ismar2215 wrote: ↑05/02/2025 21:28
Ja fakat ne kontam cemu nervoza. Jebote pa mi smo ovakav klub ima 10+ godina. Imas vlasnike koji nisu voljni davati para i para za transfere i to je to. Pa valjda je trebalo da se dosad naviknemo na to. Bgm postaje smijesno, isto ko da se nerviram sto Željo ne igra ligu prvaka. Jednostavno, mi nismo klub koji ce skrhat 200-300 miliona za rok, a da to nije opravdano milion i jednim razlogom i da nisu zaradjene neke vanredne pare od transfera.
S druge strane, kad vec imas takve vlasnike, onda je pod moranje imati nesto poput Edwardsa i Hughesa i onih prije njih. Oni ce sracunati svaki moguci parametar i cekati da se poklopi sve da bi doveli igraca. Na taj način minimaliziraju rizik jer znaju da, ako zajebu s nekim, nece ga lako moci zamijeniti tako sto ce dati 40-50 miliona. I preglupa je prica da je neko otisao iz kluba jer eto kao ovi ne daju pare. I Henry i onaj drugi, i Edwards i Hughes i Klopp i Arne i svi ikad su ljudi koji imaju istu filozofiju. Sa sto manje rizika pritupati transfer roku i dovoditi igrace i ne placati ako se ne sracuna da se isplati. I gdje nas je to dovelo?
Gdje smo bili prije takeovera od FSG? Sjeca li se neko Liverpoola prije 2010, ili prije 2015? Jesmo li zaboravili kakvo smo kanturina za nabijanje bili u svakom smislu, i sportskom i u svakom drugom. Htjeli priznati ili ne, pod FSGom smo se vratili u samu kremu fudbala.
Ok, jest greska ovih ili onih prije ili zajednicka to sto nisu ugovori rijeseni za ovu trojicu. Ali to ne znaci da im sad treba dati sta zinu.
Gledajuci od 2015. do danas ljudi su uboli sa 20+ pojacanja. I oni koji se nisu nesto pokazali, prodali smo ih uglavnom za vise nego sto su dovedeni. Keita je tu kao najveci minus vjerovatno. Za koje su pare ljudi doveli Salaha, Manea, Firmina, Diaza, Gakpa, Mac Allistera, Fabinha, Robertsona, Matipa dzaba, Gravenbercha, Jotu... Ogroman broj nevjerovatnih igraca po sokantno povoljnim uslovima. Dusa kluba ti ode, oni iskopaju trenera Feyenoorda, izracunali ljudi. Dodje Ćelo i pokazuje se boljim od Kloppa lagano. Nikad zreliji fudbal igrali nismo.
Kukali sto nece Nunesa, eno ga u Cityu, nula od igraca, kukali za Andrea, sramota. Dokua prizivali, smeće obicno.
Povrijedit ce se svi, izginut ce, ne moze se, ovako onako, evo poceo februar, prvi u ligi, krenuli gravirat nase ime na pehar, u LP prvi zavrsili, u oba kupa jos, 36 tekmi odigrali, nismo imali ja mislim nijednom vise od 2-3 povrijeđena. Evo sad samo Trent par tekmi, svi zdravi jbt. Gdje su te povrede najavljene? Imali smo sreće ili opet da nabrajamo neke hipotetičke situacije?
Halo, prvi smo, pitamo se u evropskom fudbalu nesto zadnjih 10-15 godina kako su nas ovi ljudi uzeli i rade po svom modelu? Prije toga smo bili gola kurčina 20 godina. Ako su uspjeli naci rjesenje za svaki problem dosad, a pogotovo ovako spektakularno prevazici odlazak Kloppa, onda nema apsolutno nikakvog razloga da se nerviram.
Sta, sretniji bih trebao biti da su skršili 210 miliona da dva golobrada stopera, senzaciju od sezonu i po iz frankfurta sa platom ko da je Salah lično i random veznjaka iz Porta? A jos pritom znam pouzdano da nikad necemo tako poslovat dok se ovi ljudi pitaju.
S druge strane pobuna kad se pise o takeoveru nekog arapa. Pa sta hocete jbt, amerikanca koji racuna, al trosi ko pijan??? Gdje to ima? Hocete Boehlya? Je l ono dobro???
Umjesto da se uziva u sampionskoj sezoni, pise o glupostima. Mi ne znamo ni 10% od onoga sta ovi stvarno imaju u temama i u glavama, a pisemo ovdje ko da su kasirke iz Binga. Klasicno balkanski.