Ja sam cula da neko vec radi, tj da su primili 20 ljudi od septembra...vjesticanametli wrote:ono tamo je stela samo takva ...........stranci znaju jer i sami ucestvuju ...............intervjuisu ljude iako znaju ko ce raditi na tom mjestu.......bezze gubite vrijeme
Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Moderator: anex
-
Pacificgirl
#26 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
- Chischo
#27 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
I ja isto mislim da je stela 99,99999% ali eto idem na intervju zbog onih 0,00001%.
Koja je druga alternativa, sjediti u kuci i govoriti sve je stela??
-
Pacificgirl
#28 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Jok, sjediti kući i tražiti šteluChischo wrote:I ja isto mislim da je stela 99,99999% ali eto idem na intervju zbog onih 0,00001%.
-
Vasilisa
#29 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
I ja sam pozvana na razgovor u četvrtak.
Da li ko ima iskustva od ranije po pitanju ovog intervjua? Kakva pitanja postavljaju?
Hvala
- BlackSwan
#30 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Kako je prosao intervju? Kakva su bila pitanja? 
- Chischo
#31 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Mene na intervjuu pitali koliki mi je prosjek na faxu bio i pitali me pitanje koje je bilo u testovima i u ponudjenim odgovorima je bila greska, tj ni jedan ponudjeni odgovor nije bio tacan, sta je budzet (institucija, upravni akt, organ izvrsne vlasti).
Da li neko zna kolike su pripravnicke plate u institucijama BiH, u ovom slucaju u VSTV?
Da li neko zna kolike su pripravnicke plate u institucijama BiH, u ovom slucaju u VSTV?
-
Vasilisa
#32 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Mene su pitali takođe ona pitanja iz testa na koje sam pogrešno odgovorila. Postavili su mi i pitanje vezano za PDV. Plata je valjda 900 KM + topli obrok.Chischo wrote:Mene na intervjuu pitali koliki mi je prosjek na faxu bio i pitali me pitanje koje je bilo u testovima i u ponudjenim odgovorima je bila greska, tj ni jedan ponudjeni odgovor nije bio tacan, sta je budzet (institucija, upravni akt, organ izvrsne vlasti).
- Chischo
#33 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
pa ona ljubazna djevojka sto nas je uvodila rekla je za dvije sedmice najmanje... tako da ima jos vremena za cekati...
-
Di_name
#34 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Mene su bas izresetali s pitanjima, pitali su prvo da kazem nesto o sebi, dobro i lose, zatim da li sam gledlaa njihovu stranicu i sta sam citala kad sam se pripremala za pismeni dio. Zatim nesto o instituciji, koje organe ima, odakle se finansira i koje sudije imenuje, ko upravlja monetarnom politikom BiH, i da li je porez na dohodak direktni ili indirektni porez
bilo je ko unakrsno ispitivanje, nisam znala kome cu prije odogovoriti, u pola odgovora su me prekidali i pitali nesto drugo itd.. prilicno stresno.. al eto 
-
zelenooka blogerica
#35 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Sve to što spominjete treba znati svaki akademski građanin u BiH. Ekonomska pitanja sa intervjua bi vam trebali postavljati pri odbrani diplomskog - čisto da se uvjere da niste prošli kroz fakultet žmireći!
U postavljenim pitanjima se radi o osnovama države! Pravosuđe, izvršna vlast, zakonodavna vlast! Da ne pričamo o ostalim nivoima vlasti u BiH! Ne kukajte, već čitajte! Radite volonterski ako niko neće da vam plati!
I stidite se u međuvremenu! SVI REDOM!
U postavljenim pitanjima se radi o osnovama države! Pravosuđe, izvršna vlast, zakonodavna vlast! Da ne pričamo o ostalim nivoima vlasti u BiH! Ne kukajte, već čitajte! Radite volonterski ako niko neće da vam plati!
- vjesticanametli
#36 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
-
L@BuD
#37 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
u ovoj državi pripravnik koji će raditi za siću i biti šegrt izgleda mora biti školovaniji od ministara i direktora 
ova zeleneoka napaćena neka zato i kaže stidite se nego drž se ti šejkova
"Skinula sam 20 kg i trebam jos"...
ova zeleneoka napaćena neka zato i kaže stidite se nego drž se ti šejkova
"Skinula sam 20 kg i trebam jos"...
Last edited by L@BuD on 14/04/2011 22:48, edited 1 time in total.
-
leigh
#38 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Čega da se stidim? Toga što u malom prstu znam zakon o budžetu državnih institucija unazad tri godine; zakon o trezoru; zakon o administrativnim taksama i ostale bitne i nebitne dokumente za javni ispit; što sam fakultet završio sa visokim prosjekom, sposoban za zahtjevniji rad na računaru, tečno pričam dva strana jezika?zelenooka blogerica wrote:Sve to što spominjete treba znati svaki akademski građanin u BiH. Ekonomska pitanja sa intervjua bi vam trebali postavljati pri odbrani diplomskog - čisto da se uvjere da niste prošli kroz fakultet žmireći!
Ili da se stidim što sam dijete iz radničke porodice, što nemam nikog u institucijama da me pogura, što unatoč besprijekornim intervjuima posao dobije podobniji, što nemam dovoljno novca da platim takvo radno mjesto?
Molim te, pojasni čega treba da se stidim?
-
Di_name
#39 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Ma ljudi pustite, glupaca isfrustrirana,ovdje smo da razmjenimo informacije i iskustva, a ne da pametujemo jedni drugima.. Sad se mozda osjeca pametnije, i ima vise samopouzdanja, bravo ti zelenooka blogerka ahahha
smjesna je.
- Chischo
#40 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Ima li neko kakvih novosti vezano za VSTV...
- Chischo
#41 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Dobio sam odbijenicu, za ekonomiste je primljena neka Roić Diana, ali ne kazu koji je drugi ekonomist...
-
Neregistrirani
#42 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Moja djevojka je pozvana na razgovor za posao za ovu poziciju: http://www.agencijaspektar.com/index.ph ... 445&jezik=
Zna li neko o kolikoj bi se plati moglo raditi i, eventualno, kakva bi pitanja na razgovoru mogla biti, s obzirom na to da test i nije bio u formi pitanja, nego tehnicki, obrada teksta, formiranje dopisa, zapisniska i sl?
Hvala unaprijed!
Zna li neko o kolikoj bi se plati moglo raditi i, eventualno, kakva bi pitanja na razgovoru mogla biti, s obzirom na to da test i nije bio u formi pitanja, nego tehnicki, obrada teksta, formiranje dopisa, zapisniska i sl?
Hvala unaprijed!
-
jelenajeca
#43 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici
Da li je ko dobio poziv za testiranje u VSTV? Ja očekujem svaki dan.