Vikinzi (2013– ) - Serija

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lajkujMe

#326 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by lajkujMe »

japin_mutapi wrote:al su glupi ovi "mersijanci" razdvojili vojsku na dvije obale genijalno nema šta
šta su očekivali da će i ragnat razdvojiti vojsku i napasti u isto vrijeme na obje obale
Meni to pravo glupo ispalo znam da u srednjem vijeku nisu koristili toliko taktiku kao naprimjer za vrijeme rimljana koji su gubili ili pobjedivali mnogo puta zahvaljujuci taktici, znaci ne mogu da vjerujem da su toliko glupi ovi u Engleskoj da razdvajaju vojsku na dva dijela na dvije strane rijeke i onda se jos pitaju zasto ih vikinzi ne napadaju oboje istovremeno :roll:

Ili u ovoj zadnjoj epizodi, ko fol se nesto postrojili a nisu postavili strazu dalje od svoje armije da nadgledaju brezuljke.
irac300

#327 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

japin_mutapi wrote:al su glupi ovi "mersijanci" razdvojili vojsku na dvije obale genijalno nema šta
šta su očekivali da će i ragnat razdvojiti vojsku i napasti u isto vrijeme na obje obale
Ne vjerujem da su svjesno razdvojili vojsku, meni više liči da je kralj okupio vojnike iz jednog kraja kraljevstva, a sin iz drugog, ali ih je Ragnar preduhitrio prije nego što su se ujedinile. U ono vrijeme most je misaona imenica, a ona rijeka koliko se vidi jako velika.

Jbt, što nas Torstein iznenadi, mi kontali on rikn'o u pretprošloj epizodi, kad lik pade hrabro u ovoj. Dobra epizoda, u kojoj se prvi puta spominje Pariz i Franačka država. Znači moglo bi se uskoro očekivati napad na Pariz. :izet: Iduća epizoda će izgleda biti samo 'ebačina, ko koga stigne. :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#328 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by japin_mutapi »

@irac300 zvuči logično

vikinške metode "specijalnog rata"
vise glave neprijatelja sa brodova i šalju više nego jasnu poruku
scena lajk :thumbup:

Image
VCorp

#329 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by VCorp »

irac300 wrote:
Ne vjerujem da su svjesno razdvojili vojsku, meni više liči da je kralj okupio vojnike iz jednog kraja kraljevstva, a sin iz drugog, ali ih je Ragnar preduhitrio prije nego što su se ujedinile. U ono vrijeme most je misaona imenica, a ona rijeka koliko se vidi jako velika.

Jbt, što nas Torstein iznenadi, mi kontali on rikn'o u pretprošloj epizodi, kad lik pade hrabro u ovoj. Dobra epizoda, u kojoj se prvi puta spominje Pariz i Franačka država. Znači moglo bi se uskoro očekivati napad na Pariz. :izet: Iduća epizoda će izgleda biti samo 'ebačina, ko koga stigne. :D
Zar nisu već jednom imali scenu sa Francima u jednoj sezoni ?
irac300

#330 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

VCorp wrote:
irac300 wrote:

Zar nisu već jednom imali scenu sa Francima u jednoj sezoni ?
Jbg, da budem iskren, ne sjećam se.

@japin_mutapi
Baš tako, specijalni rat. Bili su eksperti u zastrašivanju protivnika.
ferratilis

#331 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by ferratilis »

Mislim da je ovaj lik što se pojavio niotkud Loki, "the God of Mischief" :D

ili mož'bit' da je Odin, prema predanjima Odin je stalno lutao, ali šta ovaj radi, ne vuče na Odina nikako :D
irac300

#332 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

ferratilis wrote:Mislim da je ovaj lik što se pojavio niotkud Loki, "the God of Mischief" :D

ili mož'bit' da je Odin, prema predanjima Odin je stalno lutao, ali šta ovaj radi, ne vuče na Odina nikako :D
Koliko se može vidjeti iz naredne epizode, 'ebe Ragnarovu ženu. :D
lajkujMe

#333 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by lajkujMe »

ferratilis wrote:Mislim da je ovaj lik što se pojavio niotkud Loki, "the God of Mischief" :D

Ma lik je neki opasni, nije on nikakav bog, jedino supernaturalno sto se ovdje desavalo je kad je ona nakaza predvidjela neka buduca desavanja.
Vidjeli ste reakciju od Siggy kad je ovoj Ragnarovoj zeni ispalo da je Ragnar na ekspediciji a ne u Kategatu.
ioannes

#334 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by ioannes »

4 epizoda ce biti interesantna...dijalog izmedu ragnara i ecberta :lol:
a bit ce izgleda erotike,taslacenje na sve strane
ferratilis

#335 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by ferratilis »

lajkujMe wrote:

Ma lik je neki opasni, nije on nikakav bog, jedino supernaturalno sto se ovdje desavalo je kad je ona nakaza predvidjela neka buduca desavanja.
Vidjeli ste reakciju od Siggy kad je ovoj Ragnarovoj zeni ispalo da je Ragnar na ekspediciji a ne u Kategatu.
Image
ferratilis

#336 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by ferratilis »

a malo su promašili što se tiče historijske autentičnosti :lol:

Image
bleee_sa

#337 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by bleee_sa »

Nije više interesantno, svak' svakog' jebe :mrgreen:
annoy

#338 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

Joj Lagerte, daš joj plug i odma širi noge
Paul F.

#339 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Nemoj tako. Samo su se ljubili. :mrgreen:
annoy

#340 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

Ne znam, nakon kraljevog simboličnog govora o oranju i oplođivanju, nisam baš sigurna u to :D
VCorp

#341 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by VCorp »

ferratilis wrote:a malo su promašili što se tiče historijske autentičnosti :lol:

Image

Ne znam šta ljudi očekuju od serije koja u sebi sadržava mnoštvo SF momenata. Ako očekujete autentičnost predlažem vam da izmislite vremeplov.
Paul F.

#342 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Muzika iz uvodne špice je već bila u Breaking Badu. Četvrta sezona, treća epizoda, 22 min.
avaks

#343 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by avaks »

Serija kako odmiče, sve bolja i bolja :D
Jedva čekam sljedeće epizode a sada baš da me toliko sitni detalji intrigiraju :run:
Paul F.

#344 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Svakakvih insana na ovom dunjaluku ima. Javi se lik na temu da priopći kako ga ne zanima šta drugi na temi pišu. :-)
Nek ti je sa srećom u životu...
cassius

#345 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by cassius »

Paul F. wrote:Muzika iz uvodne špice je već bila u Breaking Badu. Četvrta sezona, treća epizoda, 22 min.
i sta s tim ? :D
Paul F.

#346 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

cassius wrote:
Paul F. wrote:Muzika iz uvodne špice je već bila u Breaking Badu. Četvrta sezona, treća epizoda, 22 min.
i sta s tim ? :D
Pa ništa. Mala informacija. :D
Muzika super paše za obje, potpuno različite situacije. U BB, Jessie je sjeban jer je morao ubiti Gusovog hemičara. Dolazi kući i ne obraća pažnju kako mu sve demoliraju i iznose pokućstvo...
dječak sa šibicama

#347 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by dječak sa šibicama »

lajkujMe wrote:

Izlijecio je Ivara Bonelessa jednim dodirom, ipak je neki klinac.

Po legendi, Ivar je rodjen fizicki "ostecen" da bi cudotvorno ozdravio. Eto u seriji je sad upravo prikazano kako scenaristi to vide... inace je vazio za najmudrijeg Ragnarovog sina, ili sto bi "skromni" vikinzi rekli "najmudriji covjek koji je ikada zivio".

On je bio mozak svih pohoda Ragnarovih sinova, i prakticno vodja Velike danske vojske koja je opustila Englesku.
annoy

#348 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

Ne kontam, kako je ovaj "ozdravio" Ivara? Šta su mu kosti u nogama narasle? Ja sam dobila dojam da mu je samo ublažio bolove, nešto kao ibruprofen :D

Inače meni je uvodna pjesma baš super, jedan prijatelj kaže da mu ne paše ta pjesma nikako sa serijom, ali ja mislim drugačije, nekako baš odražava hedonistički aspekt njihovih života...more, give me more, give me more...koliko god su možda bili religiozni i duhovni isto tako su jako težili za osvajanjem teritorija, zlatom, i uživanjem u mnogim materijalnim i ovozemaljskim užicima.
KPNCTNJAH

#349 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by KPNCTNJAH »

:mrgreen:
dječak sa šibicama

#350 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by dječak sa šibicama »

Ima on kosti u nogama :D nego ima neku bolest, nije doslovno rodjen bez kostiju.

Istoricari svasta nagadjaju, kako je moguce da djecak sa rahiticnim nogama moze biti veliki ratnik.

Vikinzi su inace cudna pojava, poslastica za istoricare. Njihova vjerovanja, Valhalla, oni se uopce nisu bojali smrti. Naprotiv, smatrali su da covjek treba umrijeti u najboljim godinama, kad je najjaci, najzdraviji, i to junackom smrcu u boju.

Takodje su bili poznatiji kao trgovci, nego kao ratnici, sto je jos jedna zanimljiva stvar o njima. Nisu bas pljackali kao ostala bezumna divlja plemena, zna se vec za teoriju da su trgovali i sa americkim indijancima odnosno da su oni prvi presli Atlantic. A isli su i do Azije, sto morem, sto rijekama, Dunavom recimo ili Dnjeprom i Volgom do Crnog i Kaspijskog mora.

Dobra je serija, sve bolja i bolja.
Post Reply