to pod "trebalo bi".

Muškarcima fakat ne treba normalna djevojka i partner, vama treba "fina" koja sa babinih leđa najaše na vaša, stegne vrat toliko da vam samo ostaje mrvica prostora da možete dahtati. Jer mi 30+ smo arogantne kučke jer mislimo da stvari koje imamo vrijede i kurve koje su nabile kilometara. I još i mačke imamo. Šta će vam to?
ja sam, ipak, stariji od 30 godina i ne slazem se sa ovim sto pises. prvi put sam ti naveo zasto, a sada evo ponavljas isto. onda jos trazis opravdanja u smislu ovog "trebalo bi".

i procitaj samo jos jednom svoj zadnji pasus. prosto izbija predrasudama. ako zelis mogu i detaljnije da pojasnim. :kakoste:
belfy

#225 Re: Visokoobrazovane zene od 30+ godina

Post by belfy »

kockica_kockica wrote: Nisam rekla nista sto nije istina...
I kako pricamo zene 30+ a ne muskarci 30+ onda moj post ima smisla...

Mi ovdje govorimo o tome da je visokoobrazovana zena problem drustva jer se nije udala vec sama sebi zaradjuje za zivot i ima sve ono sto neke ocekuju od svoje druge polovice da joj osigura sve to.. dok ona druga strana pak misli da su zene zahtjevne i samo gledaju materijalnu stranu kad stupaju u bilo kakav odnos s muskarcem... po nekima onaj koji nema posao i dobro auto se nikad nece ozeniti jer na planeti nema zene koja bi ga htjela takvog... ali njemu voz ne prilazi u 30.tima caak ni u 40.tima jer je musko i ima vremena... dok zena kad predje 40.tu vec nema nikakvu sansu... barem po komentarima nekih...

Ovo zadnje bi trebalo biti kao uvreda nekog ko me kao poznaje jer mi upucujes skrivenu poruku da se pogledam u ogledalo i shvatim da sam ruzna debela nosata klempava ili nesto deseto? I to sve samo zato sto se ne slazes sa mojim postom....

Ti pogledaj sebe ali ne u ogledalo vec u sebe....
mislio sam da ce se onom izmjenom bolje primjetiti poenta. ali mozemo i okolo.

ko kaze da je visokoobrazovana zena problem drustva? ja tu vidim jedan sasvim drugi problem. sad idem opet sa poredjenjem ako je zena visokoobrazovana i situirana ocekivat ce vise od partnera od one koja to nije. ako uzmem bilo kojeg muskarca sa istim osobinama ocekivanja najcesce nisu ni slicna.

ne, zadnje uopste nije ni blizu toga sto pricas. ne mislim da se znamo, ali sada si ti nesto otkrila o sebi sto meni nije bitno. zao mi je samo sto mislis da sam te pokusao uvrijediti. onaj komentar je u stvari rekao da nisam ocekivao da cu reci ono forumasu kojeg smatram korektnim i odmjerenim, a reakcija je bila na ovaj dio:
kockica_kockica wrote:I ne govorim o tome da se zenski izgled analizira guzlata sisata debela mrsava ruzna brkata klempava... ako je lijepa onda se definira njena sklonost ka sponzorusa sindromu... ili je glupa ili je histericno ljubomorna pa mu trazi pass za facebook dobije nervni slom od svake zene koja ga pogleda ili stane sa njenim krkanom... i ako je iole dobrica jadnica onda on nju ubjedi da je nista pa se tako odnosi prema njoj ... ulazeci u vezu s njom i izlazeci iz nje kad mi dojadi.. i dok su u vezi panicno je prati gdje je u koju kockicu na Ferhadiji se zaustavila i s kim.. i sa drustvom nije joj dozvoljeno jer bi on mogao sa jednom od svojih brojnih treba naici a ona mu treba pa da ljubav bude zauvjek tetoviraju si imena iako on zna da je nikad nece ozeniti jer to njegova mama nikad ne bi odobrila...
izvinjavam se ako je bilo koji dio mog posta izgledao ili zvucao uvredljivo. :kakoste:
Post Reply