Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Pacificgirl

#26 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Pacificgirl »

vjesticanametli wrote:ono tamo je stela samo takva ...........stranci znaju jer i sami ucestvuju ...............intervjuisu ljude iako znaju ko ce raditi na tom mjestu.......bezze gubite vrijeme
Ja sam cula da neko vec radi, tj da su primili 20 ljudi od septembra...
Chischo

#27 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Chischo »

I ja isto mislim da je stela 99,99999% ali eto idem na intervju zbog onih 0,00001%.
Koja je druga alternativa, sjediti u kuci i govoriti sve je stela??
Pacificgirl

#28 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Pacificgirl »

Chischo wrote:I ja isto mislim da je stela 99,99999% ali eto idem na intervju zbog onih 0,00001%.
Koja je druga alternativa, sjediti u kuci i govoriti sve je stela??
Jok, sjediti kući i tražiti štelu :D . Šalim se, i ja bih otišla na intervju, jedno iskustvo više, ako ništa.
Vasilisa

#29 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Vasilisa »

I ja sam pozvana na razgovor u četvrtak. :) Da li ko ima iskustva od ranije po pitanju ovog intervjua? Kakva pitanja postavljaju? :? Hvala
BlackSwan

#30 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by BlackSwan »

Kako je prosao intervju? Kakva su bila pitanja? :?:
Chischo

#31 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Chischo »

Mene na intervjuu pitali koliki mi je prosjek na faxu bio i pitali me pitanje koje je bilo u testovima i u ponudjenim odgovorima je bila greska, tj ni jedan ponudjeni odgovor nije bio tacan, sta je budzet (institucija, upravni akt, organ izvrsne vlasti).

Da li neko zna kolike su pripravnicke plate u institucijama BiH, u ovom slucaju u VSTV?
Vasilisa

#32 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Vasilisa »

Chischo wrote:Mene na intervjuu pitali koliki mi je prosjek na faxu bio i pitali me pitanje koje je bilo u testovima i u ponudjenim odgovorima je bila greska, tj ni jedan ponudjeni odgovor nije bio tacan, sta je budzet (institucija, upravni akt, organ izvrsne vlasti).

Da li neko zna kolike su pripravnicke plate u institucijama BiH, u ovom slucaju u VSTV?
Mene su pitali takođe ona pitanja iz testa na koje sam pogrešno odgovorila. Postavili su mi i pitanje vezano za PDV. Plata je valjda 900 KM + topli obrok. :) Da li ti znaš kada će nam otprilike stići odgovori, tj. odbijenice...bar kad sam ja u pitanju? :-)
Chischo

#33 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Chischo »

pa ona ljubazna djevojka sto nas je uvodila rekla je za dvije sedmice najmanje... tako da ima jos vremena za cekati...
Di_name

#34 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Di_name »

Mene su bas izresetali s pitanjima, pitali su prvo da kazem nesto o sebi, dobro i lose, zatim da li sam gledlaa njihovu stranicu i sta sam citala kad sam se pripremala za pismeni dio. Zatim nesto o instituciji, koje organe ima, odakle se finansira i koje sudije imenuje, ko upravlja monetarnom politikom BiH, i da li je porez na dohodak direktni ili indirektni porez :-) bilo je ko unakrsno ispitivanje, nisam znala kome cu prije odogovoriti, u pola odgovora su me prekidali i pitali nesto drugo itd.. prilicno stresno.. al eto :)
zelenooka blogerica

#35 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by zelenooka blogerica »

Sve to što spominjete treba znati svaki akademski građanin u BiH. Ekonomska pitanja sa intervjua bi vam trebali postavljati pri odbrani diplomskog - čisto da se uvjere da niste prošli kroz fakultet žmireći!
U postavljenim pitanjima se radi o osnovama države! Pravosuđe, izvršna vlast, zakonodavna vlast! Da ne pričamo o ostalim nivoima vlasti u BiH! Ne kukajte, već čitajte! Radite volonterski ako niko neće da vam plati!

I stidite se u međuvremenu! SVI REDOM!
vjesticanametli

#36 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by vjesticanametli »

:shock: jesi to ti prosla preko stele pa im sad solis pamet..........cuj stidite se ..........haj tamo kod one sveĐŽanke sto vam gura konkurse i uci i stidi se usput
L@BuD

#37 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by L@BuD »

u ovoj državi pripravnik koji će raditi za siću i biti šegrt izgleda mora biti školovaniji od ministara i direktora ;-)

ova zeleneoka napaćena neka zato i kaže stidite se nego drž se ti šejkova
"Skinula sam 20 kg i trebam jos"... :lol:
Last edited by L@BuD on 14/04/2011 22:48, edited 1 time in total.
leigh

#38 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by leigh »

zelenooka blogerica wrote:Sve to što spominjete treba znati svaki akademski građanin u BiH. Ekonomska pitanja sa intervjua bi vam trebali postavljati pri odbrani diplomskog - čisto da se uvjere da niste prošli kroz fakultet žmireći!
U postavljenim pitanjima se radi o osnovama države! Pravosuđe, izvršna vlast, zakonodavna vlast! Da ne pričamo o ostalim nivoima vlasti u BiH! Ne kukajte, već čitajte! Radite volonterski ako niko neće da vam plati!

I stidite se u međuvremenu! SVI REDOM!
Čega da se stidim? Toga što u malom prstu znam zakon o budžetu državnih institucija unazad tri godine; zakon o trezoru; zakon o administrativnim taksama i ostale bitne i nebitne dokumente za javni ispit; što sam fakultet završio sa visokim prosjekom, sposoban za zahtjevniji rad na računaru, tečno pričam dva strana jezika?

Ili da se stidim što sam dijete iz radničke porodice, što nemam nikog u institucijama da me pogura, što unatoč besprijekornim intervjuima posao dobije podobniji, što nemam dovoljno novca da platim takvo radno mjesto?

Molim te, pojasni čega treba da se stidim?
Di_name

#39 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Di_name »

Ma ljudi pustite, glupaca isfrustrirana,ovdje smo da razmjenimo informacije i iskustva, a ne da pametujemo jedni drugima.. Sad se mozda osjeca pametnije, i ima vise samopouzdanja, bravo ti zelenooka blogerka ahahha :-D smjesna je.
Chischo

#40 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Chischo »

Ima li neko kakvih novosti vezano za VSTV...
Chischo

#41 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Chischo »

Dobio sam odbijenicu, za ekonomiste je primljena neka Roić Diana, ali ne kazu koji je drugi ekonomist...
Neregistrirani

#42 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by Neregistrirani »

Moja djevojka je pozvana na razgovor za posao za ovu poziciju: http://www.agencijaspektar.com/index.ph ... 445&jezik=
Zna li neko o kolikoj bi se plati moglo raditi i, eventualno, kakva bi pitanja na razgovoru mogla biti, s obzirom na to da test i nije bio u formi pitanja, nego tehnicki, obrada teksta, formiranje dopisa, zapisniska i sl?

Hvala unaprijed!
jelenajeca

#43 Re: Visoko sudsko i tuzilacko vijece - Posao, pripravnici

Post by jelenajeca »

Da li je ko dobio poziv za testiranje u VSTV? Ja očekujem svaki dan.
Post Reply