Vijecnica-naplacivanje ulaza
- Skyfox
#26 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Mozda ce naknadno povecati cijenu, pogotovo ako se uzme u obzir da ce kroz neko vrijeme uglavnom turisti ici u obilazak. Mislim nakon sto se izredaju zainteresovani lokalci 
-
certified_fascist
#27 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
mrgreen wrote: samo u bosni moze postojati ova tema. 2 KM je smijesno, turistima bih naplacivala 8-10 eura.
Naravno, evo primitivaca koji bi još i u ovom stoljeću diskriminisali po državljanstvu/naciji/mjestu prebivališta itd. Isto papanska bagra po Dalmaciji, Pragu, Varšavi i sličnim mjestima istočnog bloka koji se smatraju uglednim biznismenima dok im je sasvim normalno da drže jedan jelovnik na lokalnom jeziku, a drugi na engleskom/njemačkom sa duplim cijenama.Danguba wrote: ispod 20 kermica(ili 20 ojrica za dijasporce) ne bih nikome dao da joj se priblizi![]()
Zamišljam kako na ulazu u Vijećnicu stoji zaštitar i pregleda lične karte, tu bi sigurno bilo odlične zajebancije.
- Radio Sarajevo
#28 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
certified_fascist wrote:mrgreen wrote: samo u bosni moze postojati ova tema. 2 KM je smijesno, turistima bih naplacivala 8-10 eura.Naravno, evo primitivaca koji bi još i u ovom stoljeću diskriminisali po državljanstvu/naciji/mjestu prebivališta itd. Isto papanska bagra po Dalmaciji, Pragu, Varšavi i sličnim mjestima istočnog bloka koji se smatraju uglednim biznismenima dok im je sasvim normalno da drže jedan jelovnik na lokalnom jeziku, a drugi na engleskom/njemačkom sa duplim cijenama.Danguba wrote: ispod 20 kermica(ili 20 ojrica za dijasporce) ne bih nikome dao da joj se priblizi![]()
Zamišljam kako na ulazu u Vijećnicu stoji zaštitar i pregleda lične karte, tu bi sigurno bilo odlične zajebancije.
- Radio Sarajevo
#29 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Nisam bio u Vijećnici nikako otkako su je otvorili. Može li me neko prosvijetliti čemu služi sada taj objekat?
-
NeenaSa
#30 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Za promociju novonastalih.
- Danguba
#31 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
certified_fascist wrote:mrgreen wrote: samo u bosni moze postojati ova tema. 2 KM je smijesno, turistima bih naplacivala 8-10 eura.Naravno, evo primitivaca koji bi još i u ovom stoljeću diskriminisali po državljanstvu/naciji/mjestu prebivališta itd. Isto papanska bagra po Dalmaciji, Pragu, Varšavi i sličnim mjestima istočnog bloka koji se smatraju uglednim biznismenima dok im je sasvim normalno da drže jedan jelovnik na lokalnom jeziku, a drugi na engleskom/njemačkom sa duplim cijenama.Danguba wrote: ispod 20 kermica(ili 20 ojrica za dijasporce) ne bih nikome dao da joj se priblizi![]()
pravac cevljanovici. nadam se da tamo ne pregledsaju licne(dovoljno je u facu pogledati) a i ulaz je besplatan.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#32 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
posto je prije rata vijecnica bila univerzitetska biblioteka i studenti isli da uce u njoj, mene intersuje hoce li sad postaviti nesto kao parking satove da studenti mogu ubacivat kovanice kako koji sat uce.
-
melb26sa
#33 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Ma neka naplacuju. Lokalno stanovnistvo - pokazi licnu 1 KM, strancima 6-10 KM.
Tako funkcionise u Jordanu i niko se ne zali. Za lokalce Petra i vecina ostalih znamenitosti 1 JD, za turiste Petra 50 JD. Jordanska licna na pokaz za dobivanje lokalne cijene.
Tako funkcionise u Jordanu i niko se ne zali. Za lokalce Petra i vecina ostalih znamenitosti 1 JD, za turiste Petra 50 JD. Jordanska licna na pokaz za dobivanje lokalne cijene.
- Edin H.
#34 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Joj sto bi to dobro bilo, onda izdajes licnu pred Vijecnicom strancimamelb26sa wrote:Ma neka naplacuju. Lokalno stanovnistvo - pokazi licnu 1 KM, strancima 6-10 KM.
-
Ljuba Moljac
#35 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
apsolutno protiv. umjetnost se ne smije komercijalizirati. ona mora biti dostupna svim ljudima.
ako mora,strancima ulaz djabe. nas ne treba ni pustati unutra (jer nismo ljudi).
ako mora,strancima ulaz djabe. nas ne treba ni pustati unutra (jer nismo ljudi).
- Stoner
#36 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Zašto se ne bi komercijalizirala?Ljuba Moljac wrote:apsolutno protiv. umjetnost se ne smije komercijalizirati. ona mora biti dostupna svim ljudima.
Imat će prihode i neka ih troše na marketing.
Cijena je smiješna i oni koji nisu u stanju dvije marke zaraditi ni ne mare za umjetnost.
-
Ljuba Moljac
#37 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
prihode treba trositi na kupovinu sabranih djela zrna ili tako nekog slikara... valjda kod nas ima slikara.
ne bi me iznenadilo da nas istaknuti umjetnikdino merlin organizira promociju nekog albuma u vjecnici.
ne bi me iznenadilo da nas istaknuti umjetnikdino merlin organizira promociju nekog albuma u vjecnici.
- Danguba
#38 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
ja se malo nasalio i figurativno htio reci da strancima i dijaspori to ne bi stvaralo probleme da malo poguraju restauraciju i odrzavanje istog objekta da ne bi zavrsio kao zemaljski muzej.melb26sa wrote:Ma neka naplacuju. Lokalno stanovnistvo - pokazi licnu 1 KM, strancima 6-10 KM.
-
certified_fascist
#39 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Pa naravno da se niko ne žali jer šta ćeš očekivati od pustinjskih divljaka. U Sarajevu posjetioci ipak očekuju malo kulture i na drugim mjestima nego samo u tegli sa jogurtom. U nekom svom priručniku za turiste lijepo pročitaju kako se u Sarajevu "spajaju tri svjetske civilizacije" kao što uvijek piše, a onda dođu kod Vijećnice gdje im neki debeli sandžački traktorista drsko kaže "Pasport. Malo cen mark." Eto ti svjetske civilizacije do bola.melb26sa wrote:Ma neka naplacuju. Lokalno stanovnistvo - pokazi licnu 1 KM, strancima 6-10 KM.
Tako funkcionise u Jordanu i niko se ne zali.
-
omar little
#40 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
ma ja, najbolje 25 maraka ulaz tako sigurno djeca uboge bosanske i hercegovcke sirotinje (kojih je vise nego vas sto to mozete priustiti) nikad nogom u nju nece krociti. sta i imaju unilzit i zvjerat po gospostvu fgr kd su sirotinja. 
- Vitezanin
#41 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
omar little wrote:ma ja, najbolje 25 maraka ulaz tako sigurno djeca uboge bosanske i hercegovcke sirotinje (kojih je vise nego vas sto to mozete priustiti) nikad nogom u nju nece krociti. sta i imaju unilzit i zvjerat po gospostvu fgr kd su sirotinja.
S obzirom da Vijećnicu pa i naše muzeje posjećuju uglavnom turisti, bojim da se i ulaznica od 2 KM ne pomaže da privuče prosječnog Bosanca kojeg boli neka stvar za kulturu i naslijeđe.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
upravo.Skyfox wrote:Mozda ce naknadno povecati cijenu, pogotovo ako se uzme u obzir da ce kroz neko vrijeme uglavnom turisti ici u obilazak. Mislim nakon sto se izredaju zainteresovani lokalci
treba zadržati cijenu jedan period, da mi lokalci obiđemo, bar ko hoće, a poslije zveknuti jaču cijenu... desetak KM.
-
NeenaSa
#43 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Treba jedinsvtvena cijena.
Tko zeli obici, obicice ju, makar bile dvije marke.
Tko zeli obici, obicice ju, makar bile dvije marke.
- fakat
#44 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Edin H. wrote:Joj sto bi to dobro bilo, onda izdajes licnu pred Vijecnicom strancimamelb26sa wrote:Ma neka naplacuju. Lokalno stanovnistvo - pokazi licnu 1 KM, strancima 6-10 KM.
- Chmoljo
#45 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
djeca uvijek to mogu u okviru školskog izleta gdje će se davati niža cijenaomar little wrote:ma ja, najbolje 25 maraka ulaz tako sigurno djeca uboge bosanske i hercegovcke sirotinje (kojih je vise nego vas sto to mozete priustiti) nikad nogom u nju nece krociti. sta i imaju unilzit i zvjerat po gospostvu fgr kd su sirotinja.
- vjesticanametli
#46 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
5 maLakafakat wrote:Edin H. wrote:Joj sto bi to dobro bilo, onda izdajes licnu pred Vijecnicom strancimamelb26sa wrote:Ma neka naplacuju. Lokalno stanovnistvo - pokazi licnu 1 KM, strancima 6-10 KM.
Tako funkcionise u Jordanu i niko se ne zali. Za lokalce Petra i vecina ostalih znamenitosti 1 JD, za turiste Petra 50 JD. Jordanska licna na pokaz za dobivanje lokalne cijene....madam, ju nid "lichna"?
-
omar little
#47 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
cijena ulaza treba biti simbolicna, 2 km je sasvim okej, a ne da njom gulis ljude. jos posebno kad se ne zna gdje te pare idu i kome, i pride sto se vec financira iz budzeta.Chmoljo wrote:djeca uvijek to mogu u okviru školskog izleta gdje će se davati niža cijenaomar little wrote:ma ja, najbolje 25 maraka ulaz tako sigurno djeca uboge bosanske i hercegovcke sirotinje (kojih je vise nego vas sto to mozete priustiti) nikad nogom u nju nece krociti. sta i imaju unilzit i zvjerat po gospostvu fgr kd su sirotinja.pa, ako pričamo o turizmu, nije li paradoksalno da glavna atrakcija i mamac sa razglednica bude za DŽ?
i o kakvom turizmu mi to pricamo, ja da sam stranac i da mi naplatis 10 eura da udjem u hodnik, prozujim 2 minute i izadjem, jebala bi vam znanje. da imas pricu neku, vodica da govori o povijesti zgrade i grada pa ajde i nekako. tipicno nase sklepavanje, neorganiziranost al daj stranih valuta.
- Chmoljo
#48 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
ma to se slažem, ali je to sve i lako organizovati. ja ti govorim da se to treba što skuplje prodati, a ne nabacivati neke simbolične cijene radi ne znam kakvih razloga... i držati se toga.
bile su simbolične cijene i u Zemaljskom, pa ko je dolazio da ga obiđe? pusti ba...
bile su simbolične cijene i u Zemaljskom, pa ko je dolazio da ga obiđe? pusti ba...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#49 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
A đe je ta Vijećnica i kome je bitna? 
-
Kruler
#50 Re: Vijecnica-naplacivanje ulaza
Dakle, nakon što se za obnovu vijećnice od kraja rata doniralo sredstava da se iz temelja sagradi bar dvadesetak takvih građevina, i ista se nakon skoro dvadeset godina i bar pet ceremonijalnih postavljanja kamena temeljca konačno, na jedvite jade, obnovila, našao se neko "pametan" i odlučio da naplaćuje ulaz u zgadu. I to zgradu koja je bila i valjda bi ponovo trebala biti gradska biblioteka.
Jesam li ja lud, ili ovdje neko nekoga zajebaje?
Jesam li ja lud, ili ovdje neko nekoga zajebaje?